Hantera utbetalningar i flera valutor med Shopify Payments

Att hantera utbetalningar i flera valutor kan hjälpa dig att optimera betalningsprocessen för butiker med en bred internationell kundbas. På den här sidan hittar du detaljerad information om hur du hanterar utbetalningar i flera valutor med hjälp av Shopify Payments, inklusive att lägga till flera bankkonton, förstå internationella utbetalningsavgifter och vad försäljning i olika valutor innebär.

Översikt över mottagande av internationella utbetalningar

När du använder Shopify Payments och väljer att ta emot utbetalningar i andra valutor än din lokala valuta, tillkommer en internationell valutautbetalningsavgift. Avgiftens belopp beror på din specifika Shopify-plan och täcker kostnaderna i samband med valutakonverteringen. Läs mer om konverteringsgrader och avgifter.

Lägg till ett bankkonto för internationella utbetalningar

För företag som ligger i regioner som Kanada, där både CAD och USD ofta används, kan du länka två bankkonton för att ta emot utbetalningar i båda valutorna. Du kan lägga till ett bankkonto för att ta emot utbetalningar i en internationell valuta.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.
  3. I avsnittet Utbetalningar klickar du på Lägg till i området för Utbetalningskonton.
  4. I avsnittet Bankland väljer du det land där ditt bankkonto är registrerat.
  5. Ange ditt bankkontonummer i avsnittet Lägg till ett bankkonto.
  6. I avsnittet Utbetalningsvaluta väljer du en valuta i vilken du vill att dina utbetalningar ska betalas ut till ditt bankkonto.
  7. Klicka på Lägg till bankkonto.

Ställ in ett standardbankkonto för utbetalningar

När du har lagt till flera bankkonton måste du ställa in ett som standard. Det kontot du väljer är dit Shopify kommer skicka utbetalningar för valutor som inte matchats med ett specifikt bankkonto. Om du inte anger ett standardkonto betraktas ditt första bankkonto som ditt standardkonto för utbetalningar.

Antag till exempel att du får utbetalningar i valutan CAD på ditt första bankkonto och i valutan USD på ditt andra bankkonto, samt att du även säljer i valutan EUR. Om du får en order i valutan EUR kommer EUR att växlas till valutan på ditt standardkonto, i det här fallet CAD och växlingsavgift tas ut.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.
  3. I avsnittet Utbetalningar klickar du på ... bredvid det bankkonto som du vill använda som standardkonto.
  4. Klicka på Använd som standard och klicka sedan på Använd som standard.

Hantera utbetalningar i flera valutor för företag baserade i Kanada

För företag som är baserade i Kanada och har planerna Advanced Shopify eller Shopify Plus kan hantering av utbetalningar i både CAD och USD ske genom att ansluta två separata bankkonton. Varje valutas transaktion skickas till respektive bankkonto. Till exempel dirigeras ordrar i CAD-valuta till ditt CAD-bankkonto och ordrar i USD-valuta betalas ut till ditt USD-bankkonto.

För handlare baserade i Kanada som får USD-utbetalningar innan den 24 maj 2023, kommer det inte att ske några ändringar i dina utbetalningsavgifter om du väljer att behålla din befintliga konfiguration med endast USD-utbetalningar. Om du bestämmer dig för att lägga till ett andra bankkonto i ditt Shopify Payments-konto för att ta emot utbetalningar i CAD, kommer alla utbetalningar som tas emot i USD att bli föremål för en utbetalningsavgift i internationell valuta.

Överväganden vid utbetalning i flera valutor i Kanada

Gå igenom följande uppgifter för att lära dig mer om hur du kan få betalt i flera valutor:

• Valutor som stöds: Varje valuta som stöds måste ha ett särskilt bankkonto. Ditt bankkonto i CAD-valuta måste vara beläget i Kanada men ditt bankkonto i USD-valuta kan vara beläget i antingen Kanada eller USA.
  • Hantera ordrar i valutor som saknar konton: Ordrar som läggs i valutor som inte har ett specifikt utbetalningskonto växlas till standardkontots valuta och tillämpliga växlingsavgifter används.
  • Inklusive växlingsavgifter: När utbetalningsvalutan är densamma som den valuta du säljer i, behöver dina kunder inte betala en valutakonverteringsavgift. Du kan välja att inkludera eller exkludera valutakonverteringsavgiften i din prissättningsstrategi genom att använda dig av prisjusteringar för olika marknader.
  • Återbetalning i flera valutor: Återbetalningar behandlas på samma sätt som andra transaktioner. Transaktionsavgifter för kontokort återbetalas dock inte. Läs mer om återbetalning av ordrar.

Förstå avgiften för internationell valutautbetalning

Shopify tar ut en internationell utbetalningsavgift för hantering av utbetalningar i andra valutor än din lokala. Denna avgift gäller även om din butik inte är inställd för utbetalningar i flera valutor. Priset varierar beroende på din Shopify-plan:

• Shopify Plus: En utbetalningsavgift på 1,25 % debiteras.
  • Alla andra Shopify-planer: Debiteras en utbetalningsavgift på 1,50 %.

Exempel på en beräkning av utbetalningsavgift.

Om du är baserad i Kanada och du får en utbetalning på 100 USD, skulle beräkningen vara enligt följande:

100 USD payout - (2% Shopify Payments fee + 0.22 USD) - 1.25% international currency fee = 96.53 USD

Juridiska och finansiella överväganden

Innan du börjar med försäljning i flera valutor eller hantering av utbetalningar i flera valutor bör du rådgöra med en juridisk expert eller skatteexpert för att förstå eventuella konsekvenser relaterade till internationell handel. Detta hjälper dig att säkerställa efterlevnad av tillämpliga lagar och regler och kommer att hjälpa dig att fatta informerade beslut om din internationella försäljningsstrategi.