Uw Shopify-account beheren

Op de pagina Instellingen kunt u uw factureringscyclus, factuurgegevens, Shopify-abonnement, accounts en machtigingen, winkeltype en winkelstatus beheren. U kunt ook een Shopify-expert inhuren.

Zie Machtigingen voor personeelsaccounts instellen voor meer informatie over instellingen voor personeelsaccounts die worden beheerd door accounteigenaars. Zie Uw winkel pauzeren of sluiten om te ontdekken hoe u uw winkelstatus kunt wijzigen.

Uw account verifiëren

Uw account wordt geïdentificeerd met een .myshopify.com-URL, die wordt ingesteld wanneer u uw Shopify-account voor het eerst instelt.

Shopify-ondersteuning vraagt om uw URL als u contact met hen opneemt voor hulp. U moet uw URL opgeven om te verifiëren dat u de winkeleigenaar bent. Als u een aangepast domein hebt ingesteld voor uw winkel, is uw .myshopify.com-URL anders dan uw klantgerichte URL.

Zelfs als u uw klantgerichte online winkelnaam of uw wettelijke bedrijfsnaam wijzigt, blijft uw .myshopify.com-URL hetzelfde.

Om uw .myshopify.com-URL te vinden, kijkt u naar de adresbalk van uw browser wanneer u bent aangemeld bij de beheerder van uw winkel:

Zoek uw .myshopify.com-URL in de adresbalk van uw browser wanneer u bent aangemeld bij de Shopify-beheerder.

Uw factureringsperiode bijwerken

De factureringsperiode of factureringscyclus is de tijdsduur tussen facturen. U kunt dit tijdsinterval verlengen, maar u kunt niet kiezen op welke dag van de maand u de factuur ontvangt. De standaard factureringscyclus is elke 30 dagen, en de prijs van uw Shopify-abonnement is opgenomen in de factuur die aan het eind van elke cyclus wordt uitgegeven.

Als de optie beschikbaar is voor uw plan, kunt u korting krijgen door in te stemmen met een langere factureringscyclus.

Stappen:

1. Meld u aan als de accounteigenaar.
  1. Klik op Abonnementen vergelijken.

2. Klik op Uw factureringsperiode wijzigen (als u de knop Uw factureringsperiode wijzigen niet ziet, kunt u de factureringscyclus voor uw huidige abonnement niet verlengen).

Als u de link niet ziet, zoekt u uw abonnement en klikt u op Dit abonnement kiezen.

3. Wanneer de factureringsopties worden weergegeven, selecteert u de gewenste factureringscyclus.

4. Lees de beschrijving van de creditcardkosten waarmee u akkoord gaat.

1. Klik op Wijzigingen bevestigen om de nieuwe overeenkomst te accepteren.

Uw factuurgegevens bijwerken

Uw factuurgegevens omvatten uw creditcardnummer en uw factuuradres. Als u uw factuurgegevens moet bijwerken, kunt u deze openen via het menu Instellingen in de beheerder.

Uw creditcardgegevens wijzigen

Als uw creditcardnummer verandert, zorg er dan voor dat u het bijwerkt in uw Shopify-account.

Stappen:

1. Meld u aan als de accounteigenaar.

2. Klik op Instellingen en vervolgens op Facturering.

3. Klik in het gedeelte Factuurgegevens op Creditcard vervangen.

4. Vul de velden voor de creditcardgegevens in en klik vervolgens op Bevestigen.

Uw factuuradres wijzigen

Als u het adres wijzigt dat aan uw creditcard is gekoppeld, zorg er dan voor dat u uw factuurgegevens bijwerkt.

Stappen:

1. Meld u aan als de accounteigenaar.

2. Klik op Instellingen en vervolgens op Facturering.

3. Klik in het gedeelte Factuurgegevens op Creditcard vervangen.

4. Klik op Factuuradres bijwerken.

5. Vul uw factuuradres in en klik vervolgens op Bevestigen.

Uw abonnement bijwerken

Als u in een proefperiode zit en besluit om u te registreren voor een abonnement, of als u uw actieve abonnement wilt wijzigen, dan kunt u dit doen via de pagina Instellingen in de beheerder.

Als u uw abonnement bijwerkt, wordt er onmiddellijk een factuur uitgegeven die alleen de abonnementskosten voor uw nieuwe abonnement bevat. De prijs van uw vorige abonnement wordt pro rata berekend en verrekend met de kosten van uw nieuwe abonnement voor de maand dat u uw abonnement wijzigt. De factuur die u ontvangt voor uw abonnementswijziging, bevat geen andere openstaande kosten voor uw account. Deze kosten worden gefactureerd wanneer de openstaande kosten voor uw account uw factureringsdrempel bereiken of aan het eind van uw factureringscyclus.

Uw huidige abonnement controleren

Ga als volgt te werk om een overzicht van uw huidige Shopify-abonnement te bekijken:

In het gedeelte Accountoverzicht kunt u zien welk abonnement u hebt.

U ziet ook een korte beschrijving van de voordelen van een abonnementsupgrade. Als u uw abonnement wilt upgraden, klikt u op Abonnement upgraden.

Abonnement upgraden

Als u uw abonnement wilt upgraden, kunt u dit doen in het gedeelte Accountoverzicht.

Als u naar een actief abonnement upgradet terwijl u in een gratis proefperiode zit, verliest u niets van wat u tijdens uw proefperiode hebt voltooid. U ontvangt een e-mail van Shopify waarin staat dat uw factuurdatum is gewijzigd.

Op de datum waarop u upgradet, zal Shopify stoppen met het in rekening brengen van uw vorige abonnement en beginnen met het in rekening brengen van uw nieuwe abonnement. Als u in een gratis proefperiode zit, wordt de duur van uw gratis proefperiode op geen enkele manier beïnvloed.

Stappen:

1. Meld u aan als de accounteigenaar.
  1. Klik op Abonnement upgraden.

2. Klik nogmaals op Abonnement upgraden om door te gaan.

3. Selecteer een factureringscyclus en lees de beschrijving van de creditcardkosten waarmee u akkoord gaat.

1. Klik op Wijzigingen bevestigen om de nieuwe overeenkomst te accepteren, of klik op Annuleren.

Uw abonnement wijzigen

Als u uw abonnement wilt wijzigen, kunt u er een uit de beschikbare opties kiezen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Accountoverzicht op Abonnementen vergelijken.

2. Klik op Dit abonnement kiezen om een van de beschikbare abonnementen te selecteren.

3. Klik op een factureringscyclus en lees de beschrijving van de creditcardkosten waarmee u akkoord gaat.

1. Klik op Wijzigingen bevestigen om de nieuwe overeenkomst te accepteren, of klik op Annuleren.

Uw winkeltype wijzigen

Als u de accounteigenaar bent, kunt u uw winkeltype op elk gewenst moment wijzigen.

Stappen:

1. Meld u aan als de accounteigenaar.
  1. Op de instellingenpagina Verkoopkanalen kunt u een online winkel, een Shopify POS-winkel of een ander beschikbaar winkeltype toevoegen of verwijderen.

Het e-mailadres van uw account wijzigen

Het e-mailadres van uw account is het e-mailadres dat u hebt gebruikt om u te registreren voor Shopify. Shopify gebruikt dit e-mailadres om contact met u op te nemen over uw account.

Het interne e-mailadres van uw winkel is niet het e-mailadres dat u gebruikt om u aan te melden bij de Shopify-beheerder. Als u de accounteigenaar bent, is het e-mailadres dat u gebruikt om u aan te melden bij de beheerder gekoppeld aan uw personeelsaccount. Shopify-facturen worden ook verzonden naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan het personeelsaccount van de accounteigenaar. Als u het e-mailadres wilt wijzigen dat u gebruikt om u aan te melden bij de Shopify-beheerder of om facturen te ontvangen, moet u het personeelsaccount van de accounteigenaar bijwerken.

Stappen:

1. Zoek op de pagina Algemeen het veld Winkelgegevens.

2. Wijzig het e-mailadres onder E-mail account.

3. Klik op Opslaan.

Het e-mailadres voor klanten wijzigen

Uw e-mailadres voor klanten is het e-mailadres dat uw klanten zien. Met behulp hiervan kunnen ze contact met u opnemen over producten, bestellingen of andere vragen die ze over uw winkel hebben. Dit is ook het adres dat klanten te zien krijgen wanneer ze een e-mailmelding over hun bestelling van uw winkel ontvangen.

Stappen:

1. Zoek op de pagina Algemeen het gedeelte Winkelgegevens.

2. Wijzig het e-mailadres onder E-mail klant.

3. Klik op Opslaan.

Het profiel van de accounteigenaar wijzigen

De accounteigenaar heeft eenzelfde soort profiel als dat van een personeelsaccount. Het e-mailadres en wachtwoord dat de accounteigenaar gebruikt om zich aan te melden bij Shopify, zijn gekoppeld aan zijn profiel.

Stappen:

1. Meld u aan als de accounteigenaar.

2. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Account.

3. Klik in het gedeelte Accounts en machtigingen op de naam van de accounteigenaar.

4. Werk de accountgegevens van de accounteigenaar bij.

5. Klik op Opslaan.

Een Shopify-expert inhuren

Als u hulp nodig hebt bij het instellen van uw winkel, kunt u een Shopify-expert inhuren. U krijgt dan specialistische hulp van Shopify-partners.

Stappen:

1. Meld u aan als de accounteigenaar.
  1. Klik in het gedeelte Winkelstatus op Een Shopify-expert inhuren.

2. Klik op een van de vermelde doelen voor uw winkel om deze uit te vouwen, en selecteer vervolgens een doel.

3. Voer gegevens in voor de opdracht die u aanvraagt, en klik op Volgende.

De gegevens die u moet invoeren voor uw opdrachtaanvraag, zijn afhankelijk van het doel dat u voor uw winkel hebt geselecteerd.

4. Voer gegevens over uw bedrijf in om de experts te helpen uw behoeften te begrijpen, en klik op Volgende.

5. Voer gegevens over uw klanten in om de experts te helpen de beste oplossingen voor uw bedrijf te bepalen, en klik op Volgende.

6. Voer gegevens over de urgentie en het budget van uw project in om de juiste expert voor de opdracht te vinden, en klik op Volgende.

7. Bevestig de gegevens van uw opdrachtaanvraag en klik vervolgens op Aanvraag verzenden.

Wanneer u een opdrachtaanvraag indient voor een Shopify-expert, verbindt u zich nergens toe. Experts zullen uw aanvraag bekijken en contact met u opnemen om de volgende stappen te bespreken.