Shopify Payments -palvelun määrittäminen

Määritä maksuilmoitukset

Oletusarvoisesti Shopify lähettää sinulle sähköpostiviestin aina, kun uusi maksu lähetetään pankkitilillesi. Sähköpostiviesti sisältää maksetun summan ja linkin maksuun kaupassasi, joten voit tarkastella mukana toimitettua tilausta ja asiakastietoja. Voit ottaa nämä sähköpostiviestit käyttöön tai poistaa ne käytöstä Shopify Payments -asetuksissa.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Shopify Payments -osiossa Hallinnoi. 3. Valitse Maksuaikataulu Maksutiedot -osiossa Ota käyttöön ilmoituksettai poista valinta käytöstä. 4. Valitse Tallenna.

Määritä petostentorjunta

Shopify Payments voi suorittaa tehostettua petosanalyysiä, jotta tiedät, onko jokin tilaus mahdollisesti vilpillinen. Shopify Payments -palvelussa on kaksi petossuodatinta, jotka voit ottaa käyttöön, AVS ja CVV:

• Osoitteentarkistusjärjestelmä (AVS) - AVS vertaa asiakkaan laskutusosoitteen ja postinumeron numeerista osaa luottokortin myöntäjän tiedossa olevaan osoitetietoon. Tämä auttaa vähentämään petosten määrää huomattavasti, koska luvattomilla käyttäjillä ei useinkaan ole oikeita laskutusosoitetietoja.

• Kortin turvakoodi (CVV) - CVV on asiakkaan luottokortin takana oleva 3 tai 4-numeroinen numerosarja. Luottokorttiyhtiöt kieltävät CVV-koodin tallentamisen, joten CVV-koodin pyytäminen on tapa varmistaa, että asiakkaalla on kortti fyysisesti hallussaan. Kauppiaan tietokannasta varastetut luottokorttitiedot ovat myös vähemmän käyttökelpoisia, koska ne eivät saa sisältää CVV-koodeja.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Shopify Payments -osiossa Hallinnoi. 3. Valitse Petostentorjunta-osiossa vaihtoehdot, joita haluat käyttää hylkäämään veloitukset automaattisesti. 4. Valitse Tallenna.

Pankkitilin tietojen muokkaaminen

Jos vaihdat pankkia tai jos pankkitilisi tiedot muuttuvat, voit päivittää Shopify Payments-asetusten tiedot. Sinun täytyy vahvistaa vanhan pankkitilisi tiedot pankkitietojen muokkaamista varten.

Et voi käyttää prepaid-pankkikortteja pankkitilien tunnistetietona vastaanottaaksesi maksuja Shopify Payments -palvelusta.

Toimintovaiheet:

1. Shopify Payments -osiossa klikkaa Hallinnoi.
  2. Klikkaa Maksutiedot-kohdan Maksupankkitili-kohdassa Vaihda pankkitili.
  3. Anna vanhat pankkitilitiedot ja uudet pankkitilitiedot ja klikkaa Tallenna.

Asiakkaan laskutusraportin muokkaaminen

Voit muuttaa tekstiä, joka näkyy asiakkaan luottokorttilaskussa, kun hän on tehnyt ostoksia kaupassasi. Harkitse kaupan nimen lisäämistä niin, että asiakkaat tietävät, mihin luottokorttimaksu liittyy. Voit myös lisätä puhelinnumerosi, jotta asiakkaat voivat soittaa sinulle, jos he havaitsevat ongelman.

Toimintovaiheet:

1. Shopify Payments -osiossa klikkaa Hallinnoi.
  2. Kirjoita Asiakkaan laskutustiedot -osaan asiakaslausekkeen kuvaus ja puhelinnumerosi ja Klikkaa sitten Tallenna.

Päivitä verotiedot

Kun määrität Shopify Payments -palvelua, sinun on syötettävä verotiedot. Kaikkien yritysten on lähetettävä verotunnus. Jos olet elinkeinonharjoittaja eikä sinulla ole verotunnusta, voit sen sijaan syöttää sosiaalivakuutusnumerosi tai sosiaaliturvatunnuksesi neljä viimeistä numeroa.

Jos lähettämäsi verotunnus ei ole kelvollinen, sinun on päivitettävä se. Kun verotiedot pitää päivittää, saat Shopify-palvelusta sähköpostiviestin ja Shopifyn adminin kotisivulle tulee tätä koskeva ilmoitus.

1. kesäkuuta 2019 alkaen sinun on otettava yhteyttä Shopify-tukeen, jotta verotiedot päivittyvät.

Verojen ilmoittaminen

Kauppiaana olet velvollinen noudattamaan kaikkia sovellettavia määräyksiä, mukaan lukien verojen ilmoittaminen. Yrityksesi lainkäyttöalueesta riippuen Shopify Payments -palvelulla saattaa myös olla velvollisuus ilmoittaa myyntisi paikallisille veroviranomaisille.

Yhdysvalloilla, Australialla ja Euroopalla on erilaiset verojen ilmoittamista koskevat vaatimukset.

Yhdysvallat

Jos yrityksesi toimii Yhdysvalloissa, tulosi ovat yli 20 000 dollaria ja sinulla on yli 200 tapahtumaa, sinun on toimitettava 1099-K-lomake verohallitukselle (IRS). Tämä lomake luodaan Shopify Payments -palvelussa ja se toimitetaan vuosittain sekä sinulle että IRS:lle.

Kaupan omistajat voivat ladata 1099-K-lomakkeen Shopify adminin Maksut-osiosta:

1. klikkaa Shopify Payments -osiossa Näytä maksut.
  2. Klikkaa Asiakirjat.
  3. Klikkaa 1099-K-lomakkeen vieressä Lataa PDF-tiedosto.

Australia

Australiassa sinun on ilmoitettava palvelumaksujen GST-summa viranomaisille. Saat nämä tiedot joko lataamalla luodun laskun tai viemällä tapahtumat sisältävän tiedoston.

Luodun laskun lataaminen

Voit ladata kuukausilaskut, jotka voit lähettää veroilmoituksen mukana. Jokainen lasku sisältää palvelumaksuista maksetun GST:n kokonaismäärän kaikista kaupassasi tehdyistä tilauksista kyseisen kuukauden aikana. Tämä toiminto käyttää UTC-aikavyöhykettä, joka saattaa poiketa kaupan aikavyöhykkeestä. Jos haluat raportin, jossa käytetään kaupan aikavyöhykettä, voit viedä kaupan tapahtumaluettelon CSV-tiedostona. Asiakirja-osio on vain kaupan omistajan saatavilla. Henkilöstö ei pääse osioon siinäkään tapauksessa, että heille olisi myönnetty täydet käyttöoikeudet.

Kunkin kuukauden lasku tuotetaan seuraavan kuukauden 5. päivänä. Esimerkiksi kesäkuun lasku luodaan 5. heinäkuuta. Jos Shopify Payments -palvelussa ei tietyn kuukauden aikana ole ollut tapahtumia, kyseiselle kuukaudelle ei luoda laskua.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Shopify Payments -osiossa Näytä maksut.
  2. Klikkaa Asiakirjat.
  3. klikkaa Veroasiakirjat -valintaikkunassa ladattavan laskun vieressä Lataa PDF-tiedosto.

Voit nyt liittää tämän laskun veroilmoitukseen.

Tapahtumien vieminen

Voit viedä luettelon kaupan tapahtumista CSV-tiedostoon. Se sisältää Australiassa toimivia kauppiaita koskevan GST-sarakkeen.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Shopify Payments -osiossa Näytä maksut -painiketta.
  2. Klikkaa Tapahtumat.
  3. Klikkaa Vie. CSV-tiedosto latautuu selaimeesi.
  4. Avaa CSV-tiedosto taulukkolaskentaohjelmassa.
  5. CSV-tiedoston viimeisessä sarakkeessa näkyy kustakin tapahtumasta kertyneen GST:n määrä.
  6. Käytä SUM-työkalua keräämäsi GST:n kokonaissumman laskemiseen.

Eurooppa

Shopify Payments -maksut eivät sisällä arvonlisäveroa (ALV) Euroopassa olevissa kaupoissa Irlantia lukuun ottamatta. Saatat joutua laskuttamaan arvonlisäveron paikallisen sovellettavan verokannan alv-ilmoituksen mukaan. Saadaksesi nämä tiedot, voit joko ladata luodun laskun tai viedä tiedoston tapahtumistietoineen.

Irlannissa toimivilta kaupoilta peritään Shopify Payments -palvelun maksujen lisäksi 23 %:n ALV.

Luodun laskun lataaminen

Voit ladata kuukausilaskut, jotka voit lähettää veroilmoituksen mukana. Jokainen lasku sisältää palvelumaksuista maksetun ALV:n kokonaismäärän kaikista kaupassasi tehdyistä tilauksista kyseisen kuukauden aikana. Tämä toiminto käyttää UTC-aikavyöhykettä, joka saattaa poiketa kaupan aikavyöhykkeestä. Jos haluat raportin, jossa käytetään kaupan aikavyöhykettä, voit viedä kaupan tapahtumaluettelon CSV-tiedostona.

Kunkin kuukauden lasku tuotetaan seuraavan kuukauden 5. päivänä. Esimerkiksi kesäkuun lasku luodaan 5. heinäkuuta. Jos Shopify Payments -palvelussa ei tietyn kuukauden aikana ole ollut tapahtumia, kyseiselle kuukaudelle ei luoda laskua.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Shopify Payments -osiossa Näytä maksut.
  2. Klikkaa Asiakirjat.
  3. klikkaa Veroasiakirjat -valintaikkunassa ladattavan laskun vieressä Lataa PDF-tiedosto.

Voit nyt liittää tämän laskun veroilmoitukseen.

Tapahtumien vieminen

Voit viedä luettelon kaupan tapahtumista CSV-tiedostoon. Se sisältää Euroopassa toimivia kauppiaita koskevan ALV-sarakkeen.

Toimintovaiheet:

Vie tapahtumat seuraavasti:

1. klikkaa Shopify Payments -osiossa Näytä maksut.
  2. Klikkaa Tapahtumat.
  3. Klikkaa Vie. CSV-tiedosto latautuu selaimeesi.
  4. Avaa CSV-tiedosto taulukkolaskentaohjelmassa.
  5. CSV-tiedoston viimeisessä sarakkeessa näkyy kustakin tapahtumasta kertyneen ALV:n määrä.
  6. Käytä SUM-työkalua keräämäsi ALV:n kokonaissumman laskemiseen.

Vahvista henkilöllisyytesi

Shopify ja sen pankkikumppanit saattavat milloin tahansa pyytää sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi. Useimmissa tapauksissa tämä edellyttää, että lähetät kuvan osasta virallista valokuvallista henkilötodistuksesta sekä vaadittavat yritystodistukset.

Jos yrityksellesi vaaditaan todennusta, tilin omistaja voi ladata tarvittavat asiakirjat Shopify-etusivullasi näkyvästä bannerista. Todennuksen aikana maksusi voidaan asettaa odotustilaan, kunnes henkilöllisyytesi todennetaan, mutta tavallisesti myymäläsi on avoinna ja asiakkaat voivat yleensä silti ostaa tuotteitasi.