Sovellusten käyttö

Sovellukset kattavat laajan valikoiman toimintoja ja ominaisuuksia, mutta osan perustoiminnoista voit tehdä niistä jokaisella.

Jos tarvitset apua Shopify-ylläpitäjään asentamiesi sovellusten kanssa, tutustu kohtaan Sovellustuki.

Sovelluksen asentaminen

Voit asentaa sovelluksen Shopify-kauppaasi kolmella eri tavalla:

• Asenna Shopify App Storen kautta
  • Asenna kolmannen osapuolen asennuslinkkiä käyttämällä
  • Asenna mukautettu sovellus, jolla on yksilöllinen asennuslinkki

Asenna Shopify App Storen kautta

Toimi näin:

1. Kirjaudu Shopify App Storeen.
  2. Etsi sovellus jonka haluat asentaa ja klikkaa sitä.
  3. Klikkaa sovelluslistaussivulla Lisää sovellus.
  4. Jos haluat valtuuttaa sovelluksen käytön Shopify-ylläpitäjässä, klikkaa Asenna sovellus.

Kun sovellus on asennettu, voit tarkastella sitä ja käyttää sitä Shopify-ylläpitäjän Sovellukset -sivulla.

Asenna kolmannen osapuolen asennuslinkkiä käyttämällä

Toimi näin:

1. Hanki sovelluksen asennuslinkki kehittäjän sivustolta ja klikkaa sitten linkkiä.
  2. Jos haluat valtuuttaa sovelluksen käytön Shopify-ylläpitäjässä, klikkaa Asenna sovellus.

Kun asennat kolmannen osapuolen asennuslinkin kautta, saat varoituksen siitä, että sovellus ei ole peräisin Shopify App Storesta. Se ei välttämättä tarkoita, etteikö sovelluksen käyttäminen olisi turvallista. Sovellus ei kuitenkaan ole käynyt läpi vahvistus- ja hyväksyntäprosessia, joka vaaditaan Shopify App Storessa julkaistavilta sovelluksilta.

Mukautetun sovelluksen asentaminen

Jos palkkaat sovelluskehittäjän luomaan mukautetun sovelluksen Shopify-kauppaasi varten, hän antaa sinulle asennuslinkin. Mukautetun sovelluksen asennuslinkit ovat tarkoitettu vain tiettyä kauppaa varten, eikä niitä voida käyttää sovelluksen asentamiseen johonkin toiseen kauppaan.

Toimi näin:

1. Hanki sovelluksen asennuslinkki kehittäjältä ja klikkaa sitten linkkiä.
  2. Jos haluat valtuuttaa sovelluksen käytön Shopify-ylläpitäjässä, klikkaa Asenna sovellus.

Turvallisuussyistä mukautetut asennuslinkit vanhenevat seitsemän päivän kuluttua. Jos linkkisi vanhentuu, sovelluskehittäjän täytyy toimittaa sinulle uusi linkki.

Jos kehittäjällä on yhteistoimitili kaupassasi, hän voi asentaa sinulle mukautettuja sovelluksia, jos annat hänelle Sovellukset ja kanavat -käyttöoikeuden. Jos kauppasi on mukana Shopify Plus -sopimuksessa, yhteistoimitili tarvitsee pääsyn kaikkiin sovelluksiin ja kanaviin, jotta kehittäjä voi asentaa mukautettuja sovelluksia.

Sovelluksen avaaminen Shopifyssa

Näet kaikki asentamasi sovellukset Shopifyn Sovellukset-sivulla:

Sovelluksen Tietoja-sivu

Sovelluksen Tietoja-sivu kertoo lisätietoja sovelluksesta ja siihen liittyvistä toiminnoista. Näitä ovat esimerkiksi sovelluksen esiintyminen Shopify App Storen sovellusluettelossa, sovelluksen arvostelu ja sovelluksen yhteensopivuuteen liittyvien ongelmien tarkastelu.

Toimi näin:

Sovelluksen asetusten muokkaaminen

Voit muokata sovelluksen asetuksia sovelluksen tietoja-sivulta.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä Sovellukset-kohtaan.
    1. Klikkaa Tietoja-painiketta sovelluksen nimen vieressä. 3. Klikkaa Muokkaa asetuksia.

Sovelluksen laskun katsominen

Voit katsoa sovelluksen laskusta tarkempia laskutustietoja ja sovellukseen liittyviä käyttömaksuja.

Toimi näin:

Sovelluksen välityspalvelimen URL-osoitteen muuttaminen

Osa sovelluksista käyttää välityspalvelinten URL-osoitteita dynaamisten sisältöjen, kuten tuotegallerioiden, toivelistasovellusten ja tullilomakkeiden hankkimiseen ja näyttämiseen. Sovelluskehittäjä määrittää välityspalvelimen URL-osoitteelle oletusarvon, mutta voit muuttaa sen Shopify-ylläpitäjässä.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä Sovellukset-kohtaan.
    1. Klikkaa Tietoja-painiketta sovelluksen nimen vieressä. 3. Siirry kohtaan Sovelluksen välityspalvelin ja Klikkaa Muokkaa URL-osoitetta. 4. Syötä uusi välityspalvelimen URL-osoite. 5 Klikkaa Tallenna.

Sovelluksen käyttöoikeuksien ja tietosuojakäytäntöjen tarkastelu

Voit tarkastella sovelluksen käyttöoikeuksia ja tietosuojakäytäntöjä sovelluksen tietoja-sivulta.

Toimi näin:

Sovelluksen poistaminen

Voit poistaa sovelluksen kaupastasi Shopifyssa Sovellukset-sivulla.

Toimi näin:

Sovellusilmoitusten tarkistaminen

Sovelluksen tila -sivulle saat ilmoituksia kauppaasi asennettujen sovellusten sekä myyntikanavien tilasta, kuten esimerkiksi siitä, onko tietty sovellus yhteensopiva kauppasi kanssa.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä Sovellukset-kohtaan.

2. Klikkaa Sovelluksen tilailmoitukset ‑palkissa kohtaa Tarkista. Näet Sovelluksen tilailmoitukset ‑palkin vain, jos sinulla on sovelluksia, jotka on tarkistettava.

Sovelluksen tila -sivulla on luettelo kaikista kauppaasi asennetuista tarkistusta vaativista sovelluksista, kuten sovellukset, joita ei tueta.