Sette opp Shopify Payments

Etter du setter opp Shopify Payments kan kundene gjøre kredittkortbetalinger i butikken. Du kan aktivere Shopify Payments fra Betalingsleverandører-siden i Shopify-innstillingene. Når du setter opp Shopify Payments, trenger du følgende informasjon:

• ditt Employer Identification Number (EIN)
  • bankinformasjonen din
  • gjennomsnittsprisen på bestillingene dine
  • gjennomsnittlig leveringstid for bestillingene dine

Avhengig av regionen din, kan det være du trenger ekstra informasjon for å sette opp Shopify Payments.

Godtar betalinger

Med Shopify Payments får du automatisk satt opp alle store betalingsmåter så snart du oppretter Shopify-butikken. Kortsatsen din er basert på Shopify-abonnementet, og du kan endre planer når som helst.

Forretninger i USA kan godta Visa, Mastercard, American Express, JCB, Discover, samt debet- og kredittkort fra Diners Club.

Bedrifter i Australia, Canada, Hongkong, Irland, Italia, Japan, New Zealand, Singapore, Spania og Storbritannia kan godta betalingskort fra VISA, Mastercard og American Express.

Bedrifter i Danmark kan godta betalingskort fra VISA, Mastercard og American Express. Hvis du vil godta betalinger gjennom MobilePay, må du aktivere en alternativ betalingsleverandør i Shopifys innstillinger for Alternative betalingsmåter.

Bedrifter i Tyskland kan godta betalingskort fra VISA, Mastercard og American Express, i tillegg til betalinger gjennom SOFORT og Klarna Pay Later.

Bedrifter i Sverige kan akseptere VISA, Mastercard og American Express-debet-og kredittkort, i tillegg til betalinger som bruker Klarna Betal nå, Betal senere og Delbetaling.

Forretninger i Nederland kan godta betalingskort fra VISA, Mastercard og American Express, i tillegg til betalinger gjennom iDEAL.

Bedrifter i Sverige kan akseptere Visa, Mastercard og American Express-debet-og kredittkort, i tillegg til betalinger som bruker Klarna Betal nå, Betal senere og Delbetaling.

Kostnader ved å bruke Shopify Payments

Shopify Payments-kostnadene varierer ut ifra abonnementet ditt Du kan senke kredittkortsatsene ved å oppgradere abonnementet med Shopify. Du kan se en komplett liste over prissetting for hvert abonnement på Shopifys prissettingsside.

Utover kredittkortsatsen og abonnementsavgiftene for butikkens Shopify-abonnement, er det ingen månedlige avgifter, ingen skjulte avgifter og ingen oppsettsavgifter for Shopify Payments. Det er ingen ytterligere omkostninger for å godta American Express. Når du bruker Shopify Payments som behandler, vil alle andre transaksjonsavgifter fra abonnementer frafalle.

Hvis du bestemmer deg for å bytte abonnement, blir Shopify Payments-kredittkortsatsen oppdatert. Når du aktiverer Shopify Payments stopper du å betale abonnementets transaksjonsavgifter som oppført i Shopifys prissettingsside. Det samme gjelder hvis du bruker Shopify Payments og bytter til en annen betalingsbehandler. Du vil da begynne å betale abonnementets transaksjonsavgifter til Shopify. Disse avgiftene kommer utenom avgiftene som betales til din nye tredjeparts betalingsbehandler.

Totalavgiftene for hver utbetaling og ventende transaksjon vises i Transaksjoner-tabellen. Du kan enten se informasjonen i nettleseren eller eksportere til en CSV-fil.

Steg

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Betalingsleverandører > Se alle betalinger.

2. Klikk på Vis transaksjoner.

3. Klikk på Eksporter.

4. Velg transaksjonsområdet du vil eksportere, type CSV-fil og klikk på Eksporter saldotransaksjoner.

CSV-filen inneholder følgende informasjon:

Transaction Date Dato og klokkeslett da transaksjonen skjedde, inkludert tidssonen. Eksempel2017-06-20 11:26:40 -0400
Type Transaksjonstypen. Eksempel: adjustment eller refund
Order Nummeret som er knyttet til bestillingen.
Card Brand Typen kort som brukes for transaksjonen. Eksempel: visa
Card Source Måten kortet ble belastet på. Eksempel: swiped
Payout Status Utbetalingsstatusen til transaksjonen. Eksempel: pending
Payout Date Datoen for utbetalingen.
Available On Datoen utbetalingen vil være tilgjengelig.
Amount Transaksjonsbeløpet.
Fee Avgiften som er lagt til på transaksjonen.
Net Differansen mellom beløpet og avgiften.

Bankkontokrav for Shopify Payments

Pass på at bankkontoen oppfyller følgende krav før du kobler den til Shopify Payments:

• Kontoen er en fullverdig sjekkonto, eller en brukskonto i Storbritannia og Irland.
  • Kontoen bruker utbetalingsvalutaen for området ditt.
  • Kontoen kan godta elektroniske bankoverføringer.

Hvert område har også lokale krav som bankkontoen må overholde:

• Australia – bankkontoen må være en fysisk bank i Australia, med AUD-valuta, og kvalifisert for BECS-overføringer.
  • Canada – Hvis utbetalingsvalutaen er CAD, må bankkontoen være en fysisk bank i Canada, med CAD-valuta, og kvalifisert for ACH-overføringer.
    Hvis utbetalingsvalutaen er USD, må bankkontoen være en fysisk bank i Canada eller USA, med USD-valuta, og kvalifisert for ACH-overføringer.
  • Danmark – Hvis utbetalingsvalutaen din er EUR, må bankkontoen ha EUR-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som begynner med følgende bokstaver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE. Hvis utbetalingsvalutaen din er DKK, må bankkontoen ha DKK-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som starter med DK.
  • Tyskland – bankkontoen må ha EUR-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som begynner med følgende bokstaver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Hong Kong SAR Kina – bankkontoen må være en fysisk bank i Hong Kong SAR Kina og med HKD-valuta.
  • Irland – bankkontoen må være en fysisk bank i Irland, med EUR-valuta, og kvalifisert for FPS-overføringer.
  • Italia – bankkontoen må være en forretningsbank konto i EUR-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som starter med AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Japan – bankkontoen må være en fysisk bank i Japan, en Futsu-konto og med JPY-valuta.
  • Nederland – bankkontoen må være en forretningsbank konto i EUR-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som starter med AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • New Zealand – bankkontoen må være en fysisk bank i New Zealand, med NZD-valuta, og kvalifisert for BECS-overføringer.
  • Singapore – bankkontoen må være en fysisk bank i Singapore, og med SGD-valuta.
  • Spania – bankkontoen må ha EUR-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som begynner med følgende bokstaver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Sverige - Hvis utbetalingsvalutaen din er EUR, må bankkontoen ha EUR-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som begynner med følgende bokstaver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE. Hvis utbetalingsvalutaen din er SEK, må bankkontoen ha SEK-valuta, være kvalifisert for SEPA-overføringer, og ha et IBAN som starter med SE.
  • Storbritannia – bankkontoen må være en fysisk bank i Storbritannia, med GBP-valuta, og kvalifisert for FPS-overføringer.
  • USA – bankkontoen må være en fysisk bank i USA, med USD-valuta, og kvalifisert for ACH-overføringer.

De fleste sjekkontoer kan godta de elektroniske bankoverføringstypene som er oppført ovenfor. Sjekkontoer som er satt opp for å bare godta telegrafiske overføringer virker ikke med Shopify Payments. Bekreft at kontoen din kan godta overføringstypen oppført for området ditt ved å kontakte banken.

Konfigurer Shopify Payments

Forsiktig: Du må fullføre konfigurasjonen av Shopify Payments-kontoen din, inkludert all forretningsinformasjon og bankinformasjon innen 21 dager etter det første salget. Hvis kontoen ikke konfigureres innen 21 dager, vil alle betalinger automatisk refunderes til kjøperen.

Bare butikkeieren kan endre betalingsleverandør.

Steg:

1. Aktiver Shopify Payments på en av følgende måter: - Hvis du ikke har satt opp en betalingsleverandør for kredittkort på kontoen din, klikker du på Fullfør kontooppsett i Shopify Payments-delen.

• Hvis du har aktivert en annen betalingsleverandør for kredittkort, klikker du på Aktiver Shopify Payments i Shopify Payments-boksen og deretter på Aktiver Shopify Payments i dialogboksen. Dette fjerner eventuelle andre betalingsleverandører for kredittkort fra kontoen din.
  2. Angi de nødvendige opplysningene om butikken og bankopplysningene dine og klikk på på Lagre.

Etter du har satt opp Shopify Payments, kan du konfigurere innstillingene eller gjøre en testtransaksjon i butikken.

Hvis du vil overføre eierskapet av Shopify Payments-kontoen din, kan du kontakte Shopifys brukerstøtte. Hvis du selger butikken gjennom Shopify Exchange Marketplace, blir prosessen tatt hånd om av Exchange-teamet.