Sette opp Shopify Payments

Etter du setter opp Shopify Payments kan kundene gjøre kredittkortbetalinger i butikken. Du kan aktivere Shopify Payments fra Betalinger-siden i Shopify-innstillingene. Når du setter opp Shopify Payments, trenger du følgende informasjon:

• ditt Employer Identification Number (EIN)
  • bankinformasjonen din

Avhengig av regionen din, kan det være du trenger ekstra informasjon for å sette opp Shopify Payments.

Godtar betalinger

I de fleste land vil du, når bedriften din er et enkeltpersonforetak, automatisk bli konfigurert for å godta alle store betalingsmåter når du oppretter Shopify-butikken med Shopify Payments aktivert. Kortsatsen din er basert på butikkens Shopify-abonnement, og du kan endre abonnementet når du ønsker.

Bedrifter i USA kan godta debet- og kredittkort fra Visa, Mastercard, American Express, Discover og Diners Club. I tillegg vil aksept av Discover automatisk åpne for aksept av Elo, JCB og UnionPay.

Bedrifter i Australia, Hongkong SAR, Irland, Italia, New Zealand, Singapore, Spania og Østerrike kan godta debet- og kredittkort fra Visa, Mastercard og American Express.

Bedrifter i Storbritannia kan godta debet- og kredittkort fra Visa, Mastercard, American Express, Maestro, Discover og Diners Club. I tillegg tillater aksept av Discover automatisk også Elo.

Bedrifter i Japan kan godta debet- og kredittkort fra JCB, Visa Mastercard og American Express. I tillegg tillater aksept av JCB automatisk også Discover og Diners Club.

Bedrifter i Canada kan godta debet- og kredittkort fra Visa, Mastercard, American Express, Discover og Diners Club. I tillegg kan bedrifter i Canada som bruker Shopify POS godta Interac-debetkort for fysiske tappetransaksjoner i butikk på opptil 100 CAD ved å bruke Tap & Chip-kortleseren. Aksept av Discover tillater automatisk også aksept av UnionPay, mens aksept av American Express automatisk tillater aksept av JCB.

Bedrifter i Danmark kan godta debet- og kredittkort fra Visa, Mastercard, American Express og Maestro. Hvis du vil godta betalinger med MobilePay, må du aktivere en alternativ betalingsleverandør i Alternative betalingsmåter-innstillingene i Shopify. Disse bedriftene kan også godta Bancontact.

Bedrifter i Tyskland kan godta debet- og kredittkort fra Visa, Mastercard, American Express og Maestro, Bancontact samt betalinger med SOFORT og Klarna Betal senere.

Bedrifter i Nederland kan godta debet- og kredittkort fra Visa, Mastercard, American Express og Maestro, Bancontact samt betalinger med iDEAL.

Bedrifter i Belgia kan godta debet- og kredittkort fra Visa, Mastercard, American Express og Maestro, samt betalinger med Bancontact og iDEAL.

Bedrifter i Sverige kan godta debet- og kredittkort fra Visa, Mastercard, American Express og Maestro, samt betalinger med Klarna Betal nå, Klarna Betal senere og Klarna Finansiering. Disse bedriftene kan også godta Bancontact.

Kostnader ved å bruke Shopify Payments

Shopify Payments-kostnadene varierer ut ifra abonnementet ditt Du kan senke kredittkortsatsene ved å oppgradere abonnementet med Shopify. Du kan se en komplett liste over prissetting for hvert abonnement på Shopifys prissettingsside.

Ut over kredittkortavgiftene og abonnementsavgiftene for butikkens Shopify-abonnement er det ingen månedlige gebyrer, ingen skjulte avgifter, og ingen oppsettsavgifter for Shopify Payments. Når du bruker Shopify Payments som behandler er det ingen transaksjonsgebyrer for bestillinger i butikker lokalisert i de fleste land.

Hvis du bestemmer deg for å bytte abonnement, blir Shopify Payments-kredittkortsatsen oppdatert. Når du aktiverer Shopify Payments stopper du å betale abonnementets transaksjonsavgifter som oppført i Shopifys prissettingsside. Det samme gjelder hvis du bruker Shopify Payments og bytter til en annen betalingsbehandler. Du vil da begynne å betale abonnementets transaksjonsavgifter til Shopify. Disse avgiftene kommer utenom avgiftene som betales til din nye tredjeparts betalingsbehandler.

Totalavgiftene for hver utbetaling og ventende transaksjon vises i Transaksjoner-tabellen. Du kan enten se informasjonen i nettleseren eller eksportere til en CSV-fil.

Steg

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Betalinger > Vis utbetalinger.

2. Klikk på Vis transaksjoner.

3. Klikk på Eksporter.

4. Velg intervallet av transaksjoner du vil eksportere og hvilken type CSV-fil, og klikk på Eksporter saldotransaksjoner.

CSV-filen inneholder følgende informasjon:

Transaction Date Dato og tid for når transaksjonen skjedde, inkludert tidssone. Eksempel: 2017-06-20 11:26:40 -0400
Type Transaksjonstypen. Eksempel: adjustment eller refund
Order Nummeret som er knyttet til bestillingen.
Card Brand Typen kort som brukes for transaksjonen. Eksempel: visa
Card Source Måten kortet ble belastet på. Eksempel: swiped
Payout Status Utbetalingsstatusen til transaksjonen. Eksempel: pending
Payout Date Datoen for utbetalingen.
Available On Datoen utbetalingen vil være tilgjengelig.
Amount Transaksjonsbeløpet.
Fee Avgiften som er lagt til på transaksjonen.
Net Differansen mellom beløpet og avgiften.

Konfigurer Shopify Payments

Før du konfigurerer Shopify Payments må du bestemme deg for butikkens valuta. Butikkvaluten er valutaen som brukes i Shopify-administratoren. Det er valutaen du prissetter produktene i, og det er den som brukes i rapportene dine. Du må velge en butikkvaluta før du gjør ditt første salg. Hvis du har behov for å endre butikkvaluta etter at du har gjort ditt første salg, må du kontakte Shopify-brukerstøtte for å endre butikkvalutaen.

Bare butikkeieren kan endre betalingsleverandør.

Steg:

1. Aktiver Shopify Payments på en av følgende måter:

• Hvis du ikke har satt opp en betalingsleverandør for kredittkort på kontoen din, klikker du på Fullfør kontooppsett i Shopify Payments-delen.
    • Hvis du har aktivert en annen betalingsleverandør for kredittkort, klikker du på Aktiver Shopify Payments i Shopify Payments-boksen og deretter på Aktiver Shopify Payments i dialogboksen. Dette fjerner eventuelle andre betalingsleverandører for kredittkort fra kontoen din.
  2. Angi den nødvendige butikk- og bankinformasjonen din og klikk på på Lagre.

Slik fullfører du kontooppsettet

Når du setter opp en konto for Shopify-betalinger, er det viktig at skjemaet er riktig og fullstendig fylt ut for å redusere muligheten for bekreftelsesproblemer hos bankpartnerne våre i fremtiden.

I Forretningsinformasjon-seksjonen velger du forretningstype. Hvis det er aktuelt, kan du legge til et bedriftsnummer, EIN eller avgiftsidentifikasjonsnummer (TIN), avhengig av hvilket land virksomheten din befinner seg i. Adressen i denne seksjonen skal være adressen som er oppført i eventuelle dokumenter for opprettelse av bedriften.

Hvis du setter opp kontoen for Shopify-betalinger som et aksjeselskap, trenger du fortsatt navn og fødselsdato for noen i bedriften oppgitt under Personlige opplysninger. Dette er et krav fra bankpartnerne våre for bekreftelsesformål.

Forespørselen om legitimasjon, dokumentasjon og fødselsdato står under Del B1-3 i Vilkår for bruk av Shopify-betalinger. For å gå gjennom våre vilkår for bruk kan du bla nederst på siden og velge ditt land.

For å finne ut mer om kravene til identitetsdokumentasjon og hvilke dokumenter som godtas for hvert land, kan du se personinformasjonskravene for Shopify Payments

Etter du har satt opp Shopify-betalinger, kan du konfigurere innstillingene eller gjøre en testtransaksjon i butikken.

Hvis du vil overføre eierskapet av Shopify Payments-kontoen din, kan du kontakte Shopifys brukerstøtte. Hvis du selger butikken gjennom Shopify Exchange Marketplace, blir prosessen tatt hånd om av Exchange-teamet.

Prosess for manuell vurdering av betalingsmetode

Noen betalingsmåter for Shopify Payments må godkjennes før du kan bruke dem. Når du aktiverer Shopify Payments starter godkjenningsprosessen for aktuelle lokale betalingsmåter og kredittkortmåter automatisk. En betalingsmåte forblir i «manuell godkjenning»-status mens søknaden din vurderes. Hvis søknaden din blir godkjent, kan du begynne å bruke betalingsmåten.