Osamaksun periminen ja kirjaaminen

Voit periä ja kirjata osamaksuja tilauksista, joissa on maksuehdot Shopify adminissa. Osamaksujen avulla voit tarjota asiakkaillesi joustavia maksutapoja, ja niiden avulla asiakkaat voivat maksaa yhden tilauksen useammalla eri maksutavalla, ja sinä voit vastaanottaa talletuksia tai etukäteismaksuja. Voit periä tai kirjata osittaisia maksuja seuraavilla maksutavoilla:

Kun perit tai kirjaat osamaksun, voit valita, haluatko periä kiinteän summan vai prosentuaalisen osuuden. Kun olet kirjannut tilauksen osamaksun, tilauksen tilaksi muuttuu Osittain maksettu, ja maksu näkyy asiakkaan asiakastilillä.

Sinun ei tarvitse määrittää odotettua maksutapaa tilausluonnosta luotaessa. Voit määrittää maksutavan, kun maksu kirjataan tilaukseen.

Osamaksun periminen tallennettua luottokorttia käyttämällä

Jos käytät B2B-ominaisuutta voit periä osamaksun käyttämällä yrityksen sijainteihin yhdistettyjä tallennettuja luottokortteja.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka osamaksun periä kirjata.

3. Klikkaa Peri maksu ja valitse sitten tallennettu luottokortti, jolta haluat veloittaa maksun.

4. Valitse Summa-osiossa Kiinteä summa tai Prosenttiosuus ja syötä sitten summa, jonka haluat veloittaa asiakkaalta.

5. Klikkaa Veloita.

Osamaksun periminen uutta luottokorttia käyttämällä

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka osamaksun periä kirjata.

3. Klikkaa Peri maksu > Syötä luottokortti.

4. Valitse Summa-osiossa Kiinteä summa tai Prosenttiosuus ja syötä sitten summa, jonka haluat veloittaa asiakkaalta.

5. Syötä luottokortin tiedot Kortin numero -kohtaan.

6. Kirjoita laskutustiedot Laskutusosoite-kohtaan tai valitse Sama kuin toimitusosoite.

7. Klikkaa Veloita.

Manuaalisen osamaksun kirjaaminen

Voit kirjata manuaalisen osamaksun, kuten pankkitalletuksen tai postiennakon. Shopify ei peri manuaalisia maksuja.

Jos olet määrittänyt manuaaliset maksutavat, voit valita maksutavan, jonka haluat kirjata osamaksua varten.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka osamaksun haluat kirjata.

3. Klikkaa Veloita maksu > Tallenna maksu.

4. Valitse Summa-osiossa Kiinteä summa tai Prosenttiosuus ja syötä sitten summa, jonka veloitit asiakkaalta.

5. Valitse Maksutapa-osiossa manuaalinen maksutapa, jonka haluat tallentaa osamaksua varten.

6. Klikkaa Tallenna maksu.