Je Shopify-account beheren

Op de pagina Instellingen kun je je factureringscyclus, factuurgegevens, Shopify-abonnement, winkeltype en winkelstatus beheren.

Zie Medewerkerstoestemmingen voor meer informatie over medewerkerstoestemmingen die worden beheerd door winkeleigenaars. Zie Je winkel pauzeren of sluiten voor het wijzigen van je winkelstatus.

Je account verifiëren

Je account wordt geïdentificeerd met een .myshopify.com-URL, die wordt ingesteld wanneer je je Shopify-account voor het eerst instelt.

Shopify-ondersteuning vraagt om je URL als je contact met hen opneemt voor hulp. Je moet je URL opgeven om te verifiëren dat je de winkeleigenaar bent. Als je een aangepast domein hebt ingesteld voor je winkel, is je .myshopify.com-URL anders dan je klantgerichte URL.

Zelfs als je je klantgerichte onlinewinkelnaam of je wettelijke bedrijfsnaam wijzigt, blijft je .myshopify.com-URL hetzelfde.

De .myshopify.com-URL is te vinden in de adresbalk van je browser wanneer je bent aangemeld bij de beheerder van je winkel:

Zoek je .myshopify.com-URL in de adresbalk van je browser wanneer je bent aangemeld bij het Shopify-beheercentrum.

Je factureringsperiode bijwerken

De factureringsperiode of factureringscyclus is de tijdsduur tussen facturen. Je kunt dit tijdsinterval verlengen, maar je kunt niet kiezen op welke dag van de maand je de factuur ontvangt. De standaard factureringscyclus is elke 30 dagen, en de prijs van het Shopify-abonnement van je winkel is opgenomen in de factuur die aan het eind van elke cyclus wordt uitgegeven.

Als de optie beschikbaar is voor je plan, kun je korting krijgen door in te stemmen met een langere factureringscyclus.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.
  1. Klik op Abonnementen vergelijken.

2. Klik op Je factureringsperiode wijzigen (als je de knop Je factureringsperiode wijzigen niet ziet, kun je de factureringscyclus voor je huidige abonnement niet verlengen).

Als je de link niet ziet, zoekt je je abonnement en klik op Selecteer dit abonnement.

3. Wanneer de factureringsopties worden weergegeven, selecteer de gewenste factureringscyclus.

4. Lees de beschrijving van de creditcardkosten waarmee je akkoord gaat.

1. Klik op Wijzigingen bevestigen om de nieuwe overeenkomst te accepteren.

Je factuurgegevens bijwerken

Je factuurgegevens omvatten je creditcardnummer en je factuuradres. Als je je factuurgegevens moet bijwerken, kun je deze openen via het menu Instellingen in de beheerder.

Je creditcardgegevens wijzigen

Als je creditcardnummer verandert, zorg er dan voor dat je het bijwerkt in je Shopify-account.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik op Instellingen en vervolgens op Facturering.

3. Klik in het gedeelte Factuurgegevens op Creditcard vervangen.

4. Vul de velden voor de creditcardgegevens in en klik vervolgens op Bevestigen.

Je factuuradres wijzigen

Als je het adres wijzigt dat aan je creditcard is gekoppeld, zorg er dan voor dat je je factuurgegevens bijwerkt.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik op Instellingen en vervolgens op Facturering.

3. Klik in het gedeelte Factuurgegevens op Creditcard vervangen.

4. Klik op Factuuradres bijwerken.

5. Vul je factuuradres in en klik vervolgens op Bevestigen.

Je abonnement bijwerken

Als je in een proefperiode zit en besluit om je te registreren voor een abonnement, of als je je actieve abonnement wilt wijzigen, dan kun je dit doen via de pagina Instellingen in de beheerder.

Als je je abonnement bijwerkt, wordt er onmiddellijk een factuur uitgegeven die alleen de abonnementskosten voor je nieuwe abonnement bevat. De prijs van je vorige abonnement wordt pro rata berekend en verrekend met de kosten van je nieuwe abonnement voor de maand dat je je abonnement wijzigt. De factuur die je ontvangt voor je abonnementswijziging, bevat geen andere openstaande kosten voor je account. Deze kosten worden gefactureerd wanneer de openstaande kosten voor je account je factureringsdrempel bereiken of aan het eind van je factureringscyclus.

Je huidige abonnement controleren

Je kunt welk abonnement je hebt de sectie Abonnementsdetails.

Je ziet ook een korte beschrijving van de voordelen van een abonnementsupgrade. Als je je abonnement wilt upgraden, klik op Abonnement upgraden.

Abonnement upgraden

Als je je abonnement wilt upgraden, kun je dit doen in het gedeelte Abonnementsdetails.

Als je naar een actief abonnement upgradet terwijl je in een gratis proefperiode zit, verlies je niets van wat je tijdens je proefperiode hebt voltooid. Je ontvangt een e-mail van Shopify waarin staat dat je factuurdatum is gewijzigd.

Op de datum waarop je upgradet, zal Shopify stoppen met het in rekening brengen van je vorige abonnement en beginnen met het in rekening brengen van je nieuwe abonnement. Als je in een gratis proefperiode zit, wordt de duur van je gratis proefperiode op geen enkele manier beïnvloed.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.
  1. Klik op Abonnement upgraden.

2. Klik nogmaals op Abonnement upgraden om door te gaan.

3. Selecteer een factureringscyclus en lees de beschrijving van de creditcardkosten waarmee je akkoord gaat.

1. Klik op Wijzigingen bevestigen om de nieuwe overeenkomst te accepteren, of klik op Annuleren.

Je abonnement wijzigen

Als je je abonnement wilt wijzigen, kun je er een uit de beschikbare opties kiezen.

Stappen:

1. Klik in de sectie Abonnementsdetails op Abonnementen vergelijken.

2. Klik op Selecteer dit abonnement om een van de beschikbare abonnementen te selecteren.

3. Klik op een factureringscyclus en lees de beschrijving van de creditcardkosten waarmee je akkoord gaat.

1. Klik op Wijzigingen bevestigen om de nieuwe overeenkomst te accepteren, of klik op Annuleren.

Je winkeltype wijzigen

Als je de winkeleigenaar bent, kun je je winkeltype op elk gewenst moment wijzigen.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.
  1. Op de instellingenpagina Verkoopkanalen kun je een online winkel, een Shopify POS-winkel of een ander beschikbaar winkeltype toevoegen of verwijderen.

Het e-mailadres van je account wijzigen

Het e-mailadres van je account is het e-mailadres dat je hebt gebruikt om je te registreren voor Shopify. Shopify gebruikt dit e-mailadres om contact met je op te nemen over je account.

Het interne e-mailadres van je winkel is niet het e-mailadres dat je gebruikt om je aan te melden bij het Shopify-beheercentrum. Als je de winkeleigenaar bent, is het e-mailadres dat je gebruikt om je aan te melden bij de beheerder gekoppeld aan de medewerker van je winkeleigenaar. Shopify-facturen worden ook verzonden naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan de medewerkers van je winkeleigenaar. Werk de details van de medewerker van de winkeleigenaar bij als je het e-mailadres wilt wijzigen dat je gebruikt om je aan te melden bij het Shopify-beheercentrum of om facturen te ontvangen.

Stappen:

1. Zoek op de pagina Algemeen het veld Winkelgegevens.

2. Wijzig het e-mail adres van de winkeleigenaar.

3. Klik op Opslaan.

Het e-mailadres voor klanten wijzigen

Je e-mailadres voor klanten is het e-mailadres dat je klanten zien. Met behulp hiervan kunnen ze contact met je opnemen over producten, bestellingen of andere vragen die ze over je winkel hebben. Dit is ook het adres dat klanten te zien krijgen wanneer ze een e-mailmelding over hun bestelling van je winkel ontvangen.

Stappen:

1. Zoek op de pagina Algemeen het gedeelte Winkelgegevens.

2. Wijzig het e-mailadres onder E-mailadres van de klant.

3. Klik op Opslaan.

Het profiel van de winkeleigenaar wijzigen

De winkeleigenaat heeft een profiel dat lijkt op medewerkers. Het e-mailadres en wachtwoord dat de winkeleigenaar gebruikt om zich aan te melden bij Shopify, zijn gekoppeld aan hun profiel.

Stappen:

1. Meld je aan als winkeleigenaar.

2. Klik in je Shopify-beheercentrum op je gebruikersnaam en accountafbeelding.

3. Klik op Account beheren of Je profiel.

1. Werk de accountgegevens van de winkeleigenaar bij.

2. Klik op Opslaan.