Werken met apps

Apps hebben meestal allerlei verschillende functies, maar je kunt met elke app altijd enkele basisacties uitvoeren.

Als je hulp nodig hebt bij een app die je in je Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd, raadpleeg Ondersteuning krijgen voor apps.

Een app installeren

Er zijn drie manieren om een app in je Shopify-winkel te installeren:

• Installeren via de Shopify App Store
  • Installeren met een externe installatie-link
  • Een gepersonaliseerde app installeren met een unieke installatie-link

Installeren via de Shopify App Store

Stappen:

1. Log in bij de Shopify App Store.
  2. Zoek een app die je wilt installeren en klik erop.
  3. Klik op de pagina met de lijst met apps op App toevoegen.
  4. Klik in het Shopify-beheercentrum om het gebruik van de app te verifiëren op App installeren.

Nadat de app is geïnstalleerd, kun je deze bekijken en gebruiken vanaf de pagina Apps in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ontvang de installatielink voor de app op de site van de ontwikkelaar en klik vervolgens op de link.
  2. Klik in het Shopify-beheercentrum om het gebruik van de app te verifiëren op App installeren.

Wanneer je installeert met een installatie-link van derden, ontvang je een waarschuwing dat de app niet uit de Shopify App Store komt. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat de app niet veilig kan worden gebruikt. De app heeft echter niet het verificatie- en goedkeuringsproces doorlopen dat vereist is voor apps die worden vermeld in de Shopify App Store.

Een gepersonaliseerde app installeren

Als je een ontwikkelaar inhuurt om een gepersonaliseerde app voor je Shopify-winkel te bouwen, dan ontvang je een installatie-link. Installatie-links voor gepersonaliseerde apps zijn specifiek voor je winkel en kunnen niet worden gebruikt om de app in een andere winkel te installeren.

Stappen:

1. Ontvang een installatielink van de ontwikkelaar en klik op de link.
  2. Klik in het Shopify-beheercentrum om het gebruik van de app te verifiëren op App installeren.

Om veiligheidsredenen vervallen aangepaste installatie-links na zeven dagen. Als je link verloopt, moet de app-ontwikkelaar je een nieuwe sturen.

Als een ontwikkelaar een samenwerkingsaccount in je winkel heeft, kan hij of zij aangepaste apps voor je installeren als je hen de volledige machtiging voor Toegang tot apps en kanalen geeft en hen de mogelijkheid geeft om apps toe te voegen en te verwijderen.

Open een app in Shopify

De pagina Apps in Shopify bevat alle apps die je hebt geïnstalleerd in Shopify:

Bekijk de pagina Over ons van een app

Met de pagina Over ons van de app kun je informatie over de app bekijken en acties uitvoeren die betrekking hebben op de app, zoals het bekijken van de app-vermelding in de Shopify App Store, een recensie schrijven voor de app en controleren of er compatibiliteitsproblemen zijn met de app.

Stappen:

Bewerk de voorkeuren van een app

Je kunt de voorkeuren van een app bewerken vanaf de pagina Over ons van de app.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Apps.
    1. Klik op Over ons naast de naam van de app. 3. Klik op Voorkeuren bewerken.

Bekijk de factuur van een app

Je kunt de factuur van een app controleren voor meer informatie over de facturerings- en gebruikskosten die aan de app zijn gekoppeld.

Stappen:

Wijzig de proxy-URL van de app

Sommige apps gebruiken een proxy-URL om dynamische content op een pagina van je onlinewinkel te krijgen en weer te geven, zoals productgalerijen, verlanglijst-apps of aangepaste formulieren. De standaard proxy-URL wordt ingesteld door de app-ontwikkelaar, maar je kunt deze wijzigen in het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Apps.
    1. Klik op Over ons naast de naam van de app. 3. Klik in het gedeelte App-proxy op URL aanpassen. 4. Voer de nieuwe proxy-URL in. 5. Klik op Opslaan.

Bekijk de rechten en het privacybeleid van een app

Je kunt de machtigingen en het privacybeleid van een app bekijken op de pagina Over ons van de app.

Stappen:

Een app verwijderen

Je kunt een app uit je winkel verwijderen vanaf de pagina Apps in Shopify.

Stappen:

App-meldingen bekijken

De pagina App-status geeft je meldingen over de status van je geïnstalleerde apps en verkoopkanalen, bijvoorbeeld of een app compatibel is met je winkel.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik in de balk App-statusmeldingen op Bekijken. Je ziet alleen de App-statusmeldingsbalk als je apps hebt die moeten worden beoordeeld.

Op de pagina App-status zie je een lijst met alle apps die in je winkel zijn geïnstalleerd en die moeten worden beoordeeld, zoals niet-ondersteunde apps.