Få betaling med Shopify Payments

Shopify Payments er den mest enkle måde at acceptere betalinger på online. Det fjerner besværet med at skulle konfigurere en shopejerkonto hos en tredjepartsbetalingstjenesteudbyder og derefter indtaste dine legitimationsoplysninger i Shopify. Da Shopify Payments er fuldt integreret med din butik, kan du se dine udbetalinger direkte i Shopify-administratoren.

Hvis din butik har aktiveret Shopify Payments, modtager du betalinger via Shopify-udbetalinger, når en kunde betaler med Shopify Payments og bestemte hurtigere betalingsproces.

Hvis kunder betaler ved hjælp af tredjepartsudbyder af betalingstjenester, er dine udbetalingsoplysninger ikke tilgængelige i Shopify-administratoren. Tredjepartsudbydere af betalingstjenester har deres egne måder at vise dine udbetalinger på. Kontakt din tredjepartsudbyder af betalingstjenester for at få mere at vide om, hvordan de viser udbetalingsoplysninger. Du kan se en oversigt over, hvordan betalinger fungerer sammen med Shopify, i vores vejledning Få betaling.

Shopify Payments-betalings perioder baggrund af land og område
betalingstjenesteudbyder Leverandørtype Sådan betaler kunden Sådan får du betaling
Shopify Payments Betalingsgateway Brug af Shopify Payments Ved hjælp af Shopify Payments
Apple Pay Hurtigere betalingsproces Brug af Apple pay Ved hjælp af Shopify Payments
Amazon Pay Betalingsgateway Brug af Amazon pay Af Amazon
Meta Pay Hurtigere betalingsproces Brug af Meta Pay Ved hjælp af Shopify Payments
Google Pay Hurtigere betalingsproces Brug af Google Pay Ved hjælp af Shopify Payments
PayPal Betalingsgateway Brug af PayPal Af PayPal
Shop Pay Hurtigere betalingsproces Brug af Shop Pay Ved hjælp af Shopify Payments
Shop Pay Afbetaling Betalingsgateway Brug af Shop Pay Af Affirm via Shop Pay Afbetaling

Betalingsperioder

Din betalingsperiode henviser til det tidsrum, der går fra den dato, hvor kundens betaling trækkes, til den dato, hvor disse penges sendes til din bankkonto. Dato og klokkeslæt, hvor kundens betaling trækkes, registreres i UTC-tid. Penge fra betalinger, der trækkes fredag, lørdag og søndag, grupperes og sendes samlet som én betaling.

Hvis du bruger en Shopify Balance-konto, kan du modtage dine Shopify Payments-indtægter inden for helt ned til én arbejdsdag. Arbejdsdage omfatter ikke weekender eller amerikanske helligdage. Hvis du også har Shop Pay Afbetaling aktiveret, og din kunde bruger det ved betalingen, kan udbetalingen tage op til tre arbejdsdage.

Hvis du bruger en betalingsplan, justeres din betalingsperiode i henhold til den tidsplan, du angiver.

Længden af din betalingsperiode afhænger af det land, som din butik er baseret i. For yderligere detaljer henvises til betalingsperioden for hvert understøttet land.

Sporing af udbetalinger og gebyrer

Du kan følge din planlagte udbetalingssaldo og udbetalingsplan i Shopify-administratoren. Betalinger synkroniseres med den relevante ordre. Dette gør det nemmere at finde, hvor meget du modtager for den enkelte ordre.

Når du bruger Shopify Payments, betaler du korttaksten, men du betaler ikke et abonnementsgebyr for transaktionen. Butikker, der bruger en tredjepartsudbyder af betalingstjenester, betaler både Shopifys abonnementsgebyrer for transaktioner samt kreditkortgebyrer hos deres tredjepartsudbyder af betalingstjenester.

Du kan modtage udbetalinger i en anden valuta end den valuta, som du sælger i, når du bruger Shopify Payments. Få mere at vide under Salg og betaling i forskellige valutaer.

Refusion af en ordre

Hvis du bruger Shopify Payments og foretager en refusion, fratrækkes beløbet din næste tilgængelige udbetaling. Det kan tage op til 10 arbejdsdage, før en refusion krediteres tilbage til din kunde.

Hvis du bruger Shopify Payments, og din udbetaling ikke har nok penge til en returnering, er der forskellige udfald, afhængigt af hvor du befinder dig.

• I USA, Canada og Australien trækkes saldoen fra din bankkonto på den dag for udbetalingen.

• I alle andre lande trækkes den resterende tilbagebetaling fra den næste udbetaling, indtil det tilbagebetalte beløb dækkes.

Hvis udbetaling af en negativ saldo mislykkedes, forsøges udbetalingen igen efter 3 arbejdsdage. Du kan muligvis ikke udstede en refusion, hvis saldoen på din Shopify Payments-konto er negativ. Refusioner angives som Afventende, indtil du har foretaget nok salg til at få en positiv saldo på din Shopify Payments-konto. Du kan udstede en refusion, når saldoen på din Shopify Payments-konto er positiv.

Refusioner eller transaktioner, der bidrager til den negative saldo, er angivet som Afventende under fanen Transaktioner. Hvis du ikke foretager nok salg til at gøre en negativ saldo positiv, har du mulighed for at foretage en manuel tilbagebetaling til kontoen. Din butiksejer vil muligvis blive kontaktet direkte af Shopify Recovery-teamet for at diskutere den negative saldo. Dette sker for at bevare din Shopify Payments-kontos gode omdømme og afhænger af saldoen samt restancernes varighed.

Hvis du ikke bliver kontaktet af Shopify Recovery-teamet, kan du sende en mail til recovery_operations@shopify.com for at få et betalingslink, så du kan foretage en betaling med et debetkort, kreditkort eller via bankoverførsel.

Se dine udbetalinger

Fremgangsmåde:

1. Klik på knappen Vis udbetalinger i afsnittet Shopify Payments.

Siden Udbetalinger viser dine tidligere udbetalinger og dine næste udbetalinger. Hvis du har planlagt dine udbetalinger, vises den anslåede betalingsdato. Du kan se den tilgængelige saldo for din næste udbetaling samt eventuelle reserverede midler.

Afsnittet Alle udbetalinger angiver alle dine udbetalinger og deres aktuelle status:

• Undervejs: Udbetalingen er ved at blive overført til din bankkonto.
  • Betalt: Din udbetaling er blevet sendt til din bank. Det betyder ikke, at du har midlerne på din bankkonto. Din bank skal muligvis stadig behandle midlerne og sætte dem ind på din konto.
  • Mislykket: Din bank kunne ikke behandle din udbetaling, så dine midler blev ikke sat ind på din konto.

Vis alle transaktioner

Hvis du klikker på Transaktioner på siden Udbetalinger, kan du se alle de transaktioner, der er knyttet til alle dine udbetalinger.

Transaktioner har samme de samme statusser som udbetalinger samt statussen Afventer. Transaktioner, der er markeret som Afventer er for salg, du har foretaget, men som ikke er blevet sendt til din bankkonto endnu. Udbetalingsdatoen for afventende transaktioner er kun et estimat.

Se en bestemt udbetaling

Du kan finde oplysningerne om en specifik udbetaling på følgende måder:

• Klik på beløbet for udbetalingen i udbetalingsplanen.
  • Klik på datoen for udbetalingen i afsnittet Alle udbetalinger.

Afsnittet Oversigt viser det samlede beløb til udbetaling samt en opdeling af debiteringer, refusioner, justeringer og reserveringer. Afsnittet Transaktioner viser oplysningerne for hver transaktion, der er inkluderet i udbetalingen.

Rediger beskrivelsen af din udbetalingsopgørelse

Beskrivelsen af udbetalinger er den måde, dine udbetalinger vises på i din kontoudskrift. Beskrivelsen af din udbetalingsopgørelse vises som standard som Shopify. For merchants i de fleste lande kan du ændre udseendet af dine udbetalinger ved at redigere din beskrivelse i dine betalingsudbyderindstillinger. Merchants i Frankrig kan ikke redigere deres beskrivelse af udbetalingsopgørelse.

Det kan tage op til tre arbejdsdage, før ændringer af beskrivelsen af din udbetalingsopgørelse afspejles på din bankkonto. Hvis du ændrer beskrivelsen, er det kun udseendet af fremtidige udbetalinger, der ændres, og ikke tidligere eller afventende udbetalinger.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Administrer i afsnittet Shopify Payments.
  2. Rediger beskrivelsen under Beskrivelse af udbetalingsopgørelse i området Detaljer om udbetaling.
  3. Klik på Gem.

Planlæg dine udbetalinger

Du modtager som standard betaling hver arbejdsdag, så snart du har beløb klar til udbetaling. Hvis du vil modtage din betaling med regelmæssige intervaller, kan du opsætte en ugentlig eller månedlig udbetalingsplan. Når du opdaterer din udbetalingsplan, forsinkes afventende udbetalinger indtil næste gældende udbetalingsdato på din nye plan. Hvis du vælger en gentagen dato til din udbetaling, planlægges udbetalingen til denne dato, men din bank kan være længere tid om at behandle overførslen.

Pengene kan muligvis ikke ses på din bankkonto, lige efter de er sendt. Banker er normalt mellem 24-72 timer om at behandle indbetalinger på din bankkonto.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Administrer i afsnittet Shopify Payments.
  2. Vælg en udbetalingsplan i feltet Udbetalingsplan i afsnittet Udbetalingsoplysninger.
  3. Klik på Gem.

Mislykkede udbetalinger

Nogle gange kan en udbetaling mislykkes. Dette ser som regel på grund af et problem med din registrerede bankkonto. Du modtager en mail, når en udbetaling mislykkes. Du får også en meddelelse på startsiden i din Shopify-administrator. Alle dine planlagte udbetalinger sættes på pause, indtil problemet med din bankkonto er løst.

udbetalingssiden kan du se en fejlmeddelelse, der forklar, hvorfor udbetalingen mislykkedes, samt hvad du kan gøre for at løse problemet. Hvis udbetalingen mislykkedes på grund af et problem med dine bankkontooplysninger, vises der et link, som du kan klikke på for at opdatere dem.

Hvis du er i tvivl om, hvorfor udbetalingen mislykkedes, skal du kontakte din bank for at undersøge problemet.

Når problemet er løst, kan du i de fleste tilfælde klikke på Forsøg udbetaling igen på udbetalingssiden. Hvis du forsøger udbetalingen igen, inden problemet er løst, mislykkes udbetalingen igen. Forsøg udbetaling igen vises ikke ved alle fejl. Hvis din bankkonto, f.eks., er blevet lukket, vil beskeden foreslå, at du tilføjer en ny bankkonto for at løse problemet. Din udbetaling forsøges automatisk igen, når problemet er blevet løst.