Konfigurering av Shopify Payments

Følgende seksjoner inkluderer valgfrie oppgaver som du kan bruke for å konfigurere Shopify Payments.

Konfigurer utbetalingsvarsler

Som standard sender Shopify deg en e-post når en utbetaling sendes til bankkontoen. E-posten inneholder det betalte beløpet og en kobling til utbetalingen i butikken, slik at du kan gå gjennom den inkluderte bestillingen og kundeinformasjonen. Du kan slå disse e-postene av eller på i Shopify Payments-innstillingene.

Steg:

1. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
  2. Under Utbetalingsplan i Utbetalingsdetaljer-seksjonen velger eller fravelger du Aktiver varslinger.
  3. Klikk på Lagre.

Sett opp svindelforebygging

Shopify Payments kan gjøre forbedrede svindelanalysekontroller for å varsle deg om en bestilling kan være falsk. Shopify Payments har to svindelfiltre som du kan velge å aktivere, AVS og CVV:

• Adressebekreftelsessystem (AVS) – AVS sammenligner den numeriske delen av kundens faktureringsadresse og postnummer med informasjonen i filen med kredittkortutstederen. Dette bidrar til å redusere en de fleste svindelforsøk, fordi uautoriserte brukere ofte ikke har riktig faktureringsadresse.

• Card Verification Value (CVV) – CVV er et 4- eller 3-sifret nummer på baksiden av kundens kredittkort. Kredittkortselskap forbyr lagring av CVV-kode, så ved å be om CVV forsikrer du deg om at kunden fysisk besitter kortet. Kredittkortinformasjon som stjeles fra en forhandlers database er også mindre anvendelig, ettersom det ikke inneholder CVV-informasjon.

Steg:

1. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
  2. I Svindelforebygging -seksjonen merker du av alternativene du vil bruke for å automatisk avvise belastninger.
  3. Klikk på Lagre.

Redigere bankkontoinformasjon

Hvis du endrer bank eller hvis bankkontoopplysningene dine endres, kan du oppdatere informasjonen i Shopify Payments-innstillingene dine. Du må bekrefte den gamle bankkontoinformasjonen din for å redigere bankinformasjon.

Du kan ikke bruke forhåndsbetalte bankkort som påloggingsinformasjon for bankkontoen for å motta utbetalinger fra Shopify Payments.

Forsiktig: For din egen sikkerhet kan bare butikkeieren redigere butikkens Shopify Payments-bankinformasjon.

Steg:

1. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
  2. Under Utbetalingskonto i seksjonen Utbetalingsdetaljer klikker du Endre bankkonto.
  3. Angi kontoinformasjon og klikk på Lagre.

Rediger kundens faktureringsutdrag

Du kan endre utdraget som vises på kundes kredittkortregning når de gjør et kjøp i butikken. Du må legge til et telefonnummer slik at kundene kan ringe deg hvis det er et problem. Du kan også legge til butikkens navn, slik at kundene vet hva kredittkortbelastningen gjelder.

Steg:

1. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
  2. I Kundens faktureringsutdrag-seksjonen skriver du inn en beskrivelse av kundeutskrift og telefonnummeret ditt og klikker på Lagre.

Oppdater skatteopplysningene dine

Når du setter opp Shopify Payments må du angi skatteopplysningene. Alle forretninger må sende inn en skatte-ID Hvis du har et enkeltpersonforetak uten skatte-ID, kan du sende inn ditt Social Insurance Number (SIN) eller Social Security Number (SSN) i stedet.

Hvis skatte-ID-en som du sender inn ikke er gyldig, må du oppdatere den. Når du må oppdatere skatteinformasjonen, mottar du en e-post fra Shopify og et varsel vises på hjemmesiden til Shopify-administratoren.

Feil skatteopplysninger kan føre til mislykkede utbetalinger. Hvis skatteopplysningene endrer seg eller bedriften har et eierskaps- eller navneskifte etter Shopify Payments-konfigurasjonen må du kontakte Shopify-brukerstøtte for å oppdatere dem.

Skatterapportering

Som kjøpmann må du overholde alle gjeldende forskrifter, herunder skatterapportering. Avhengig av din jurisdiksjon, kan Shopify Payments også bli pålagt å rapportere salget til de lokale skattemyndighetene.

Noen land har unike skatterapporteringskrav. For detaljer kan du se skatterapporteringskravene for hvert støttede land.