Sådan administrerer du multivalutaudbetalinger med Shopify-betalinger

Hvis du har butikker med en bred international kundebase, kan du optimere betalingsprocessen ved at håndtere udbetalinger i flere valutaer. På denne side kan du finde detaljerede oplysninger om, hvordan du håndterer multivalutaudbetalinger ved hjælp af Shopify Payments, herunder tilføjelse af flere bankkonti, forståelse af internationale udbetalingsgebyrer og konsekvenserne af at sælge i forskellige valutaer.

Oversigt over modtagelse af internationale udbetalinger

Når du bruger Shopify Payments og vælger at modtage udbetalinger i andre valutaer end din lokale valuta, opkræves der et udbetalingsgebyr for international valuta. Gebyret afhænger af dit specifikke Shopify-abonnement og dækker de omkostninger, der er forbundet med valutaomregning. Få mere at vide om vekselkurser og -gebyrer.

Tilføj en bankkonto til internationale udbetalinger

For virksomheder beliggende i områder som Canada, hvor både CAD og USD er almindeligt anvendt, kan du linke to bankkonti til at modtage udbetalinger i hver valuta. Du kan tilføje en bankkonto for at modtage udbetalinger i en international valuta.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Betalinger i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer i afsnittet Shopify Payments.
  3. Klik på Tilføj ved Udbetalingskonto i afsnittet Udbetalinger.
  4. I afsnittet Bankland skal du vælge det land, hvor din bankkonto er registreret.
  5. Angiv dit bankkontonummer i afsnittet Tilføj en bankkonto.
  6. I afsnittet Udbetalingsvaluta skal du vælge en valuta, som du vil have dine udbetalinger i, til din bankkonto.
  7. Klik på Tilføj bankkonto.

Angiv en standardbankkonto for udbetalinger

Når du har tilføjet flere bankkonti, skal du angive en som din standardkonto. Dette er den konto, hvor Shopify sender udbetalinger for alle valutaer, der ikke er matchet med en bestemt bankkonto. Hvis du ikke angiver en standardkonto, anses din første bankkonto som din standardkonto for udbetalinger.

Lad os f.eks. sige, at du modtager udbetalinger i CAD-valuta på din første bankkonto og i USD-valuta på din anden bankkonto, og du sælger også i EUR-valuta. Hvis du modtager en ordre i EUR-valuta, veksles EUR til valutaen for din standardbankkonto, i dette tilfælde CAD, og der opkræves vekselgebyrer.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Betalinger i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer i afsnittet Shopify Payments.
  3. I afsnittet Udbetalinger skal du klikke på ... ud for den bankkonto, du vil angive som standard.
  4. Klik på Angiv som standard, og klik derefter på Angiv som standard.

Administration af udbetalinger i flere valutaer for virksomheder med hjemsted i Canada

Virksomheder med Advanced Shopify- eller Shopify Plus-abonnementer i Canada kan administrere udbetalinger i både CAD og USD ved at tilknytte to separate bankkonti. Hver valutas transaktion behandles på deres respektive bankkonto. Ordrer i CAD dirigeres f.eks. til din CAD-bankkonto, og ordrer i USD udbetales til din bankkonto i USD.

Hvis du er en shopejer i Canada, der modtager udbetalinger i USD inden den 24. maj 2023, vil dine udbetalingsgebyrer ikke blive ændret, hvis du vælger at beholde din eksisterende opsætning med udbetalinger kun i USD. Hvis du beslutter dig for at føje endnu en bankkonto i CAD til din Shopify Payments-konto, vil alle udbetalinger, der modtages i USD, være underlagt et udbetalingsgebyr for international valuta.

Overvejelser i forbindelse med multivalutaudbetaling i Canada

Gennemgå følgende oplysninger for at få mere at vide om, hvordan du får betaling i flere valutaer:

• Understøttede valutaer: Hver understøttet valuta skal have en dedikeret bankkonto. Din CAD-bankkonto skal være placeret i Canada, men din USD-bankkonto kan være placeret i enten Canada eller USA.
  • Håndtering af ordrer i anden valuta end kontoens: Ordrer, der er afgivet i valutaer, der ikke har en specifik udbetalingskonto, veksles til standardkontoens valuta ved at anvende de relevante vekselgebyrer.
  • Inkludering af vekselgebyrer: Dine kunder behøver ikke at betale et vekselgebyr, når udbetalingsvalutaen og den valuta, du sælger i, er den samme. Du kan vælge at inkludere eller ekskludere vekselgebyrer i din prisstrategi ved at bruge prisjusteringer på forskellige markeder.
  • Refusion med multivaluta: Refusioner behandles på samme måde som andre transaktioner. Transaktionsgebyrer for kreditkort returneres dog ikke. Få mere at vide om refusion af ordrer.

Forstå udbetalingsgebyret for internationale valutaer

Shopify opkræver et udbetalingsgebyr for international valuta for at håndtere udbetalinger i andre valutaer end din lokale valuta. Dette gebyr gælder også, selvom din butik ikke er konfigureret til udbetalinger i flere valutaer. Prisen varierer afhængigt af dit Shopify-abonnement:

• Shopify Plus-abonnementer: Der opkræves et udbetalingsgebyr på 1,25 %.
  • Alle andre Shopify-abonnementer: Der opkræves et udbetalingsgebyr på 1,50 %.

Eksempel på beregning af udbetalingsgebyr.

Hvis du har hjemsted i Canada, og du modtager en udbetaling på 100 USD, vil beregningen være som følger:

100 USD payout - (2% Shopify Payments fee + 0.22 USD) - 1.25% international currency fee = 96.53 USD

Juridiske og finansielle overvejelser

Inden du begynder på multivalutasalg eller administrering af multivalutaudbetalinger, bør du rådføre dig med en juridisk ekspert eller en skatteekspert for at få oplysninger om eventuelle konsekvenser i forbindelse med international handel. Dette hjælper med at sikre overholdelse af gældende lovgivning og regulativer, og det hjælper dig med at træffe informerede beslutninger om din internationale salgsstrategi.