Endre butikkvaluta

Du kan endre standardvalutaen som vises til kunder i butikken, selv om det ikke er din lokale valuta. Dette gjør det enklere å tilpasse til det største kundesegmentet, eller til å målrette mot et marked du forventer å gjøre flere salg i. Endringer av butikkvalutaen kan ha juridiske eller andre typer konsekvenser du må ta høyde for.

Juridiske og skattemessige hensyn

Før du endrer butikkvalutaen, må du gå gjennom potensielle juridiske eller skattemessige konsekvenser fra å selge i en annen valuta enn den som tilhører landet butikken din befinner seg i. Kontroller at avgifter er konfigurert på riktig måte, og rådfør deg med lokale skattemyndigheter eller en skatterådgiver for å sikre at valutaendringen ikke krever noen endringer i avgiftene du har konfigurert. Rådfør deg med en juridisk ekspert for å sikre at det ikke er noen juridiske konsekvenser ved å endre butikkvaluta.

Konsekvenser av å endre butikkvaluta

Før du endrer butikkvaluta, bør du gå gjennom følgende konsekvenser av denne endringen for butikken:

• Valutaen for produktpriser og rabattpriser oppdateres automatisk, men ikke beløpet. Hvis du for eksempel endrer fra USD til CAD, vil et produkt som var oppført til 20 USD nå være oppført til 20 CAD.
  • Beløpet og valutaen for fraktpriser oppdateres ikke automatisk.
  • Gavekort med gjenstående saldo i gammel valuta vil ikke lenger fungere.
  • Apper med valutakrav som avviker fra den nye valutaen vil ikke fungere etter at valutaen er endret.
  • Hvis du endrer butikkvaluta kan det påvirke rapporter, på grunn av valutasvingninger og sykluser for rapportoppdatering.
  • Hvis du endrer butikkvaluta, kan det påvirke bestillinger med ventende betalinger.
  • Refusjoner som behandles etter en valutaendring vil også bli påvirket av valutaendringen, på grunn av differansen i verdier.
  • Hvis du bruker en annen betalingsleverandør enn Shopify Payments, vil valutaer for alle markeder oppdateres for å samsvare med den nye valutaen. Finn ut mer om endringer i primærmarkedet når du endrer butikkvaluta.
  • Hvis du bruker PayPal Express, kan det hende den nye valutaen ikke støttes.

Fullfør følgende handlinger før du endrer butikkvalutaen:

1. Hvis butikken har PayPal Express aktivert, må du sikre at den nye butikkvalutaen støttes av PayPal. Hvis den nye valutaen ikke støttes av PayPal, må du deaktivere gatewayen før du bytter, eller vurdere en støttet valuta i stedet.
  2. Løs eventuelle ventende innbetalinger før du endrer butikkvalutaen.
  3. Gå gjennom appene dine for å sikre at de er kompatible med den nye valutaen. Hvis du er usikker på om en app fortsatt vil fungere etter at du har endret butikkvaluta, må du kontakte apputvikleren for å få en tydeliggjøring. Apper som er utviklet av Shopify vil fortsatt fungere med den nye valutaen.

Endre butikkvaluta

Butikkvaluten er valutaen som brukes i Shopify-administrator. Det er valutaen du prissetter produktene i, og det er den som brukes i rapportene dine. Bare butikkeieren kan endre butikkvaluta.

Du kan se og endre butikkvaluta fra seksjonen Butikkvaluta på innstillingssiden Butikkdetaljer. Før du endrer butikkvaluta, må du gå gjennom juridiske og andre typer konsekvenser denne handlingen kan ha for butikken.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Butikkdetaljer.
  2. Klikk på og velg Endre butikkvaluta i seksjonen Butikkvaluta.
  3. Velg den nye butikkvalutaen fra listen. Hvis du ikke kan velge en ny valuta, må du kontakte Shopifys brukerstøtte for å endre butikkvalutaen.
  4. Klikk på Lagre.

Etter at du har oppdatert butikkvalutaen, må du gå gjennom og oppdatere følgende butikkinnstillinger:

• Gå gjennom og oppdater produktprisene dine. Fordi verdien av ulike valutaer sjelden er lik, vil produktets verdi sannsynligvis være annerledes i en ny valuta, som kan påvirke fortjenestemarginene dine.
  • Gå gjennom og juster rabatter i henhold til den nye butikkvalutaen.
  • Slett de eksisterende fraktprisene, og legg til prisene igjen manuelt for å vise priser i den nye valutaen.
  • Utsted nye gavekort til kunder som har gavekort med gjenstående saldo.
  • Hvis du ikke bruker Shopify Payments, må du oppdatere markeder når du endrer butikkvaluta.