Je accounttaal en -regio kiezen

Het Shopify-beheercentrum kan in veel verschillende talen worden weergegeven. Je kunt ook de indeling van de tijd, datum, valuta en getallen van het Shopify-beheercentrum wijzigen door de regio van je account te wijzigen. Je kunt je accounttaal en -regio op elk moment wijzigen.

Beschikbare talen

Het Shopify-beheercentrum kan worden gewijzigd naar de volgende talen:

• Chinees (vereenvoudigd)
  • Chinees (traditioneel)
  • Tsjechisch
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Fins
  • Frans
  • Duits
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Noorse
  • Poolse
  • Portugees (Brazilië)
  • Portugees (Portugal)
  • Spaans
  • Zweeds
  • Thai
  • Turks
  • Vietnamees

Mogelijk worden in de toekomst meer talen toegevoegd.

Je accounttaal wijzigen

Als je de accounttaal wijzigt, wordt alleen de taal gewijzigd die aan jou wordt weergegeven in het Shopify-beheercentrum. Dit heeft geen invloed op de taal van je online webshop. Raadpleeg Thema's vertalen om de taal van je online webshop te wijzigen.

Stappen

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op je gebruikersnaam en accountafbeelding.
  2. Klik op account beheren.
  3. Selecteer in het gedeelte Voorkeurstaal in het veld Taal de taal die je wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst.

Je accountregio wijzigen

Als je de regio van je account verandert, worden de tijd, datum, valuta's en getallen in het Shopify-beheercentrum aangepast aan de standaardopmaak van de regio die je kiest.

Als de valuta van je gekozen accountregio niet overeen komt met je winkelvaluta, wordt de valutacode van je winkelvaluta weergegeven naast eventuele monetaire waarden in het beheercentrum. Wanneer de winkelvaluta en accountregio bijvoorbeeld beide USD zijn, wordt in het beheercentrum een monetaire waarde van 100 weergegeven als '$ 100'. Als de winkelvaluta USD is en de accountregio is gesteld in EUR, wordt een monetaire waarde van 100 weergegeven als 'USD 100'.

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op je gebruikersnaam en accountafbeelding.
  2. Klik op account beheren.
  3. Klik in de sectie Voorkeurstaal in het veld Regionale notaties op Regionale notatie wijzigen, als deze optie aanwezig is.
  4. Selecteer de regio die je wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst.