Manuella betalningsmetoder

Vissa kunder vill inte betala för sina order med kreditkort. Dessa kunder kan fortfarande beställa online om du skapar en manuell betalningsmetod. När dina kunder använder en manuell betalningsmetod kan du ordna så att du kan ta emot deras betalning utanför onlineutcheckningen. När du har tagit emot betalningen kan du sedan manuellt godkänna ordern. Vanliga typer av manuella betalningar är postförskott, postanvisningar och banköverföringar. Om din butik och dina kunder är baserade i Kanada kan du acceptera pengaöverföringar via e-post.

Obs! Du kommer inte att debiteras transaktionsavgifter för manuella betalningar.

Ordrar som godtar manuella betalningar markeras som obetalda på Order-sidan. När du har fått betalning för kundens order kan du markera ordern som betald på orderinformationssidan och distribuera ordern som du skulle ha gjort om de hade gjort en onlinebetalning.

För att komma igång med manuell betalning kan du använda en föreslagen manuell betalningsmetod eller skapa en anpassad manuell betalningsmetod.

Använd en föreslagen manuell betalningsmetod

Du kan välja från en lista med föreslagna manuella betalningsmetoder på inställningssidan för Betalningsleverantörer i din Shopify admin.

Steg:

1. I avsnittet Manuella betalningar väljer du en föreslagen betalningsmetod från rullgardinsmenyn Aktivera anpassad betalning:

Välja en föreslagen betalningsmetod från rullgardinsmenyn

2. Ange instruktioner för hur din kund ska betala för sin order när de använder denna betalningsmetod.

1. Klicka på Aktivera.

När dina kunder checkar ut vid användning av en manuell betalningsmetod kommer de att se namnet på betalningsmetoden och instruktioner för hur de slutför betalningen på orderbekräftelseskärmen.

Skapa en anpassad manuell betalningsmetod

1. I avsnittet Manuella betalningar väljer du Skapa anpassad betalningsmetod från rullgardinsmenyn Aktivera anpassad betalning:

Välja en anpassad betalningsmetod från rullgardinsmenyn

2. Ange namnet på din betalningsmetod.

Följande namn är reserverade av Shopify och kan inte användas:

- Bankinsättning - Kontanter - Postförskott (COD) - Anpassad - Extern kredit - Extern debet - Presentkort - Postanvisning - Värdecheck

1. Ange instruktioner för hur din kund ska betala för sin order när de använder denna betalningsmetod.
  1. Klicka på Aktivera.

Kunder som checkar ut med en manuell betalningsmetod kommer att se namnet på betalningsmetoden och instruktionerna för att slutföra betalningen på orderbekräftelseskärmen.

Inaktivera en manuell betalningsmetod

Om du inte längre vill att en viss typ av manuell betalning stöds kan du när som helst inaktivera den manuella betalningsmetoden.

Steg:

1. I avsnittet Manuell betalning klickar du på Redigera intill den manuella betalningsmetoden du vill inaktivera:

Redigera-knappen för en manuell betalningsmetod

2. Klicka på Inaktivera.

3. Klicka på Inaktivera igen för att bekräfta.

När du har inaktiverat en betalningsmetod kan du när som helst återaktivera den från Aktivera anpassad betalning i rullgardinsmenyn i avsnittet Manuell betalning.

Markera en manuell betalning som betald

När en kund läger en order med manuell betalningsmetod markeras ordern som Väntandeorder-sidan. När du har tagit emot betalning för ordern måste du manuellt markera ordern som betald.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Ordrar.

2. Klicka på ordern du vill markera som betald.

3. Klicka på Markera som betald på sidan orderinformation:

Knappen Markera som betald på sidan orderinformation

4. Klicka på Markera betalning som mottagen i dialogrutan Markera som betald.

Betalningen kommer att markeras som godkänd på sidan orderinformation. Ordern kommer också att markeras som BetaldOrdersidan.