Functie testruns

Met functie-testruns kun je aankomende Shopify-functies activeren in specifieke winkels in je organisatie voordat de functie wordt vrijgegeven aan alle Shopify-winkels. Hiermee kun je alle workflows en API-integraties testen en bijwerken die mogelijk moeten worden aangepast vanwege de nieuwe functie, zodat je voorbereid bent op het moment wanneer de functie in al je winkels wordt vrijgegeven.

Voor toegang tot functie-testruns in je Shopify-beheercentrum klik je op Instellingen en vervolgens in de sectie Organisatie op Functie-testruns.

Je ziet een lijst met functies met tijdlijnen voor automatisch vrijgeven en het aantal winkels waar de functie actief is.

Machtigingen

Machtigingen voor functie-testruns worden standaard ingesteld op de eigenaar van de organisatie. De eigenaar van de organisatie kan medewerkers in de organisatie toewijzen aan de machtiging voor functie-testruns.

Hier vind je meer informatie over het beheren van gebruikers met organisatie-instellingen.

Meldingen

Wanneer er een functie is vrijgegeven voor functie-testruns, ontvang je een e-mail met informatie over de functie. Je kunt beheren in welke winkels je die functie wil activeren.

Als er problemen zijn met het activeren van functies in je winkels, ontvang je een e-mail.

Functies activeren

Je kunt functies voor alle winkels tegelijk of voor individuele winkels activeren als dat nodig is.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen.
  2. Klik in de sectie Organisatie op Functie-testruns.
  3. Klik naast de functie die je wil activeren op Functie activeren in winkels.
  4. In het dialoogvenster wordt een lijst met je winkels weergegeven. Je kunt filteren op development stores of productiewinkels. Je kunt de volgende acties afronden:

• Schakel Automatisch activeren in alle toekomstige winkels in om de functie automatisch te activeren voor al je nieuwe winkels.
    • Schakel het selectievakje Winkels in om alle winkels in de huidige weergave of de gehele organisatie te selecteren.
    • Selecteer een selectievakje naast een winkelnaam om de afzonderlijke winkels te selecteren. Je kunt zoveel winkels selecteren als je wil.
  5. Klik op Opslaan.

Functies deactiveren

Je kunt functies voor je winkels deactiveren.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen.
  2. Klik in de sectie Organisatie op Functie-testruns.
  3. Klik naast de functie die je wil deactiveren op Beheren.
  4. Deselecteer winkels om de functie te deactiveren.
  5. Klik op Opslaan.

De releasedatum beheren

Elke functie wordt op een specifieke datum uitgebracht, maar je hebt vóór die datum wat flexibiliteit. Je kunt de tijdlijn voor automatisch vrijgeven bewerken op elk moment vóór de datum waarop de functie moet worden uitgebracht.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen.
  2. Klik in de sectie Organisatie op Functie-testruns.
  3. Klik in de sectie tijdlijn voor de functie op het potloodpictogram.
  4. Selecteer een nieuwe datum in de kalenderkiezer.