Je Shopify-account beheren

Op de pagina Instellingen kun je je factureringscyclus, factuurgegevens, Shopify-abonnement, winkeltype en winkelstatus beheren.

Ga naar Medewerkerstoestemmingen voor meer informatie over medewerkerstoestemmingen die worden beheerd door winkeleigenaars. Ga naar Je winkel pauzeren of sluiten voor het wijzigen van je winkelstatus.

Je account verifiëren

Je account wordt geïdentificeerd met een .myshopify.com-URL, die wordt ingesteld wanneer je je Shopify-account voor het eerst instelt.

Shopify-ondersteuning vraagt om je URL als je contact met hen opneemt voor hulp. Je moet je URL opgeven om te verifiëren dat je de winkeleigenaar bent. Als je een aangepast domein hebt ingesteld voor je winkel, is je .myshopify.com-URL anders dan je klantgerichte URL.

Zelfs als je je klantgerichte onlinewinkelnaam of je wettelijke bedrijfsnaam wijzigt, blijft je .myshopify.com-URL hetzelfde.

De .myshopify.com-URL is te vinden in de adresbalk van je browser wanneer je bent ingelogd bij de beheerder van je winkel:

Zoek je .myshopify.com-URL in de adresbalk van je browser wanneer je bent ingelogd bij het Shopify-beheercentrum.

Je factureringsperiode bijwerken

De factureringsperiode of factureringscyclus is de tijdsduur tussen facturen. Je kunt dit tijdsinterval verlengen, maar je kunt niet kiezen op welke dag van de maand je de factuur ontvangt. De standaard factureringscyclus is elke 30 dagen, en de prijs van het Shopify-abonnement van je winkel is opgenomen in de factuur die aan het eind van elke cyclus wordt uitgegeven.

Als de optie beschikbaar is voor je plan, kun je korting krijgen door in te stemmen met een langere factureringscyclus.

Stappen:

1. Log in bij je winkel als de eigenaar van de winkel.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Abonnement.

3. Klik op Abonnement wijzigen.

4. Klik op Je factureringsperiode aanpassen. Als je de knop Je factureringsperiode aanpassen niet ziet, kan je de factureringscyclus van je huidige abonnement niet aanpassen. Als je de link niet ziet, zoek dan je huidige abonnement, en klik op Kies abonnement.

5. Wanneer de factureringsopties worden weergegeven, selecteer de gewenste factureringscyclus.

6. Bekijk de beschrijving van de creditcardkosten waarmee je akkoord gaat.

7. Klik op Wijzigingen bevestigen om de nieuwe overeenkomst te accepteren.

Je factuurgegevens bijwerken

Je factuurgegevens omvatten je creditcardnummer en je factuuradres. Als je je factuurgegevens moet bijwerken, kun je deze openen via het menu Instellingen in de beheerder.

Je creditcardgegevens wijzigen

Als je creditcardnummer verandert, zorg er dan voor dat je het bijwerkt in je Shopify-account.

Stappen:

1. Log in bij je winkel als de eigenaar van de winkel.

2. Ga naar Instellingen > Facturering.

3. Klik in het gedeelte Factuurgegevens op Creditcard vervangen.

4. Vul de velden voor de creditcardgegevens in en klik vervolgens op Bevestigen.

Je factuuradres wijzigen

Als je het adres wijzigt dat aan je creditcard is gekoppeld, zorg er dan voor dat je je factuurgegevens bijwerkt.

Stappen:

1. Log in bij je winkel als de eigenaar van de winkel.

2. Ga naar Instellingen > Facturering.

3. Klik in het gedeelte Factuurgegevens op Creditcard vervangen.

4. Klik op Factuuradres bijwerken.

5. Vul je factuuradres in en klik vervolgens op Bevestigen.

Je abonnement bijwerken

Je kunt je abonnement alleen bijwerken naar momenteel beschikbare abonnementen, die je kunt vinden op de prijspagina van Shopify. Als je winkel een abonnement heeft dat niet meer wordt aangeboden, kun je niet terugschakelen als je van abonnement wisselt of je winkel pauzeert.

Als je je abonnement bijwerkt, wordt er onmiddellijk een factuur uitgegeven die alleen de abonnementskosten voor je nieuwe abonnement bevat. De prijs van je vorige abonnement wordt pro rata berekend en verrekend met de kosten van je nieuwe abonnement voor de maand dat je je abonnement wijzigt. De factuur die je ontvangt voor je abonnementswijziging, bevat geen andere openstaande kosten voor je account. Deze openstaande kosten worden gefactureerd wanneer de openstaande kosten voor je account je factureringsdrempel bereiken of aan het eind van je factureringscyclus.

Je huidige abonnement controleren

Abonnement upgraden

Als je voor je winkel een gratis proefversie hebt wanneer je je abonnement upgradet, verlies je geen winkelinformatie en blijft de lengte van je gratis proefperiode hetzelfde.

De upgrade wordt onmiddellijk van kracht. Je kunt je nieuwe abonnement meteen gebruiken en de kosten van je abonnement worden naar rato berekend, dus er worden kosten in rekening gebracht voor het nieuwe abonnement vanaf de datum waarop je upgradet.

Stappen:

1. Log in bij je winkel als de eigenaar van de winkel.
  1. Klik op Abonnement wijzigen.

2. Controleer de momenteel beschikbare abonnementen en klik vervolgens op Abonnement kiezen.

3. Selecteer een factureringscyclus en lees de beschrijving van de creditcardkosten waarmee je akkoord gaat.

4. Klik op Abonnement starten om de nieuwe overeenkomst te accepteren of klik op Annuleren.

Je abonnement wijzigen

Als je je abonnement wilt wijzigen, kun je er een uit de beschikbare opties kiezen.

Stappen:

1. Klik op de pagina Abonnement op Abonnement wijzigen in het gedeelte Abonnementsgegevens.

2. Controleer de momenteel beschikbare abonnementen en klik vervolgens op Abonnement kiezen.

3. Selecteer een factureringscyclus en -betaalmethode en bekijk vervolgens zorgvuldig de abonnementsgegevens, de factureringscyclus en factuurdatum, en abonnementskosten.

4. Klik op Abonnement starten. Als je je abonnement niet wilt wijzigen, klik je op Annuleren.

Je kunt je nieuwe abonnement meteen gebruiken en de kosten van je abonnement worden naar rato berekend, dus er worden kosten in rekening gebracht voor het nieuwe abonnement vanaf de datum waarop je je abonnement wijzigt. Als je je factureringscyclus wijzigt, gebeurt er het volgende:

• er wordt een factuur uitgegeven
  • er wordt een nieuwe factureringscyclus gestart voor je nieuwe abonnement
  • je ontvangt een krediet naar rato als je nieuwe abonnement minder kost dan je oude abonnement

Als je je abonnement wijzigt zonder je factureringscyclus te wijzigen, blijft je factuur hetzelfde en worden je betalingen aangepast. Als je je factureringscyclus wel wijzigt, wordt de factuur van je huidige abonnement direct naar jou verzonden ter betaling. Tegelijkertijd wordt er een nieuwe factureringscyclus voor je nieuwe abonnement gestart, en krijgt je een tegoed voor een eventuele ongebruikte periode waarvoor je al hebt betaald.

Je winkeltype wijzigen

Als je de winkeleigenaar bent, kun je je winkeltype op elk gewenst moment wijzigen.

Stappen:

1. Log in als winkeleigenaar.
  1. Op de instellingenpagina Verkoopkanalen kun je een onlinewinkel, een Shopify POS-winkel of een ander beschikbaar winkeltype toevoegen of verwijderen.

Wijzig het e-mailadres van je winkeleigenaaraccount

Je e-mailadres van je account is het e-mailadres dat je hebt gebruikt om je aan te melden voor Shopify. Als je de winkeleigenaar bent, is dit het e-mailadres dat je gebruikt om je aan te melden bij het Shopify-beheercentrum. Dit e-mailadres wordt gebruikt om contact met je op te nemen over je Shopify-account en is gescheiden van het e-mailadres voor winkelcontact dat je klanten gebruiken om contact met je op te nemen.

Shopify-facturen worden per e-mail verzonden naar de winkeleigenaar en naar medewerkers met de machtiging Bekijk facturering en ontvang factureringsmails ontvangen. Als je het e-mailadres wilt wijzigen dat je gebruikt om je aan te melden bij je Shopify-beheercentrum of om facturen te ontvangen, moet je de medewerkersgegevens van eigenaar bijwerken.

Stappen:

Het e-mailadres voor klanten wijzigen

Het klantgerichte e-mailadres is het e-mailadres dat je klanten gebruiken om contact met je op te nemen over producten, bestellingen of andere vragen over je winkel. Dit is ook het e-mailadres dat wordt weergegeven aan klanten wanneer ze een e-mail met een bestellingsmelding van je winkel ontvangen.

Stappen:

1. Zoek op de pagina Algemeen het gedeelte Winkelgegevens.

2. Wijzig het E-mailadres van de afzender.

3. Klik op Opslaan.

Het profiel van de winkeleigenaar wijzigen

De winkeleigenaar heeft een profiel dat lijkt op medewerkers. Het e-mailadres en wachtwoord dat de accounteigenaar gebruikt om in te loggen bij Shopify, zijn gekoppeld aan zijn profiel.

Stappen:

1. Log in bij je winkel als de eigenaar van de winkel.

2. Klik in je Shopify-beheercentrum op je gebruikersnaam en accountafbeelding.

3. Klik op account beheren.

4. Werk de accountgegevens van de winkeleigenaar bij.