Contact opnemen met een Shopify-winkel over een bestelling

Als je een klant bent van een door Shopify gehoste winkel en hulp nodig hebt bij een bestelling die je in die winkel hebt geplaatst, kun je rechtstreeks contact opnemen met de winkel. Wanneer je een bestelling plaatst in een winkel die gebruikmaakt van Shopify, bestel je rechtstreeks bij dat bedrijf. Winkels zijn zelf verantwoordelijk voor hun winkelbeleid, zakelijke praktijken en de producten die je koopt.

In de meeste gevallen kun je contact opnemen met een winkel via de volgende methoden:

• bellen
  • de details van de bestellingsbevestiging controleren voor contactgegevens van de winkel of updates over het volgen van bestelling
  • een e-mail verzenden
  • via een contact us-formulier dat je kunt vinden op de website van de winkel
  • via een berichtenservice voor chat-apps van social media, zoals Facebook Messenger.

Tips voor een betere online winkelervaring

Denk aan de volgende tips voor online winkelen om een positieve online winkelervaring met door Shopify gehoste winkels te krijgen:

• Contactgegevens van winkel zoeken: voordat je een bestelling plaatst, kun je alvast speciale e-mailadressen, telefoonnummers of eventueel een chatfunctie van Shopify Support opzoeken voor eventuele hulp.
  • Winkelbeleid lezen: zoek naar links naar winkelbeleid in de webshop of betaalpagina's en lees de informatie goed door. Voor internationale verzending is het belangrijk uit te zoeken of extra douanerechten en belastingen in rekening worden gebracht. Neem bij vragen contact op met de winkel voordat je een aankoop doet.
  • Veilig afrekenen: een veilige webshop biedt privacybescherming en beschermt je persoonsgegevens. Kijk of er gebruik wordt gemaakt van bekende betaalmethoden, zoals PayPal of Shop Pay. Een beveiligde checkout kun je herkennen aan de checkoutlink: controleer of deze begint met https://. De s in https:// betekent dat de verbinding veilig is.
  • Onderzoek doen: lees productrecensies of gebruik zoekmachines zoals Google om informatie over een bedrijf te verzamelen en te leren van de ervaringen van andere klanten. Vergeet niet: als een deal te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook echt zo.

Als je deze tips opvolgt, kun je heel aangenaam online winkelen en met vertrouwen je aankopen doen.

De URL van je bestelbevestiging zoeken

Je kunt de URL van je bestelbevestiging als volgt vinden:

1. Zoek en open de e-mail met je bestelbevestiging.
  2. Klik in de e-mail op Je bestelling weergeven. Je wordt omgeleid naar de website van de winkel waar je informatie over je bestelling kunt bekijken.
  3. Controleer de URL in de adresbalk van je browser. Je URL moet gelijk zijn aan het volgende voorbeeld van de URL:
https://shop-name.com/1234567/orders/3eafe8f0d00763d09a4fc302589d2747

De Shop-app

Als je de Shop-app gebruikt, kun je nuttige hulpmiddelen vinden in het Shop-helpcentrum. Hier kun je:

Shop Pay-termijnbetalingen

Shop Pay-termijnbetalingen wordt mogelijk gemaakt en ondersteund door Affirm en is alleen beschikbaar in sommige winkels. Voor informatie over Shop Pay-termijnbetalingen en -financiering (bijvoorbeeld als je wilt weten waarom je geen goedkeuring hebt gekregen), kun je terecht in het helpcentrum van Shop Pay-termijnbetalingen, mogelijk gemaakt door Affirm.

De beste manieren vinden om hulp te krijgen

In het Shop-helpcentrum kun je vinden hoe je bijvoorbeeld contact kunt opnemen met een winkel of een vervoerder. Je kunt hier ook een probleem melden via de Shop-app.

Privacy-informatie voor klanten

Shopify biedt software en hardware die door onze merchants worden gebruikt om hun bedrijf te runnen. We verkopen producten niet rechtstreeks aan de consument. Zie Privacy voor klanten voor informatie over hoe wij jouw gegevens gebruiken volgens de aanwijzingen van onze merchants.

Een probleem met een Shopify-winkel of -merchant melden

Als je een probleem met een Shopify-winkel of -merchant wilt melden, zijn er verschillende formulieren die je kunt invullen: