Niet-ondersteunde apps

Sommige apps die je in de winkel gebruikt, werken mogelijk niet meer door wijzigingen in de API's van Shopify. Als een app die je hebt geïnstalleerd niet-ondersteunde API's gebruikt, zie je een waarschuwing in het Shopify-beheercentrum. Een niet-ondersteunde app beheer je door contact op te nemen met de ontwikkelaars van de app of door een nieuwe app te zoeken in de Shopify App Store om deze te vervangen. Hier vind je meer informatie over het beheer van niet-ondersteunde apps.

Als een app die je al hebt geïnstalleerd, incompatibel wordt met je winkel, krijg je een app-melding in het Shopify-beheercentrum die uitlegt welke winkelinstellingen incompatibel zijn met de app.

Hoe apps verouderen

Een app wordt niet langer ondersteund als de ontwikkelaars van de app deze niet actueel houden met wijzigingen in de API's van Shopify. Een API (Application Programming Interface) is een systeem dat apps in staat stelt om te communiceren met Shopify. De apps die je in je winkel installeert gebruiken Shopify API's om gegevens over je winkel op te halen en bij te werken.

Er worden elke drie maanden nieuwe versies van Shopify API's vrijgegeven. Deze versies kunnen nieuwe features introduceren of bestaande features wijzigen en verwijderen. Elke versie van een Shopify API werkt nog een jaar voordat app-ontwikkelaars hun apps moeten bijwerken om een nieuwere versie te gebruiken.

Als een bepaalde versie van een Shopify API een wijziging introduceert die een app overtreedt, melden we de ontwikkelaar van die app en hebben ze negen maanden om deze bij te werken. Als de ontwikkelaar na negen maanden geen wijzigingen aanbrengt, wordt de app niet ondersteund en functioneert deze niet meer naar behoren.

Niet-ondersteunde apps beheren

De ontwikkelaar van een niet-ondersteunde app is verantwoordelijk voor het bijwerken van de app. Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met de app-ontwikkelaar, afhankelijk van het type app dat je gebruikt.

Shopify meldt wijzigingen vroegtijdig aan de ontwikkelaars van openbare apps en gepersonaliseerde apps, zodat ze tijd hebben om hun apps bij te werken voordat ze niet meer worden ondersteund.

Als een app die je gebruikt niet wordt ondersteund, kun je contact opnemen met de ontwikkelaar en vragen om de app bij te werken. Als je de ontwikkelaar niet kunt bereiken of je bestaande app wilt vervangen, kun je ook een andere app zoeken in de Shopify App Store.

Omdat deze apps worden onderhouden door externe ontwikkelaars, kan Shopify geen wijzigingen aanbrengen of deze apps niet bijwerken voor je.

Niet-ondersteunde gepersonaliseerde apps

Wanneer je een gepersonaliseerde app aanmaakt in het Shopify-beheercentrum, koppel je er een medewerkers- of samenwerkingsaccount aan. Als je zeker wilt weten dat de ontwikkelaar deze waarschuwingen ontvangt, kun je het account dat is gekoppeld aan de gepersonaliseerde app bekijken en bijwerken op de pagina App-instellingen.

Als een gepersonaliseerde app die je gebruikt niet meer wordt ondersteund, neem je contact op met de ontwikkelaar van de app en vraag je of ze de app kunnen bijwerken. Stuur ook alle waarschuwingen die je in de app krijgt meteen door naar de app-ontwikkelaar.

Als je geen e-mailadres hebt van de ontwikkelaar of als je niet weet wie een gepersonaliseerde app heeft ontwikkeld die in het Shopify-beheercentrum is aangemaakt, neem je contact op met Shopify Support. Als je geen contact kunt opnemen met de oorspronkelijke ontwikkelaar van de app, kun je een Shopify-partner inhuren om je te helpen de gewenste wijzigingen aan te brengen.

Meer informatie over Een Shopify-partner inhuren.

Als een gepersonaliseerde app niet wordt ondersteund en je deze niet gebruikt of niet van plan bent om deze bij te werken, verwijder je de app om de waarschuwing in het Shopify-beheercentrum weg te krijgen.

Niet-ondersteunde verkoopkanalen

Shopify meldt de ontwikkelaars van eventuele externe verkoopkanalen over het vroegtijdig wijzigen van wijzigingen zodat ze tijd hebben om deze bij te werken voordat ze niet meer worden ondersteund.

Als een verkoopkanaal dat je gebruikt niet wordt ondersteund, neem je contact op met de ontwikkelaar en vraag je om deze bij te werken. Als je de ontwikkelaar niet kunt bereiken, moet je het verkoopkanaal verwijderen.

Omdat deze verkoopkanalen worden onderhouden door externe ontwikkelaars, kan Shopify geen wijzigingen aanbrengen of deze apps niet bijwerken voor je.

Niet-ondersteunde apps installeren

Als je een niet-ondersteunde app probeert te installeren, zie je waarschijnlijk een waarschuwing dat de app mogelijk niet goed werkt of dat je deze niet kunt installeren. Je kunt contact opnemen met de ontwikkelaar om een update aan te vragen of je kunt een andere app zoeken in de Shopify App Store.