App-machtigingen en persoonlijke gegevens

Persoonsgegevens verwijst naar alle gegevens, zelfstandig of gecombineerd, aan de hand waarvan een individu uniek kan worden geïdentificeerd. Apps die je installeert vanuit de Shopify App Store kunnen toegang hebben tot verschillende soorten persoonsgegevens wanneer de apps informatie gebruiken over je winkel, klanten, bestellingen of andere zakelijke gegevens.

Elke app die u installeert, heeft toegang tot persoonsgegevens van uw Shopify-account, inclusief uw contactgegevens en locatie.

Afhankelijk van de functie die de app uitvoert, kan deze extra soorten gegevens vereisen. Een app die bijvoorbeeld bestellingen beheert of uitvoert, heeft toegang nodig tot bestelgegevens van de klant, inclusief persoonsgegevens zoals adressen en andere contactgegevens.

Je kunt de toegang tot gegevens intrekken door de app te verwijderen. Er wordt dan een verzoek naar de ontwikkelaar gestuurd (na 48 uur) om alle persoonlijke gegevens van uw klanten die de app heeft verzameld tijdens het instellen ervan, te wissen. Als u een verzoek indient om de persoonlijke gegevens van een individuele klant uit uw winkel te wissen, wordt dit verzoek verzonden naar elke app die u hebt geïnstalleerd en die gegevens van de klant kan hebben vastgelegd.

Tijdens de installatie van een app kunt u de machtigingen bekijken die de app heeft en het type persoonsgegevens dat de app moet raadplegen. Vervolgens kunt u al dan niet toestemming geven voor de installatie. Na de installatie kunt u gegevens van machtigingen bekijken op de pagina App-details.

Er zijn vier soorten persoonsgegevens die voor een app toegankelijk zijn:

• Persoonlijke gegevens van klanten, waaronder contactgegevens zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer en adres. Apps die zich bezighouden met bestellingen, uitvoering of verzending hebben ook toegang nodig tot locatiegegevens (zoals IP-adres en geolocatie) en informatie over gebruikersagenten (zoals browser en besturingssysteem).
  • Persoonlijke gegevens van de eigenaar van een Shopify-winkel, inclusief alle contactgegevens van de winkeleigenaar, zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer en adressen van alle locaties.
  • Persoonlijke gegevens van personeelsaccounts, inclusief alle contactgegevens voor personeelsaccounts, zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer.
  • Persoonlijke gegevens van contentproviders, waaronder informatie over schrijvers van blogs of mensen die reageren op een blog (inclusief e-mailadres en IP-adres) en informatie over gebruikersagenten (zoals browser en besturingssysteem).

Als u informatie wilt over hoe een app gegevens benadert, gebruikt en wist, neemt u contact op met de app-ontwikkelaar of bekijkt u de app-vermelding in de Shopify App Store voor een koppeling naar het privacybeleid.