Ei-tuetut sovellukset

Joidenkin kaupassasi käyttämiesi sovellusten tuki saattaa lakata ja toiminta loppua Shopifyn API-muutosten vuoksi. Jos asentamasi sovellus käyttää tukemattomia API:a, näet Shopify adminissa varoituksen. Voit hallita sovelluksia, joita ei tueta ottamalla yhteyttä sovelluksen kehittäjiin tai etsimällä korvaavan sovelluksen.

Miten sovellusten tuki lakkaa

Sovelluksen tuki lakkaa, jos sovelluksen kehittäjät eivät pidä sovellusta ajan tasalla Shopifyn API-muutosten kanssa. API (Application Programming Interface) on järjestelmä, jonka avulla sovellukset voivat kommunikoida Shopifyn kanssa. Kauppaasi asennetut sovellukset näkevät ja päivittävät Shopify-API:n avulla kauppaasi koskevia tietoja ja auttavat yrityksesi pyörittämisestä.

Shopifyn uudet API-versiot julkaistaan kolmen kuukauden välein. Näissä versioissa voi olla uusia ominaisuuksia tai olemassa olevia ominaisuuksia voidaan muuttaa tai poistaa. Jokainen Shopifyn API-versio toimii vuoden ajan, ennen kuin sovelluskehittäjien täytyy päivittää sovellukset uudempaan versioon.

Jos tiettyyn Shopifyn API-versioon tulossa muutos, joka aiheuttaa sovelluksessa virhetilanteita, ilmoitamme asiasta sovelluksen kehittäjälle, ja heillä on yhdeksän kuukautta aikaa päivittää sovellus. Jos kehittäjä ei tee vaadittuja muutoksia yhdeksän kuukauden aikana, sovelluksen tuki lakkaa ja se saattaa lakata toimimasta odotetulla tavalla.

Ei-tuettujen sovellusten hallinta

Ei-tuetun sovelluksen kehittäjä vastaa sovelluksensa päivittämisestä. Voit ottaa sovelluskehittäjään yhteyttä eri tavoilla käyttämäsi sovelluksen tyypistä riippuen.

Ei-tuetut julkiset sovellukset

Kaikki sovellukset, joita asennat Shopify App Storesta, ovat julkisia sovelluksia. Shopify ilmoittaa julkisten sovellusten kehittäjille hyvissä ajoin muutoksista, jotka aiheuttavat virhetilanteita, jotta kehittäjillä on aikaa päivittää sovelluksiaan, ennen kuin niiden tuki lakkaa.

Jos käyttämääsi julkista sovellusta ei tueta, voit ottaa yhteyttä kehittäjään ja pyytää sovelluksen päivitystä. Voit myös etsiä muita sovelluksia Shopify App Storesta siltä varalta, että et saa yhteyttä kehittäjään tai sinun täytyy korvata käyttämäsi sovellus.

Koska julkiset sovellukset ovat kolmannen osapuolen kehittäjien ylläpitämiä, Shopify ei voi tehdä sovelluksiin muutoksia tai päivityksiä.

Yksityiset sovellukset, joita ei tueta

Yksityinen sovellus on kehittäjän tai kehitysyrityksen yksinomaan sinun kauppaasi varten luoma sovellus. Shopify lähettää sovelluskehittäjän yhteystietona olevaan sähköpostiosoitteeseen tietoja tulevista API-muutoksista, jotka voivat aiheuttaa katkoksia sovellukseesi. Voit varmistaa, että kehittäjä saa nämä varoitukset tarkistamalla ja päivittämällä kehittäjän yhteyssähköpostiosoitteen Shopify adminin Yksityiset sovellukset -sivulla.

Kun käytössäsi olleen yksityisen sovelluksen tuki lakkaa, ota yhteyttä kyseisen sovelluksen kehittäjään ja pyydä sovelluksen päivittämistä. Sinun kannattaa myös välittää sovelluskehittäjälle mahdollisimman nopeasti kaikki varoitukset, jotka saat.
 Jos sinulla ei ole kehittäjän yhteystietoja tai et tiedä, kuka kehitti kauppaasi asennetun yksityisen sovelluksen, ota yhteyttä Shopify-tukeen

Jos et pysty ottamaan yhteyttä sovelluksen alkuperäiseen kehittäjään, voit palkata Shopify Expert -asiantuntijan tekemään tarvittavat muutokset.

Jos yksityisen sovelluksen tuki lakkaa, etkä käytä sitä enää, etkä aio päivittää sitä, voit poistaa sovelluksen, jotta Shopify adminissa oleva varoitus katoaa.