Werken met apps

Apps hebben meestal allerlei verschillende functies, maar u kunt met elke app altijd enkele basisacties uitvoeren.

Als u hulp nodig hebt bij een app die u in uw Shopify-beheerder hebt geïnstalleerd, raadpleegt u Ondersteuning krijgen voor apps.

Een app installeren

Als u een app hebt gevonden die u wilt gebruiken, moet u deze toevoegen aan uw winkel. Als u een app installeert vanuit de Shopify App Store, klikt u op App toevoegen op de overzichtspagina van de app:

Nadat u op App toevoegen hebt geklikt, moet u de app autoriseren in uw Shopify-beheerder.

Als u een app installeert vanaf de website van een externe ontwikkelaar, klikt u op de link om de installatie van de app te starten. Nadat u op de link hebt geklikt, moet u de app autoriseren in uw Shopify-beheerder. Tijdens deze stap ziet u een waarschuwing dat de app niet uit de Shopify App Store afkomstig is. Dit betekent niet automatisch dat het onveilig is om de app te gebruiken. De app heeft echter niet het verificatie- en goedkeuringsproces doorlopen dat is vereist voor apps die worden vermeld in de Shopify App Store.

Een app openen in Shopify

De pagina Apps in Shopify bevat alle apps die u hebt geïnstalleerd in Shopify:

Het menu van een app openen

U hebt via het menu van een app toegang tot bepaalde functies van de app:

Een app verwijderen

U kunt een app uit uw winkel verwijderen via de pagina Apps in Shopify: