Personeelsaccounts

Wanneer meerdere personen toegang hebben tot uw Shopify-beheerder, is het een goed idee om voor elke persoon personeelsaccounts aan te maken. Met behulp van personeelsaccounts kunt u machtigingen instellen voor personeelsaccounts en andere personen toegang geven tot uw Shopify-beheerder zonder hen toegang te geven tot gevoelige informatie. Het hebben van individuele personeelsaccounts kan u ook helpen bij het bijhouden van recente wijzigingen en gebeurtenissen in de tijdlijn van uw winkel.

Het aantal beschikbare personeelsaccounts wordt bepaald door uw Shopify-abonnement:

• Het abonnement Shopify Lite omvat 1 personeelsaccount.
  • Het abonnement Basic Shopify ondersteunt 2 personeelsaccounts.
  • Het abonnement Shopify komt met 5 personeelsaccounts.
  • Het abonnement Advanced Shopify heeft 15 personeelsaccounts.
  • Het abonnement Shopify Plus ondersteunt een onbeperkt aantal personeelsaccounts.

Een personeelslid kan een van de volgende machtigingsniveaus hebben:

• Eigenaarsmachtigingen - onbeperkte toegang tot een Shopify-winkel. Het personeelslid kan het account en de financiële informatie voor de winkel beheren.

Er kan slechts één accounteigenaar tegelijkertijd bestaan. Standaard is dit de persoon die de Shopify-winkel heeft geopend.

• Volledige machtigingen - Biedt toegang tot alle delen van een Shopify-winkel, met uitzondering van gevoelige account- of financiële informatie.

• Beperkte machtigingen - Een gebruiker heeft alleen toegang tot bepaalde gedeelten van uw winkel. Wanneer u bepaalde gedeelten van de Shopify-beheerder ontoegankelijk maakt voor een personeelslid, ziet de persoon deze gedeelten nog wel in de zijbalk van de beheerder, maar hij of zij kan er niet op klikken of de inhoud ervan bekijken. Als u bijvoorbeeld instelt dat een personeelslid geen toegang heeft tot de pagina Instellingen, beperkt u ook de toegang tot de instellingen voor verzenden en belastingen.

De redenen voor het gebruik van beperkte machtigingen voor personeel zijn voor elke winkel anders. U kunt bijvoorbeeld in de volgende gevallen personeelsmachtigingen gebruiken:

• U wilt niet dat personeelsleden verkoopinformatie kunnen zien, zoals omzet per maand of omzet per medewerker op de pagina Rapporten.
    • U wilt niet dat personeelsleden via de pagina Apps toegang hebben tot gevoelige apps die van invloed kunnen zijn op uw bedrijf.
    • U wilt niet dat personeelsleden op de pagina Instellingen uw algemene winkelinstellingen wijzigen, zoals uw winkeladres of uw creditcardgegevens.

Alleen de accounteigenaar kan personeelsaccounts maken en verwijderen. Gebruikers met Volledige machtigingen kunnen andere personeelsaccounts wijzigen en pincodes voor POS-personeel maken. Medewerkers kunnen het account van de winkeleigenaar niet bewerken.