Maksut

Laskussa näkyy erilaisia maksuja sen mukaan, missä kauppasi sijaitsee ja mitä palveluita kauppasi käyttää. Shopify-laskuveloitukset näkyvät luottokorttiotteessa seuraavasti: Shopify * <bill number>.

Tilausmaksut

Tilausmaksut määräytyvät sopimuksesta ja tilauksen laskutusjaksosta.

Shopify Adminin Laskutus-sivulla on luettelo maksullisista tilauksista, joiden maksut ovat toistuvia. Luettelo sisältää Shopify-tilauksesi ja mahdolliset muut tilaukset, kuten sovellustilauksesi. Luettelossa on myös sovellustilaukset, joiden ilmainen kokeilujakso on parhaillaan käynnissä, mutta luettelossa ei ole sovelluksia, joiden tilaussopimus on ilmainen.

Lisäksi voit hallinnoida maksullisia tilauksiasi tästä luettelosta. Jos sinulla on useita kauppoja, voit hallinnoida vain yhden kaupan tilauksia kerrallaan.

Maksullisten tilausmaksujen tarkasteleminen Shopify Adminissa

1. Navigoi laskutus sivullesi:

2. Jos haluat tarkastella kaikkia maksullisia tilauksiasi, klikkaa Näytä kaikki tilaukset.

3. Jos haluat nähdä tietoja Shopify-tilauksestasi, klikkaa tilauksen vieressä ... ja klikkaa sitten Hallinnoi. Siirry Shopify Adminin Sopimus-sivulle.

4. Jos haluat hallinnoida sovellusta, klikkaa tilauksen vieressä ... ja klikkaa sitten Hallinnoi. Tämän jälkeen:

Lähetystarramaksut

Kun olet ostanut lähetystarran Shopify Shippingin kautta, sen hinta laskutetaan Shopify-tilisi kautta. Mahdollisesti ostamasi toimitusvakuutus sekä kuljetuspalvelun mahdollisista toimitusmuutoksista perimä maksu laskutetaan myös Shopify-tilisi kautta.

Kuljetusmaksut veloitetaan erillään Shopify-tilauksestasi. Jos peruutat lähetystarran, sen hinta hyvitetään luottona tuleville tarraostoille. Kuluja ei korvata suoraan Shopify-tilillesi.

Jokaisella maalla on omat kuljetusmaksuja koskevat verosäännöksensä. Voit tarkistaa kohdasta Lähetystarrojen verot, miten oma maasi verottaa kuljetusmaksuja.

Jos saavutat päivittäisen laskutusrajan lähetystarrojen ostossa, voit jatkaa lähetystarrojen ostamista 10 prosentilla laskutusrajan summasta, kun laskua luodaan. Voit tarkistaa tilisi laskutusrajan määrän Laskut-kohdasta Shopify Adminin Laskutus-sivulta. Kaikki tänä aikana tehdyt ostokset sisältyvät seuraavaan laskuusi. Saat lisätietoja lähetystarrojen laskutuksesta ottamalla yhteyttä Shopify-tukeen.

Kolmannen osapuolen palvelumaksut

Kolmannen osapuolen palvelumaksut veloitetaan jokaisesta tapahtumasta, kun käytät kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoajaa maksujen vastaanottamiseen. Palvelumaksut kattavat Shopifyn integrointikulut ulkopuolisten maksupalveluntarjoajien kanssa, ja niissä on eroja, jotka riippuvat valitsemastasi sopimuksesta.

Kun käytät Shopify Payments -palvelua, sinulta ei veloiteta kolmannen osapuolen palvelumaksuja tilauksista, jotka käsitellään Shopify Paymentsin, Shop Payn, Shop Pay -maksuerien tai PayPal Expressin kautta, eikä sinulta veloiteta palvelumaksuja manuaalisista maksutavoista, joita ovat esimerkiksi käteinen, postiennakko ja pankkisiirrot.

Shopify Plus -kauppiaat, jotka käyttävät Shopify Payments -palvelua, eivät maksa palvelumaksuja Itävallassa, Belgiassa ja Ruotsissa toimivia kauppiaita lukuun ottamatta.

Tapa, jolla tiliäsi laskutetaan kolmannen osapuolen palvelumaksuista, riippuu kaupan tapahtumamääristä, toistuvista sovellusmaksuista ja käyttämästäsi maksupalveluiden tarjoajasta.

Palvelumaksut eivät koske myyntipisteen tilauksia tai manuaalisia maksutapoja, joita ovat postiennakko, pankkitalletukset, sekit, testitilaukset ja tilausluonnokset, jotka on merkitty maksetuiksi tai odotustilassa oleviksi. Kolmannen osapuolen palvelumaksuja ei palauteta sinulle, tilauksen maksun palautuksen yhteydessä.

Maksut lisätään kolmannen osapuolen maksuntarjoajan veloittamien käsittelymaksujen päälle.

Laske kolmannen osapuolen palvelumaksut

Shopify laskee kolmannen osapuolen palvelumaksut 30 päivän jaksolle tällä kaavalla:

[(tuotteiden kustannus - alennukset) + vero + toimitusmaksut] x korko

Kolmannen osapuolen palvelumaksujen korko vaihtelee sopimuksesi mukaan.

Katso erittely kolmannen osapuolen palvelumaksuista

Vaiheet:

1. Navigoi laskutus sivullesi:

2. Klikkaa katsottavaa laskua Laskut-kohdassa.

3. Jos laskussa on palvelumaksuja, Palvelumaksut-kohdassa on linkkejä asiaan liittyviin tilauksiin. Katso tiedot klikkaamalla.

Avautuvassa paneelissa voit katsoa palvelumaksun tietoja jokaisesta tämän laskun kattamasta tilauksesta.

Klikkaa tilausta nähdäksesi kaikki tapahtuman tiedot.

Verkkotunnukset, teemat ja kertaluonteiset sovellusmaksut

Saat laskun, joka sisältää kertaveloituksen eri toimista, kuten verkkotunnuksen rekisteröimisestä, teeman ostamisesta tai sovelluksen ostamisesta. Voit katsoa tilihistoriaasi Laskut-kohdassa Shopify Adminin Laskutus-sivulla.

Teemaostojen maksuja ei palauteta.

Shopify Email

Kaikki kauppiaat, joilla on maksullinen Shopifyn sopimus, saavat 10 000 ilmaista sähköpostia lähetettäväksi aina kuukauden alussa. Sähköpostikulut lasketaan seuraavalla kaavalla:

• Sähköpostit lasketaan jokaisen yksittäisen sähköpostiosoitteen perusteella, johon sähköpostitoimintaa on lähetetty. Esimerkiksi yhden (1) mainossähköpostin lähettäminen 800 tilaajalle lasketaan 800 sähköpostiksi.
  • Käyttämättömät sähköpostiviestit eivät siirry seuraavalle kuukaudelle.
  • Voit lähettää 10 000 ilmaissähköpostimäärän ylittäviä lisäsähköposteja hinnalla 0,001 $ (USD) per lisäsähköposti. 1000 lisäsähköpostin lähettäminen maksaa siis yhteensä 1 $. Sinua ei laskuteta lisäsähköposteista, ennen kuin kustannukset ylittävät 0,05 $:n rajan.
  • Shopify Email on käytettävissä kaikilla maksullisilla Shopify-tilaussopimuksilla, ja sinulta veloitetaan vain lähettämäsi sähköpostit.

Lue lisää kohdasta Shopify Email ‑palvelun hinta.

Lisäsähköpostien lähettämisestä aiheutuvat kustannukset lisätään edellisen kuukauden Shopify-laskuusi markkinointisähköposteina. Lisätietoja kunkin sähköpostitoiminnan kustannuksista saat Shopify Adminin Laskutus-kohdasta Näytä tiedot.

Verot

Jos yrityksesi sijaitsee Kanadan tai Yhdysvaltain lainkäyttöalueella, jossa Shopifylla on yritystoimintaa, Shopify on lain mukaan velvollinen veloittamaan sovellettavat verot tilauksestasi. Shopify veloittaa verot vain silloin, kun lainkäyttöalueen veroviranomaiset niin vaativat. Nämä verot liittyvät Shopify-tilaukseesi, eivätkä myymäsi tuotteet tai palvelut vaikuta niihin.

Shopify on kanadalainen yritys, joka toimii Kanadassa ja jolla on myyntiveron perintävelvollisuus seuraavissa Yhdysvaltain osavaltioissa ja liittopiireissä.

Yhdysvaltojen osavaltiot ja alueet, joissa Shopifyn pitää periä myyntiveroa.
  • Alabama
  • Arizona
  • Arkansas
  • Kalifornia
  • Chicago, Illinois
  • Connecticut
  • Colorado
  • Florida
  • Georgia
  • Havaiji
  • Idaho
  • Indiana
  • Iowa
  • Kansas
  • Kentucky
  • Louisiana
  • Maine
  • Maryland
  • Massachusetts
  • Michigan
  • Minnesota
  • Mississippi
  • Nebraska
  • Nevada
  • New Jersey
  • New Mexico
  • New York
  • Pohjois-Carolina
  • Pohjois-Dakota
  • Ohio
  • Oklahoma
  • Pennsylvania
  • Rhode Island
  • Etelä-Carolina
  • Etelä-Dakota
  • Tennessee
  • Texas
  • Utah
  • Vermont
  • Washington D.C.
  • Washington
  • Länsi-Virginia
  • Wisconsin
  • Wyoming

Jos kauppasi sijaitsee Kanadassa tai jossakin luetelluista osavaltioista tai jollakin luetellulla alueella, tilauksesta saatetaan veloittaa sovellettavat verot (HST/PST/GST tai osavaltion/piirikunnan/kunnan vero). Jos kauppasi sijaitsee muualla kuin Kanadassa tai jossain osavaltiossa tai alueella, jossa Shopifylla on veronperintävaatimus, tilausmaksuun ei tule soveltaa veroja.

Verot näkyvät laskussa erillisellä rivillä.

Tilimaksuja koskevat verot

Jos asut alueella, jossa Shopify on velvollinen veloittamaan veroja tilimaksuistasi, maksut näkyvät Shopify-laskussasi.

GST:n veloittaminen Intiassa

Jos kauppasi sijaitsee Intiassa, 15. joulukuuta 2021 alkaen sinulta veloitetaan Shopify-maksuistasi tavara- ja palveluvero (GST). Tämä veloitus näkyy kuukausittaisissa Shopify-laskuissasi. Voit saada vapautuksen GST-veron maksamisesta antamalla GST-tunnistenumerosi (GSTIN).

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminisivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.
  2. Klikkaa Verorekisteröinti-osiossa Lisää GSTIN.
  3. Syötä GSTIN-koodi ja klikkaa sitten Lisää GSTIN.

GST ladattu Singaporessa

Jos kauppasi sijaitsee Singaporessa, sinulta veloitetaan Shopify-maksuistasi joulukuusta 2019 alkaen tavara- ja palveluvero (GST). Tämä veloitus näkyy kuukausittaisessa Shopify-laskussasi. Tästä eteenpäin GST-numerosi ei voi olla verovapaa.

SST veloitettu Malesiassa

Jos kauppasi sijaitsee Malesiassa, lokakuusta 2021 alkaen sinulta veloitetaan Shopify-maksusi yhteydessä myynti- ja palveluvero (SST). Tämä veloitus näkyy kuukausittaisessa Shopify-laskussasi. Tästä eteenpäin SST-numerosi ei voi olla verovapaa.

ALV-numero Euroopassa sijaitseville kaupoille

Jos kauppasi sijaitsee Euroopassa, sinun on joko annettava arvonlisäveronumero tai osoitettava, että sinulla ei ole sitä.

Vaiheet:

1. Navigoi laskutus sivullesi:

2. Anna ALV-numero-osiossa arvonlisäverotiedot:

3. Klikkaa Tallenna.

Shopify tarkistaa ALV-numerosi ALV-tietojen vaihtojärjestelmän (VIES) kautta, ja muuttaa sen tilasta pending tilaan verified, kun tarkistus on suoritettu.

Irlannissa veloitettava ALV

Jos kauppasi sijaitsee Irlannissa, sinulta veloitetaan 23 %:n arvonlisävero asiaankuuluvista Shopify-maksuista. Tämä maksu näkyy kaikissa kuukausittaisissa laskuissasi 1.6.2019 jälkeen.

Sveitsissä veloitettava ALV

Jos kauppasi sijaitsee Sveitsissä, sinulta veloitetaan 7,7 %:n arvonlisävero asiaankuuluvista Shopify-maksuista. Tämä maksu näkyy kaikissa kuukausittaisissa laskuissasi 1. elokuuta 2021 jälkeen.

Chilen kaupoissa veloitettava ALV

Jos kauppasi sijaitsee Chilessä, 4.1.2022 alkaen sinulta peritään 19 % arvonlisävero. Jos sinulla on RUT (Rol Único Tributario), Shopify-laskusi voidaan vapauttaa ALV-maksuista. Sinun täytyy syöttää kelvollinen RUT Shopify Adminiin ja vakuuttaa, että olet ALV-verovelvollinen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminisivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.
  2. Klikkaa Verorekisteröinti-osiossa Lisää RUT.
  3. Kirjoita RUT-ruutuun RUT-numerosi.
  4. Valitse Vakuutan, että maksan ALV-veroa Chilessä.
  5. Klikkaa Lisää RUT.

ALV-numero Etelä-Afrikassa sijaitseville kaupoille

Jos kauppasi on Etelä-Afrikassa, sinulta veloitetaan 15 prosentin arvonlisävero (ALV). Voit joko antaa ALV-numeron tai ilmoittaa, ettei sinulla ole sitä.

Vaiheet:

1. Navigoi laskutus sivullesi:

2. Anna Verorekisteröinti -osiossa ALV-tietosi:

Vapautus Australian GST-verosta Shopify-tilauksissa

Jos kauppasi sijaitsee Australiassa, Shopify-tilaukseesi ja Shopify Shipping -tarroihin sovelletaan Australian tavara- ja palveluveroa (GST) 10 %:n verokannalla. Shopify ei kuitenkaan peri GST-veroa maksuistasi, jos olet GST-rekisteröity Australiassa ja lisäät Australian yritystunnuksen (ABN) Shopify-kauppaasi.

ABN on 11-merkkinen numerosarja, jota Australian viranomaiset käyttävät yrityksesi tunnistamiseen. Jos olet GST-rekisteröity Australiassa, lisää ABN, jotta voit saada GST-vapautuksen. ABN:n lisääminen Shopify-kauppaasi ja GST-rekisteröinti Australiassa ovat molemmat välttämättömiä Shopify-tilauksen GST-vapautuksen saamiseksi.

Vaiheet:

1. Navigoi laskutus sivullesi:

2. klikkaa Verorekisteröinti-osiossa Kyllä, olen GST-rekisteröity.

3. Syötä ABN-numerosi ja klikkaa sen jälkeen Lisää ABN.

Vapautus Uuden-Seelannin GST-verosta Shopify-tilauksissa

Jos kauppasi sijaitsee Uudessa-Seelannissa, 1. heinäkuuta 2020 alkaen Shopify veloittaa Shopify-laskulla 15 %:n tavara- ja palveluveron. Jos kuitenkin rekisteröidyt maksamaan Uuden-Seelannin tavara- ja palveluveroa ja lisäät IRD (Inland Revenue Department) -numeron Shopify-kauppaasi, Shopify ei peri tavara- ja palveluveroa maksuistasi.

IRD on 8- tai 9-merkin pituinen numero, jota Uuden-Seelannin viranomaiset käyttävät yrityksesi tunnistamiseen. Jos olet tehnyt Uuden-Seelannin GST-rekisteröinnin, lisää IRD-numerosi, jotta voit saada vapautuksen GST-verosta.

Voit lisätä IRD-numeron 1. heinäkuuta 2020 mennessä, jotta yrityksesi voi valmistautua muutosta varten. IRD-numeron lisääminen Shopify-kauppaan ja rekisteröityminen Uuden-Seelannin GST-veroa varten ovat molemmat välttämättömiä toimia, jotta voit saada GST-verovapautuksen Shopify-tilauksesta.

Vaiheet:

1. Navigoi laskutus sivullesi:

2. klikkaa Verorekisteröinti-osiossa Kyllä, olen GST-rekisteröity.

3. Syötä IRD-numerosi ja klikkaa sitten Lisää IRD.

Turkin ALV-vapautus Shopify-tilauksista

Jos kauppasi sijaitsee Turkissa, Shopifyn on 1.8.2021 alkaen lisättävä ALV Shopify-laskuusi. Shopify-laskusi voidaan kuitenkin vapauttaa ALV:sta, jos sinulla on 10-numeroinen verotunnus (Vergi Numarasi).

Verotunnuksen lisääminen Shopify-kauppaasi on tarpeen, jotta voit saada ALV-vapautuksen Shopify-tilauksestasi.

Vaiheet:

1. Navigoi laskutus sivullesi:

2. Klikkaa Verorekisteröinti-osiossa vaihtoehtoa Kyllä, olen ALV-rekisteröity.

3. Anna verotunnuksesi ja valitse sitten Lisää verotunnus.

Laskutushyvitykset

Tilisi hyvitykset on ryhmitelty seuraaviin luokkiin:

• Tilaushyvitystä sovelletaan alennuksena tilausmaksuihisi.
  • Sovellushyvitystä sovelletaan alennuksena sovellusmaksuihisi.
  • Toimitushyvitystä sovelletaan alennuksena toimitusmaksuihisi.
  • Tapahtumaluotto sovelletaan alennuksena palvelumaksuihisi.

Hyvityksiä sovelletaan seuraavaan laskuusi siihen liittyvässä luokassa. Yhdestä luokasta saatavia hyvityksiä ei voi soveltaa toiseen.

Tarkista käytettävissä olevat laskutushyvityksesi

Vaiheet:

1. Navigoi laskutus sivullesi:

2. Katso käytettävissä olevat hyvitykset Hyvitykset-kohdassa.

Jos sinulla on käytettävissä olevaa hyvitystä jossain luottoluokassa, se näkyy Luottoluokka-taulukossa.