Få betaling med Shopify Payments

Bemærk! Shopify-betalinger er kun tilgængelig for butikker i visse lande. Du kan se en liste over understøttede lande under Kan jeg bruge Shopify Payments?.

Shopify Payments er den mest enkle måde at acceptere betalinger på online. Det fjerner besværet med at skulle konfigurere en shopejerkonto hos en tredjepartsbetalingstjenesteudbyder og derefter indtaste dine legitimationsoplysninger i Shopify. Da Shopify Payments er fuldt integreret med din butik, kan du se dine udbetalinger direkte i Shopify-administratoren.

Hvis din butik har aktiveret Shopify Payments, modtager du betalinger via Shopify-udbetalinger, når en kunde betaler med Shopify Payments og bestemte hurtigere betalingsproces.

Hvis kunder betaler ved hjælp af betalingsgateways fra tredjepart, vil du ikke få vist dine udbetalingsoplysninger i Shopify-administratoren. Tredjepartsudbydere af betalingstjenester har deres egne måder at vise dine udbetalinger på. Kontakt din tredjepartsudbyder af betalingstjenester for at få mere at vide om, hvordan de viser udbetalingsoplysninger. Du kan se en oversigt over, hvordan betalinger fungerer sammen med Shopify, i vores vejledning Få betaling.

Shopify Payments-betalings perioder baggrund af land og område
betalingstjenesteudbyder Leverandørtype Sådan betaler kunden Sådan får du betaling
Shopify Payments Betalingsgateway Kunden betaler ved hjælp af Shopify Payments i betalingsprocessen. Du modtager betaling via Shopify Payments.
Apple Pay Hurtigere betalingsproces Kunden betaler med Apple Pay i betalingsprocessen. Du modtager betaling via Shopify Payments.
Amazon Pay Betalingsgateway Kunden betaler med Amazon Pay i betalingsprocessen. Du modtager betaling via Amazon.
PayPal Betalingsgateway Kunden betaler ved hjælp af PayPal i betalingsprocessen. Du modtager betaling via PayPal.
Google Pay Hurtigere betalingsproces Kunden betaler ved hjælp af Google Pay i betalingsprocessen. Du modtager betaling via Shopify Payments.
Shop Pay Hurtigere betalingsproces Kunden betaler med Shopify Pay i betalingsprocessen. Du modtager betaling via Shopify Payments.

Betalingsperioder

Din betalingsperiode henviser til tidsrummet fra den dag, hvor en kunde afgiver en ordre i din butik, og den dag, hvor pengene for denne ordre sendes til din bankkonto. Den dag, hvor en kunde afgiver en ordre i din butik, afgøres af det tidspunkt, hvor ordren blev afgivet i tidszonen UTC. Penge for ordrer, der er afgivet fredag, lørdag og søndag, grupperes og sendes samlet som én betaling.

Hvis du bruger en betalingsplan, justeres din betalingsperiode i henhold til den tidsplan, du angiver.

Bemærk: Pengene kan muligvis ikke ses på din bankkonto, lige efter de er sendt. Banker er normalt mellem 24-72 timer om at behandle indbetalinger på din bankkonto.

Længden af din betalingsperiode afhænger af det land, som din butik ligger i:

Shopify Payments-betalings perioder baggrund af land og område
Land Betalingsperiode

Australien

USA

2 arbejdsdage

Østrig

Canada

Danmark

Tyskland

Irland

Holland (Nederlandene)

Belgien

New Zealand

Spanien

Storbritannien

3 arbejdsdage

Hongkong SAR, Kina

Italien

Singapore

Sverige

4 arbejdsdage

Japan

Hvis din virksomhed ligger i Japan, bliver du kun betalt om fredagen. Betalingsperioden er 5 dage plus det antal dage, der er indtil fredag. Hvis din kunde, f.eks. afgiver en ordre i din butik på en onsdag, sendes midlerne fra denne ordre til din bankkonto om fredagen i den efterfølgende uge (8 arbejdsdage senere). Hvis kunden afgiver en ordre i din butik på en søndag, sendes midlerne fra denne ordre til din bankkonto om fredagen i samme uge (5 arbejdsdage senere).

Hvis din kunde har betalt via JCB, er betalingsperioden 30 dage. Denne periode tælles fra datoen, hvor kunden afgiver din ordre, til den dato, hvor midlerne sendes til din bankkonto.

Sporing af udbetalinger og gebyrer

Advarsel! Du skal gennemføre opsætningen af din Shopify-betalinger-konto, herunder alle dine forretningsoplysninger og bankoplysninger, inden for 21 dage efter dit første salg. Hvis din konto ikke er konfigureret inden for 21 dage, refunderes alle betalinger automatisk til køberen.

Du kan følge din planlagte udbetalingssaldo og udbetalingsplan i Shopify-administratoren. Betalinger synkroniseres med den relevante ordre. Dette gør det nemmere at se, hvor meget du modtager for den enkelte ordre.

Når du bruger Shopify Payments, betaler du korttaksten, men du betaler ikke et abonnementsgebyr for transaktionen. Butikker, der bruger en tredjepartsudbyder af betalingstjenester, betaler både Shopifys abonnementsgebyrer for transaktioner samt kreditkortgebyrer hos deres tredjepartsudbyder af betalingstjenester.

Bemærk: Hvis du bruger Shopify Payments i Irland, opkræves der 23 % moms sammen med korttaksten.

Du kan modtage udbetalinger i en anden valuta end den valuta, som du sælger i, når du bruger Shopify Payments. Se Salg og betaling i forskellige valutaer for at få flere oplysninger.

Se dine udbetalinger

Bemærk: Hvis du befinder dig i Storbritannien eller Irland, vil du se "Earthport PLC Shopify" på dine kontoudskrifter i stedet for "Shopify", når der sættes penge ind på din bankkonto.

Fremgangsmåde:

1. Klik på knappen Vis udbetalinger i afsnittet Shopify Payments.

Siden Udbetalinger viser dine tidligere udbetalinger og dine næste udbetalinger. Hvis du har planlagt dine udbetalinger, kan du se den anslåede betalingsdato. Du kan se den tilgængelige saldo for din næste udbetaling samt reserverede midler.

Afsnittet Alle udbetalinger angiver alle dine udbetalinger og deres aktuelle status:

• Undervejs: Udbetalingen er ved at blive overført til din bankkonto.
  • Betalt: Din udbetaling er blevet sendt til din bank. Det betyder ikke, at du har midlerne på din bankkonto. Din bank skal muligvis stadig behandle midlerne og sætte dem ind på din konto.
  • Mislykket: Din bank kunne ikke behandle din udbetaling, så dine midler blev ikke sat ind på din konto.

Vis alle transaktioner

Hvis du klikker på Transaktioner på siden Udbetalinger, kan du se alle de transaktioner, der er knyttet til alle dine udbetalinger.

Transaktioner har samme de samme statusser som udbetalinger samt statussen Afventer. Transaktioner, der er markeret som Afventer er for salg, du har foretaget, men som ikke er blevet sendt til din bankkonto endnu. Udbetalingsdatoen for afventende transaktioner er kun et estimat.

Se en bestemt udbetaling

Der er to måder, du kan se oplysningerne om en bestemt udbetaling på:

• Klik på beløbet for udbetalingen i udbetalingsplanen.
  • Klik på datoen for udbetalingen i afsnittet Alle udbetalinger.

Du kan se siden for din valgte udbetaling, når du har klikket på et af linkene. Afsnittet Oversigt viser det samlede beløb til udbetaling samt en opdeling af debiteringer, tilbagebetalinger, justeringer og reserveringer. Afsnittet Transaktioner viser oplysningerne for hver transaktion, der er inkluderet i udbetalingen.

Rediger beskrivelsen af din udbetalingsopgørelse

Udbetalingsbeskrivelsen afgør, hvordan dine udbetalinger vises i dit kontoudtog. Som standard vises beskrivelsen af din udbetalingsopgørelse som Shopify. Hvis du vil ændre udseendet af dine udbetalinger, kan du redigere beskrivelsen i indstillingerne for Betalingstjenesteudbydere.

Det kan tage op til tre arbejdsdage, før ændringer af beskrivelsen af din udbetalingsopgørelse afspejles på din bankkonto. Hvis du ændrer beskrivelsen, er det kun udseendet af fremtidige udbetalinger, der ændres, og ikke tidligere eller afventende udbetalinger.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Administrer i afsnittet Shopify Payments. 3. Rediger beskrivelsen under Beskrivelse af udbetalingsopgørelse i området Udbetalingsoplysninger. 4. Klik på Gem.

Planlæg dine udbetalinger

Bemærk: Hvis din virksomhed ligger i Japan, kan du ikke ændre din udbetalingsplan. I Japan er udbetalinger planlagt til at foregå på fredage.

Du modtager som standard betaling hver dag, så snart du har beløb klar til udbetaling. Hvis du vil modtage din betaling med regelmæssige intervaller, kan du konfigurere en ugentlig eller månedlig udbetalingsplan. Når du opdaterer din udbetalingsplan, forsinkes afventende udbetalinger indtil næste gældende udbetalingsdato på din nye plan. Hvis du vælger en gentagen dato til din udbetaling, planlægges udbetalingen til denne dato, men din bank kan være længere tid om at behandle overførslen.

Pengene kan muligvis ikke ses på din bankkonto, lige efter de er sendt. Banker er normalt mellem 24-72 timer om at behandle indbetalinger på din bankkonto.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Administrer i afsnittet Shopify Payments.
  2. Vælg en udbetalingsplan i feltet Udbetalingsplan i afsnittet Udbetalingsoplysninger.
  3. Klik på Gem.

Bemærk: Hvis der er planlagt en udbetaling for en weekend eller en helligdag, udbetales den på den næste arbejdsdag. Udbetalinger, der er planlagt til mellem den 29. og den 31. i måneden, udbetales på den sidste dag i måneden for måneder med færre end 29 til 31 dage.

Mislykkede udbetalinger

Nogle gange kan en udbetaling mislykkes. Dette ser som regel på grund af et problem med din registrerede bankkonto. Du modtager en e-mail, når en udbetaling mislykkes. Du får også en meddelelse på startsiden i din Shopify-administrator. Alle dine planlagte udbetalinger sættes på pause, indtil problemet med din bankkonto er løst.

På udbetalingssiden kan du se en fejlmeddelelse, der forklar, hvorfor udbetalingen mislykkedes, samt hvad du kan gøre for at løse problemet. Hvis udbetalingen mislykkedes på grund af et problem med dine bankkontooplysninger, vises der et link, som du kan klikke på for at opdatere dem.

Hvis du er i tvivl om, hvorfor udbetalingen mislykkedes, skal du kontakte din bank for at undersøge problemet.

Når problemet er løst, kan du i de fleste tilfælde klikke på Forsøg udbetaling igen på udbetalingssiden. Hvis du forsøger udbetalingen igen, inden problemet er løst, mislykkes udbetalingen igen. Forsøg udbetaling igen vises ikke ved alle fejl. Hvis din bankkonto, f.eks., er blevet lukket, vil beskeden foreslå, at du tilføjer en ny bankkonto for at løse problemet. Din udbetaling forsøges automatisk igen, når problemet er blevet løst.