Apptillatelser og personopplysninger

Tillatelser styrer hvilken type informasjon en app kan lese eller endre fra butikken for funksjonene den utfører.

Personlig identifiserbar informasjon (PII) er informasjon som alene eller kombinert kan unikt identifisere en person. Apper som du installerer fra Shopify App Store, har tilgang til ulike typer PII når de bruker informasjon om butikken, kunder, bestillinger eller andre forretningsdata.

Hver app du installerer har tilgang til PII om Shopify-kontoen din, inkludert kontaktinformasjon og sted.

Avhengig av hvilken funksjon den utfører, kan en app kreve ytterligere typer informasjon. En app som administrerer eller oppfyller bestillinger krever for eksempel tilgang til bestillingsinformasjon som inkluderer kunders PII, som kundeadresser og annen kontaktinformasjon.

Du kan trekke tilbake tilgang til data ved å avinstallere appen. Dette sender en forespørsel til utvikleren (etter 48 timer) om å slette alle personopplysninger for kundene som er innhentet av appen mens den var installert. Hvis du ber om sletting av personopplysningene for en enkeltkunde fra butikken sendes den samme forespørselen til alle apper du har installert som kan ha registrert personopplysninger for denne kunden. For å bekrefte at de forespurte opplysningene er slettet må du sjekke med apputvikleren direkte. Finn ut mer om sletting av opplysninger om enkeltkunder.

Under installasjonen av en app kan du se gjennom tillatelsene appen har og hvilken type PII den trenger tilgang til før du bekrefter installasjonen. Etter installasjonen kan du gå gjennom tillatelsesdetaljer i Apper > Om-siden.

Det finnes fire typer PII som en app har tilgang til:

• Kundens personopplysninger, som inkluderer kontaktinformasjon som navn, e-postadresse, telefonnummer og adresse. Apper som håndterer bestillinger, oppfylling eller frakt trenger også tilgang til stedsinformasjon (som IP-adresse og geolokasjon) og brukeragentinformasjon (som nettleser og operativsystem).
  • Personopplysninger om eieren av Shopify-butikken, som inkluderer all kontaktinformasjon for butikkeieren, inkludert navn, e-postadresse, telefonnummer og adresser til alle lokalisasjoner.
  • Personopplysninger for personalet, som inkluderer all kontaktinformasjon, inkludert navn, e-postadresse og telefonnummer.
  • Personlig informasjon om innholdsleverandører, som inkluderer informasjon om forfattere av blogginnlegg eller kommentarer (inkludert e-postadresse og IP-adresse) og brukeragentinformasjon (for eksempel nettleser og operativsystem).

Når du installerer en app som bruker data fra bestillinger, kan appen be om tilgang til nylige bestillinger eller alle bestillinger. En app med tilgang til nylige bestillinger har bare tilgang til data for de siste 60 dagene med bestillinger. En app med tilgang til alle bestillinger har tilgang til data for alle tidligere og fremtidige bestillinger. Shopify går gjennom appene som ber om tilgang til alle bestillinger for å sikre at dataene er nødvendige for at appen skal kunne fungere.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan en app får tilgang til, bruker og sletter data, kan du kontakte apputvikleren eller se app-oppføringen i Shopify App Store for en kobling til personvernerklæringen.