App-typen

Je kunt drie verschillende soorten apps toevoegen aan je Shopify-winkel: openbaar, aangepast en privé. Je kunt Shopify-apps gebruiken om je Shopify-beheercentrum te verbeteren of nieuwe functies toe te voegen.

Openbare apps

Er zijn twee soorten openbare apps, vermeld en niet-vermeld. Je kunt een app voor productbundeling installeren via de Shopify App Store. Niet-vermelde apps verschijnen niet in de zoekresultaten of categorieën van Shopify App Store. In plaats daarvan kun je ze installeren vanuit de App Store-lijst van de app of de website van de ontwikkelaar.

Zowel vermelde als niet-vermelde apps moeten door het Shopify App-beoordelingsproces worden goedgekeurd.

Gepersonaliseerde apps

Je kunt Gepersonaliseerde apps gebruiken om functies aan je Shopify-beheercentrum toe te voegen of je onlinewinkel uit te breiden naar andere platforms met behulp van webwinkel op maat. Gepersonaliseerde apps worden exclusief voor je Shopify-winkel gebouwd en worden niet vermeld in de Shopify App Store.

Een externe app-ontwikkelaar kan een gepersonaliseerde app voor je maken zonder API-toegang tot je winkel en toegang tot je Shopify-beheercentrum. Je kunt een gepersonaliseerde app installeren door te klikken op een installatielink die door de ontwikkelaar van de app aan jou is geleverd.

Privé-apps

Privé-apps zijn alleen beschikbaar voor je winkel en worden niet vermeld in de Shopify App Store. Je kunt een privé-app voor je winkel maken in het Shopify-beheercentrum.

Als je samenwerkt met een externe app-ontwikkelaar, moet je hen API-toegang tot je winkel geven en toegang tot je Shopify-beheercentrum hebben. Als je het niet prettig vindt om deze toegang te geven tot de ontwikkelaar, kun je overwegen hen te vragen om een gepersonaliseerde appte maken.

Concept-apps

Concept-apps worden door Shopify Partners tijdens de ontwikkeling gebruikt en kunnen alleen voor testdoeleinden in ontwikkelingswinkels worden geïnstalleerd. Een concept-app installeren op een ontwikkelingswinkel schakelt winkeloverdracht permanent uit.

Concept-apps kunnen alleen in je winkel worden geïnstalleerd na Shopify-beoordeling of zodra ze zijn geconverteerd naar een gepersonaliseerde app.