Få betaling med Shopify Payments

Bemærk! Shopify-betalinger er kun tilgængelig for butikker i visse lande. Du kan se en liste over understøttede lande under Kan jeg bruge Shopify Payments?.

Shopify Payments er den mest enkle måde at acceptere betalinger på online. Det fjerner besværet med at skulle konfigurere en shopejerkonto hos en tredjepartsbetalingstjenesteudbyder og derefter indtaste dine legitimationsoplysninger i Shopify. Da Shopify Payments er fuldt integreret med din butik, kan du se dine udbetalinger direkte i Shopify-administratoren.

Hvis din butik har aktiveret Shopify Payments, modtager du betalinger via Shopify-udbetalinger, når en kunde betaler med Shopify Payments og bestemte hurtigere betalingsproces.

Hvis kunder betaler ved hjælp af betalingsgateways fra tredjepart, vil du ikke få vist dine udbetalingsoplysninger i Shopify-administratoren. Tredjepartsudbydere af betalingstjenester har deres egne måder at vise dine udbetalinger på. Kontakt din tredjepartsudbyder af betalingstjenester for at få mere at vide om, hvordan de viser udbetalingsoplysninger. Du kan se en oversigt over, hvordan betalinger fungerer sammen med Shopify, i vores vejledning Få betaling.

Shopify Payments-betalings perioder baggrund af land og område
betalingstjenesteudbyder Leverandørtype Sådan betaler kunden Sådan får du betaling
Shopify Payments Betalingsgateway Brug af Shopify Payments Ved hjælp af Shopify Payments
Apple Pay Hurtigere betalingsproces Brug af Apple pay Ved hjælp af Shopify Payments
Amazon Pay Betalingsgateway Brug af Amazon pay Af Amazon
PayPal Betalingsgateway Brug af PayPal Af PayPal
Google Pay Hurtigere betalingsproces Brug af Google Pay Ved hjælp af Shopify Payments
Shop Pay Hurtigere betalingsproces Brug af Shop Pay Ved hjælp af Shopify Payments
Shop Pay Afbetaling Betalingsgateway Brug af Shop Pay Af Affirm via Shopify Payments

Betalingsperioder

Din betalingsperiode henviser til tidsrummet fra den dag, hvor en kunde afgiver en ordre i din butik, og den dag, hvor pengene for denne ordre sendes til din bankkonto. Den dag, hvor en kunde afgiver en ordre i din butik, afgøres af det tidspunkt, hvor ordren blev afgivet i tidszonen UTC. Penge for ordrer, der er afgivet fredag, lørdag og søndag, grupperes og sendes samlet som én betaling.

Hvis du bruger en betalingsplan, justeres din betalingsperiode i henhold til den tidsplan, du angiver.

Længden af din betalingsperiode afhænger af det land, som din butik ligger i:

Shopify Payments udbetaler i perioder, som afhænger af land og område
Land Betalingsperiode

Australien

USA

2 arbejdsdage

Østrig

Canada

Danmark

Tyskland

Italien

Irland

Holland (Nederlandene)

Belgien

New Zealand

Spanien

Sverige

Storbritannien

3 arbejdsdage

Hongkong SAR

Singapore

4 arbejdsdage

Japan

Hvis din virksomhed ligger i Japan, skal du angive din almindelige udbetalingsdag til mandag, tirsdag, onsdag, torsdag eller fredag. Du kan vælge at modtage betaling ugentligt eller månedligt. Betalingsperioden er 5 dage plus det antal dage, der er indtil din udbetalingsdag. Hvis din kunde f.eks. afgiver en ordre i din butik på en onsdag, og din udbetalingsdag er fredag, sendes midlerne for denne ordre til din bankkonto om fredagen i den efterfølgende uge (8 arbejdsdage senere). Hvis kunden afgiver en ordre i din butik på en søndag, sendes midlerne fra denne ordre til din bankkonto om fredagen i samme uge (5 arbejdsdage senere).

Hvis din kunde betaler via JCB, er betalingsperioden 30 dage. Denne periode tælles fra den dato, hvor ordren afgives, samt det antal dage, der er indtil din udbetalingsdato. Herefter sendes midlerne til din bankkonto.

Sporing af udbetalinger og gebyrer

Advarsel! Du skal gennemføre opsætningen af din Shopify-betalinger-konto, herunder alle dine forretningsoplysninger og bankoplysninger, inden for 21 dage efter dit første salg. Hvis din konto ikke er opsat inden for 21 dage, refunderes alle betalinger automatisk til køberen.

Du kan følge din planlagte udbetalingssaldo og udbetalingsplan i Shopify-administratoren. Betalinger synkroniseres med den relevante ordre. Dette gør det nemmere at se, hvor meget du modtager for den enkelte ordre.

Når du bruger Shopify Payments, betaler du korttaksten, men du betaler ikke et abonnementsgebyr for transaktionen. Butikker, der bruger en tredjepartsudbyder af betalingstjenester, betaler både Shopifys abonnementsgebyrer for transaktioner samt kreditkortgebyrer hos deres tredjepartsudbyder af betalingstjenester.

Du kan modtage udbetalinger i en anden valuta end den valuta, som du sælger i, når du bruger Shopify Payments. Se Salg og betaling i forskellige valutaer for at få flere oplysninger.

Tilbagebetaling af en ordre

Hvis du bruger Shopify Payments og foretager en tilbagebetaling, fratrækkes beløbet din næste tilgængelige udbetaling.

Hvis du bruger Shopify Payments, og din udbetaling ikke har nok penge til en returnering, er der forskellige udfald, afhængigt af hvor du befinder dig. For butikker beliggende i:

• I Østrig, Danmark, Tyskland, Hongkong, Irland, Italien, Holland, Singapore, Spanien, Sverige, New Zealand og Storbritannien trækkes den resterende del af tilbagebetalingen fra din næste udbetaling, indtil beløbet for tilbagebetalingen er dækket.

• I USA, Canada og Australien trækkes saldoen fra din bankkonto på den dag for udbetalingen.

Det kan tage op til 10 arbejdsdage, før en refusion krediteres tilbage til din kunde.

Hvis udbetaling af en negativ saldo mislykkedes, forsøges udbetalingen igen efter 3 arbejdsdage. Se Ofte stillede spørgsmål om Shopify Payments for at få mere at vide om, hvordan du udsteder refusioner med Shopify Payments..

Hvis du refunderer en ordre til butikskredit ved hjælp af Shopify POS, kan du refundere beløbet til den oprindelige betalingsmetode senere. Se Point of Sale (POS) for at få mere at vide om Shopify POS.

Hvis saldoen på din Shopify Payments-konto er negativ, kan du muligvis ikke udstede en tilbagebetaling. Tilbagebetalinger angives som Afventer, indtil du har foretaget nok salg til at få en positiv saldo på din Shopify Payments-konto. Derefter kan du udstede en tilbagebetaling.

Se dine udbetalinger

Fremgangsmåde:

1. Klik på knappen Vis udbetalinger i afsnittet Shopify Payments.

Siden Udbetalinger viser dine tidligere udbetalinger og dine næste udbetalinger. Hvis du har planlagt dine udbetalinger, kan du se den anslåede betalingsdato. Du kan se den tilgængelige saldo for din næste udbetaling samt reserverede midler.

Afsnittet Alle udbetalinger angiver alle dine udbetalinger og deres aktuelle status:

• Undervejs: Udbetalingen er ved at blive overført til din bankkonto.
  • Betalt: Din udbetaling er blevet sendt til din bank. Det betyder ikke, at du har midlerne på din bankkonto. Din bank skal muligvis stadig behandle midlerne og sætte dem ind på din konto.
  • Mislykket: Din bank kunne ikke behandle din udbetaling, så dine midler blev ikke sat ind på din konto.

Vis alle transaktioner

Hvis du klikker på Transaktioner på siden Udbetalinger, kan du se alle de transaktioner, der er knyttet til alle dine udbetalinger.

Transaktioner har samme de samme statusser som udbetalinger samt statussen Afventer. Transaktioner, der er markeret som Afventer er for salg, du har foretaget, men som ikke er blevet sendt til din bankkonto endnu. Udbetalingsdatoen for afventende transaktioner er kun et estimat.

Se en bestemt udbetaling

Der er to måder, du kan se oplysningerne om en bestemt udbetaling på:

• Klik på beløbet for udbetalingen i udbetalingsplanen.
  • Klik på datoen for udbetalingen i afsnittet Alle udbetalinger.

Du kan se siden for din valgte udbetaling, når du har klikket på et af linkene. Afsnittet Oversigt viser det samlede beløb til udbetaling samt en opdeling af debiteringer, tilbagebetalinger, justeringer og reserveringer. Afsnittet Transaktioner viser oplysningerne for hver transaktion, der er inkluderet i udbetalingen.

Rediger beskrivelsen af din udbetalingsopgørelse

Udbetalingsbeskrivelsen afgør, hvordan dine udbetalinger vises i dit kontoudtog. Som standard vises beskrivelsen af din udbetalingsopgørelse som Shopify. Hvis du vil ændre udseendet af dine udbetalinger, kan du redigere beskrivelsen i indstillingerne for Betalingstjenesteudbydere.

Det kan tage op til tre arbejdsdage, før ændringer af beskrivelsen af din udbetalingsopgørelse afspejles på din bankkonto. Hvis du ændrer beskrivelsen, er det kun udseendet af fremtidige udbetalinger, der ændres, og ikke tidligere eller afventende udbetalinger.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Administrer i afsnittet Shopify Payments. 3. Rediger beskrivelsen under Beskrivelse af udbetalingsopgørelse i området Udbetalingsoplysninger. 4. Klik på Gem.

Planlæg dine udbetalinger

Du modtager som standard betaling hver arbejdsdag, så snart du har beløb klar til udbetaling. Hvis du vil modtage din betaling med regelmæssige intervaller, kan du konfigurere en ugentlig eller månedlig udbetalingsplan. Når du opdaterer din udbetalingsplan, forsinkes afventende udbetalinger indtil næste gældende udbetalingsdato på din nye plan. Hvis du vælger en gentagen dato til din udbetaling, planlægges udbetalingen til denne dato, men din bank kan være længere tid om at behandle overførslen.

Pengene kan muligvis ikke ses på din bankkonto, lige efter de er sendt. Banker er normalt mellem 24-72 timer om at behandle indbetalinger på din bankkonto.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Administrer i afsnittet Shopify Payments.
  2. Vælg en udbetalingsplan i feltet Udbetalingsplan i afsnittet Udbetalingsoplysninger.
  3. Klik på Gem.

Mislykkede udbetalinger

Nogle gange kan en udbetaling mislykkes. Dette ser som regel på grund af et problem med din registrerede bankkonto. Du modtager en mail, når en udbetaling mislykkes. Du får også en meddelelse på startsiden i din Shopify-administrator. Alle dine planlagte udbetalinger sættes på pause, indtil problemet med din bankkonto er løst.

På udbetalingssiden kan du se en fejlmeddelelse, der forklar, hvorfor udbetalingen mislykkedes, samt hvad du kan gøre for at løse problemet. Hvis udbetalingen mislykkedes på grund af et problem med dine bankkontooplysninger, vises der et link, som du kan klikke på for at opdatere dem.

Hvis du er i tvivl om, hvorfor udbetalingen mislykkedes, skal du kontakte din bank for at undersøge problemet.

Når problemet er løst, kan du i de fleste tilfælde klikke på Forsøg udbetaling igen på udbetalingssiden. Hvis du forsøger udbetalingen igen, inden problemet er løst, mislykkes udbetalingen igen. Forsøg udbetaling igen vises ikke ved alle fejl. Hvis din bankkonto, f.eks., er blevet lukket, vil beskeden foreslå, at du tilføjer en ny bankkonto for at løse problemet. Din udbetaling forsøges automatisk igen, når problemet er blevet løst.