Oversigt over din Shopify-faktura

Du kan finde dine fakturaer på siden Fakturering i din Shopify-administrator. Siden Fakturering indeholder en oversigt over dine seneste fakturaer. Du kan klikke på en af de seneste fakturaer for at se din detaljerede faktura eller for at downloade fakturaen som dokumentation.

Du skal have tilladelsen Se fakturering og modtag faktureringsmails om fakturering for at se faktureringsprofilen og modtage e-mailfakturering .

Valutaen for din Shopify-faktura

Af regnskabshensyn debiteres de fleste Shopify-fakturaer i amerikanske dollars. Shopejere i nogle lande kan blive debiteret i deres lokale valuta.

Debiteringer på din Shopify-faktura

Din faktura kan indeholde flere typer debiteringer. Følgende er de mest almindelige typer:

• Abonnement viser debiteringen for din butiks Shopify-abonnementsordning. Hvis du skifter din butik til en lavere abonnementsordning midt i en faktureringscyklus, tillægges der en abonnementskredit i dette afsnit.
  • Apps, som viser det opkrævede beløb for apps på denne faktura. Appgebyrer fastsættes af appudvikleren. Appudviklere kan opkræve betaling for apps med gentagne gebyrer, brugsgebyrer eller et engangsgebyr. Hvis du har et problem med et appgebyr, kan du kontakte udvikleren for at få hjælp.
  • Levering viser debiteringer for dine fragtlabels og justeringer, der er foretaget i løbet af din faktureringscyklus.
  • Transaktionsgebyrer, som viser transaktionsgebyrer knyttet til denne faktura. Du bliver opkrævet et transaktionsgebyr, hvis du ikke bruger Shopify Payments.

Subtotal, skatteafgifter og total for fakturaen vises nederst på fakturaen.

Eksportér PDF-faktura

Hvis du vil registrere dine fakturaer og få adgang til en detaljeret oversigt over dine debiteringer, kan du eksportere fakturaer i enten CSV- eller PDF-format. Hvis du vælger PDF-fil, består den eksporterede faktura af to hovedafsnit:

• en oversigt over dine debiteringer
  • en detaljeret gennemgang af alle dine debiteringer

Afsnittet Oversigt indeholder en oversigt over fakturaens samlede beløb samt en oversigt over, hvordan fakturaen er opdelt mellem dit abonnement, dine apps, andre debiteringer og skatter. Du kan finde vigtige oplysninger som f.eks. faktureringsperioder, butiksnavn, betalingsmetode og typer af debiteringer. Dette afsnit kan også indeholde meddelelser om kommende betalinger eller specifikke krav, som f.eks. tilbagefører moms for visse områder eller lande.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Fakturering i Shopify-administrator.
  2. I afsnittet Tidligere fakturaer skal du finde den specifikke faktura, du vil se, og klikke på den for at få adgang til fakturaens oplysninger.
  3. Klik på Eksportér faktura på siden med oplysninger på fakturaen.
  4. I dialogboksen Eksportér faktura kan du vælge mellem at eksportere fakturaen som en CSV-fil til Excel, Numbers eller andre regnearksprogrammer eller som PDF-fil.
  5. Klik på Eksportér faktura.

Du kan få mere detaljerede oplysninger om, hvordan du eksporterer en CSV-fil, under eksportér faktureringshistorik.

Faktureringscyklusser

En faktureringscyklus er den tid, der går mellem udstedelse af fakturaer. Du kan ændre dette tidsinterval, men du kan ikke vælge at modtage fakturaer på en bestemt dag i måneden. Fakturaer udstedes i tidszonen UTC.

Shopify har flere forskellige faktureringscyklusser:

Shopifys faktureringscyklusser
Faktureringscyklussens navn Faktureringscyklussens varighed
Faktureringscyklus for abonnement 30 dage eller 1 år
Faktureringscyklus for app 30 dage

Debiteringstyper

Shopify har både faste debiteringer og engangsgebyrer. Sørg for, at du forstår de forskellige faste debiteringer eller engangsbeløb, som kan fremgå af dine fakturaer. Engangsgebyrer, som f.eks. gebyrer i forbindelse med registreringen af et domæne eller for køb af et tema, fremgår på en separat faktura.

Typer af faste debiteringer

De følgende typer faste debiteringer kan fremgå af din almindelige månedlige faktura:

Engangsgebyr

Du kan modtage enkelte fakturaer for følgende: typer af engangsgebyrer:

Skatter

Hvis din virksomhed ligger i en canadisk eller amerikansk jurisdiktion, hvor Shopify har en virksomhed, kræver loven, at Shopify opkræver gældende afgifter for dit abonnement. Du vil også se en beregning af skatter, som er baseret på din lokation.

Du kan se skatterne på en separat linje på din faktura.

Se Skatter for flere informationer.

Hvis du bor i et område, hvor Shopify skal opkræve skatter på dine kontogebyrer, vises disse debiteringer på din Shopify-faktura.

Om faktureringsgrænser

Ud over den månedlige fakturering for abonnementet udsteder Shopify også faktura i løbet af måneden i henhold til din abonnementsbaserede faktureringsgrænse. Faktureringsgrænser er dollarværdier, som udløser fakturering, når omkostningerne for din kontoaktivitet overstiger grænsebeløbet.

Du modtager en faktura, når det samlede beløb for dine tredjepartstransaktionsgebyrer og andre udestående debiteringer overstiger din kontos grænse. Månedlige abonnementsgebyrer er inkluderet i din løbende total, men de er ikke inkluderet i grænsefakturaer.

Hvis du har tredjepartstransaktionsgebyrer eller andre debiteringer i løbet af den nuværende faktureringscyklus, vises grænsen for din butik i afsnittet Nuværende faktureringscyklus på siden Faktureringi din Shopify-administrator. Hvis du ikke har nogen transaktionsgebyrer eller debiteringer, vises grænsen for din butik ikke.

Hvis du når din faktureringsgrænse og modtager en faktura, kan du fortsætte med at købe fragtlabels, indtil din grænse når 110 % i alt. Du kan ikke foretage flere køb, før du har betalt den udstedte faktura. Du modtager f.eks. en faktura, hvis din grænse er 400 USD, og din kontoaktivitet når de 400 USD. Du vil stadig kunne købe fragtlabels, indtil din kontoaktivitet når 440 USD (110 % af 400 USD), men vil ikke kunne foretage flere køb, før du har betalt din faktura på 400 USD.

Debiteringer, der udløses af din faktureringsgrænse, vises i afsnittet Nuværende faktureringsperiode på siden Fakturering i indstillingerne for din Shopify-administrator.

Tredjepartsudbydere af betalingstjenester

Hvis din butik bruger en tredjepartsudbyder af betalingstjenester, kan det medføre transaktionsgebyrer på din butiks transaktioner. Kombineret med andre tilbagevendende appgebyrer eller andre gebyrer, kan dette medføre, at din butik debiteres før din almindelige faktureringscyklus. Gennemgå følgende retningslinjer for, hvornår du kan forvente at få en faktura fra Shopify:

• Din konto debiteres, når det samlede beløb for dine tredjepartstransaktionsgebyrer og andre udestående opkrævninger overstiger faktureringsgrænsen for din konto.
  • Hvis den samlede sum for dine tredjepartstransaktionsgebyrer og andre udestående opkrævninger ligger under din faktureringsgrænse, faktureres din konto ved slutningen af din 30-dages faktureringsperiode. Hvis du ændrer din butiks Shopify-abonnementsordning, vil du blive faktureret for eventuelle udestående og proportionale beløb.

Du kan se din butiks faktureringsgrænser i afsnittet Nuværende faktureringscyklus på siden Faktureringi din Shopify-administrator.

Din første faktura omfatter ikke tredjepartstransaktionsgebyrer, men din anden faktura omfatter alle tredjepartstransaktionsgebyrer indtil dette tidspunkt.

Shopify Payments

Hvis din butik bruger Shopify Payments, fratrækkes priserne for behandling af kreditkort automatisk fra dine ordrer. For alle andre udestående debiteringer, herunder faste debiteringer for apps, som du har installeret, faktureres du, enten når dine udestående debiteringer overstiger en af din butiks faktureringsgrænser, eller ved slutningen af din 30-dages faktureringscyklus, afhængigt af hvad der kommer først.

Du kan se din butiks faktureringsgrænser i afsnittet Nuværende faktureringscyklus på siden Faktureringi din Shopify-administrator.