Ofte stillede spørgsmål om Shopify Payments

Udbetalinger

• Hvordan modtager jeg betaling?
  • Kan jeg få mine penge hurtigere?
  • Hvad tæller som en arbejdsdag?
  • Hvorfor viser min udbetaling "Betalt", når der ikke er indsat nogen penge?
  • Min udbetaling mislykkedes. Hvad skal jeg gøre?
  • Hvorfor er der 30 dage mellem alle mine udbetalinger?

Hvordan modtager jeg betaling?

Shopify Payments overfører penge til den bankkonto, du har angivet på siden Betalingstjenesteudbydere i din Shopify-administrator. Den konto, du bruger til at acceptere udbetalinger med, skal være en komplet checkkonto eller en aktuel konto i Storbritannien og Irland. Du kan få flere oplysninger om de bankkonti, du kan bruge, i Konfiguration af Shopify Payments.

Bemærk: Du kan ikke modtage pengene, hvis din udbetaling er under 1 USD, 1 GBP eller 1 EUR, alt efter hvilken valuta din butik bruger. Beløbet bliver føjet til din næste udbetaling, der overholder dette krav.

Kan jeg få mine penge hurtigere?

Den tid, det tager for Shopify Payments at overføre penge til din bankkonto, afhænger af din betalingsperiode. Vi kan ikke forlænge en individuel kontos betalingsperiode, men vi arbejder på at forkorte betalingsperioderne for alle konti. Du kan se alle de overførsler til din bankkonto, som Shopify Payments forsøger at foretage, på din udbetalingsplan i Shopify-administratoren.

Hvad tæller som en arbejdsdag?

Arbejdsdage er mandag til fredag bortset fra føderale helligdage for shopejere i USA og lovbestemte helligdage for shopejere i Storbritannien, Irland, Australien og New Zealand. Den dag, hvor en kunde afgiver en ordre i din butik, afgøres af det tidspunkt, hvor ordren blev afgivet i tidszonen UTC.

Hvorfor viser min udbetaling "Betalt", når der ikke er indsat nogen penge?

Vi overfører penge hver dag, men de fleste banker behandler kun overførsler på arbejdsdage. Det betyder, at du typisk først vil se pengene på din bankkonto den første dag, din bank er åben efter en helligdag eller weekend, hvis pengene blev sendt til dig der. Overførsler, der foretages på en arbejdsdag, burde være på din konto dagen efter.

Hvis overførslen blev sendt på en arbejdsdag, og du ikke kan se pengene på din bankkonto inden for nogle dage, betyder det sandsynligvis, at overførslen mislykkedes. Banker kan være 3-5 arbejdsdage om at informere os om mislykkede overførsler. Herefter sender vi en meddelelse om en mislykket overførsel (hvis det er aktiveret i Shopify Payments-kontoindstillingerne) og opdaterer dit administratorbanner med årsagen til den mislykkede udbetaling.

Min udbetaling mislykkedes. Hvad skal jeg gøre?

Når en overførsel mislykkes, sættes udbetalinger til din bankkonto på pause, inden problemet er løst. Hvis du vil løse et problem, som betyder, at dine overførsler mislykkes, skal du følge vejledningen på banneret Overførsel mislykkedes på siden Udbetalinger. Du kan f.eks. blive bedt om at opdatere dine bankoplysninger eller om at klikke på Prøv udbetaling igen.

Hvis du opdaterer din bankkonto til en gyldig checkkonto, vil mislykkede overførsler automatisk blive forsøgt igen inden for de næste 72 timer. Hvis din aktuelle konto er gyldig, og du ikke ved, hvorfor overførslen mislykkedes, skal du kontakte din bank for at høre nærmere. Få flere oplysninger under Få betaling med Shopify Payments.

Hvorfor er der 30 dage mellem alle mine udbetalinger?

I nogle tilfælde er dine ordrer underlagt en 30-dages udbetalingsperiode på grund af de produkter, som du sælger. Vores betalingspartner kræver denne udbetalingsperiode for nogle virksomheder. Du får direkte besked, hvis din konto kræver en 30-dages udbetalingsperiode i stedet for den normale udbetalingsperiode.

Din Shopify Payments-konto

• Min Shopify Payments-konto er sat på pause. Hvad skal jeg gøre?
  • Er der nogen behandlingsbegrænsninger eller reserverede midler?
  • Kan jeg bruge en bankkonto med flere underskrivere?
  • Er der bestemte virksomheder, som ikke må bruge Shopify Payments?
  • Hvor kan jeg finde servicevilkårene for Shopify Payments?
  • Hvordan overfører jeg ejerskabet af min Shopify Payments-konto?
  • Kan jeg betale min Shopify-faktura med pengene på min Shopify Payments-saldo?

Min Shopify Payments-konto er sat på pause. Hvad skal jeg gøre?

Når en Shopify Payments-konto er sat på pause, får Shopify-kontohaveren tilsendt en e-mail med yderligere oplysninger. For at løse problemet skal du læse denne e-mail og besvare den direkte.

Beskytter Shopify mig mod chargeback-tilbageførsler?

Nej, du har selv ansvaret for chargeback-tilbageførsler. Shopify kan hjælpe dig med understøttende dokumentation, så du kan bestride chargebacks, men det er kortholderens bank, der afgør, om en chargeback er berettiget. Shopify kan ikke ændre eller appellere bankens afgørelse.

Er der nogen behandlingsbegrænsninger eller reserverede midler?

Der er ingen grænser for, hvor stort et beløb du kan modtage via Shopify Payments hver måned eller pr. transaktion. Din saldo overføres til din bankkonto efter samme tidsplan, uanset volumen.

I sjældne tilfælde kan vi bede om en yderligere reservebeholdning. Hvis vi mener, at dette er nødvendigt for din virksomhed, vil du blive kontaktet direkte af vores godkendelsesteam.

Kan jeg bruge en bankkonto med flere underskrivere?

Ja. Den øgede sikkerhed, som bankerne tilbyder med flere underskrivere, bruges til at beskytte ændringer af selve kontoen, og ikke transaktioner til og fra kontoen. Hvis din konto er konfigureret til at modtage ACH (Automated Clearing House)-overførsler, kan Shopify overføre penge til den.

Er der bestemte virksomheder, som ikke må bruge Shopify Payments?

Ja, der er visse typer af virksomheder og tjenester, som ikke må bruge Shopify Payments. Se Forbudte virksomheder, og tjek listen over forbudte virksomhedstyper for det land, hvor din virksomhed opererer.

Hvor kan jeg finde servicevilkårene for Shopify Payments?

Servicevilkårene (TOS) for Shopify Payments og relaterede juridiske dokumenter findes på Shopify Legal.

Hvordan overfører jeg ejerskabet af min Shopify Payments-konto?

Kontakt Shopify Support, hvis du vil overføre ejerskabet af din Shopify Payments-konto. Hvis du sælger din butik ved hjælp af Shopifys Exchange Marketplace, bliver processen håndteret af Exchange-teamet.

Kan jeg betale min Shopify-faktura med pengene på min Shopify Payments-saldo?

Ja. Hvis du er bosiddende i USA og bruger Shopify Payments, kan du betale fakturaen for dit Shopify-abonnement med pengene på din Shopify Payments-saldo.

Lokation og valuta

• Hvilken valuta kan jeg sælge i?
  • Kan jeg sælge i USD i Canada?
  • Hvad er indenlandske kort?
  • Hvad er internationale kort?
  • Hvad er europæiske kort?
  • Omfatter Shopify Payments-gebyrer GST (Goods and Service Tax) i Australien?
  • Hvor kan jeg finde ud af, hvor meget GST der er opkrævet på Shopify Payments-gebyrer?
  • Omfatter Shopify Payments-gebyrer moms for butikker i Europa?
  • Hvad er PSD2?
  • Hvad er 3D Secure-betaling?

Hvilken valuta kan jeg sælge i?

Den valuta, du kan sælge i, afhænger af det land, hvor din virksomhed ligger. Se Understøttede valutaer for at få en liste over kombinationer af lande og valutaer, som Shopify Payments understøtter.

Kan jeg sælge i USD i Canada?

Ja, men du skal sørge for, at din bankkonto er kompatibel. Du kan få mere at vide om kravene til bankkontoen for din valuta i Konfiguration af Shopify Payments.

Bemærk: Du kan modtage udbetalinger i en anden valuta end den valuta, du sælger med, når du bruger Shopify Payments. Få flere oplysninger i Salg og betaling i forskellige valutaer.

Hvad er indenlandske kort?

Indenlandske kort er kreditkort, som udstedes og bruges i samme land eller område, som din virksomhed har adresse i. Det betyder, at det pengeinstitut, der udstedte kreditkortet, ligger i samme land eller område som din virksomhed.

Hvis f.eks. din virksomhed er beliggende i Japan, og en kunde foretager et køb med et kreditkort fra Japan, er det et indenlandsk kreditkortkøb.

Hvad er internationale kort?

Internationale kort er kreditkort, som udstedes og bruges i et andet land, end din virksomhed har adresse i. Dette betyder, at det pengeinstitut, der udstedet kreditkortet, ligger i det andet land end din virksomhed.

Hvis f.eks. din virksomhed er beliggende i Tyskland, og en kunde foretager et køb med et kreditkort i USA, er dette et internationalt kreditkortkøb. Dette skyldes, at kundens kreditkort er fra et andet land eller område end det, som din virksomhed har adresse i.

Bemærk: Hvis din onlinebutik har hjemsted i USA, og du modtager betalinger via Shopify Payments, bliver du opkrævet et udlandsgebyr på 1 % for alle salg, der betales med kreditkort udstedt i et anden land.

Hvad er europæiske kort?

Europæiske kort er kreditkort, som udstedes og bruges i bestemte lande og områder i Europa. Det betyder, at det pengeinstitut, der udstedte kreditkortet, kan være beliggende i et andet land eller område end din virksomhed. Europæiske kort behandles på samme måde som indenlandske kort.

Hvis f.eks. din virksomhed er beliggende i Holland, og en kunde foretager et køb med et kreditkort i Irland, er dette et europæisk kreditkortkøb. Din kundes kreditkort er et europæisk kreditkort, fordi det er udstedt i et understøttet europæisk land eller område.

Listen over lande og områder, der understøttes som europæiske kort, er:

Liste over europæiske lande og områder og deres landekoder
Land eller område Landekode
Andorra AD
Østrig AT
Belgien BE
Bulgarien BG
Kroatien HR
Cypern CY
Tjekkiet CZ
Danmark DK
Estland EE
Færøerne FO
Finland FI
Frankrig FR
Tyskland DE
Gibraltar GI
Grækenland GR
Grønland GL
Guernsey GG
Vatikanstaten VA
Ungarn HU
Island IS
Irland IE
Isle of Man IM
Israel IL
Italien IT
Jersey JE
Letland LV
Liechtenstein LI
Litauen LT
Luxembourg LU
Nordmakedonien MK
Malta MT
Monaco MC
Montenegro ME
Holland (Nederlandene) NL
Norge NO
Polen PL
Portugal PT
Rumænien RO
Saint Pierre og Miquelon PM
San Marino SM
Serbien RS
Slovakiet SK
Slovenien SI
Spanien ES
Svalbard og Jan Mayen SJ
Sverige SE
Schweiz CH
Tyrkiet TR
Storbritannien GB

Omfatter Shopify Payments-gebyrer GST (Goods and Service Tax) i Australien?

Ja. Den aktuelle australske GST-sats på 10 % opkræves for alle transaktioner, der behandles via Shopify Payments.

Hvor kan jeg finde ud af, hvor meget GST der er opkrævet på Shopify Payments-gebyrer?

Du kan eksportere et regneark med dine transaktioner, som viser, hvor meget GST du har betalt.

Omfatter Shopify Payments-gebyrer moms for butikker i Europa?

Shopify Payments-gebyrer omfatter ikke moms for butikker i Tyskland og Spanien. Hvis din butik ligger i Tyskland eller Spanien, skal du muligvis opgøre moms til den gældende lokale momssats på din momsangivelse.

For butikker i Irland opkræves der 23 % moms ud over Shopify Payments-gebyrerne.

Hvad er PSD2?

Den 14. september 2019 blev det reviderede betalingstjenestedirektiv, også kaldet PSD2, indført i alle lande i det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) og Storbritannien. Der forventes en 18-måneders overgangsperiode, hvor webshops i de berørte lande kan tilpasse sig PSD2-betingelserne.

PSD2 introducerer nye, strenge sikkerhedskrav til elektroniske betalinger for at mindske risikoen for svindel. Du overholder PSD2-betingelserne, hvis du bruger Shopify Payments via vores integrerede 3D Secure-betaling.

Hvad er 3D Secure-betaling?

3D Secure er et ekstra sikkerhedslag til online kreditkort- og debetkorttransaktioner. Det skaber et ekstra godkendelsestrin for onlinetransaktioner ved at omdirigere brugeren til kortudstederens domæne og derefter tilbage til webshoppens domæne for at gennemføre betalingen. Hvis du bruger Shopify Payments eller Stripe som betalingsgateway, bruger du automatisk et 3D Secure-betalingsflow.

Alle webshops skal have 3D Secure-integration for at overholde ovennævnte PSD2-direktiv.

Køb og tilbagebetalinger

• Kan jeg acceptere debetkort i Shopify Payments?