Sovelluksen maksut

Voit saada neljäntyyppisiä sovellukseen liittyviä maksuja ja hyvityksiä:

• Tilausmaksut – nämä maksut veloitetaan sovelluksen, kuten kuukausitilauksen, toistuvaa käyttöä varten. Ne näkyvät tavallisessa Shopifyn tilauslaskusssa.
  • Sovelluksen käyttömaksut - Nämä maksut vaihtelevat sen mukaan, paljonko käytät sovellusta tai palvelua, johon se on integroitu (kuten vuorovaikutuskertojen määrä asiakaspalvelusovelluksessa). Ne näkyvät tavallisessa Shopify-tilauslaskussa.
  • Sovelluksen kertaostokset - Nämä maksut on tarkoitettu sovelluksen tarjoamille tietyille palveluille (kuten tietojen kertasiirrolle yhdeltä alustalta toiselle). Ne näkyvät erillisillä laskuilla.
  • Sovellusluotot - Sinulla on oikeus sovellusluottoihin tietyissä olosuhteissa, kuten päivittäessäsi maksetun sovellustilauksen alaspäin kesken laskutusjakson. Nämä hyvitykset näkyvät Shopify-tilauslaskussasi, ja niitä voidaan käyttää tuleviin sovellusmaksuihin Shopifyssa.

Tilaukset

Sinua laskutetaan sovellustilauksista ja sovellusten käytöstä osana Shopifyn 30 päivän tilauslaskutusjaksoa. Sovelluksellasi on kuitenkin erillinen 30 päivän laskutusjakso, joka vaikuttaa Shopifyn laskussa näkyviin maksuihin.

Shopifyn laskutusjakso

Sovelluksen laskutusjaksot

Sinäsi laskutetaan Shopify-tilauksesta 30 päivän välein, ja maksat ennakkoon seuraavasta 30 päivästä. Oletetaan esimerkiksi, että saat Shopifyn laskun 5. huhtikuuta. Huhtikuusta on 30 päivää, joten jakso päättyy 4. toukokuuta. Toukokuun 5. päivänä sinua laskutetaan tilauksesi toiselta kuukaudelta. Kolmannen kuukauden maksu laskutetaan kesäkuun 4. päivä, koska toukokuussa on 31 päivää.

Sovelluksen laskutusjaksot

Sovellukset, jotka veloittavat kauppiaita tilauksista, laskutetaan oman 30 päivän laskutusjakson mukaan. Tämä laskutusjakso veloitetaan samalla kertaa kuin Shopify-tilaus. Tilaustyyppejä on kahdenlaisia:

• Toistuvat hinnoittelusuunnitelmat
  • Käyttöhinnoittelusuunnitelmat

Toistuvat hinnoittelusuunnitelmat

Toistuvat sovellusmaksut laskutetaan Shopifyn seuraavan 30 päivän laskun yhteydessä. Alla olevassa esimerkissä 5. toukokuuta päivätty lasku sisältää sovellustilauksen, jonka laskutusjakso on 20.4.–20.5. Kesäkuun 4. päivä päivätty lasku taas sisältää sovellustilauksen ajalta 20.5.–19.6. (koska toukokuussa on 31 päivää).

Sovelluksen laskutusjaksot

Jos lopetat laskujen maksamisen tai suljet kauppasi, Shopify jäädyttää tilisi ja toistuvat sovellusmaksut. Jos aloitat maksamisen uudelleen, tai avaat kauppasi uudelleen 30 päivän kuluessa, Shopify vapauttaa tilisi ja sovellusmaksut jatkuvat.

Jos keskeytät kauppasi Pause-sopimusta käyttäen, sinun ei tarvitse poistaa sovelluksiasi. Toistuvat sovellusmaksut jäädytetään siksi aikaa, kun kauppasi käyttää Pause-sopimusta, mutta jotkin maksut jatkuvat automaattisesti, kun avaat kaupan uudelleen, tai jos kauppasi päivitetään Pause and Build -sopimukseen.

Käyttöhinnoittelusuunnitelmat

Jos käytät sovelluksia, jotka laskuttavat käytöstä, laskutetaan niiden käyttötapahtumat aina seuraavassa laskussa. Esimerkiksi seuraavassa kaaviossa 26. huhtikuuta luotu käyttötietue näkyy toukokuun 5. päivän laskussa. Toukokuun 15. päivän käyttötietue näkyy kesäkuun 3. päivän laskussa. Vaikka nämä kaksi käyttötietuetta on sidottu samaan sovellustilaukseen, ne näkyvät kahdessa erillisessä laskussa.

Sovelluksen laskutusjaksot

On tärkeää pitää nämä eri laskutusjaksot mielessä harkittaessa sovelluslaskuja, sovellusten poistamista ja sovellusten käyttömaksuja.

Vaikka näet tililläsi toistuvia sovellusmaksuja heti hyväksyttyäsi sovellusmaksun, maksut eivät eräänny välittömästi. Toistuvia sovellusmaksuja sovelletaan tilillesi, kun saat 30 päivän Shopify-tilauslaskun tai ylität laskutusrajan (sen mukaan, kumpi tulee ensin).

Sellaisten sovellusten poistaminen, joilla on toistuvia maksuja

Muista miettiä sovelluksen laskutusjaksoja, kun suunnittelet poistavasi sovelluksen. Toistuvia sovellusmaksuja luodaan ensimmäisen kerran, kun sovellusmaksu hyväksytään, ja sen jälkeen sovelluksen laskutusjakson ensimmäisenä päivänä. Tämän vuoksi laskussa näkyy maksu, vaikka sovellus poistettaisiin vain päivä tai kaksi päivää sen asentamisen jälkeen.

Sovelluksen käyttömaksut

Sovelluksen käyttömaksut liittyvät sovelluksen 30 päivän laskutusjaksoon ja edustavat maksuja sovelluksen käyttötapahtumista. Koska sovelluksen laskutusjakso ei välttämättä ole sama kuin Shopifyn 30 päivän laskutusjakso, yhden sovelluksen laskutusjakson käyttömaksut on mahdollista nähdä jakautuneena kahteen Shopify-tilauslaskuun. Pidä eri laskutusjaksot mielessäsi, kun mietit laskujen käyttömaksuja.

Rajatut määrät

Sovellusten käyttömaksuilla on rajattu määrä, joka estää laskutuksen maksimirajan ylittävältä osalta laskutuskauden aikana. Jotta voisit jatkaa sovelluksen käyttöä rajatun määrän ylittämisen jälkeen, sinun on hyväksyttävä uusi käyttömaksu. Tämä estää sen, että sinua veloitettaisiin rajatun määrän ylittävästä käytöstä.

Kertaluonteiset sovellusmaksut

Kertaluonteiset sovellusmaksut koskevat sovelluksia, joita ei laskuteta toistuvasti. Näet erilliset laskut kertaluonteisista sovellusmaksuista, eivätkä ne tule näkyviin tavalliseen Shopify-tilauslaskuun.

Sovellusten suhteellinen hinnoittelu, päivitykset ja alaspäin päivitykset

Jos päivität sovellustilauksesi ylös- tai alaspäin, sovellus kehottaa sinua hyväksymään uuden toistuvan sovellusmaksun. Tämä johtuu siitä, että Shopify sallii jokaisen sovelluksen ottaa käyttöön vain yhden toistuvan sovellusmaksun kerrallaan. Olemassa oleva toistuva sovellusmaksu perutaan ja korvataan uudella maksulla.

Kun päivität sopimuksesi siirtymällä halvemmasta maksusta kalliimpaan maksuun, maksu lasketaan suhteellisesti hintaeron ja laskutusjakson jäljellä olevien päivien määrän perusteella. Esimerkki: Jos aloitat 30 päivän laskutusjakson 5,00 euron sopimuksessa ja päivität sen 15,00 euron sopimukseen laskutusjakson 15. päivänä, sinulta veloitetaan 5,00 € + (15,00 € - 5,00 €) * (15/30) = 10,00 euroa

Jos päivität sopimuksesi alaspäin siirtymällä kalliimmasta maksusta halvempaan maksuun, sinulle tarjotaan automaattisesti sovellusluottoa hintaeron ja laskutusjakson jäljellä olevien päivien määrän perusteella. Tätä sovellusluottoa voidaan käyttää kaikkiin tuleviin sovellusostoihin Shopify-palvelussa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä sovelluslaskutuksesta

Miksi näyttää siltä, että minua veloitetaan jälkikäteen?

Näet sovellusmaksuja tililläsi heti asennettuasi sovelluksen, mutta maksut eivät eräänny, ennen kuin saat 30 päivän laskun.

Miksi minua laskutetaan kahdesti saman 30 päivän laskutusjakson aikana?

Jos luot sovelluksen käyttömaksuja Shopify-jakson päättymisen jälkeen, mutta ennen kuin sovellusten laskutusjakso nollautuu, nämä käyttömaksut näkyvät seuraavassa Shopify-tilauslaskussa.

Miksi sovellusmaksuihini sovelletaan veroja?

Jos asut alueella, jossa Shopify on velvollinen veloittamaan veroja tilimaksuistasi, maksut näkyvät Shopify-laskussasi. Tämä saattaa sisältää sovellusmaksujasi.