Ei-tuetut sovellukset

Osa kaupassasi käyttämistäsi sovelluksista saattaa lakata toimimasta Shopifyn API-rajapintaan tehtyjen muutosten takia. Jos asentamasi sovellus käyttää API-sovellusliittymiä, joita ei tueta, näet tätä koskevan ilmoituksen Shopify Adminissa. Voit hallinnoida sovellusta, jota ei tueta, ottamalla yhteyttä sovelluksen kehittäjiin tai etsimällä uuden sovelluksen Shopify App Storesta. Lue lisää ei-tuettujen sovellusten hallinnoimisesta.

Jos jo asentamasi sovellus muuttuu yhteensopimattomaksi kauppasi kanssa, saat Shopify Adminiin sovellusilmoituksen, joka selittää, mitkä kaupan asetukset ovat yhteensopimattomia sovelluksen kanssa.

Miten sovellusten tuki lakkaa?

Sovelluksen tuki lakkaa, jos sovelluksen kehittäjät eivät pidä sovellusta ajan tasalla Shopifyn API -muutosten kanssa. API (Application Programming Interface) on järjestelmä, jonka avulla sovellukset voivat kommunikoida Shopifyn kanssa. Kauppaasi asennetut sovellukset näkevät ja päivittävät Shopify-API:n avulla kauppaasi koskevia tietoja ja auttavat sinua yrityksesi hoitamisessa.

Shopifyn uudet API-versiot julkaistaan kolmen kuukauden välein. Näissä versioissa voi olla uusia ominaisuuksia tai olemassa olevia ominaisuuksia voidaan muuttaa tai poistaa. Jokainen Shopifyn API-versio toimii vuoden ajan, ennen kuin sovelluskehittäjien täytyy päivittää sovellukset uudempaan versioon.

Jos tiettyyn Shopifyn API-versioon tulossa muutos, joka aiheuttaa sovelluksessa virhetilanteita, ilmoitamme asiasta sovelluksen kehittäjälle, ja heillä on yhdeksän kuukautta aikaa päivittää sovellus. Jos kehittäjä ei tee vaadittuja muutoksia yhdeksän kuukauden aikana, sovelluksen tuki lakkaa ja se saattaa lakata toimimasta odotetulla tavalla.

Ei-tuettujen sovellusten hallinta

Ei-tuetun sovelluksen kehittäjä vastaa sovelluksensa päivittämisestä. Voit ottaa sovelluskehittäjään yhteyttä eri tavoilla käyttämäsi sovelluksen tyypistä riippuen.

Shopify ilmoittaa julkisten sovellusten ja mukautettujen sovellusten kehittäjille uusista muutoksista jo varhaisessa vaiheessa, jotta kehittäjillä olisi aikaa päivittää sovelluksensa, ennen kuin niiden tuki päättyy.

Jos käyttämääsi sovellusta ei enää tueta, voit ottaa yhteyttä kehittäjään ja pyytää sovelluksen päivitystä. Voit myös etsiä muita sovelluksia Shopify App Storesta siltä varalta, että et saa yhteyttä kehittäjään tai sinun täytyy korvata käyttämäsi sovellus.

Koska nämä sovellukset ovat kolmannen osapuolen kehittäjien ylläpitämiä, Shopify ei voi tehdä sovelluksiin puolestasi mitään muutoksia tai päivityksiä.

Mukautetut sovellukset, joita ei tueta

Kun luot mukautetun sovelluksen Shopify adminissa, liität siihen henkilöstö- tai yhteisyhteistyökumppanitilin. Voit varmistaa, että kehittäjä saa nämä varoitukset tarkistamalla ja päivittämällä mukautettuun sovellukseen liitetyn tilin mukautetun sovelluksen Sovellusasetukset-sivulla.

Kun käytössäsi olleen mukautetun sovelluksen tuki lakkaa, ota yhteyttä kyseisen sovelluksen kehittäjään ja pyydä sovelluksen päivittämistä. Sinun kannattaa myös välittää sovelluskehittäjälle mahdollisimman nopeasti kaikki varoitukset, jotka lähetetään sinulle.

Jos sinulla ei ole kehittäjän sähköpostiosoitetta tai et tiedä, kuka on kehittänyt Shopify-ylläpitäjään luodun mukautetun sovelluksen, ota yhteyttä Shopify-tukeen. Jos et pysty ottamaan yhteyttä sovelluksen alkuperäiseen kehittäjään, voit palkata Shopify Partnerin tekemään tarvittavat muutokset.

Lue lisää Shopify Partnerin palkkaamisesta.

Jos mukautetun sovelluksen tuki lakkaa, etkä käytä sitä enää, etkä aio päivittää sitä, voit poistaa sovelluksen, jotta Shopify Adminissa oleva varoitus katoaa.

Myyntikanavat, joita ei tueta

Shopify ilmoittaa kolmannen osapuolen myyntikanavien kehittäjille uusista muutoksista jo varhaisessa vaiheessa, jotta kehittäjillä olisi aikaa päivittää sovelluksensa, ennen kuin niiden tuki päättyy.

Jos käyttämäsi myyntikanavan tuki päättyy, ota yhteyttä sen kehittäjään ja pyydä kehittäjää päivittämään se. Jos et saa yhteyttä kehittäjään, poista myyntikanava.

Koska nämä myyntikanavat ovat kolmannen osapuolen kehittäjien ylläpitämiä, Shopify ei voi tehdä puolestasi sovelluksiin mitään muutoksia tai päivityksiä.

Tukea vailla olevien sovellusten asennus

Jos yrität asentaa sovelluksen, jota ei tueta, saatat saada varoituksen, että sovellus ei ehkä toimi oikein tai että et voi asentaa sitä. Voit tällaisessa tapauksessa ottaa yhteyttä kehittäjään ja pyytää häntä päivittämään sovelluksen, tai voit etsiä muita sovelluksia Shopify App Storesta.