Hantera ditt Shopify-konto

Du kan hantera din faktureringsperiod, faktureringsinformation, Shopify-plan, butikstyp och butiksstatus från sidan Inställningar.

Se Personalbehörighetför att lära dig mer om personalbehörighet som styrs av butiksägare. Se Pausa eller stäng din butikför mer information om hur du ändrar din butiksstatus.

Autentisera ditt konto

Ditt konto identifieras med en .myshopify.com-URL, som ställs in när du först konfigurerar ditt Shopify-konto.

Shopify-support kommer att be om din URL om du kontaktar dem för hjälp. Du måste ange din URL för att verifiera att du är butiksägaren. Om du skapar en anpassad domän för din butik kommer din .myshopify.com-URL att skilja sig från den som kunderna ser.

Även om du byter det butiksnamn som dina kunder ser eller ditt juridiska företagsnamn kommer din .myshopify.com-URL att förbli densamma.

Se din webbläsares adressfält när du är inloggad på butikens administratörskonto för att hitta din .myshopify.com-URL:

Leta efter URL:en .myshopify.com -adress i din webbläsares adressfält när du är inloggad på din Shopify-administratör.

Ändra din faktureringsperiod

Faktureringsperioden, eller faktureringscykeln, är tidsintervallet mellan två fakturor. Du kan öka det här tidsintervallet, men du kan inte välja vilken dag i månaden du mottar fakturan på. Den standardmässiga faktureringsperioden är 30 dagar, och priset för din Shopify-plan ingår i fakturan som utfärdas i slutet av perioden.

Om alternativet är tillgängligt för din plan kan du få rabatt genom att godkänna en längre avbetalningsperiod.

Obs! Prenumerationsavgifterna återbetalas inte. För mer information, se Shopifys användarvillkor.

Steg:

1. Logga in som butiksägaren.
  1. Klicka på Jämför planer.

2. Klicka på Ändra din faktureringsperiod (du kan inte utöka faktureringsperioden för din nuvarande plan om du inte ser knappen Ändra din faktureringsperiod).

Gå till din nuvarande plan och klicka på Välj den här planen om du inte ser länken.

3. Välj den faktureringsperiod du vill ha när faktureringsalternativen visas.

4. Läs beskrivningen av de kreditkortsavgifter som du samtycker till.

Observera! Din aktuella faktureringsperiod kommer att löpa ut och en faktura kommer att skickas till dig. En ny faktureringsperiod inleds för din nya plan, och du krediteras för eventuell oanvänd period som du redan har betalat för.

1. Klicka på Bekräfta ändringar för att acceptera det nya avtalet.

Uppdatera din faktureringsinformation

Din faktureringsinformation inkluderar ditt kreditkortsnummer och din faktureringsadress. Om du behöver uppdatera din faktureringsinformation kan du komma åt den via administratörskontots meny Inställningar.

Ändra dina kreditkortsuppgifter

Om ditt kreditkortsnummer ändras ska du se till att uppdatera det i ditt Shopify-konto.

Steg:

1. Logga in som butiksägaren.

2. Klicka på Inställningar och sedan Fakturering.

3. Klicka på Byt kreditkort i avsnittet Faktureringsinformation.

4. Fyll i fältet för kreditkortsinformation och klicka sedan på Bekräfta.

Ändra din faktureringsadress

Om du ändrar adressen som är kopplad till ditt kreditkort måste du uppdatera din faktureringsinformation.

Steg:

1. Logga in som butiksägaren.

2. Klicka på Inställningar och sedan Fakturering.

3. Klicka på Byt kreditkort i avsnittet Faktureringsinformation.

4. Klicka på Uppdatera faktureringsadress.

5. Fyll i din faktureringsadress och klicka sedan på Bekräfta.

Uppgradera din plan

Om du kör en kostnadsfri testversion och väljer att registrera dig för en plan, eller om du vill ändra den plan du redan har, kan du göra det via administratörskontots sida Inställningar.

Om du uppdaterar din plan utfärdas en ny faktura omedelbart som endast visar prenumerationsavgiften för din nya plan. Priset för din tidigare plan fördelas proportionellt och tillämpas till kostnaden för din nya prenumeration för den månad som du byter plan. Fakturan du mottar för ditt planbyte inkluderar inte övriga väntande avgifter på ditt konto. Dessa avgifter debiteras när utestående avgifter på ditt konto når ditt faktureringsgränsvärde eller i slutet av din faktureringsperiod.

Varning! Den information som du har angivit till transportföretaget kommer att återställas i samband med att du ingår ett nytt kontrakt med Shopify om du ändrar från en månatlig Basic Shopify-plan eller månatlig Shopify-plan till en årsplan och du använder beräknad frakt i månadsplanen. I det här fallet måste du ange din kontoinformation på nytt till varje enskilt transportföretag.

Kontrollera din nuvarande plan

Om du vill se en översikt över den Shopify-plan du har valt:

Du kan se vilken plan du har i avsnittet Plandetaljer.

Du får också en kort beskrivning av fördelarna med att uppgradera till en högre plan. Om du vill uppgradera din plan klickar du på Uppgradera plan.

Uppgradera din plan

Om du vet att du vill uppgradera din plan kan du göra det från avsnittet plan Detis.

Om du uppgraderar till en aktiv plan medan du fortfarande kör en kostnadsfri testversion kommer du inte att förlora någonting som du har slutfört i din testversion. Shopify kommer att skicka ett e-postmeddelande som informerar dig om att ditt faktureringsdatum har ändrats.

Shopify kommer att sluta debitera dig för din tidigare plan och börja debitera dig för den nya planen på det datum som du uppgraderar planen. Om du kör en kostnadsfri testversion påverkas inte testversionsperioden på något sätt.

Steg:

1. Logga in som butiksägaren.
  1. Klicka på Uppgradera plan.

2. Klicka på Uppgradera plan igen för att fortsätta.

3. Välj en faktureringsperiod och läs beskrivningen av kreditkortsavgifterna som du samtycker till.

Observera! Om du ändrar faktureringsperioden när du byter din plan kommer din aktuella plans faktura att skickas till dig omgående. Dessutom kommer en ny faktureringsperiod att inledas för din nya plan. I annat fall fortsätter du med samma faktureringsperiod och dina betalningar kommer att justeras.

1. Klicka på Bekräfta ändringar för att acceptera det nya avtalet eller klicka på Avbryt.

Ändra din plan

Om du vill ändra din plan kan du välja ett av de tillgängliga alternativen.

Steg:

1. Klicka på Jämför planeri avsnittet Plandetaljer.

2. Klicka på Välj den här planen för att välja en av de tillgängliga planerna.

3. Klicka på en faktureringsperiod och läs beskrivningen av kreditkortsavgifterna du godkänner.

Observera! Om du byter plan utan att ändra faktureringsperioden kommer du att fortsätta med samma faktura och dina betalningar kommer att justeras. Om du ändrar din faktureringsperiod kommer fakturan för den aktuella planen att stängas och skickas till dig. Samtidigt inleds en ny faktureringsperiod för din nya plan, och du kommer att krediteras för eventuell oanvänd tid som du redan har betalat för.

1. Klicka på Bekräfta ändringar för att acceptera det nya avtalet eller klicka på Avbryt.

Ändra din butikstyp

Om du är butiksägarekan du när som helst ändra din butikstyp.

Steg:

1. Logga in som butiksägare.
  1. Du kan lägga till eller ta bort en webbutik, en Shopify POS-detaljhandelsbutik eller annan tillgänglig butikstyp från inställningssidan Försäljningskanaler.

Byt e-postadress till ditt konto

Kontots e-postadress är den e-postadress som du använde för att registrera dig i Shopify. Shopify använder den här e-postadressen för att kontakta dig om ditt konto.

Din butiks interna e-postadress är inte den e-postadress du använder för att logga in på din Shopify admin. Om du är butiksägare är den e-postadress du använder för att logga in på admin knuten till din butiksägares medarbetare. Shopify Räksedlar skickas också till den e-postadress som är kopplad till butiksägarens personal. Om du vill ändra den e-postadress som du använder för att logga in till din Shopify admin eller ta emot räkningar, måste du Uppdatera butiksägarens stabsinformation.

Steg:

1. Gå till sidan Allmänt och fältet Butiksinformation.

2. Ändra butiksägarens e-postadress.

3. Klicka på Spara.

Ändra butikens e-postadress som är avsedd för kunder

Detta är den e-postadress som dina kunder ser. Via den kan de kontakta dig om produkter, order eller andra frågor som de har om din butik. Det här är också den adress kunderna ser när de får ett ordermeddelande från din butik.

Steg:

1. Gå till sidan Allmänt och avsnittet Butiksinformation.

2. Ändra kundens e-postadress.

3. Klicka på Spara.

Ändra butiksägarens profil

Butiksägaren har en profil som liknar den för personalen. E-postadressen och lösenordet som butiksägaren använder för att logga in på Shopify är associerade med deras profil.

Steg:

1. Logga in som butiksägaren.

2. Från din Shopify admin, klicka på ditt användarnamn och kontobild.

3. Klicka på ditt konto eller din profil.

Obs! Om du inte har konfigurerat en gemensam inloggningser du din profil istället för ditt konto.

1. Uppdatera butiksägarens kontoinformation.

2. Klicka på Spara.