Vanlige spørsmål om Shopify Payments

Utbetalinger

• Hvordan får jeg betalt?
  • Kan jeg få pengene mine raskere?
  • Hva regnes som en virkedag?
  • Hvorfor viser utbetalingen min «betalt» selv om det ikke er blitt gjort noen innskudd?
  • Utbetalingen min mislyktes, hva bør jeg gjøre?
  • Hvorfor er det 30 dager mellom alle utbetalingene mine?

Hvordan får jeg betalt?

Shopify Payments overfører penger fra bankkontoen du har angitt i Betalingsleverandører-siden i Shopify-administratoren. Kontoen du bruker til å godta utbetalinger må være en fullverdig sjekkonto, eller en brukskonto i Storbritannia eller Irland. Du kan finne mer informasjon om bankkontoer som du kan bruke under Oppsett av Shopify Payments.

Kan jeg få pengene mine raskere?

Tiden det tar for Shopify Payments å overføre penger til bankkontoen avhenger av betalingsperioden din. Vi kan ikke redusere en individuell kontos betalingsperiode, men vi jobber aktivt med å redusere betalingsperioder for alle kontoer. Du kan se alle overføringene til bankkontoen som Shopify Payments forsøker å gjøre på utbetalingsplanen i Shopify-administrator.

Hva regnes som en virkedag?

Virkedager er mandag til fredag, med unntak av føderale helligdager for kjøpmenn i USA, og offentlige fridager for kjøpmenn i Canada, Storbritannia, Irland, Australia og New Zealand. Dagen en kunde plasserer en bestilling på butikken bestemmes ut ifra tiden bestillingen ble plassert i UTC-tidssonen.

Hvorfor viser utbetalingen min «betalt» selv om det ikke er blitt gjort noen innskudd?

Vi overfører penger hver dag, men de fleste banker behandler bare overføringer på virkedager. Det betyr at hvis midlene ble sendt til deg på en helge- eller helligdag, vil du sannsynligvis motta pengene i banken din neste dag banken din er åpen. For overføringer sendt på virkedager vil du vanligvis motta midlene innen en dag.

Hvis overføringen ble sendt inn på en virkedag og du ikke ser pengene i bankkontoen i løpet av et par dager, betyr det trolig at overføringen mislyktes. Banker kan ta opptil 3–5 virkedager før de informerer oss om mislykkede overføringer, og vi vil da sende ut en varsel og mislykket utbetaling (hvis aktivert i Shopify Payments-kontoinnstillingene) og oppdatere administratorbanneret med årsaken til den mislykkede utbetalingen.

Utbetalingen min mislyktes, hva bør jeg gjøre?

Når en overføring mislykkes blir utbetalinger til bankkontoen din satt på vent frem til problemet er løst. Hvis du vil løse et problem som får overføringene til å mislykkes, kan du følge instruksjonene på Overføring mislyktes-banneret på Utbetalinger-siden. Du kan for eksempel bli bedt om å oppdatere bankdetaljene eller klikke på Prøv utbetaling på nytt.

Hvis du oppdaterer bankkontoen din til en gyldig brukskonto, vil de mislykkede overføringene automatisk prøves på nytt innen de neste 72 timene. Hvis den nåværende kontoen din er gyldig og du er usikker på hvorfor overføringen mislyktes, bør du kontakte banken din for å undersøke problemet. For mer om mislykkede utbetalinger, kan du se Slik får du betalt med Shopify Payments.

Hvorfor er det 30 dager mellom alle utbetalingene mine?

I noen tilfeller er bestillingene underlagt en 30-dagers utbetalingsperiode på grunn av produktene du selger. Denne utbetalingsperioden kreves av vår betalingspartner for enkelte virksomheter. Du varsles direkte hvis kontoen din krever en 30-dagers utbetalingsperiode i stedet for en vanlig utbetalingsperiode.

Shopify Payments-kontoen din

• Shopify Payments-kontoen min er satt på vent, hva bør jeg gøre?
  • Finnes det behandlingsgrenser eller pengereserver?
  • Kan jeg bruke en bankkonto med flere signatorer?
  • Er det enkelte forretninger som ikke kan bruke Shopify Payments?
  • Hvor kan jeg finne vilkår for bruk for Shopify Payments?
  • Hvordan overfører jeg eierskapet av Shopify Payments-kontoen min?
  • Kan jeg betale Shopify-fakturaen min med kontosaldoen i Shopify Payments?

Shopify Payments-kontoen min er satt på vent, hva bør jeg gjøre?

Når en Shopify Payments-konto er satt på vent, blir Shopify-kontoinnehaveren sendt en e-post med mer informasjon. Hvis du vil løse problemet går du over denne e-posten og svarer direkte på den.

Finnes det behandlingsgrenser eller pengereserver?

Det er ingen grense for hvor mye du kan ta imot hver måned eller per transaksjon gjennom Shopify Payments, og midlene overføres til bankkontoen innenfor samme tidsramme, uavhengig av volum.

I sjeldne tilfeller kan vi be om en ekstra pengereserve. Hvis dette er noe vi mener kan være nødvendig for forretningen din, vil vårt kapitalinnskuddsteam kontakte deg direkte for å diskutere dette.

Kan jeg bruke en bankkonto med flere signatorer?

Ja. Den økte sikkerheten som bankene tilbyr, med flere signatarer, brukes til å beskytte endringer på selve kontoen, ikke vanlige transaksjoner inn og ut av den. Hvis kontoen din er konfigurert til mottak automatisert oppgjørssentral (ACH), vil Shopify kunne overføre midler til den.

Er det enkelte forretninger som ikke kan bruke Shopify Payments?

Ja, det er noen typer forretninger og tjenester som ikke kan bruke Shopify Payments. Se Forbudte forretninger og sjekk listen over forbudte forretningstyper for landet der forretningen din opererer.

Hvor kan jeg finne vilkår for bruk for Shopify Payments?

Vilkår for bruk for Shopify Payments og tilknyttede juridiske dokumenter er tilgjengelig fra Shopify Legal.

Hvordan overfører jeg eierskapet av Shopify Payments-kontoen min?

Kontakt Shopify brukerstøtte hvis du vil overføre eierskapet av Shopify Payments-kontoen din. Hvis du selger butikken med Shopify Exchange Marketplace, blir prosessen tatt hånd om av Exchange-teamet.

Kan jeg betale Shopify-fakturaen min med kontosaldoen i Shopify Payments?

Ja, hvis du befinner deg i USA og bruker Shopify Payments, kan du betale Shopify-abonnementsfakturaen med saldoen på Shopify Payments-kontoen din.

Sted og valuta

• Hva slags valuta kan jeg selge med?
  • Kan jeg selge med USD i Canada?
  • Hva er hjemmekort?
  • Hva er internasjonale kort?
  • Hva er europeiske kort?
  • Inkluderer Shopify Payments-avgifter GST (avgifter for varer og tjenester) i Australia?
  • Hvor kan jeg finne ut hvor mye GST som har blitt kreved inn gjennom Shopify Payments-avgifter?
  • Inkluderer Shopify Payments merverdiavgift (MVA) for butikker i Europa?
  • Hva er PSD2?
  • Hva er 3D Secure Checkout?

Hva slags valuta kan jeg selge med?

Valutaen du kan selge med avhenger av landet forretningen befinner seg i. Se Støttede valutaer for listen over land- og valutaparinger som Shopify Payments støtter.

Kan jeg selge med USD i Canada?

Ja, men du må sørge for at bankkontoen din er kompatibel. Du kan finne ut mer om bankkonto-krav for valutaen din ved å se Sette opp Shopify Payments.

Hva er hjemmekort?

Hjemmekort er kredittkort som er utstedt og brukes i samme land eller region der virksomheten din hører hjemme. Det betyr at finansinstitusjonen som utstedte kredittkortet befinner seg i samme land eller område som forretningen din.

Hvis virksomheten din for eksempel er i Japan og en kunde foretar et kjøp med et japansk kredittkort, regnes dette som et kjøp med hjemmekredittkort.

Hva er internasjonale kort?

Internasjonale kort er kredittkort som utstedes og brukes i et annet land eller område enn forretningen din. Dette betyr at finansinstitusjonen som utstedte kredittkortet er i et annet land enn forretningen din.

For eksempel forretningen din er i Tyskland og en kunde handler med et kredittkort i USA, er dette et internasjonalt kredittkortkjøp, fordi kundens kredittkort er fra et annet land eller område enn der forretningen din er.

Hva er europeiske kort?

Europeiske kort er kredittkort som utstedes og brukes i spesifikke land og områder i Europa. Dette betyr at den økonomiske institusjonen som utstedte kredittkortet kan være i et annet land eller område enn forretningen din. Europeiske kort behandles på samme måte som hjemmekort.

Hvis virksomheten din for eksempel er i Nederland og en kunde handler med et kredittkort i Irland, regnes det som et kjøp med europeisk kredittkort. Kundens kredittkort er et europeisk kredittkort, fordi det har blitt utstedt i et støttet europeisk land eller område.

Her er listen over land og områder som støttes som europeiske kort:

Liste over europeiske land og o ogmråder med tilhørende landskoder
Land eller område Landskode
Andorra AD
Østerrike AT
Belgia BE
Bulgaria BG
Kroatia HR
Kypros CY
Tsjekkia CZ
Danmark DK
Estland EE
Færøyene FO
Finland FI
Frankrike FR
Tyskland DE
Gibraltar GI
Hellas GR
Grønland GL
Guernsey GG
Vatikanstaten VA
Ungarn HU
Island ER
Irland IE
Isle of Man IM
Israel IL
Italia IT
Jersey JE
Latvia LV
Liechtenstein LI
Litauen LT
Luxembourg LU
Makedonia MK
Malta MT
Monaco MC
Montenegro ME
Nederland NL
Norge NO
Polen PL
Portugal PT
Romania RO
Saint-Pierre og Miquelon PM
San Marino SM
Serbia RS
Slovakia SK
Slovenia SI
Spania ES
Svalbard og Jan Mayen SJ
Sverige SE
Sveits CH
Tyrkia TR
Storbritannia GB

Inkluderer Shopify Payments-avgifter GST (avgifter for varer og tjenester) i Australia?

Ja. Den gjeldende australske GST-raten på 10 % blir lagt på alle transaksjoner som behandles gjennom Shopify Payments.

Hvor kan jeg finne ut hvor mye GST som er blitt samlet inn gjennom Shopify Payments-avgifter?

Du kan eksportere et regneark for transaksjonene dine som viser hvor mye GST du har betalt.

Inkluderer Shopify Payments merverdiavgift (MVA) for butikker i Europa?

Shopify Payments-gebyrer inkluderer ikke merverdiavgift (MVA) for butikker i Tyskland og Spania. Hvis butikken din er i Tyskland eller Spania, bør du kanskje ta høyde for MVA med den lokale gjeldende skattesatsen ved momsoppgjøret.

For butikker i Irland legges det på 23 % MVA i tillegg til Shopify Payments-avgifter.

Hva er PSD2?

Fra og med 14. september 2019 vil det reviderte betalingstjenestedirektivet, også kjent som PSD2, implementeres i alle medlemsstater i EØS. Det er en forventet overgangsperiode på 18 måneder for nettbutikker i de berørte landene, slik at de kan gjøre seg kompatible med PSD2.

PSD2 innfører nye, strenge sikkerhetskrav for elektroniske betalinger for å redusere faren for svindel. Du vil bli PSD2-kompatibel hvis du bruker Shopify Payments gjennom vår integrerte 3D Secure Checkout.

Hva er 3D Secure Checkout?

3D Secure er et ekstra sikkerhetslag for elektroniske transaksjoner med kredittkort og debetkort. Den legger til et ekstra godkjenningstrinn for elektroniske betalinger ved å omdirigere brukeren til kortutstederens domene, og deretter tilbake til nettbutikkens domene for å fullføre betalingen. Hvis du bruker Shopify Payments eller Stripe som betalingsportal, bruker du automatisk en 3D Secure-betalingsstrøm.

Alle nettbutikker krever 3D Secure Checkout-integrering for samsvar med PSD2-direktivet som er nevnt ovenfor.

Kjøp og refusjoner

• Kan jeg godta debetkort på Shopify Payments?
  • Kan jeg godkjenne flere betalinger på en enkel be med Shopify Payments?
  • Hvor lang tid tar det før kunden min blir refundert?
  • Kan en refusjon avbrytes?
  • Hvor lenge må jeg utstede en refusjon?

Kan jeg godta debetkort på Shopify Payments?

Forretninger i USA kan godta Visa, Mastercard, American Express, JCB, Discover, samt debet- og kredittkort fra Diners Club.

Bedrifter i Australia, Canada, Hongkong, Irland, Italia, Japan, New Zealand, Singapore, Spania og Storbritannia kan godta betalingskort fra VISA, Mastercard og American Express.

Bedrifter i Danmark kan godta betalingskort fra VISA, Mastercard og American Express. Hvis du vil godta betalinger gjennom MobilePay, må du aktivere en alternativ betalingsleverandør i Shopifys innstillinger for Alternative betalingsmåter.

Bedrifter i Tyskland kan godta betalingskort fra VISA, Mastercard og American Express, i tillegg til betalinger gjennom SOFORT og Klarna Pay Later.

Bedrifter i Sverige kan akseptere VISA, Mastercard og American Express-debet-og kredittkort, i tillegg til betalinger som bruker Klarna Betal nå, Betal senere og Delbetaling.

Forretninger i Nederland kan godta betalingskort fra VISA, Mastercard og American Express, i tillegg til betalinger gjennom iDEAL.

Bedrifter i Sverige kan akseptere Visa, Mastercard og American Express-debet-og kredittkort, i tillegg til betalinger som bruker Klarna Betal nå, Betal senere og Delbetaling.

Kan jeg godkjenne flere betalinger på en enkel be med Shopify Payments?

Nei. Du kan kun godkjenne én gang per bestilling, og betalingen kan ikke være større enn bestillingens autoriserte beløp. Dette betyr at kunder ikke kan legge til noe på en eksisterende bestilling. Hvis de vil legge til flere produkter etter en bestilling er plassert, må de opprette en ny bestilling.

Hvor lang tid tar det før kunden min blir refundert?

Omtrent 5–10 virkedager. Selv om vi sender alle refusjoner som du gjør til kundens bank umiddelbart, må kundens bank fortsatt behandle refusjonen og legge den til på kontoen deres. Behandlingstiden kan variere mellom banker.

Innenfor autorisasjonsperioden, når en kunde mottar refusjon (hel eller delvis), vil kunden kanskje ikke se et linjeelement i kontoutskriften for en refusjon, fordi vi justerer det godkjente beløpet når det innfris. De vil kanskje fortsatt se belastningen som «ventende» på kontoutskriften frem til perioden er utløpt.

Hvis du ønsker hjelp med å avgjøre statusen på en refusjon som du har behandlet, kan du ta kontakt med Shopifys støtte for et refusjonreferansenummer.

Kan en refusjon avbrytes?

Nei. Etter du har utstedt en refusjon, kan den ikke avbrytes.

Hvis kortet du har refundert er utløpt eller kansellert, krediteres kundens nye kort med refusjonen. Dersom kunden ikke har noe nytt kort, vil banken vanligvis sende refusjonen til kundens bankkonto.

Hvor lenge må jeg utstede en refusjon?

Du kan utstede en refusjon innen 60 dager etter en bestilling.

Tilbakebetalinger og avslåtte betalinger

• Kan jeg refundere en tilbakebetaling?
  • Hvorfor belastes jeg med en avgift for hver tilbakebetaling?
  • Kunden min sa at kravet var en feil. Kan det reverseres?
  • Kan jeg legge til mer informasjon etter å ha sendt inn en respons?
  • Kunden min sitt kjøp ble avslått. Hvorfor?
  • Kan jeg finne ut mer om avslaget?
  • Hvordan kan jeg redusere sannsynligheten for at en belastning blir avslått?

Kan jeg refundere en tilbakebetaling?

Ja, men det bør du ikke. Tilbakebetaling skjer når kredittkortnettverkene refunderer en belastning for din kostnad. Du bør ikke refundere omstridte belastninger manuelt, fordi kredittkortnettverket refunderer kunden direkte.

Hvorfor belastes jeg med en avgift for hver tilbakebetaling?

Når en tilbakebetaling registreres, belastes Shopify Payments for hele beløpet av gebyret for å dekke kostnaden med å behandle kravet. Du kan sende inn bevis for å få løst et krav i din favør. Hvis du vinner kravet vil vi sende hele beløpet (inkludert tilbakebetalingsavgiften) til deg.

Kunden min sa at kravet var en feil. Kan det reverseres?

Ja, men bare kunden din kan gjøre dette. Hvis du har snakket med kunden og de går med på å droppe kravet, bør du be dem kontakte banken deres og si at de vil droppe tilbakebetalingen. Du bør også sende inn bevis til kundens bank, inkludert erklæringen der kunden sier at de vil droppe klagen. Du kan inkludere bevis som:

• dato og tidspunkt der bestillingen ble sluttført
  • fakturainformasjonen som kunden brukte
  • IP-adressen og landet som ble brukt for bestillingen
  • levering- og sporingsinformasjon for bestillingen.

Kan jeg legge til mer informasjon etter å ha sendt inn en respons?

Du kan sende inn mer bevismateriale for svaret ditt når som helst før forfallsdato for tilbakebetalingen. Forfallsdatoen varierer mellom 7 og 21 dager etter tilbakebetalingen eller etterforskningen ble registrert. Du kan finne informasjon om å se og legge til bevismateriale for en tilbakebetaling under Administrering av tilbakebetalinger og etterforskninger.

Kunden min sitt kjøp ble avslått. Hvorfor?

Det kan være flere grunner til dette. Når vi sender inn en belastning til kundens bank, har de automatiserte systemer som bestemmer om belastningen skal godtas eller ikke. Disse systemene tar hensyn til ulike signaler, for eksempel kundens forbruksvaner, kontosaldo og kortinformasjon som utløpsdato og CVV.

Disse signalene endrer seg stadig, så et tidligere godkjent kort kan bli avvist senere. Selv om all kortinformasjonen er riktig, og kunden tidligere hadde en vellykket betaling, kan en ny belastning fortsatt bli avvist av bankens svindelsikringssystemer.

Kan jeg finne ut mer om avslaget?

Vi viser så mye informasjon som vi mottar fra kundens bank om et avslag i bestillingshistorikken. De fleste avslag er generiske, så vi har ikke mye informasjon om hvorfor en belastning ble avslått.

Hvis kortinformasjonen ser ut til å være riktig, er det best at du får kunden til å kontakte banken deres, spørre om mer informasjon og be om at fremtidige belastninger blir godtatt.

Hvordan kan jeg redusere sannsynligheten for at en belastning blir avslått?

Riktigheten av kortnummeret, utløpsdatoen og CVV er hovedfaktorene som brukes av kundens bank når de bestemmer om en transaksjon skal godtas eller ikke. Innvirkning fra andre data som du samler inn, som adresse eller navn, varierer ut ifra kortmerket. For eksempel vil bare American Express ta hensyn til kundens navn.