Niet-ondersteunde apps

Sommige apps die je in jouw winkel gebruikt, worden mogelijk niet ondersteund en stoppen met werken door wijzigingen in de API's van Shopify. Als een app die je hebt geïnstalleerd, niet-ondersteunde API's gebruikt, zie je een waarschuwing in je Shopify-beheercentrum. Je kunt niet-ondersteunde apps beheren door contact op te nemen met de ontwikkelaars van de app of door een nieuwe app te zoeken in de Shopify App Store. Meer informatie over het beheer van niet-ondersteunde apps.

Als een app die je al hebt geïnstalleerd, incompatibel wordt met je winkel, krijg je een app-melding in het Shopify-beheercentrum die uitlegt welke winkelinstellingen incompatibel zijn met de app.

Hoe apps verouderen

Een app wordt niet langer ondersteund als de ontwikkelaars van de app deze niet actueel houden met wijzigingen in de API's van Shopify. Een API (Application Programming Interface) is een systeem dat apps in staat stelt om te communiceren met Shopify. De apps die je in je winkel installeert gebruiken Shopify API's om gegevens over je winkel op te halen en bij te werken.

Er worden elke drie maanden nieuwe versies van Shopify API's vrijgegeven. Deze versies kunnen nieuwe features introduceren of bestaande features wijzigen en verwijderen. Elke versie van een Shopify API werkt nog een jaar voordat app-ontwikkelaars hun apps moeten bijwerken om een nieuwere versie te gebruiken.

Als een bepaalde versie van een Shopify API een wijziging introduceert die een app overtreedt, melden we de ontwikkelaar van die app en hebben ze negen maanden om deze bij te werken. Als de ontwikkelaar na negen maanden geen wijzigingen aanbrengt, wordt de app niet ondersteund en functioneert deze niet meer naar behoren.

Niet-ondersteunde apps beheren

De ontwikkelaar van een niet-ondersteunde app is verantwoordelijk voor het bijwerken van de app. Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met de app-ontwikkelaar, afhankelijk van het type app dat je gebruikt.

Shopify meldt de ontwikkelaars van openbare apps en aangepaste apps over het vroegtijdig wijzigen van wijzigingen, zodat ze tijd hebben om hun apps bij te werken voordat ze niet meer worden ondersteund.

Als een app die je gebruikt niet wordt ondersteund, kun je contact opnemen met de ontwikkelaar en vragen om de app bij te werken. Je kunt ook naar andere apps in de Shopify App Store zoeken in het geval dat je de ontwikkelaar niet kunt bereiken of dat je de app die je gebruikt moet vervangen.

Omdat deze apps worden onderhouden door externe ontwikkelaars, kan Shopify geen wijzigingen aanbrengen of deze apps niet bijwerken voor je.

Niet-ondersteunde privé-apps

Een privé-app is exclusief gebouwd voor je Shopify-winkel door een ontwikkelaar of ontwikkelingsbedrijf. Shopify verzendt informatie over aankomende API-wijzigingen die je app kunnen beschadigen naar de contact e-mail van de app-ontwikkelaar. Om er zeker van te zijn dat de ontwikkelaar deze waarschuwingen krijgt, kun je de contact e-mail van de ontwikkelaar bekijken en bijwerken op de pagina privé-apps in het Shopify-beheercentrum.

Wanneer een privé-app die je gebruikt, niet wordt ondersteund, moet je contact opnemen met de ontwikkelaar van de app om bij te werken. Je moet ook alle waarschuwingen die je aan de app-ontwikkelaar krijgt, doorstuurt zodra je ze hebt ontvangen. Neem contact op met Shopify-ondersteuningals je geen contact mail hebt voor je ontwikkelaar of als je niet weet wie een privé-app heeft ontwikkeld die in je winkel is geïnstalleerd.

Als je geen contact kunt opnemen met de oorspronkelijke ontwikkelaar van de app, kun je een Shopify-expert inhuren om je te helpen de gewenste wijzigingen aan te brengen.

Als een privé-app niet wordt ondersteund en je deze niet gebruikt of niet van plan bent om deze bij te werken, kun je de app verwijderen om de waarschuwing te annuleren in je Shopify-beheercentrum.

Niet-ondersteunde verkoopkanalen

Shopify meldt de ontwikkelaars van eventuele externe verkoopkanalen over het vroegtijdig wijzigen van wijzigingen zodat ze tijd hebben om deze bij te werken voordat ze niet meer worden ondersteund.

Als een verkoopkanaal dat je gebruikt niet wordt ondersteund, neem je contact op met de ontwikkelaar en vraag je om deze bij te werken. Als je de ontwikkelaar niet kunt bereiken, moet je het verkoopkanaal verwijderen.

Omdat deze verkoopkanalen worden onderhouden door externe ontwikkelaars, kan Shopify geen wijzigingen aanbrengen of deze apps niet bijwerken voor je.

Niet-ondersteunde apps installeren

Als je probeert een app te installeren die niet wordt ondersteund, zie je mogelijk een waarschuwing dat de app mogelijk niet goed werkt of dat je deze niet kunt installeren. Je kunt contact opnemen met de ontwikkelaar om hen te vragen de app bij te werken. Je kunt ook naar andere apps zoeken in de Shopify App Store.