Sovellusveloitukset

Voit saada neljänlaisia sovellukseen liittyviä maksuja ja luottoja joko Shopify-palveluista tai kolmannen osapuolen sovelluksista:

• Tilausveloitukset - Nämä veloitukset veloitetaan sovelluksen toistuvasta tai jatkuvasta käytöstä, kuten kuukausitilauksesta. Ne näkyvät tavallisessa Shopify-tilauslaskussa.
  • Sovelluksen käyttöveloitukset - Nämä veloitukset vaihtelevat sen mukaan, paljonko käytät sovellusta tai integroitua palvelua (kuten yhteydenpidon määrä asiakaspalvelu­sovelluksessa). Ne näkyvät tavallisessa Shopify-tilauslaskussa.
  • Sovelluksen kertaostokset - Nämä veloitukset ovat tietyistä sovelluksen tarjoamista palveluista (kuten datasi kertasiirto alustalta toiselle). Ne näkyvät erillisillä laskuilla.
  • Sovelluksen hyvitykset - Voit saada oikeuden hyvityksiin tietyissä tilanteissa, kuten päivittäessäsi maksetun sovellustilauksen suppeampaan kesken laskutusjakson. Nämä hyvitykset näkyvät Shopify-tilauslaskussasi, ja niitä voidaan käyttää tuleviin sovellusmaksuihin Shopifyssa.

Tilaukset

Laskussasi veloitetaan sovellustilauksista ja sovellusten käytöstä osana Shopifyn 30 päivän laskutusjaksoa. Sovelluksellasi on kuitenkin oma 30 päivän laskutusjaksonsa, joka vaikuttaa Shopifyn laskussa näkyviin veloituksiin.

Shopifyn laskutusjakso

Sovelluksen laskutusjaksot

Sinua laskutetaan kuukausittaisesta Shopify-tilauksesta 30 päivän välein, ja maksat aina etukäteen seuraavista 30 päivästä. Oletetaan esimerkiksi, että saat Shopifyn laskun 5. huhtikuuta. Huhtikuussa on 30 päivää, joten jakso päättyy 4. toukokuuta. Toukokuun 5. päivänä sinua laskutetaan tilauksesi seuraavalta kuukaudelta. Kolmannen kuukauden veloitus laskutetaan kesäkuun 4. päivä, koska toukokuussa on 31 päivää.

Sovelluksen laskutusjaksot

Sovellukset, jotka veloittavat kauppiaita tilauksista, laskutetaan oman 30 päivän laskutusjakson mukaan. Tämä laskutusjakso veloitetaan samalla kertaa kuin Shopify-tilaus. Tilaustyyppejä on kahdenlaisia:

• Toistuvat sopimukset
  • Käyttöhinnoittelu­sopimukset

Toistuvat sopimukset

Toistuvat sovellusveloitukset laskutetaan Shopifyn seuraavan 30 päivän laskun yhteydessä. Alla olevassa esimerkissä 5. toukokuuta päivätty lasku sisältää sovellustilauksen, jonka laskutusjakso on 20.4.–20.5. Kesäkuun 4. päivä päivätty lasku taas sisältää sovellustilauksen ajalta 20.5.–19.6. (koska toukokuussa on 31 päivää).

Sovelluksen laskutusjaksot

Shopify Adminissa voit tarkastella, minkä tilausten ja sovellustilausten veloitukset ovat toistuvia.

Jos lopetat laskujen maksamisen tai suljet kauppasi, Shopify jäädyttää tilisi ja toistuvat sovellusmaksusi. Jos aloitat maksamisen uudelleen, tai avaat kauppasi uudelleen 30 päivän kuluessa, Shopify vapauttaa tilisi ja sovellusveloitukset jatkuvat.

Jos keskeytät kauppasi Pause and Build -sopimuksella, voi olla kannattavaa poistaa toistuvia veloituksia sisältävien kolmansien osapuolten sovellukset, jotta näistä ei laskuteta kaupan keskeyttämisen jälkeen.

Käyttöhinnoittelu­sopimukset

Jos sinulla on käytöstä laskuttavia sovelluksia, laskutetaan niiden käyttötapahtumat aina seuraavassa laskussa. Esimerkiksi seuraavassa kaaviossa 26. huhtikuuta luotu käyttötietue näkyy toukokuun 5. päivän laskussa. Toukokuun 15. päivän käyttötietue näkyy kesäkuun 3. päivän laskussa. Vaikka nämä kaksi tietuetta on sidottu samaan sovellustilaukseen, ne näkyvät kahdessa erillisessä laskussa.

Sovelluksen laskutusjaksot

Pidä nämä eri laskutusjaksot mielessäsi, sillä ne voivat vaikuttaa sovellusten laskuihin, sovellusten poistamiseen ja sovellusten käyttömaksuihin.

Vaikka näet tililläsi toistuvia sovellusveloituksia heti hyväksyttyäsi sovellusmaksun, veloitukset eivät eräänny välittömästi. Toistuvia sovellusveloituksia sovelletaan tilillesi, kun saat 30 päivän Shopify-tilauslaskun tai ylität laskutusrajan, sen mukaan, kumpi tulee ensin.

Toistuvia veloituksia sisältävien sovellusten poistaminen

Muista miettiä sovelluksen laskutusjaksoja, kun suunnittelet poistavasi sovelluksen. Toistuvia sovellusveloituksia luodaan ensimmäisen kerran, kun sovellusmaksu hyväksytään, ja sen jälkeen sovelluksen laskutusjakson ensimmäisenä päivänä. Tämän vuoksi laskussa näkyy maksu, vaikka sovellus poistettaisiin vain päivä tai kaksi sen asentamisen jälkeen.

Sovelluksen käyttöveloitukset

Sovelluksen käyttöveloitukset liittyvät sovelluksen 30 päivän laskutusjaksoon ja edustavat veloituksia sovelluksen käyttötapahtumista. Koska sovelluksen laskutusjakso ei välttämättä ole sama kuin Shopifyn 30 päivän laskutusjakso, yhden sovelluksen laskutusjakson käyttöveloitukset on mahdollista nähdä jakautuneena kahteen Shopify-tilauslaskuun. Huomioi siis eri laskutusjaksot laskujen käyttöveloitusten suhteen.

Käyttömaksujen kulutusrajan nostaminen

Käyttömaksuja aiheutetut sovellukset voivat sisällyttää käyttörajan, joka estää sovellusmaksuja ylittämästä enimmäisrajaa laskutusjakson aikana. Jos sovelluksen kuluille asetettu käyttöraja ylittää asettamasi käyttörajan, sovelluksen käytöstä aiheutuvat veloitukset eivät ole sallittuja, ennen kuin uusi laskutusjakso alkaa. Voit välttää tämän nostamalla sovelluksen käytön kulurajaa.

Tee näin

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.
  2. Klikkaa Näytä kaikki tilaukset.
  3. Klikkaa sovelluksen vieressä ....
  4. Klikkaa Näytä käyttöraja.
  5. Syötä määrä SOVELLUKSEN UUSI KÄYTTÖRAJA -kenttään. Uuden määrän on oltava suurempi kuin nykyinen käyttöraja. Tässä näkyvä sovelluksen käyttömaksu on ajantasainen, ja se voi poiketa laskussasi näkyvästä veloituksesta.
  6. Valitse ruutu vahvistaaksesi sovelluksen käyttörajan muuttaminen.
  7. Klikkaa Tallenna.
  8. Klikkaa Vahvista.

Kertaluonteiset sovellusveloitukset

Kertaluonteiset sovellusveloitukset koskevat sovelluksia, joita ei laskuteta toistuvasti. Näet erilliset laskut kertaluonteisista sovellusmaksuista, eivätkä ne tule näkyviin tavalliseen Shopify-tilauslaskuun.

Sovellusten suhteellinen hinnoittelu, tilauspäivitys laajempaan tai suppeampaan

Jos päivität sovellustilauksesi laajemmaksi tai suppeammaksi, sovellus kehottaa sinua hyväksymään uuden toistuvan sovellusmaksun. Tämä johtuu siitä, että Shopify sallii jokaisen sovelluksen ottaa käyttöön vain yhden toistuvan sovellusmaksun kerrallaan. Olemassa oleva toistuva sovellusmaksu perutaan ja korvataan uudella maksulla.

Sovelluksesta riippuen uutta toistuvaa sovellusmaksua sovelletaan joko välittömästi tai kun sovelluksen nykyinen laskutusjakso päättyy.

Jos uusi sovellusveloitus otetaan välittömästi käyttöön ja päivität sopimuksesi siirtymällä halvemmasta kalliimpaan veloitukseen, maksu lasketaan suhteellisesti hintaeron ja laskutusjakson jäljellä olevien päivien määrän perusteella. Esimerkki: Jos aloitat 30 päivän laskutusjakson 5,00 euron sopimuksessa ja päivität sen 15,00 euron sopimukseen laskutusjakson 15. päivänä, sinulta veloitetaan 5,00 € + (15,00 € - 5,00 €) * (15/30) = 10,00

Jos uusi sovellusmaksu tulee käyttöön välittömästi ja päivität sopimuksesi suppeampaan siirtymällä kalliimmasta maksusta halvempaan, sinulle tarjotaan automaattisesti sovellushyvitys hintaeron ja laskutusjakson jäljellä olevien päivien määrän perusteella. Tätä sovellusluottoa voidaan käyttää kaikkiin tuleviin sovellusostoihin Shopifyssa.

Palautuksen tai hyvityksen pyytäminen

Jos haluat pyytää Shopify App Storesta ostamallesi sovellukselle hyvitystä tai hyvitystä, voit ottaa yhteyttä sovelluksen kehittäjään Hae tukea ‑painikkeesta. Kehittäjä voi hyväksyä tai hylätä pyyntösi tilanteesta riippuen. Tarkista sovelluksen listaussivulta tai kehittäjän etusivulta, onko sovellukselle palautuskäytäntöä.

Jos sovelluksen veloitus käsiteltiin Shopifyta käyttäen, sovelluksen kehittäjä voi tällöin palauttaa sinulle maksun tai antaa hyvitystä krediittien muodossa. Krediitit käytetään Shopify App Storesta tehtäviin tuleviin ostoihin. Kaikki Shopify App Storesta tehtyihin ostoihin käytetyt krediitit kirjataan tilauslaskuusi.

Jos sovelluksen veloitus käsiteltiin Shopifyn ulkopuolella, kehittäjä voi käsitellä hyvityksen alkuperäisen maksutavan mukaisesti.

Vaiheet:

1. Vieraile Shopify App Storessa ja etsi sovellus.
  2. Klikkaa sovellusta ja klikkaa sitten Hae tukea.
  3. Anna tiedot, kirjoita viesti ja klikkaa sitten Lähetä viesti.

Vastaukset lähetetään kirjautumistunnuksiisi liitettyyn sähköpostiin.

Usein kysyttyä sovelluslaskutuksesta

Miksi veloitukseni näyttää tulleen jälkikäteen?

Näet sovellusveloituksia tililläsi heti asennettuasi sovelluksen, mutta veloitukset eivät eräänny, ennen kuin saat 30 päivän laskun.

Miksi minua laskutetaan kahdesti saman 30 päivän laskutusjakson aikana?

Jos saat sovelluksen käyttöveloituksia Shopify-jakson päättymisen jälkeen, mutta ennen sovellusten laskutusjakson nollautumista, nämä käyttöveloitukset näkyvät seuraavassa Shopify-tilauslaskussa.

Miksi sovellusmaksuihini liittyy veroja?

Jos asut alueella, jossa Shopify on velvollinen veloittamaan veroja tilimaksuistasi, veloitukset näkyvät Shopify-laskussasi. Tämä saattaa sisältää sovellusveloituksiasi.