Tilausten peruuttaminen, arkistointi ja poistaminen

Voit peruuttaa, arkistoida ja poistaa tilauksia. Tilauksen peruuttaminen tarkoittaa, että lopetat keskeneräisen tilauksen. Tilauksen arkistointi tarkoittaa, että merkitset valmiin tilauksen niin, että voit suodattaa sen pois avointen tilausten luettelosta. Tilauksen poistaminen tarkoittaa, että poistat tilauksen Shopify-ylläpitäjästä.

Tilauksen peruuttaminen

Jos tilaus on vilpillinen, asiakas pyytää peruutusta tai tuote on tilattu eikä sitä ole saatavilla, saatat joutua peruuttamaan tilauksen.

Voit peruuttaa tilauksia vain seuraavissa tilanteissa:

• Et ole perinyt maksua tilauksesta.
  • Olet perinyt maksun tilauksesta, mutta tuotteita ei ole vielä jaeltu.

Huom: Jos peruutat jaellun tilauksen, sinun täytyy peruuttaa jakelut manuaalisesti. Jakelun peruuttaminen Shopifyssa ei pysäytä käynnissä olevaa jakelua.

Jos olet veloittanut maksun tilauksesta, tilauksen maksu hyvitetään kokonaan, kun tilaus peruutetaan. Et voi palauttaa maksua osittain tilauksen peruutuksen yhteydessä.

Jos haluat mistä tahansa syystä peruuttaa palvelumaksut, sinun on palautettava asiaankuuluvan tilauksen maksu Shopify adminissa. Jos laskua ei ole muodostettu, kun tilauksen maksu palautetaan, sinulta ei veloiteta palvelumaksuja. Jos palvelumaksut on jo laskutettu, veloitettu summa hyvitetään tilillesi. Jos peruutat tilauksen palauttamatta maksua, et saa hyvitystä palvelumaksusta.

Kun olet peruuttanut tilauksen, tiedot siitä, mitä palautetaan varastoon ja mitä maksuja palautetaan, tallennetaan tilauksen Aikajanalle.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa peruutettavaa tilausta.

3. Klikkaa Lisää toimintoja > Peruuta tilaus.

4. Jos maksu on vastaanotettu, maksun palautusta koskevat tiedot tulevat näkyviin.

5. Jos et halua palauttaa varastoon hyvitettyjä tuotteita, poista valinta Palauta tuotteet varastoon.

6. Valitse peruutuksen syy pudotusvalikosta.

7. Jos et halua ilmoittaa asiakkaalle peruutuksesta, poista Lähetä ilmoitus asiakkaalle -kohdan valinta.

8. Klikkaa Peruuta tilaus.

Jaellun tilauksen luominen

Kun jakelet tilauksen, voit arkistoida sen poistaaksesi sen avoimien tilausten luettelosta. Arkistoinnin avulla voit seurata avoimia tilauksia, joita ei ole vielä saatu päätökseen, ja voit varmistaa, että sinulla on oikea määrä avoimia tilauksia Shopifyssa. Tilauksen arkistointi ei ole sama asia kuin tilauksen peruuttaminen. Kun arkistoit tilauksen, et poista sitä. Poistat sen avointen tilausten luettelosta.

Voit näyttää täydellisen luettelon arkistoiduista tilauksista, käyttämällä suodatinta tilausluettelossa.

Voit ottaa käyttöön Arkistoi tilaus automaattisesti -valinnan Shopify-ylläpitäjän Maksu kassalla -asetusten Tilauksen käsittely -osiossa, jos haluat, että kaikki tilaukset arkistoidaan automaattisesti.

Vaiheet:

Tilauksesi näkyy nyt arkistoituna.

Tilauksen poistaminen

Poistetut tilaukset poistetaan Shopify-ylläpitäjästä, eikä niitä enää seurata raporteissa. Vain seuraavat tilaustyypit voidaan poistaa:

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa arkistoitua tai peruutettua tilausta.

3. Klikkaa sivun alaosasta Poista tämä tilaus.