Werken met apps

Apps hebben meestal allerlei verschillende functies, maar u kunt met elke app altijd enkele basisacties uitvoeren.

Als u hulp nodig heeft bij een app die u in uw Shopify-beheerder heeft geïnstalleerd, raadpleegt u Ondersteuning krijgen voor apps.

Een app installeren

Er zijn drie manieren om een app in uw Shopify-winkel te installeren:

• Installeren via de Shopify App Store
  • Installeren met een externe installatie-link
  • Een aangepaste app installeren met een unieke installatie-link

Installeren via de Shopify App Store

Wanneer u een app in de Shopify App Store vindt die u in uw winkel wilt gebruiken, klikt u op App toevoegen op de vermeldingspagina van de app:

De knop App toevoegen op de pagina vermeldingen van de app

Nadat u op App toevoegen heeft geklikt, moet u de app autoriseren in uw Shopify-beheerder.

Als u een app installeert vanaf de website van een externe ontwikkelaar, klikt u op de link voor app-installatie. Om de installatie te voltooien, moet u de app autoriseren in uw Shopify-beheercentrum.

Wanneer u installeert met een installatie-link van derden, ontvangt u een waarschuwing dat de app niet uit de Shopify App Store komt. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat de app niet veilig kan worden gebruikt. De app heeft echter niet het verificatie- en goedkeuringsproces doorlopen dat vereist is voor apps die worden vermeld in de Shopify App Store.

Een aangepaste app installeren

Als u een ontwikkelaar inhuurt om een aangepaste app voor uw Shopify-winkel te bouwen, dan ontvangt u een installatie-link. Installatie-links voor aangepaste apps zijn specifiek voor uw winkel en kunnen niet worden gebruikt om de app in een andere winkel te installeren.

Klik op uw installatie-link om de app te autoriseren in uw Shopify-beheercentrum.

Om veiligheidsredenen vervallen aangepaste installatie-links na zeven dagen. Als uw link verloopt, moet de app-ontwikkelaar u een nieuwe sturen.

Als u een ontwikkelaar een samenwerkingsaccount voor uw winkel heeft gegeven, kunnen ze namens u een aangepaste app installeren, maar alleen als u ze volledige toestemmingen heeft toegekend.

Open een app in Shopify

De pagina Apps in Shopify bevat alle apps die u heeft geïnstalleerd in Shopify:

Bekijk de pagina Over ons van een app

Met de pagina Over ons van de app kunt u informatie over de app bekijken en acties uitvoeren die betrekking hebben op de app, zoals het bekijken van de app-vermelding in de Shopify App Store, een recensie schrijven voor de app en controleren of er compatibiliteitsproblemen zijn met de app.

Stappen:

Bewerk de voorkeuren van een app

U kunt de voorkeuren van een app bewerken vanaf de pagina Over ons van de app.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.
    1. Klik op Over ons naast de naam van de app. 3. Klik op Voorkeuren bewerken.

Bekijk de factuur van een app

U kunt de factuur van een app controleren voor meer informatie over de facturerings- en gebruikskosten die aan de app zijn gekoppeld.

Stappen:

Wijzig de proxy-URL van de app

Sommige apps gebruiken een proxy-URL om dynamische inhoud op een pagina van uw online winkel te krijgen en weer te geven, zoals productgalerijen, verlanglijst-apps of aangepaste formulieren. De standaard proxy-URL wordt ingesteld door de app-ontwikkelaar, maar u kunt deze wijzigen in het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.
    1. Klik op Over ons naast de naam van de app. 3. Klik in het gedeelte App-proxy op URL aanpassen. 4. Voer de nieuwe proxy-URL in. 5. Klik op Opslaan.

Bekijk de rechten en het privacybeleid van een app

U kunt de machtigingen en het privacybeleid van een app bekijken op de pagina Over ons van de app.

Stappen:

Een app verwijderen

U kunt een app uit uw winkel verwijderen vanaf de pagina Apps in Shopify.