App-typen

Je kunt drie verschillende soorten apps toevoegen aan je Shopify-winkel: openbaar, aangepast en privé. Je kunt Shopify-apps gebruiken om je Shopify-beheercentrum te verbeteren of nieuwe functies toe te voegen.

Openbare apps

Er zijn twee soorten openbare apps, vermeld en niet-vermeld. Je kunt apps installeren via de Shopify App Store. Niet-vermelde apps verschijnen niet in de zoekresultaten of categorieën van de Shopify App Store. In plaats daarvan kun je ze installeren vanuit de App Store-vermelding van de app of de website van de ontwikkelaar.

Zowel vermelde als niet-vermelde apps moeten door het Shopify App-beoordelingsproces worden goedgekeurd.

Gepersonaliseerde apps

Je kunt Gepersonaliseerde apps gebruiken om functies aan je Shopify-beheercentrum toe te voegen of je onlinewinkel uit te breiden naar andere platforms met behulp van webwinkel op maat. Gepersonaliseerde apps worden exclusief voor je Shopify-winkel gebouwd en worden niet vermeld in de Shopify App Store.

Een externe app-ontwikkelaar kan een gepersonaliseerde app voor je maken zonder API-toegang tot je winkel en toegang tot je Shopify-beheercentrum. Je kunt een gepersonaliseerde app installeren door te klikken op een installatielink die door de ontwikkelaar van de app aan jou is geleverd.

Als je werkt met een ontwikkelaar die je vertrouwt of als je je eigen gepersonaliseerde app aanmaakt, kun je ook een gepersonaliseerde app maken en installeren in het Shopify-beheercentrum.

Privé-apps

Privé-apps zijn alleen beschikbaar voor je winkel en worden niet vermeld in de Shopify App Store.

Als je samenwerkt met een externe app-ontwikkelaar, moet je hen API-toegang tot je winkel geven en toegang tot je Shopify-beheercentrum hebben. Als je het niet prettig vindt om deze toegang te geven tot de ontwikkelaar, kun je overwegen hen te vragen om een gepersonaliseerde appte maken.

Concept-apps

Concept-apps worden door Shopify Partners tijdens de ontwikkeling gebruikt en kunnen alleen voor testdoeleinden in development stores worden geïnstalleerd. Een concept-app installeren op een development store schakelt winkeloverdracht permanent uit.

Concept-apps kunnen alleen in je winkel worden geïnstalleerd na Shopify-beoordeling of zodra ze zijn geconverteerd naar een gepersonaliseerde app.