Översikt över Shopify-faktura

Lär dig grunderna om din Shopify-faktura.

Fakturaöversikt

Din faktura innehåller fyra avsnitt:

• Prenumeration visar avgiften för din Shopify-plan. Om du byter plan mitt i en faktureringsperiod tillämpas en prenumerationskredit i detta avsnitt.

• Appar visar appavgifter som är kopplade till fakturan. Appavgifter fastställs av apputvecklaren. Apputvecklare kan ta betalt för appar genom återkommande avgifter, användningsavgifter och engångsavgifter. Kontakta utvecklaren för hjälp om du funderar över en appavgift.

• Leverans visar avgifter för dina fraktetiketter och justeringar som har gjorts under din faktureringsperiod.

• Transaktionsavgifter visar transaktionsavgifter som är kopplade till fakturan. Om du inte använder Shopify Payments debiteras du transaktionsavgifter.

Fakturans delsumma, momsavgift och totalsumma visas längst ned på fakturan.

Fakturaöversikt

Fakturasammanfattningen visar fakturans betalningsprocess. Den anger totalsumman att betala, fakturans betalningsmetod, faktureringsperiod och betalningstidslinje för fakturan. Betalningstidslinjen inkluderar det datum som fakturan skapas och de datum då betalning för fakturan antingen misslyckas eller tas emot.

Fakturatidslinje

Faktureringsperioder

En faktureringsperiod är tiden mellan fakturorna. Du kan ändra detta tidsintervall, men du kan inte välja en viss dag i månaden för att få dina fakturor. När fakturor utfärdas används tidszonen UTC.

Shopify har några olika faktureringscykler:

Shopifys faktureringsperioder
Faktureringscykelns namn Faktureringscykelns varaktighet
Prenumerationens faktureringscykel 30 dagar eller 1, 2 eller 3 år
Faktureringsperioder för appar 30 dagar

Avgiftstyper

Shopify har återkommande avgifter och engångsavgifter. Se till att du förstår de olika återkommande eller engångsavgifterna som kan visas på dina fakturor. Engångsavgifter, till exempel de avgifter du betalar för att registrera en domän eller för att köpa ett tema, visas på en separat faktura.

Typer av återkommande avgifter

Följande typer av återkommande avgifter kan förekomma på din vanliga månadsfaktura:

Engångsavgifter

Du kan ta emot separata fakturor för följande typer av engångsavgifter:

Skatter

Om ditt företag är beläget i en kanadensisk eller amerikansk jurisdiktion där Shopify har Företagsnärvaro, är Shopify enligt lag skyldig att debitera tillämpliga skatter på din prenumeration. Du ser också en skatteberäkning baserat på din plats.

Du kan se skatterna på en separat rad i din faktura:

Skattepost på faktura

Se Skatter för mer information.

Om du bor i en region där Shopify är skyldig att debitera skatt på någon av dina kontoavgifter visas dessa avgifter i din Shopify-faktura.

Om faktureringströsklar

Förutom månatlig prenumerationsfakturering utfärdar Shopify även fakturor under hela månaden enligt din planbaserade faktureringströskel. Faktureringströsklar är dollarvärden som utlöser fakturering när kostnaden för din kontoaktivitet överstiger tröskelvärdet.

Du får en faktura när summan av dina transaktionsavgifter och andra utestående avgifter överstiger ditt kontos tröskel. Månadsprenumerationsavgifter ingår i ditt löpande totalbelopp men räknas inte in i tröskelräkningarna.

Om du har några transaktionsavgifter eller andra avgifter under din nuvarande faktureringsperiod visas din butiks tröskel i avsnittet FakturorFaktureringssidan i din Shopify-admin. Om du inte har några transaktionsavgifter eller avgifter visas inte din butiks tröskel.

Du kan fortsätta att köpa fraktsedlar tills totalsumman uppgår till 110 % av din tröskel om har nått din faktureringströskel och fått en faktura. Inga ytterligare inköp kan göras förrän du betalar för fakturan som skickats. Om din tröskel exempelvis är 400 USD och aktiviteten på ditt konto uppgår till 400 USD kommer en faktura att skickas till dig. Du kan fortfarande köpa fraktsedlar tills din kontoaktivitet uppgår till 440 USD (110 % av 400 USD) men du kan endast göra fler inköp än det efter att du har betalat din faktura på 400 .

Om du vill veta mer om hur du debiteras för fraktetiketter, Kontakta Shopify support.

Debiteringar som utlöses av din faktureringströskel visas i avsnittet Faktureringshistorikfaktureringssidan i din Shopify-admin.

Betalningsleverantörer från tredje part

Om din butik använder en betalningsleverantör från tredje part kommer du antingen att debiteras när totalsumman av butikens avgifter (inklusive återkommande avgifter för alla appar som du har installerat) överstiger en av butikens faktureringströsklar eller i slutet av din faktureringsperiod på 30 dagar. Till exempel:

• Ditt konto debiteras i slutet av dagen om summan av dina transaktionsavgifter och andra utestående avgifter överstiger kontots dagliga tröskelbelopp.
  • Ditt konto debiteras när totalsumman av dina transaktionsavgifter och andra utestående avgifter överstiger ditt Konts högsta tröskelbelopp, vilket är dubbelt så mycket som ditt Konts dagliga tröskel
  • Om summan av dina transaktionsavgifter och andra utestående avgifter ligger under dina faktureringströsklar, debiteras ditt konto i slutet av din 30-dagars faktureringsperiod. Om du ändrar din Shopify-plan debiteras du för eventuella utestående och proportionellt fördelade belopp.

Du kan se din butiks faktureringströsklar i avsnittet Faktureringfaktureringssidan i din Shopify-administratör.

Din första faktura inkluderar inte transaktionsavgifter, men din andra faktura inkluderar alla transaktionsavgifter som uppkommit fram till den punkten.

Shopify Payments

Om din butik använder Shopify Payments dras kreditkortsavgifterna automatiskt från dina order. För andra utestående avgifter, inklusive återkommande avgifter för alla appar som du har installerat, debiteras du antingen när summan av dina utestående avgifter överstiger en av dina butiksfaktureringsgränser eller i slutet av din 30-dagars faktureringsperiod, beroende på vilket som inträffar först.

Du kan se din butiks faktureringsgränser på Faktureringssidan i dina Shopify-inställningar.