Je Shopify-account beheren

Op de pagina Instellingen kun je je Shopify-abonnement, winkeltype en winkelstatus beheren.

Ga naar Medewerkersmachtigingen voor meer informatie over de medewerkersmachtigingen die winkeleigenaren beheren. Ga naar Je winkel pauzeren of deactiveren als je wilt weten hoe je je winkelstatus wijzigt.

Je account verifiëren

Je account wordt geïdentificeerd met een .myshopify.com-URL, die wordt ingesteld wanneer je je Shopify-account voor het eerst instelt.

Shopify-ondersteuning vraagt om je URL als je contact met hen opneemt voor hulp. Je moet je URL opgeven om te verifiëren dat je de winkeleigenaar bent. Als je een aangepast domein hebt ingesteld voor je winkel, is je .myshopify.com-URL anders dan je klantgerichte URL.

Zelfs als je je klantgerichte onlinewinkelnaam of je wettelijke bedrijfsnaam wijzigt, blijft je .myshopify.com-URL hetzelfde.

De .myshopify.com-URL is te vinden in de adresbalk van je browser wanneer je bent ingelogd bij de beheerder van je winkel:

Zoek je .myshopify.com-URL in de adresbalk van je browser wanneer je bent ingelogd bij het Shopify-beheercentrum.

Je abonnement bijwerken

Je kunt je abonnement alleen naar een op dat moment beschikbaar abonnement updaten. Je kunt deze bekijken op de prijspagina van Shopify. Als je winkel een abonnement heeft dat inmiddels niet meer wordt aangeboden, kun je niet meer terug naar dat abonnement als je een ander abonnement kiest of je winkel pauzeert.

Als je je abonnement bijwerkt, wordt er onmiddellijk een factuur uitgegeven die alleen de abonnementskosten voor je nieuwe abonnement bevat. De prijs van je vorige abonnement wordt pro rata berekend en verrekend met de kosten van je nieuwe abonnement voor de maand dat je het abonnement wijzigt. De factuur die je voor je abonnementswijziging krijgt, bevat geen andere openstaande kosten voor je account. Deze openstaande kosten worden gefactureerd wanneer de openstaande kosten voor je account het plafondbedrag van de facturering bereiken of aan het eind van je factureringscyclus.

Je huidige abonnement controleren

Abonnement upgraden

Als je voor je winkel een gratis proefversie hebt wanneer je je abonnement upgradet, verlies je geen winkelinformatie en blijft de lengte van je gratis proefperiode hetzelfde.

De upgrade wordt onmiddellijk van kracht. Je kunt je nieuwe abonnement meteen gebruiken en de kosten van je abonnement worden naar rato berekend, dus er worden kosten in rekening gebracht voor het nieuwe abonnement vanaf de datum waarop je upgradet.

Alleen de winkeleigenaar of een medewerker met de machtiging Abonnement beheren kan je abonnement upgraden.

Stappen:

1. Log in bij je winkel.
  1. Klik op Abonnement wijzigen.

2. Controleer de momenteel beschikbare abonnementen en klik vervolgens op Abonnement kiezen.

3. Selecteer een factureringscyclus en lees de beschrijving van de creditcardkosten waarmee je akkoord gaat.

4. Klik op Abonnement starten om de nieuwe overeenkomst te accepteren of klik op Annuleren.

Je abonnement wijzigen

Als je je abonnement wilt wijzigen, kun je er een uit de beschikbare opties kiezen.

Je kunt je nieuwe abonnement meteen gebruiken en de kosten van je abonnement worden naar rato berekend, dus er worden kosten in rekening gebracht voor het nieuwe abonnement vanaf de datum waarop je je abonnement wijzigt. Als je je factureringscyclus wijzigt, gebeurt er het volgende:

• er wordt een factuur uitgegeven
  • er wordt een nieuwe factureringscyclus gestart voor je nieuwe abonnement
  • je ontvangt een krediet naar rato als je nieuwe abonnement minder kost dan je oude abonnement

Als je je abonnement wijzigt zonder je factureringscyclus te wijzigen, blijft je factuur hetzelfde en worden je betalingen aangepast. Als je je factureringscyclus wel wijzigt, wordt de factuur van je huidige abonnement direct naar jou verzonden ter betaling. Tegelijkertijd wordt er een nieuwe factureringscyclus voor je nieuwe abonnement gestart, en krijgt je een tegoed voor een eventuele ongebruikte periode waarvoor je al hebt betaald.

Alleen de winkeleigenaar of een medewerker met de machtiging Abonnement beheren kunnen het abonnement wijzigen.

Stappen:

1. Klik op de pagina Abonnement op Abonnement wijzigen in het gedeelte Abonnementsgegevens.

2. Controleer de momenteel beschikbare abonnementen en klik vervolgens op Abonnement kiezen.

3. Selecteer een factureringscyclus en betaalmethode en controleer vervolgens de abonnementsgegevens, factuurdatum en abonnementsafschrijvingen.

4. Klik op Abonnement starten. Als je je abonnement niet wilt wijzigen, klik je op Annuleren.

Het adres van je winkel wijzigen

Het adres van je winkel bepaalt de locatie van je winkel. Als je het land van je winkel wijzigt, kan dit gevolgen hebben voor:

• je abonnementskosten en factureringsvaluta;
  • de lokale taal en valuta voor je winkel;
  • je verplichtingen in verband met belastingen en invoerrechten;
  • de beschikbaarheid van verzending;
  • jouw toegang tot producten en -services van Shopify.

De Servicevoorwaarden van Shopify vereisen dat je een nauwkeurige locatie onderhoudt op basis van je huidige rechtsgebied.

1. Klik op de pagina Winkelgegevens op Bewerken in de sectie Adres.

2. Bewerk je adres.

3. Blader naar de onderkant van de pagina en klik op Opslaan.

Je winkeltype wijzigen

Als je de winkeleigenaar bent, kun je je winkeltype op elk gewenst moment wijzigen.

Stappen:

1. Log in als winkeleigenaar.
  1. Op de instellingenpagina Verkoopkanalen kun je een onlinewinkel, een Shopify POS-winkel of een ander beschikbaar winkeltype toevoegen of verwijderen.

Wijzig het e-mailadres van je winkeleigenaaraccount

Je e-mailadres van je account is het e-mailadres dat je hebt gebruikt om je aan te melden voor Shopify. Als je de winkeleigenaar bent, is dit het e-mailadres dat je gebruikt om je aan te melden bij het Shopify-beheercentrum. Dit e-mailadres wordt gebruikt om contact met je op te nemen over je Shopify-account en is gescheiden van het e-mailadres voor winkelcontact dat je klanten gebruiken om contact met je op te nemen.

Shopify-facturen worden naar de winkeleigenaar gemaild, en naar medewerkers die de machtiging Bekijk facturen en ontvang factureringsmails hebben. Werk de medewerkersgegevens van de winkeleigenaar bijals je een ander e-mailadres wilt gebruiken om in te loggen bij het Shopify-beheercentrum of om je facturen te ontvangen.

Stappen:

Het e-mailadres voor klanten wijzigen

Het klantgerichte e-mailadres is het e-mailadres dat je klanten gebruiken om contact met je op te nemen over producten, bestellingen of andere vragen over je winkel. Dit is ook het e-mailadres dat wordt weergegeven aan klanten wanneer ze een e-mail met een bestellingsmelding van je winkel ontvangen.

Stappen:

1. Klik op Winkelgegevens.

2. Klik op Bewerken in de sectie Contactgegevens.

3. Voer in het veld E-mailadres van afzender je adres in.

4. Klik op Opslaan.

Het profiel van de winkeleigenaar wijzigen

De winkeleigenaar heeft een profiel dat lijkt op medewerkers. Het e-mailadres en wachtwoord dat de accounteigenaar gebruikt om in te loggen bij Shopify, zijn gekoppeld aan zijn profiel.

Stappen:

1. Log in bij je winkel als de eigenaar van de winkel.

2. Klik in je Shopify-beheercentrum op je gebruikersnaam en accountafbeelding.

3. Klik op account beheren.

4. Werk de accountgegevens van de winkeleigenaar bij.