Apps installeren

Als je een app hebt gevonden die je wilt gebruiken, voeg je deze toe aan je winkel. Je kunt de app installeren via de Shopify App Store of via een externe installatielink. Gebruik de unieke installatielink van de ontwikkelaar als je een gepersonaliseerde app wilt installeren.

Een app installeren vanuit de Shopify App Store

Stappen:

1. Log in bij de Shopify App Store.
  2. Zoek een app die je wilt installeren en klik erop.
  3. Klik op de pagina met de lijst met apps op App toevoegen.
  4. Klik in het Shopify-beheercentrum om het gebruik van de app te verifiëren op App installeren.

Nadat de app is geïnstalleerd, kun je deze bekijken en gebruiken vanaf de pagina Apps in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ontvang de installatielink voor de app op de site van de ontwikkelaar en klik vervolgens op de link.
  2. Klik in het Shopify-beheercentrum om het gebruik van de app te verifiëren op App installeren.

Wanneer je installeert met een installatie-link van derden, krijg je een waarschuwing dat de app niet uit de Shopify App Store komt. Dit betekent niet meteen dat de app niet veilig is. De app heeft echter niet het verificatie- en goedkeuringsproces doorlopen dat is vereist voor apps die worden vermeld in de Shopify App Store.

Een gepersonaliseerde app installeren

Als je een ontwikkelaar inhuurt om een gepersonaliseerde app voor je Shopify-winkel te bouwen, ontvang je een installatie-link. Installatie-links voor gepersonaliseerde apps zijn specifiek voor je winkel en kunnen niet worden gebruikt om de app in een andere winkel te installeren.

Stappen:

1. Ontvang een installatielink van de ontwikkelaar en klik op de link.
  2. Klik in het Shopify-beheercentrum om het gebruik van de app te verifiëren op App installeren.

Om veiligheidsredenen vervallen aangepaste installatie-links na zeven dagen. Als je link verloopt, moet de app-ontwikkelaar je een nieuwe sturen.

Als een ontwikkelaar een samenwerkingsaccount in je winkel heeft, kan hij of zij aangepaste apps voor je installeren als je hen de volledige machtiging voor Toegang tot apps en kanalen geeft en hen de mogelijkheid geeft om apps toe te voegen en te verwijderen.