Retouren aanmaken

Je kunt retouren aanmaken en beheren vanuit je Shopify-beheercentrum. Wanneer je een retourzending aanmaakt, kun je alle informatie over retourzending, zoals verzendinstructies of retourlabels, naar je klant sturen en de retourzending volgen. Nadat je de geretourneerde artikelen hebt ontvangen en geïnspecteerd, kun je een terugbetaling doen en de van toepassing zijnde artikelen herbevoorraden.

Alleen als je de winkeleigenaar bent of de machtiging Bestellingen hebt, kun je retouren aanmaken. Meer informatie over medewerkersmachtigingen.

Een retour aanmaken

Je kunt een retour aanmaken voor een bestelling met ten minste één afgehandelde orderregel die niet is terugbetaald. Als orderregel niet is afgehandeld, kun je de bestelling terugbetalen en herbevoorraden.

Als je een verzendlabel hebt gekocht voor de bestelling maar deze niet hebt gebruikt, verklaar je het label ongeldig voordat je een retour aanmaakt.

Stappen:

Een retour sluiten

Nadat je alle openstaande taken voor de retour hebt voltooid, kun je de retour sluiten. De retour wordt automatisch gesloten wanneer elk artikel is terugbetaald en herbevoorraad.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling waarvoor je een retour wilt sluiten.

3. Klik op de kaart Retour wordt uitgevoerd op ... en klik vervolgens op Retour sluiten.

Een retour openen

Als je andere taken hebt om te voltooien voor een retour, kun je een retour openen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling voor de retour die je wilt openen.

3. Klik op de geretourneerde kaart op ...en klik vervolgens op Retour openen.

Bestellingen filteren op retourstatus

Je kunt de bestellingen op de pagina Bestellingen filteren op retourstatus.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op het tabblad Open om alle openstaande bestellingen weer te geven.

3. Klik op Filters.

4. Klik op Filter selecteren en selecteer daarna Retourstatus.

5. Klik op Waarde selecteren en selecteer Retour wordt uitgevoerd of Geretourneerd om de geretourneerde bestellingen weer te geven.

Een retour annuleren

Als je per ongeluk een retour hebt gemaakt of je klant van gedachten is veranderd over het aanvragen van een retour, kun je de retour annuleren.

Je kunt een retour alleen in de volgende gevallen annuleren:

• De retour is niet terugbetaald.
  • De retour is niet op voorraad.
  • De retour is open en niet gemarkeerd als geretourneerd.
  • De retourzending heeft geen Shopify Shipping-retourlabel.
  • De fulfilment voor de retour is niet geannuleerd.

Nadat je een retour hebt geannuleerd, kun je deze niet heropenen, maar je kunt wel een nieuwe retour aanmaken.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling voor de retour die je wilt annuleren.

3. Klik op de kaart Retour in uitvoering op ... en daarna op Retour annuleren.

4. Klik ter bevestiging op Retour annuleren.

Een bestelling herbevoorraden

Als er voor een bestelling geen betaling is om terug te betalen, kun je de artikelen herbevoorraden zonder een retourzending of terugbetaling aan te maken.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling die je opnieuw wilt bevoorraden.

3. Klik op Aanvullen.

4. Voer het aantal artikelen in dat je wilt aanvullen.

5. Klik op Artikelen aanvullen.