Ofte stillede spørgsmål om Shopify Payments

Find svar på ofte stillede spørgsmål om Shopify Payments.

Udbetalinger

Hvordan modtager jeg betaling?

Shopify Payments overfører penge til den bankkonto, du har angivet på siden Betalingsudbydere i din Shopify-administrator. Den konto, du bruger til at acceptere udbetalinger med, skal være en Shopify Balance-konto, en komplet checkkonto eller en aktuel konto i Storbritannien og Irland. Du kan få mere at vide om de konti, du kan bruge, i afsnittet om krav til bankkonti for Shopify Payments i dit land.

Kan jeg få mine penge hurtigere?

Den tid, det tager for Shopify Payments at overføre penge til din bankkonto, afhænger af din betalingsperiode. Vi kan ikke forlænge en individuel kontos betalingsperiode, men vi arbejder på at forkorte betalingsperioderne for alle konti. Du kan gennemgå alle de overførsler til din konto, som Shopify Payments forsøger at foretage, i udbetalingsplanen i Shopify-administratoren.

Hvis du bruger en Shopify Balance-konto, kan du modtage dine Shopify Payments-indtægter inden for helt ned til én arbejdsdag. Arbejdsdage omfatter ikke weekender eller amerikanske helligdage. Hvis du også har Shop Pay Afbetaling aktiveret, og din kunde bruger det ved betalingen, kan udbetalingen tage op til tre arbejdsdage.

Hvad tæller som en arbejdsdag?

Arbejdsdage er mandag til fredag bortset fra føderale helligdage for shopejere i USA og lovbestemte helligdage for shopejere i Storbritannien, Irland, Australien og New Zealand. Den dag, hvor en kunde afgiver en ordre i din butik, afgøres af det tidspunkt, hvor ordren blev afgivet i tidszonen UTC.

Hvorfor viser min udbetaling “Betalt”, når der ikke er indsat nogen penge?

Vi overfører penge hver dag, men de fleste banker behandler kun overførsler på arbejdsdage. Det betyder, at du typisk først vil modtage pengene på din bankkonto den første dag, din bank er åben efter en helligdag eller weekend, hvis pengene blev sendt til dig der. Overførsler, der foretages på en arbejdsdag, burde være på din konto dagen efter.

Min udbetaling mislykkedes. Hvad skal jeg gøre?

Når en overførsel mislykkes, sættes udbetalinger til din bankkonto på pause, inden problemet er løst. Hvis du vil løse et problem, som betyder, at dine overførsler mislykkes, skal du følge vejledningen på banneret Mislykkede udbetalinger på siden Udbetalinger. Du kan f.eks. blive bedt om at opdatere dine bankoplysninger eller om at klikke på Prøv udbetaling igen.

Hvis du opdaterer din bankkonto til en gyldig checkkonto, vil mislykkede overførsler automatisk blive forsøgt igen inden for de næste 72 timer. Hvis din aktuelle konto er gyldig, og du ikke ved, hvorfor overførslen mislykkedes, skal du kontakte din bank for at høre nærmere. Få flere oplysninger under Få betaling med Shopify Payments.

Hvorfor er der 30 dage mellem alle mine udbetalinger?

I nogle tilfælde er dine ordrer underlagt en 30-dages udbetalingsperiode på grund af de produkter, som du sælger. Vores betalingspartner kræver denne udbetalingsperiode for nogle virksomheder. Du får direkte besked, hvis din konto kræver en 30-dages udbetalingsperiode i stedet for den normale udbetalingsperiode.

Din Shopify Payments-konto

Min Shopify Payments-konto er sat på pause. Hvad skal jeg gøre?

Når en Shopify Payments-konto er sat på hold, får Shopify-kontohaveren tilsendt en e-mail med yderligere oplysninger. For at løse problemet skal du læse denne mail og besvare den direkte. Få mere at vide om konto på hold.

Beskytter Shopify mig mod chargeback-tilbageførsler?

Nej, du har selv ansvaret for chargeback-tilbageførsler. Shopify kan hjælpe dig med understøttende dokumentation, så du kan bestride chargebacks, men det er kortholderens bank, der afgør, om en chargeback er berettiget. Shopify kan ikke ændre eller appellere bankens afgørelse.

Er der nogen behandlingsbegrænsninger eller reserverede midler?

Der er ingen grænser for, hvor stort et beløb du kan modtage via Shopify Payments hver måned eller pr. transaktion. Din saldo overføres til din bankkonto efter samme tidsplan, uanset volumen.

I sjældne tilfælde kan vi bede om en yderligere reservebeholdning. Hvis vi mener, at dette er nødvendigt for din virksomhed, vil du blive kontaktet direkte af vores godkendelsesteam.

Kan jeg bruge en bankkonto med flere underskrivere?

Ja. Den øgede sikkerhed, som banker tilbyder med flere skilte, bruges til at beskytte ændringer i selve kontoen, ikke regelmæssige transaktioner ind og ud af den. Hvis din konto er konfigureret til at modtage ACH (Automated Clearing House)-overførsler, kan Shopify overføre penge til den. Få mere at vide om kravene til bankkontoen.

Er der bestemte virksomheder, som ikke må bruge Shopify Payments?

Ja, der er nogle virksomhedstyper og tjenester, der ikke kan bruge Shopify Payments. For at få mere at vide om de forbudte virksomhedstyper læs afsnittet om forbudte virksomheder.

Hvor kan jeg finde servicevilkårene for Shopify Payments?

Servicevilkårene for Shopify Payments og relaterede juridiske dokumenter findes på Shopify Legal.

Hvordan overfører jeg ejerskabet af min Shopify Payments-konto?

Kontakt Shopify Support, hvis du vil overføre ejerskabet af din Shopify Payments-konto.

Hvad er en Shopify Balance-konto?

Shopify Balance er en økonomisk erhvervskonto, du kan bruge til at administrere din butiks betalinger og transaktioner fra ét sikkert sted. Hvis du er en kvalificeret shopejer i USA, vil du få en Shopify Balance-konto, når du aktiverer Shopify Payments. Du kan ændre din udbetalingskonto når som helst under Indstillinger > Betalinger.

Lokation og valuta

Hvilken valuta kan jeg sælge i?

Den valuta, du kan sælge i, afhænger af det land, hvor din virksomhed ligger. Se Understøttede valutaer for at få en liste over kombinationer af lande og valuta, som understøttes af Shopify Payments.

Kan jeg sælge i USD i Canada?

Ja, men du skal sørge for, at din bankkonto er kompatibel. Du kan få mere at vide om de konti, du kan bruge, i afsnittet om krav til bankkonti for Shopify Payments i dit land.

Hvad er indenlandske kort?

Indenlandske kort er kreditkort, som udstedes og bruges i samme land eller område, som din virksomhed har adresse i. Det betyder, at det pengeinstitut, der udstedte kreditkortet, ligger i samme land eller område som din virksomhed.

Hvis f.eks. din virksomhed er beliggende i Japan, og en kunde foretager et køb med et kreditkort fra Japan, er det et indenlandsk kreditkortkøb.

Hvad er internationale kort?

Internationale kort er kreditkort, som udstedes og bruges i et andet land, end din virksomhed har adresse i. Dette betyder, at det pengeinstitut, der udstedet kreditkortet, ligger i det andet land end din virksomhed.

Hvis f.eks. din virksomhed er beliggende i Tyskland, og en kunde foretager et køb med et kreditkort i USA, er dette et internationalt kreditkortkøb. Dette skyldes, at kundens kreditkort er fra et andet land eller område end det, som din virksomhed har adresse i.

Hvad er europæiske kort?

Europæiske kort er kreditkort, som udstedes og bruges i bestemte lande og områder i Europa. Det betyder, at det pengeinstitut, der udstedte kreditkortet, kan være beliggende i et andet land eller område end din virksomhed. Europæiske kort behandles på samme måde som indenlandske kort.

Hvis f.eks. din virksomhed er beliggende i Holland, og en kunde foretager et køb med et kreditkort i Irland, er dette et europæisk kreditkortkøb. Din kundes kreditkort er et europæisk kreditkort, fordi det er udstedt i et understøttet europæisk land eller område.

Listen over lande og områder, der understøttes som europæiske kort, er:

Liste over europæiske lande og områder og deres landekoder
Land eller område Landekode
Andorra AD
Østrig AT
Belgien BE
Bulgarien BG
Kroatien HR
Cypern CY
Tjekkiet CZ
Danmark DK
Estland EE
Færøerne FO
Finland FI
Frankrig FR
Tyskland DE
Gibraltar GI
Grækenland GR
Grønland GL
Guernsey GG
Vatikanstaten VA
Ungarn HU
Island IS
Irland IE
Isle of Man IM
Israel IL
Italien IT
Jersey JE
Letland LV
Liechtenstein LI
Litauen LT
Luxembourg LU
Nordmakedonien MK
Malta MT
Monaco MC
Montenegro ME
Holland (Nederlandene) NL
Norge NO
Polen PL
Portugal PT
Rumænien RO
Saint Pierre og Miquelon PM
San Marino SM
Serbien RS
Slovakiet SK
Slovenien SI
Spanien ES
Svalbard og Jan Mayen SJ
Sverige SE
Schweiz CH
Tyrkiet TR

Omfatter Shopify Payments-gebyrer GST (Goods and Service Tax) i Australien?

Ja. Den aktuelle australske GST-sats på 10 % opkræves for alle transaktioner, der behandles via Shopify Payments.

Omfatter Shopify Payments-gebyrer GST (Goods and Service Tax) i Singapore?

Ja. Den aktuelle GST-sats i Singapore på 7 % opkræves for alle transaktioner, der behandles via Shopify Payments.

Hvor kan jeg finde ud af, hvor meget GST der er opkrævet på Shopify Payments-gebyrer?

Du kan eksportere et regneark med dine transaktioner, som viser, hvor meget GST du har betalt.

Omfatter Shopify Payments-gebyrer moms for butikker i Europa?

Shopify Payments-gebyrer omfatter ikke moms for butikker i Europa bortset fra Irland. Du skal muligvis opgøre moms til den gældende lokale momssats på din momsangivelse.

Hvad er PSD2?

Den 14. september 2019 blev det reviderede betalingstjenestedirektiv, også kaldet PSD2, indført i alle lande i det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) og Storbritannien. Der forventes en 18-måneders overgangsperiode, hvor webshops i de berørte lande kan tilpasse sig PSD2-betingelserne.

PSD2 introducerer nye, strenge sikkerhedskrav til elektroniske betalinger for at mindske risikoen for svindel. Du overholder PSD2-betingelserne, hvis du bruger Shopify Payments via vores integrerede 3D Secure-betaling.

Hvad er 3D Secure-betaling?

3D Secure er et ekstra sikkerhedslag til online kreditkort- og debetkorttransaktioner. Det skaber et ekstra godkendelsestrin for onlinebetalinger ved at omdirigere brugeren til kortudstederens domæne og derefter tilbage til webshoppens domæne for at gennemføre betalingen. Webshops i lande, der er underlagt PSD2-direktivet, skal have 3D Secure-betalingsintegrationer for at overholde PSD2-direktivet.

Betalinger, der godkendes ved hjælp af 3D Secure, er beskyttet af et ansvarsskifte. Når en betaling godkendes ved hjælp af 3D Secure, overdrages ansvaret for chargebacks pga. svindel eller tvister, fra shopejeren til kortudstederen. Dette skifte betyder, at shopejere ikke længere kan holdes ansvarlige for udgifterne til en chargeback eller tvist. Kortudstedere har dog politikker, der fjerner dette ansvarsskifte, hvis der opstår for mange chargebacks. Visa har f.eks. en politik, der betyder, at shopejere, som modtager mere end 7.500 USD for chargebacks pga. svindel på én måned, ikke længere kan overdrage ansvaret til kortudstederen.

Hvis du bruger Shopify Payments eller Stripe som betalingsgateway, bruger du automatisk et-betalingsflow. Shopify Payments er optimeret til at minimere brugen af 3D Secure og bruger kun 3D Secure, når den udstedende bank kræver det, for at en transaktion kan godkendes korrekt.

Hvis du bruger en tredjepartsgateway og kræver 3D Secure, kan du bruge Cardinal som 3D Secure-udbyder.

Køb og refusioner

Er der et minimumsbeløb for transaktioner, når du bruger Shopify Payments?

Ja. Hvis transaktionstotalen er mindre end det mindste, vil kunden opleve en fejl ved betalingsprocessen. Minimumsbeløbet er på plads for at sikre, at du ikke mister penge fra en transaktion, når dine Shopify Payments-gebyrer er fratrukket.

Minimumsbeløbet er baseret på den valuta, som du modtager udbetalinger i.

Tabel, der fremhæver udbetalingsvalutaen og minimumsbeløbene.
Udbetalingens valuta Minimumsbeløb
USD, CAD, AUD, NZD, SGD 0,50 USD
DKK 2,50-kr.
EUR 0,50 EUR
GBP 0,30 GBP
HKD 4,00 USD
JPY 50 ¥
RON 2,00 lei