Palautusten luominen

Voit luoda ja hallinnoida palautuksia Shopify-ylläpitäjästä. Kun luot palautuksen, voit lähettää asiakkaalle palautustoimitustietoja, kuten toimitusohjeita tai palautustarroja, ja seurata palautusta. Kun olet saanut ja tarkastanut palautetut tuotteet, voit myöntää hyvityksen ja palauttaa soveltuvat tuotteet varastoon.

Jotta voit luoda palautuksia, sinun on oltava kaupan omistaja tai sinulla on oltava Tilaukset-käyttöoikeus. Lue lisää henkilöstön käyttöoikeuksista.

Luo palautus

Voit luoda palautuksen tilauksesta, jossa on vähintään yksi jaeltu rivikohta ja jota ei ole hyvitetty. Kun luot palautuksen, palautuksen kuljetusmaksu ja palautusmaksu näytetään palautussääntöjen perusteella. Voit myös muokata tietyn palautuksen palautusmaksuja. Palautusmaksua voidaan muokata palautuksen tai tuotteen mukaan, mutta palautuksen kuljetusmaksua voidaan muokata vain palautuksen mukaan.

Jos ostit tilaukselle lähetystarran, joka jäi käyttämättä, mitätöi tarra ennen palautuksen luomista.

Vaiheet:

Palautustuotteiden palautus varastoon

Kun olet saanut palautustuotteet, voit tarkastaa ne ja palauttaa ne varastoon. Kun palautat palautustuotteita varastoon mobiililaitteella, voit palauttaa ne vain yhteen sijaintiin.

Vaiheet:

Hyvityksen myöntäminen palautustuotteista

Kun olet saanut palautustuotteet, voit tarkastaa ne ja myöntää sitten hyvityksen asiakkaalle.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka palautustuotteita haluat hyvittää.

3. Klikkaa Palautus käynnissä -osiossa Hyvitä.

4. Anna niiden tuotteiden määrät, joita hyvitys koskee.

5. Valinnainen: Jos et halua lähettää asiakkaalle sähköpostiviestiä, kun palautat maksun, poista Lähetä ilmoitus asiakkaalle ‑kohdan valinta. Tämä vaihtoehto on oletuksena valittu.

6. Palauta maksu asiakkaan tilauksesta klikkaamalla Hyvitys.

Sulje palautus

Kun olet suorittanut kaikki palautukseen liittyvät avoimet tehtävät, voit sulkea palautuksen. Palautus sulkeutuu automaattisesti, kun kaikki tuotteet on hyvitetty ja palautettu varastoon.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, josta haluat tehdä palautuksen.

3. Klikkaa Palautus käynnissä -kortissa ja sitten Sulje palautus.

Palautuksen avaaminen

Jos sinulla on palautukseen liittyviä keskeneräisiä tehtäviä, voit avata palautuksen.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa avattavan palautuksen tilausta.

3. Klikkaa Palautettu-kortissa ja sitten Avaa palautus.

Tilausten suodattaminen palautuksen tilan mukaan

Voit suodattaa tilauksia Tilaukset-sivulla palautuksen tilan mukaan.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Jos haluat näyttää kaikki avoimet tilaukset, klikkaa Avaa -välilehteä.

3. Klikkaa Suodattimet.

4. Klikkaa Valitse suodatin ja valitse sitten Palautuksen tila.

5. Klikkaa Valitse arvo ja valitse sitten Palautus käynnissä tai Palautettu nähdäksesi palautetut tilaukset.

Palautustuotteiden poistaminen palautuksesta

Jos asiakas ei lähetä palautuspakettia tai palautetusta paketista puuttuu tuote, voit poistaa tuotteen palautuksesta. Kun olet poistanut palautustuotteen, tilauksen saldoa muutetaan vastaavasti.

Et voi poistaa hyvitettyjä tai varastoon palautettuja tuotteita palautuksesta.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka palautustuotteita haluat poistaa.

3. Klikkaa Palautus käynnissä -osiossa ....

4. Klikkaa Poista palautustuotteet.

5. Valitse tuotteet, jotka haluat poistaa palautuksesta.

6. Klikkaa Poista tuote ja vahvista klikkaamalla Poista tuote.

Palautuksen peruuttaminen

Jos luot palautuksen vahingossa tai asiakas on muuttanut mielensä palautuksen pyytämiseen liittyen, voit peruuttaa palautuksen. Voit peruuttaa palautuksen vain seuraavissa tapauksissa:

• Palautusta ei hyvitetä.
  • Palautusta ei ole palautettu varastoon.
  • Palautus on avoin, eikä sitä ole merkitty palautetuksi.
  • Palautuksessa ei ole Shopify Shipping -palautustarraa.
  • Palautuksen jakelua ei ole peruutettu.

Kun olet peruuttanut palautuksen, et voi avata sitä uudelleen, mutta voit luoda uuden palautuksen.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa peruutettavan palautuksen tilausta.

3. Klikkaa Palautus käynnissä ‑kortissa ja sitten Peruuta palautus.

4. Vahvista valitsemalla Peruuta palautus.