Maksun vastaanottaminen Shopify Payments -palvelussa

Shopify Payments on yksinkertaisin tapa vastaanottaa maksuja verkossa. Se poistaa hankaluuden, joka aiheutuu kauppiastilin asettamisesta kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoajalle ja kirjautumistunnusten määrittämisestä Shopifyhin. Koska Shopify Payments on täysin integroitu kauppaasi, voit tarkastella maksujasi suoraan Shopify-ylläpitäjässä.

Jos kauppasi käyttää Shopify Payments -palvelua, saat maksut Shopify Payments-palvelun kautta, kun asiakas maksaa Shopify Payments -palvelua tai erityisiä nopeutettuja kassamaksuja käyttäen.

Jos asiakkaat maksavat kolmannen osapuolen maksuportaaleja käyttämällä, et näe maksutietoja Shopify-ylläpitäjässäsi. Kolmansien osapuolten maksupalveluntarjoajilla on omat tapansa näyttää maksut. Tarkista kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoajaltasi, miten he näyttävät maksutiedot. Jotta saisit käsityksen siitä, miten maksut toimivat Shopifyn yhteydessä, katso opastamme Maksujen saaminen.

Maihin ja alueisiin perustuvat Shopify Payments -maksukaudet
Maksupalveluntarjoaja Palveluntarjoajan tyyppi Miten asiakas maksaa Maksujen vastaanottaminen
Shopify Payments Maksuportaali Shopify Payments -palvelun käyttäminen Shopify Payments -palvelun kautta
Apple Pay Nopeutettu maksu Apple Pay -palvelun käyttäminen Shopify Payments -palvelun kautta
Amazon Pay Maksuportaali Amazon Pay -palvelun käyttäminen Amazonilta
PayPal Maksuportaali PayPalin käyttäminen PayPalin kautta
Google Pay Nopeutettu maksu Google Pay -palvelun käyttäminen Shopify Payments -palvelun kautta
Shop Pay Nopeutettu maksu Shop Pay -palvelun käyttäminen Shopify Payments -palvelun kautta
Shop Pay -maksuerät Maksuportaali Shop Pay -palvelun käyttäminen Affirm, Shop Pay -maksuerien kautta

Maksuaikataulut

Maksuaikataulu tarkoittaa aikaa, joka kuluu siitä, kun asiakas tekee tilauksen kaupassasi aina siihen asti, kun tilauksen maksuun liittyvä summa lähetetään pankkitilillesi. Päivä, jona asiakas tekee tilauksen kaupassasi, määräytyy ajankohdasta, jona tilaus tehtiin UTC-aikavyöhykkeellä. Perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina tehdyistä tilauksista saatavat summat liitetään yhteen ja lähetetään yhtenä maksuna.

Jos käytät maksusuunnitelmaa, maksukautesi mukautetaan asettamasi aikataulun mukaisesti.

Maksuaikataulun pituus riippuu siitä, missä maassa kauppasi toimii:

Maihin ja alueisiin perustuvat Shopify Payments -maksukaudet
Maa Maksuaikataulu

Australia

Yhdysvallat

2 arkipäivää

Itävalta

Kanada

Tanska

Saksa

Italia

Irlanti

Alankomaat

Belgia

Uusi-Seelanti

Espanja

Ruotsi

Yhdistynyt kuningaskunta

3 arkipäivää

Hongkong (Kiinan erityishallintoalue)

Singapore

4 arkipäivää

Japani

Jos yrityksesi sijaitsee Japanissa, määritä säännölliseksi maksupäiväksesi jokin maanantain ja perjantain välinen päivä ja valitse, maksetaanko sinulle viikoittain vai kuukausittain. Maksuaika on 5 päivää lisättynä maksupäivään vielä jäljellä olevien päivien lukumäärällä. Jos asiakas tekee tilauksen kaupastasi esimerkiksi keskiviikkona, ja maksupäiväsi on perjantai, tilauksen maksu lähetetään pankkitilillesi seuraavan viikon perjantaina, 8 työpäivää myöhemmin. Jos asiakas tekee tilauksen kaupastasi sunnuntaina, tilauksen maksu lähetetään pankkitilillesi saman viikon perjantaina, 5 arkipäivää myöhemmin.

Jos asiakkaasi maksaa JCB:n kautta, maksukautesi on 30 päivää tilauspäivästä alkaen. Tähän lisätään vielä maksupäivääsi jäljellä olevien päivien määrä, ennen kuin varat lähetetään pankkitilillesi.

Maksut ja palkkioiden seuranta

Voit seurata aikataulun mukaista maksusaldoa ja maksuaikataulua Shopify-ylläpitäjästä. Maksut synkronoidaan tilausten kanssa. Näin näet helposti, paljonko saat yksittäisestä tilauksesta.

Kun käytät Shopify Payments -palvelua, maksat korttien käsittelymaksun, mutta et maksa tilausmaksutapahtumaa. Kauppoja, jotka käyttävät kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoajaa, maksavat sekä Shopifyn tilauspalvelumaksut että kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoajan veloittamista luottokorttimaksuista.

Shopify Payments -palvelua käytettäessä voit saada maksuja eri valuutassa kuin missä myyt tuotteita. Lisätietoja on sivulla Myyminen ja maksujen vastaanottaminen eri valuutoissa.

Tilauksen maksun palautus

Jos käytät Shopify Payments -palvelua ja olet palauttanut maksun, summa vähennetään seuraavasta mahdollisesta maksusta.

Jos käytät Shopify Payments -palvelua ja maksu ei riitä palautukseen, lopputulos vaihtelee sen mukaan, missä yrityksesi sijaitsee. Kaupat, jotka sijaitsevat seuraavissa kohteissa:

• Maksun palautus vähennetään seuraavista maksuista, kunnes koko summa on katettu, jos kauppasi sijaitsee Itävallassa, Tanskassa, Saksassa, Hong Kongin erityishallintoalueella, Irlannissa, Italiassa, Alankomaissa, Singaporessa, Espanjassa, Ruotsissa, Uudessa Seelannissa tai Yhdistyneissä kuningaskunnissa.

• Yhdysvallat, Kanada ja Australia, saldo veloitetaan pankkitililtäsi maksupäivänä.

Maksun palautuksessa asiakkaalle kestää enintään 10 arkipäivää.

Jos negatiivisen saldon maksaminen epäonnistuu, maksua yrittää uudelleen 3 arkipäivän kuluttua. Lisätietoja maksun palautusten tekemisestä Shopify Payments -palvelussa on Shopify Payments -palvelun usein esitetyissä kysymyksissä.

Jos palautat tilauksen maksun kaupan saataviin Shopify POS -sovelluksen avulla, voit palauttaa summan myöhemmin alkuperäiseen maksutapaan. Lisätietoja Shopify POS -sovelluksesta on kohdassa Myyntipiste.

Jos Shopify Payments -tililläsi näkyy negatiivinen saldo, et välttämättä pysty palauttamaan maksua. Palautukset ovat odotustilassa, kunnes olet tehnyt riittävästi myyntiä ja saat positiivisen saldon Shopify Payments -tilillesi. Tämän jälkeen voit palauttaa maksun.

Maksujen tarkasteleminen

Toimi näin:

1. klikkaa Shopify Payments -osiossa Näytä maksut -painiketta.

Maksut-sivulla näkyy edellinen ja seuraava maksusi. Jos olet ajastanut maksut, näet arvioidun päivämäärän, jolloin saat maksun. Näet seuraavan maksulle saatavilla olevan olevan saldon ja kaikki varannossa olevat varat.

Kaikki maksut -osiossa luetellaan kaikki maksusi ja niiden nykytila:

• Matkalla: maksu on matkalla pankkitilillesi.
  • Maksettu: maksu lähetettiin pankkiisi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että suoritus on pankkitililläsi. Pankin on ehkä vielä käsiteltävä suoritusta ja talletettava se tilillesi.
  • Epäonnistui: pankki ei onnistunut käsittelemään maksua, joten suoritusta ei ole talletettu.

Näytä kaikki tapahtumat

Klikkaamalla Tapahtumat-kohtaa Maksut-sivulla näet kaikkiin maksuihisi liittyvät tapahtumat.

Tapahtumien tila on sama kuin maksujen tila, minkä lisäksi tapahtumat voivat olla Odottava-tilassa. Odottava osoittaa myyntitapahtumia, jotka olet tehnyt mutta joiden maksua ei ole vielä lähetetty lähetetty pankkitilillesi. Odottava-tilassa olevien tapahtumien Maksupäivä on vain arvio.

Tietyn maksun tarkasteleminen

Voit tarkastella tietyn maksun tietoja kahdella tavalla:

• klikkaa maksun summaa maksuaikataulussa.
  • klikkaa Kaikki maksut -osioissa maksun päivämäärää.

Kun olet napauttanut jompaakumpaa linkkiä, näet valitsemasi maksun sivun. Yhteenveto-osassa näkyy maksun kokonaissumma sekä maksujen, hyvitysten, oikaisujen ja varantojen erittely. Tapahtumaa käsittelevässä osiossa näkyvät kunkin maksun tiedot.

Maksuotteen määritteen muuttaminen

Maksuotteen määrite määrittää sen, miten yrityksesi maksut näkyvät sen pankkitilillä. Oletusarvoisesti maksuotteen määritteenä on Shopify. Jos haluat muuttaa maksujen ulkoasua, voit muokata kauppasi määritettä Maksupalveluntarjoajat-asetuksissa.

Maksuotteen määritteen muutosten näkyminen pankkitilillä voi kestää jopa kolme arkipäivää. Määritteen muuttaminen muuttaa vain tulevien maksujen ulkonäköä, se ei koske aikaisempia tai tulossa olevia maksuja.

Toimi näin:

1. Klikkaa Shopify Payments -osiossa Hallinnoi. 3. Muokkaa Maksutietojen kuvausalueessa Maksuotteen määritettä. 4. Valitse Tallenna.

Maksuaikataulu

Oletuksena saat maksun joka arkipäivä heti, kun varat ovat käytettävissä. Jos haluat saada maksun säännöllisin väliajoin, voit määrittää viikoittaisen tai kuukausittaisen maksuaikataulun. Kun päivität maksuaikataulusi, odottavat maksut viivästyvät, kunnes uusi aikataulu koskee seuraavaa maksupäivää. Jos valitset toistuvan päivän, kun haluat saada maksun, maksu on ajoitettu kyseiselle päivälle, mutta pankki voi käyttää lisää aikaa siirron käsittelyyn.

Rahat eivät välttämättä näy pankkitililläsi heti, kun ne on lähetetty. Talletusten käsittely ja siirto pankkitilillesi kestää pankissa yleensä 24–72 tuntia.

Toimi näin:

1. Shopify Payments -osiossa klikkaa Hallinnoi.
  2. Valitse Maksuaikataulu-kohdan Maksutiedot-kohdasta maksuaikataulu.
  3. Klikkaa Tallenna.

Epäonnistuneet maksut

Maksu ei toisinaan toimi. Yleensä tämä johtuu siitä, että tiedoissasi olevan pankkitilin kanssa on ongelma. Kun maksu epäonnistuu, saat sähköpostiviestin. Saat ilmoituksen myös Shopify-ylläpitäjän kotisivulle. Kaikki ajoitetut maksut ovat odotustilassa kunnes pankkitiliäsi koskeva ongelma on ratkaistu.

Maksu-sivullaon virheilmoitus, joka kertoo, miksi maksu epäonnistui ja mitä voit tehdä ongelman ratkaisemiseksi. Jos maksu epäonnistui pankkitilisi tietojen virheen vuoksi, näet linkin, jonka avulla voit päivittää ne.

Jos et ole varma, miksi maksu epäonnistui, selvitä asia ottamalla yhteyttä pankkiin.

Useimmissa tapauksissa ongelmanratkaisun jälkeen voit napauttaa maksusivulla Yritä maksua uudelleen -linkkiä. Jos yrität maksaa uudelleen ennen kuin ongelma on ratkaistu, maksu epäonnistuu uudelleen. Jotkin virheet eivät näytä Yritä maksua uudelleen -linkkiä. Jos esimerkiksi pankkitilisi on suljettu, viestissä ehdotetaan, että lisäät uuden pankkitilin ongelman ratkaisemiseksi. Kun ongelma on ratkaistu, maksua yritetään automaattisesti uudelleen.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?