Debiteringer

Din faktura viser en række debiteringer, afhængigt af hvor din butik ligger, og hvilke tjenester din butik bruger. Debitering for Shopify-fakturaer fremgår af dine kreditkortopgørelser som: Shopify * <bill number>

Abonnementsgebyrer

Abonnementsgebyrer afhænger af dit abonnement og abonnementets faktureringsperiode.

Gebyrer for fragtlabels

Når du har købt en fragtlabel via Shopify Shipping, faktureres omkostningen via din Shopify-konto. Eventuelle fragtforsikringer, du køber, eller leveringsjusteringer, som et leveringsfirmaer opkræver hos dig, bliver også faktureret via din Shopify-konto.

Fakturering af levering debiteres separat fra dit Shopify-abonnement. Hvis du annullerer en fragtlabel, bliver prisen refunderet som en kredit til fremtidige køb af labels. Omkostningen refunderes ikke direkte til din Shopify-konto.

Hvert land har forskellige skatteregler for leveringsgebyrer. I Moms på leveringslabels kan du se, hvilke regler, der gælder for skat på leveringsgebyrer i dit land.

Hvis du når den daglige faktureringsgrænse, når du køber fragtlabels, kan du fortsætte med at købe fragtlabels svarende til 10 % af dit grænsebeløb, mens der oprettes en faktura. Du kan se grænserne for dine konti i afsnittet Fakturaer på siden Fakturering i din Shopify-administrator. Eventuelle køb, der foretages på dette tidspunkt, inkluderes på din næste faktura. Du kan få mere at vide om, hvordan du faktureres for fragtlabels, ved at kontakte Shopify Support.

Transaktionsgebyrer

Transaktionsgebyrer gælder ikke for ordrer, hvis du bruger Shopify Payments. Transaktionsgebyrer gælder heller ikke for manuelle betalingsmetoder. Manuelle betalingsmetoder inkluderer kontant betaling ved levering (COD), bankindbetaling, checks, testordrer og ordrekladder, der er markeret som betalt eller afventende. Transaktionsgebyrer gælder ikke for POS-ordrer.

Hvis du ikke bruger Shopify Payments eller en manuel betalingsmetode, pålægges der transaktionsgebyrer på ordrer i tillæg til det gebyr, der opkræves af din betalingsudbyder.

Faktureringsmetoden for din konto afhænger af din butiks transaktionsmængde, eventuelle tilbagevendende appgebyrer og den betalingsudbyder, du bruger.

Bemærk: Appen Advanced Cash On Delivery, som har yderligere funktioner, installeres automatisk i butikker med hjemsted i Indien, der har indiske rupier (INR) som standardvaluta. I modsætning til den Manuelle betalingsmulighed Kontant betaling ved levering lægges der et transaktionsgebyr på køb, der er foretaget med denne app. Du kan deaktivere appen og genoptage standardmuligheden Kontant betaling ved levering i dine betalingsindstillinger.

Beregn dine transaktionsgebyrer

Shopify bruger denne formel til at beregne transaktionsgebyrer for en 30-dages periode:

[(pris på produkter - rabatter) + skat + forsendelsesomkostninger] x pris

Prisen for transaktionsgebyrer varierer afhængigt af dine prismuligheder.

Se en oversigt over dine transaktionsgebyrer

Trin:

1. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator.

2. Klik på Fakturering.

3. Klik på den faktura, som du ønsker at se i afsnittet Fakturaer.

4. Hvis en faktura indeholder transaktionsgebyrer, indeholder afsnittet Transaktionsgebyrer links til de tilknyttede ordrer. Klik for at se oplysningerne.

Du kan se detaljerne for transaktionsgebyret for hver ordre på denne faktura i panelet, der åbnes.

Klik på en ordre for at se alle detaljerne for en transaktion.

Kreditering og annullering af transaktionsgebyr

Bemærk: Transaktionsgebyrer for kreditkort returneres ikke, når der udstedes en tilbagebetaling til dig i Østrig, Sverige eller USA.

Transaktionsgebyrer gælder ikke for ordrer, der involverer kontant betaling ved levering.

Hvis du er blevet opkrævet et transaktionsgebyr for en testordre, skal du annullere testordren. Der bliver føjet en transaktionskredit til din konto, som anvendes på dit næste sæt transaktionsgebyrer.

Domæner, temaer og engangs-appgebyrer

Du modtager en faktura med et engangsgebyr for handlinger såsom registrering af et domæne, køb af et tema eller køb af en app. Du kan se din kontohistorik i afsnittet Fakturaer på siden Fakturering i din Shopify-administrator.

Køb af temaer kan ikke tilbageføres

Betal fakturaer med Shopify-saldo

Hvis din butik ligger i USA, og du har nok tilgængelige midler på din saldo for din Shopify Payments-konto, vælges Shopify-saldo som din standard-betalingsmetode for køb af temaer og engangskøb af apps. Hvis du vil betale faste debiteringer med din Shopify-saldo, skal du aktivere det i dine Faktureringsindstillinger.

Hvis debiteringerne er større end midlerne på din saldo for din Shopify Payments-konto, bliver betalingen ikke trukket på din saldo. I sådanne tilfælde bliver hele beløbet for fakturaen trukket på dit registrerede kreditkort.

Afgifter

Hvis din virksomhed ligger i en canadisk eller amerikansk jurisdiktion, hvor Shopify har en virksomhed, kræver loven, at Shopify opkræver gældende afgifter for dit abonnement. Shopify opkræver kun skatter, når det kræves af skattemyndighederne i din jurisdiktion. Disse skatter er relateret til dit Shopify-abonnement og påvirkes ikke af de produkter eller tjenester, du sælger.

Shopify er et canadisk selskab, der driver virksomhed i Canada og har tilstedeværelse i følgende amerikanske stater og distrikter:

• Arizona
  • Chicago, Illinois
  • Connecticut
  • Denver, Colorado
  • Hawaii
  • Indiana
  • Kentucky
  • Massachusetts
  • New Mexico
  • New York
  • Ohio
  • Pennsylvania
  • Rhode Island
  • South Carolina
  • South Dakota
  • Tennessee
  • Texas
  • Utah
  • Washington D.C.
  • Washington
  • West Virginia

Hvis din butik ligger i Canada eller i en af de anførte stater eller distrikter, bliver der opkrævet gældende skatter for dit abonnement (HST/PST/GST eller stat/region/kommune). Hvis din butik ligger uden for Canada eller de stater og distrikter, hvor Shopify er til stede, lægges der ikke skatter til dit abonnementsgebyr.

Skatterne vises på en separat linje på din faktura.

Skatter på kontogebyrer

Hvis du bor i et område, hvor Shopify skal opkræve skatter på dine kontogebyrer, vises disse opkrævninger på din Shopify-faktura.

GST opkrævet i Singapore

Hvis din butik er placeret i Singapore, vil du blive opkrævet GST (Goods and Services Tax) i dine Shopify-gebyrer fra og med december 2019. Denne debitering afspejles i dine månedlige Shopify-fakturaer. I øjeblikket kan du ikke angive dit GST-nummer for at blive skattefritaget.

Momsnummer til butikker i Europa

Hvis din butik ligger i Europa, skal du enten angive et momsnummer eller angive, at du ikke har et.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Fakturering i din Shopify-administrator.
  2. Angiv dine momsoplysninger i afsnittet Momsnummer:

- Hvis du har et momsnummer, skal du klikke på Tilføj momsnummer, indtaste det i angivne område og derefter på Gem. - Hvis du ikke har et momsnummer, skal du klikke på Jeg har ikke et momsnummer og derefter på Bekræft. Momsnummeret vises som I/R.

1. Klik på Gem.

Shopify bekræfter dit momsnummer via VIES-systemet (momsinformationsudvekslingssystemet) og ændrer status fra pending til verified, når bekræftelsen er afsluttet.

Moms opkrævet i Irland

Hvis din butik ligger i Irland, opkræves du 23 % moms på dine relevante Shopify-gebyrer. Denne debitering vises på alle dine månedlige fakturaer efter den 1. juni 2019.

Momsnummer for butikker i Sydafrika

Hvis din butik ligger i Sydafrika, vil du blive opkrævet 15 % moms i 2020. Du kan enten angive et momsnummer eller angive, at du ikke har et.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Fakturering i din Shopify-administrator.
  2. Angiv dine momsoplysninger i afsnittet Skatteregistrering: - Hvis du har et momsnummer, skal du klikke på Tilføj momsnummer, indtaste det i angivne område og derefter på Tilføj momsnummer.
    • Hvis du ikke har et momsnummer, skal du klikke på Jeg har ikke et momsnummer og derefter på Bekræft.

GST-fritagelse på Shopify-abonnementer – Australien

Hvis din butik ligger i Australien, lægges der australsk GST (Goods and Service Tax) på 10 % til prisen for dit Shopify-abonnement og Shopify-fragtlabels. Shopify opkræver imidlertid ikke GST for dine betalinger, hvis du registrerer dig til australsk GST og føjer dit australske virksomhedsnummer (ABN) til din Shopify-butik.

Dit ABN er et tal på 11 cifre, som den australske stat bruger til at identificere din virksomhed. Hvis du er GST-registreret, skal du tilføje dit ABN for at kvalificere dig til GST-fritagelse. Du skal både føje dit ABN til din Shopify-butik og GST-registrere dig for at kvalificere dig til GST-fritagelse på dit Shopify-abonnement.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Fakturering i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Ja, jeg er GST-registreret i afsnittet Skatteregistrering.
  3. Angiv dit ABN, og klik derefter på Tilføj ABN.

GST-fritagelse på Shopify-abonnementer – New Zealand

Fra og med den 1. juli 2020, gælder den newzealandske GST (Goods and Service Tax) for dit Shopify-abonnement med en sats på 15 %, hvis din butik ligger i New Zealand. Shopify opkræver imidlertid ikke GST på dine betalinger, hvis du registrerer dig til newzealandsk GST og føjer dit Inland Revenue Department (IRD)-nummer til din Shopify-butik.

Dit IRD er et tal på 8 eller 9 cifre, som de newzealandske myndigheder bruger til at identificere din virksomhed. Hvis du har registreret dig til newzealandsk GST, skal du tilføje dit IRD-nummer for at kvalificere dig til GST-fritagelse.

Du kan tilføje dit IRD-nummer før den 1. juli 2020 for at forberede din virksomhed på ændringerne. Du skal både føje dit IRD-nummer til din Shopify-butik og registrere dig til newzealandsk GST for at kvalificere dig til GST-fritagelse på dit Shopify-abonnement.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Fakturering i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Ja, jeg er GST-registreret i afsnittet Skatteregistrering.
  3. Angiv dit IRD-nummer, og klik derefter på Tilføj IRD.

Faktureringskreditter

Kreditering af din konto er opdelt i følgende kategorier:

• Abonnementskredit anvendes som en rabat på dine abonnementsgebyrer.
  • Appkredit anvendes som en rabat på dine appgebyrer.
  • Leveringskredit anvendes som en rabat på dine leveringspriser.
  • Transaktionskredit anvendes som en rabat på dine transaktionsgebyrer.

Kreditterne anvendes på din næste faktura i den tilhørende kategori. Kreditter fra én kategori kan ikke anvendes på en anden.

Bemærk: Kreditter kan kun gælde for fremtidige fakturaer. Kreditter kan ikke anvendes på nuværende abonnements- eller transaktionsgebyrer.

Se dine tilgængelige faktureringskreditter

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Fakturering i din Shopify-administrator.

2. Gennemgå dine tilgængelige kreditter i afsnittet Kreditter.

Hvis du har kredit til rådighed i en kreditkategori, vises den i tabellen Kreditkategori.