Werken met apps

Apps hebben meestal allerlei verschillende functies, maar u kunt met elke app altijd enkele basisacties uitvoeren.

Als u hulp nodig hebt bij een app die u in uw Shopify-beheerder hebt geïnstalleerd, raadpleegt u Ondersteuning krijgen voor apps.

Een app installeren

Als u een app hebt gevonden die u wilt gebruiken, moet u deze toevoegen aan uw winkel. Als u een app installeert vanuit de Shopify App Store, klikt u op App toevoegen op de overzichtspagina van de app:

De knop App toevoegen op de pagina vermeldingen van de app

Nadat u op App toevoegen hebt geklikt, moet u de app autoriseren in je Shopify-beheerder.

Als je een app installeert vanaf de website van een externe ontwikkelaar, klikt je op de link om de installatie van de app te starten. Nadat je op de link hebt geklikt, moet je de app autoriseren in je Shopify-beheerder. Tijdens deze stap ziet je een waarschuwing dat de app niet uit de Shopify App Store afkomstig is. Dit betekent niet automatisch dat het onveilig is om de app te gebruiken. De app heeft echter niet het verificatie- en goedkeuringsproces doorlopen dat is vereist voor apps die worden vermeld in de Shopify App Store.

Open een app in Shopify

De pagina Apps in Shopify bevat alle apps die u hebt geïnstalleerd in Shopify:

Bekijk de pagina Over ons van een app

Met de pagina Over ons van de app kan je informatie over de app bekijken en acties uitvoeren die betrekking hebben op de app, zoals het bekijken van de app-vermelding in de Shopify App Store, een recensie schrijven voor de app en controleren of er compatibiliteitsproblemen zijn met de app.

Stappen:

Bewerk de voorkeuren van een app

Je kan de voorkeuren van een app bewerken vanaf de pagina Over ons van de app.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik op Over ons naast de naam van de app.

3. Klik op Voorkeuren bewerken.

Bekijk de factuur van een app

Je kan de factuur van een app controleren voor meer informatie over de facturering en gebruikskosten die aan de app zijn gekoppeld.

Stappen:

Wijzig de proxy-URL van de app

Sommige apps gebruiken een proxy-URL om dynamische inhoud op een pagina van je online winkel te krijgen en weer te geven, zoals productgalerijen, verlanglijst-apps of aangepaste formulieren. De standaard proxy-URL wordt ingesteld door de app-ontwikkelaar, maar je kan deze wijzigen in het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik op Over ons naast de naam van de app.

3. Klik in het gedeelte App-proxy op URL aanpassen.

4. Voer de nieuwe proxy-URL in.

5. Klik op Opslaan.

Bekijk de rechten en het privacybeleid van een app

Je kan de machtigingen en het privacybeleid van een app bekijken op de pagina Over ons van de app.

Stappen:

Een app verwijderen

Je kan een app uit je winkel verwijderen vanaf de pagina Apps in Shopify.

Stappen:

App-meldingen bekijken

App-meldingen geven u informatie over de status van uw geïnstalleerde apps, zoals of een app compatibel is met uw winkel.

U kunt app-meldingen bekijken via de Apps-pagina in Shopify:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik op Meldingen bekijken.