Maksut

Laskussa näkyy erilaisia maksuja sen mukaan, missä kauppasi sijaitsee ja mitä palveluita kauppasi käyttää. Shopify-laskuveloitukset näkyvät luottokorttiotteessa seuraavasti: Shopify * <bill number>.

Tilausmaksut

Tilausmaksut määräytyvät sopimuksesta ja tilauksen laskutusjaksosta.

Lähetystarramaksut

Kun olet ostanut lähetystarran Shopify Shippingin kautta, sen hinta laskutetaan Shopify-tilisi kautta. Mahdollisesti ostamasi toimitusvakuutus sekä kuljetusliikkeen mahdollisista toimitusmuutoksista perimä maksu laskutetaan myös Shopify-tilisi kautta.

Toimituslaskut veloitetaan erillään Shopify-tilauksestasi. Jos peruutat lähetystarran, sen hinta hyvitetään luottona tuleville tarraostoille. Kuluja ei korvata suoraan Shopify-tilillesi.

Jokaisella maalla on omat kuljetusmaksuja koskevat verosäännöksensä. Voit tarkistaa kohdasta Lähetystarrojen verot, miten oma maasi verottaa kuljetusmaksuja.

Jos saavutat päivittäisen laskutusrajan lähetystarrojen ostossa, voit jatkaa lähetystarrojen ostamista 10 prosentilla laskutusrajan summasta, kun laskua luodaan. Voit tarkistaa tilisi laskutusrajan määrän Laskut-kohdasta Shopify-ylläpitäjän Laskutus-sivulta. Kaikki tänä aikana tehdyt ostokset sisältyvät seuraavaan laskuusi. Saat lisätietoja lähetystarrojen laskutuksesta ottamalla yhteyttä Shopify-tukeen.

Palvelumaksut

Jos käytät Shopify Payments -palvelua, sinulta ei veloiteta palvelumaksuja useimmissa maissa sijaitsevissa kaupoissa. Palvelumaksuja ei sovelleta myöskään manuaalisiin maksumenetelmiin, joihin sisältyy postiennakkosovellus (COD), pankkitalletus, sekkejä, testitilauksia ja maksetun tai odotustilaan merkityn tilausten luonnoksia. Palvelumaksuja ei sovelleta POS-tilauksiin.

Huom: Kun käytät Shopify Payments -palvelua, sinulta ei veloiteta tilausten palvelumaksuja, ellet ole Ruotsissa, Itävallassa tai Belgiassa.

Jos et käytä Shopify Payments -palvelua tai manuaalista maksutapaa, tilauksiin sovelletaan palvelumaksuja maksupalveluntarjoajan veloittaman käsittelymaksun lisäksi.

Tapa, jolla tiliäsi laskutetaan, riippuu kaupan tapahtumamääristä, toistuvista sovellusmaksuista ja käyttämästäsi maksupalveluntarjoajasta.

Huomaa, että lisäominaisuuksia tarjoava Advanced Cash on Delivery -sovellus asennetaan automaattisesti Intian rupiaa (INR) oletusvaluuttana käyttäviin kauppoihin. Toisin kuin Manual Payments Cash on Delivery (Manuaaliset maksut, postiennakko) -vaihtoehdossa, sovelluksella tehtyihin ostoihin sovelletaan palvelumaksua. Voit poistaa sovelluksen käytöstä ja ottaa normaalin Cash on Delivery (postiennakko) -vaihtoehdon uudelleen käyttöön maksuasetuksissasi.

Laske palvelumaksut

Shopify laskee palvelumaksut 30 päivän jaksolle tällä kaavalla:

[(tuotteiden kustannus - alennukset) + vero + toimitusmaksut] x korko

Palvelumaksujen korko vaihtelee hinnoittelusuunitelmasi mukaan.

Katso palvelumaksujesi erittely

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa Asetukset.

2. Klikkaa Laskutus.

3. Klikkaa katsottavaa laskua Laskut-kohdassa.

4. Jos laskussa on palvelumaksuja, Palvelumaksut-kohdassa on linkkejä asiaan liittyviin tilauksiin. Katso tiedot napauttamalla.

Avautuvassa paneelissa voit katsoa palvelumaksun tietoja jokaisesta tämän laskun kattamasta tilauksesta.

Klikkaa tilausta nähdäksesi kaikki tapahtuman tiedot.

Tapahtumamaksuluotto ja peruutukset

Palvelumaksuja ei sovelleta postiennakolla toimitettaviin tilauksiin.

Jos sinulta on veloitettu testitilauksen palvelumaksu, peruuta testitilaus. Tapahtuman hyvitys lisätään tilillesi, ja sitä sovelletaan seuraaviin palvelumaksuihisi.

Verkkotunnukset, teemat ja kertaluonteiset sovellusmaksut

Saat laskun, joka sisältää kertaveloituksen eri toimista, kuten verkkotunnuksen rekisteröimisestä, teeman ostamisesta tai sovelluksen ostamisesta. Voit katsoa tilihistoriaasi Laskut-kohdassa Shopify adminin Laskutus-sivulla.

Teemaostojen maksuja ei palauteta.

Käytä Shopify-saldoa laskujen maksamiseen

Jos kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa ja sinulla on riittävästi saldoa Shopify Payments -tililläsi, Shopify-saldo valitaan oletusarvoiseksi maksutavaksi teemaostoja ja sovellusten kertamaksuja varten. Jos haluat maksaa toistuvia maksuja Shopify-saldon avulla, sinun täytyy ottaa vaihtoehto käyttöön Laskutusasetuksissa.

Jos maksujen summa ylittää Shopify Payments -tilin saldon, maksua ei veloiteta saldosta. Tässä tapauksessa laskun koko summa veloitetaan tallennetulta luottokortilta.

Shopify-sähköposti

Kaikki kauppiaat, joilla on maksullinen Shopify-sopimus, saavat joka kuukauden alussa käytettäväkseen 2 500 ilmaista sähköpostia. Sähköpostikustannukset lasketaan käyttämällä seuraavia sääntöjä:

• Sähköpostit lasketaan jokaisen yksittäisen sähköpostiosoitteen perusteella, johon sähköpostitoimintaa on lähetetty. Esimerkiksi yhden (1) mainossähköpostin lähettäminen 800 tilaajalle lasketaan 800 sähköpostiksi.
  • Käyttämättömät sähköpostiviestit eivät siirry seuraavalle kuukaudelle.
  • Voit lähettää 2 500 ilmaissähköpostimäärän ylittäviä lisäsähköposteja hinnalla 0,001 $ (USD) per lisäsähköposti. 1 000 lisäsähköpostin lähettäminen maksaa siis yhteensä 1 $. Sinua ei laskuteta lisäsähköposteista, ennen kuin kustannukset ylittävät 0,05 $:n rajan.
  • Lisätilaussopimusta ei ole, ja Shopify Email veloittaa vain lähettämiesi sähköpostien mukaan.

Lue lisää kohdasta Shopify Email ‑palvelun hinta.

Lisäsähköpostien lähettämisestä aiheutuvat kustannukset lisätään edellisen kuukauden Shopify-laskuusi markkinointisähköposteina. Lisätietoja kunkin sähköpostitoiminnon kustannuksista saat Shopify-ylläpitäjän Laskutus-kohdasta Näytä tiedot.

Verot

Jos yrityksesi sijaitsee Kanadan tai Yhdysvaltain lainkäyttöalueella, jossa Shopifylla on yritystoimintaa, Shopify on lain mukaan velvollinen veloittamaan sovellettavat verot tilauksestasi. Shopify veloittaa verot vain silloin, kun lainkäyttöalueen veroviranomaiset niin vaativat. Nämä verot liittyvät Shopify-tilaukseesi, eivätkä myymäsi tuotteet tai palvelut vaikuta niihin.

Shopify on kanadalainen Kanadassa toimiva yritys, jolla on toimintaa seuraavissa Yhdysvaltojen osavaltioissa ja seuraavilla alueilla:

• Arizona
  • Chicago, Illinois
  • Connecticut
  • Denverin kaupunki, Colorado
  • Havaiji
  • Indiana
  • Kentucky
  • Massachusetts
  • New Mexico
  • New York
  • Ohio
  • Pennsylvania
  • Rhode Island
  • Etelä-Carolina
  • Etelä-Dakota
  • Tennessee
  • Texas
  • Utah
  • Washington D.C.
  • Washington
  • Länsi-Virginia

Jos kauppasi sijaitsee Kanadassa tai jossakin luetelluista osavaltioista tai jollakin luetellulla alueella, tilauksesta veloitetaan sovellettavat verot (HST/PST/GST tai osavaltion/piirikunnan/kunnan vero). Jos kauppasi sijaitsee muualla kuin Kanadassa tai osavaltiossa jossa tai alueella jolla Shopifylla on toimintaa, tilausmaksuun ei sovelleta veroja.

Verot näkyvät laskussa erillisellä rivillä.

Tilimaksuja koskevat verot

Jos asut alueella, jossa Shopify on velvollinen veloittamaan veroja tilimaksuistasi, maksut näkyvät Shopify-laskussasi.

GST ladattu Singaporessa

Jos kauppasi sijaitsee Singaporessa, niin joulukuusta 2019 alkaen, sinulta veloitetaan Shopify-maksun yhteydessä tavara-ja palveluvero (GST). Tämä veloitus näkyy kuukausittaisessa Shopify-laskussasi. Tästä eteenpäin GST-numerosi ei voi olla verovapaa.

ALV-numero Euroopassa sijaitseville kaupoille

Jos kauppasi sijaitsee Euroopassa, sinun on joko annettava arvonlisäveronumero tai osoitettava, että sinulla ei ole sitä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.
  2. Anna ALV-numero-osiossa arvonlisäverotiedot:

- Jos sinulla on ALV-numero, klikkaa Lisää ALV-numero, syötä se sille varattuun tilaan ja klikkaa Tallenna. - Jos sinulla ei ole ALV-numeroa, klikkaa Minulla ei ole ALV-numeroa ja klikkaa sitten Vahvista. ALV-numeron kohdalla näkyy N/A (Ei käytettävissä).

1. Klikkaa Tallenna.

Shopify tarkistaa ALV-numerosi ALV-tietojen vaihtojärjestelmän (VIES) kautta, ja muuttaa sen tilasta pending tilaan verified, kun tarkistus on suoritettu.

Irlannissa veloitettava ALV

Jos kauppasi sijaitsee Irlannissa, sinulta veloitetaan 23 %:n arvonlisävero asiaankuuluvista Shopify-maksuista. Tämä maksu näkyy kaikissa kuukausittaisissa laskuissasi 1.6.2019 jälkeen.

ALV-numero Etelä-Afrikassa sijaitseville kaupoille

Jos kauppasi sijaitsee Etelä-Afrikassa, sinulta veloitetaan vuonna 2020 15 % arvonlisäveroa (ALV). Voit joko antaa ALV-numerosi tai osoittaa, ettei sinulla ole sitä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.
  2. Anna Verorekisteröinti -osiossa ALV-tietosi: - Jos sinulla on ALV-numero, Klikkaa Lisää ALV-numero-valintaa , kirjoita se annettuun tilaan ja klikkaa Lisää ALV-numero -valintaa.
    • Jos sinulla ei ole ALV-numeroa, klikkaa Minulla ei ole ALV-numeroa ja klikkaa sitten Vahvista.

Vapautus Australian GST-verosta Shopify-tilauksissa

Jos kauppasi sijaitsee Australiassa, Shopify-tilaukseesi ja Shopify Shipping -tarroihin sovelletaan Australian tavara- ja palveluveroa (GST) 10 %:n verokannalla. Shopify ei kuitenkaan kerää GST-veroa maksuistasi, jos olet GST-rekisteröity Australiassa ja lisäät Australian yritystunnuksen (ABN) Shopify-kauppaasi.

ABN on 11-merkin pituinen numero, jota Australian viranomaiset käyttävät yrityksesi tunnistamiseen. Jos olet GST-rekisteröity Australiassa, lisää ABN, jotta voit saada GST-vapautuksen. ABN:n lisääminen Shopify-kauppaasi ja GST-rekisteröinti Australiassa ovat molemmat välttämättömiä Shopify-tilauksen GST-vapautuksen saamiseksi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.
  2. klikkaa Verorekisteröinti-osiossa Kyllä, olen GST-rekisteröity.
  3. Syötä ABN-numerosi ja klikkaa sen jälkeen Lisää ABN.

Vapautus Uuden-Seelannin GST-verosta Shopify-tilauksissa

Jos kauppasi sijaitsee Uudessa-Seelannissa, 1. heinäkuuta 2020 alkaen Shopify-tilaukseesi sovelletaan Uuden-Seelannin tavara- ja palveluveroa (GST) 15 %:n verokannalla. Shopify ei kuitenkaan veloita GST-veroa maksuista, jos teet Uuden-Seelannin GST-rekisteröinnin ja lisäät Uuden-Seelannin veroviranomaisen IRD-numeron Shopify-kauppaasi.

IRD on 8- tai 9-merkin pituinen numero, jota Uuden-Seelannin viranomaiset käyttävät yrityksesi tunnistamiseen. Jos olet tehnyt Uuden-Seelannin GST-rekisteröinnin, lisää IRD-numerosi, jotta voit saada vapautuksen GST-verosta.

Voit lisätä IRD-numeron 1. heinäkuuta 2020 mennessä, jotta yrityksesi voi valmistautua muutosta varten. IRD-numeron lisääminen Shopify-kauppaan ja rekisteröityminen Uuden-Seelannin GST-veroa varten ovat molemmat välttämättömiä toimia, jotta voit saada GST-verovapautuksen Shopify-tilauksesta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.
  2. klikkaa Verorekisteröinti-osiossa Kyllä, olen GST-rekisteröity.
  3. Syötä IRD-numerosi ja klikkaa sitten Lisää IRD.

Laskutushyvitykset

Tilisi hyvitykset on ryhmitelty seuraaviin luokkiin:

• Tilaushyvitystä sovelletaan alennuksena tilausmaksuihisi.
  • Sovellushyvitystä sovelletaan alennuksena sovellusmaksuihisi.
  • Toimitushyvitystä sovelletaan alennuksena toimitusmaksuihisi.
  • Tapahtumaluotto sovelletaan alennuksena palvelumaksuihisi.

Hyvityksiä sovelletaan seuraavaan laskuusi siihen liittyvässä luokassa. Yhdestä luokasta saatavia hyvityksiä ei voi soveltaa toiseen.

Tarkista käytettävissä olevat laskutushyvityksesi

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Laskutus.

2. Katso käytettävissä olevat hyvitykset Hyvitykset-kohdassa.

Jos sinulla on käytettävissä olevaa hyvitystä jossain luottoluokassa, se näkyy Luottoluokka-taulukossa.