Hantera ditt Shopify-konto

Du kan hantera din faktureringsperiod, faktureringsinformation, Shopify-prenumerationsplan, butikstyp och butiksstatus från sidan Inställningar.

Se Personalbehörighet för att lära dig mer om personalbehörighet som styrs av butiksägare. Se Pausa eller stäng din butik för mer information om hur du ändrar din butiksstatus.

Autentisera ditt konto

Ditt konto identifieras med en .myshopify.com-URL, som ställs in när du först konfigurerar ditt Shopify-konto.

Shopify-support kommer att be om din URL om du kontaktar dem för hjälp. Du måste ange din URL för att verifiera att du är butiksägaren. Om du skapar en anpassad domän för din butik kommer din .myshopify.com-URL att skilja sig från den som kunderna ser.

Även om du byter det butiksnamn som dina kunder ser eller ditt juridiska företagsnamn kommer din .myshopify.com-URL att förbli densamma.

Se din webbläsares adressfält när du är inloggad på butikens administratörskonto för att hitta din .myshopify.com-URL:

Leta efter URL:en .myshopify.com -adress i din webbläsares adressfält när du är inloggad på din Shopify-administratör.

Ändra din faktureringsperiod

Faktureringsperioden eller faktureringscykeln är tidsintervallet mellan två fakturor. Du kan öka det här tidsintervallet, men du kan inte välja vilken dag i månaden du mottar fakturan på. Den standardmässiga faktureringsperioden är 30 dagar, och priset för din butiks Shopify-prenumerationsplan ingår i fakturan som utfärdas i slutet av varje period.

Om alternativet är tillgängligt för din plan kan du få rabatt genom att godkänna en längre avbetalningsperiod.

Steg:

1. Logga in som butiksägaren.
  1. Klicka på Jämför planer.

2. Klicka på Ändra din faktureringsperiod (du kan inte utöka faktureringsperioden för din nuvarande plan om du inte ser knappen Ändra din faktureringsperiod).

Gå till din nuvarande plan och klicka på Välj den här planen om du inte ser länken.

3. Välj den faktureringsperiod du vill ha när faktureringsalternativen visas.

4. Granska beskrivningen av de kreditkortsavgifter som du samtycker till.

5. Klicka på Bekräfta ändringar för att acceptera det nya avtalet.

Din nuvarande faktureringsperiod avslutas omedelbart och en faktura skickas till dig. En ny faktureringsperiod startas för din nya plan och du krediteras för eventuella oanvända tidsperioder som du redan har betalat för.

Uppdatera din faktureringsinformation

Din faktureringsinformation inkluderar ditt kreditkortsnummer och din faktureringsadress. Om du behöver uppdatera din faktureringsinformation kan du komma åt den via administratörskontots meny Inställningar.

Ändra dina kreditkortsuppgifter

Om ditt kreditkortsnummer ändras ska du se till att uppdatera det i ditt Shopify-konto.

Steg:

1. Logga in som butiksägaren.

2. Gå till Inställningar > Fakturering.

3. Klicka på Byt kreditkort i avsnittet Faktureringsinformation.

4. Fyll i fältet för kreditkortsinformation och klicka sedan på Bekräfta.

Ändra din faktureringsadress

Om du ändrar adressen som är kopplad till ditt kreditkort måste du uppdatera din faktureringsinformation.

Steg:

1. Logga in som butiksägaren.

2. Gå till Inställningar > Fakturering.

3. Klicka på Byt kreditkort i avsnittet Faktureringsinformation.

4. Klicka på Uppdatera faktureringsadress.

5. Fyll i din faktureringsadress och klicka sedan på Bekräfta.

Uppgradera din plan

Om du har en kostnadsfri testversion och väljer att registrera dig för en plan, eller om du vill ändra den plan du redan har, kan du göra det via administratörskontots sida Inställningar.

Du kan endast uppdatera din plan till för närvarande tillgängliga planer. Om din butik har en plan som inte längre erbjuds kan du inte byta tillbaka om du byter plan eller pausar din butik. Se Shopifys prissättningssida för mer information.

Om du uppdaterar din plan utfärdas en ny faktura omedelbart som endast visar prenumerationsavgiften för din nya plan. Priset för din tidigare plan fördelas proportionerligt och tillämpas till kostnaden för din nya prenumeration för den månad som du byter plan. Fakturan du mottar för ditt planbyte inkluderar inte övriga väntande avgifter på ditt konto. Dessa väntande avgifter debiteras när utestående avgifter på ditt konto når ditt faktureringsgränsvärde eller i slutet av din faktureringsperiod.

Kontrollera din nuvarande plan

Du kan kontrollera vilken plan du har i avsnittet Plandetaljer.

En kort beskrivning av fördelarna med att uppgradera till en högre plan visas. Klicka på Uppgradera plan om du vill uppgradera din plan.

Uppgradera din plan

Om du vill uppgradera din plan kan du göra det från avsnittet Planuppgifter.

Om du uppgraderar till en aktiv plan medan du fortfarande kör en kostnadsfri testversion kommer du inte att förlora någonting som du har slutfört i din testversion. Shopify kommer att skicka ett e-postmeddelande som informerar dig om att ditt faktureringsdatum har ändrats.

Från och med det datum du uppgraderar din plan kommer du inte att debiteras för din tidigare plan utan blir istället debiterad för din nya plan. Om du kör en kostnadsfri testversion påverkas inte längden på din kostnadsfria testversion på något sätt.

Steg:

1. Logga in som butiksägaren.
  1. Klicka på Uppgradera plan.

2. Klicka på Uppgradera plan igen för att fortsätta.

3. Välj en faktureringsperiod och läs beskrivningen av kreditkortsavgifterna som du samtycker till.

4. Klicka på Starta plan för att acceptera det nya avtalet eller klicka på Avbryt.

Ändra din plan

Om du vill ändra din plan kan du välja ett av de tillgängliga alternativen.

Steg:

1. Klicka på Jämför planeri avsnittet Plandetaljer.

2. Klicka på Välj den här planen för att välja en av de tillgängliga planerna.

3. Välj en faktureringsperiod och granska beskrivningen av kreditkortsavgifterna som du samtycker till.

4. Klicka på Bekräfta ändringar för att acceptera det nya avtalet eller klicka på Avbryt.

Om du ändrar din plan utan att ändra din faktureringsperiod fortsätter du i samma faktureringsperiod och dina betalningar justeras. Om du ändrar din faktureringsperiod skickas din nuvarande plans faktura omedelbart till dig för betalning. Samtidigt startar en ny faktureringsperiod för din nya plan och du krediteras för eventuell oanvänd tid som du redan har betalat för.

Ändra din butikstyp

Om du är butiksägarekan du när som helst ändra din butikstyp.

Steg:

1. Logga in som butiksägare.
  1. Du kan lägga till eller ta bort en webbutik, en Shopify POS-detaljhandelsbutik eller annan tillgänglig butikstyp från inställningssidan Försäljningskanaler.

Ändra din e-postadress för butiksägarkonto

E-postadressen för ditt konto är den e-postadress som du använde för att registrera dig för Shopify. Om du är butiksägare är det här den e-postadress du använder för att logga in till Shopify-administratören. Denna e-postadress används för att kontakta dig angående ditt Shopify-konto och är separerad från butikens e-postadress som dina kunder använder för att kontakta dig.

Shopify-fakturor skickas via e-post till butiksägaren och till personal med behörigheten Visa fakturering och motta faktureringsmejl. Om du vill ändra den e-postadress du använder för att logga in i Shopify-administratören eller för att ta emot fakturor, måste du uppdatera butiksägarens personaluppgifter.

Steg:

Ändra butikens e-postadress som är avsedd för kunder

Den e-postadress som dina kunder ser är den e-postadress som dina kunder använder för att kontakta dig angående produkter, ordrar eller andra frågor som de har om din butik. Det här är också den e-postadress som visas för kunderna när de får ett ordermeddelande via e-post från din butik.

Steg:

1. Gå till sidan Allmänt och avsnittet Butiksinformation.

2. Ändra Avsändarens e-postadress.

3. Klicka på Spara.

Ändra butiksägarens profil

Butiksägaren har en profil som liknar den för personalen. E-postadressen och lösenordet som kontoinnehavaren använder för att logga in till Shopify är associerade med dennes profil.

Steg:

1. Logga in som butiksägaren.

2. Från din Shopify admin, klicka på ditt användarnamn och kontobild.

3. Klicka på Hantera konto.

4. Uppdatera butiksägarens kontoinformation.