Manuella betalningsmetoder

Vissa kunder vill inte betala för sina order med kreditkort. Dessa kunder kan fortfarande beställa online om du skapar en manuell betalningsmetod. När dina kunder använder en manuell betalningsmetod kan du ordna så att du kan ta emot deras betalning utanför onlineutcheckningen. När du har tagit emot betalningen kan du sedan manuellt godkänna ordern. Vanliga typer av manuella betalningar är postförskott, postanvisningar och banköverföringar. Om din butik och dina kunder är baserade i Kanada kan du acceptera pengaöverföringar via e-post.

Obs! Du debiteras inte Transaktionsavgifter för manuella betalningar. Appen Advanced Cash on Delivery som erbjuder ytterligare funktioner installeras automatiskt för butiker baserade i Indien som använder indiska rupier (INR) som sin standardvaluta. Till skillnad från alternativet Manual Cash on Delivery tillkommer en transaktionsavgift för inköp som görs med den här appen. Du kan inaktivera appen och återuppta alternativet Standard Cash on Delivery i dina betalningsinställningar.

Ordrar som godtar manuella betalningar markeras som obetalda på order -sidan. När du har fått betalning för kundens order kan du markera ordern som betald på orderinformationssidan och distribuera ordern som du skulle ha gjort om de hade gjort en onlinebetalning.

För att komma igång med manuell betalning kan du använda en föreslagen manuell betalningsmetod eller skapa en anpassad manuell betalningsmetod.

Använd en föreslagen manuell betalningsmetod

Du kan välja från en lista med föreslagna manuella betalningsmetoder på inställningssidan för Betalningsleverantörer i din Shopify admin.

Steg:

1. I avsnittet Betalningsleverantör väljer du en av de tillgängliga manuella betalningsmetoderna.

2. Ange eventuell information som du vill ska visas bredvid betalningsmetoden i din kassa i Ytterligare information.

3. Ange instruktioner som du vill att dina kunder ska följa för att betala för en order i Betalningsinstruktioner. Dessa instruktioner visas på sidan för orderbekräftelse efter det att en kund slutfört sin order.

1. Klicka på knappen Aktivera betalningsmetod.

Skapa en anpassad manuell betalningsmetod

1. I avsnittet Betalningsleverantör väljer du Skapa anpassad betalningsmetod.

2. I namn på anpassad betalningsmetodanger du namnet på din betalningsmetod.

Följande namn är reserverade av Shopify och kan inte användas:

- Bankinsättning - Kontanter - Postförskott (COD) - Anpassad - Extern kredit - Extern debet - Presentkort - Postanvisning - Värdecheck

1. Ange eventuell information som du vill ska visas bredvid betalningsmetoden i din kassa i Ytterligare information.

2. Ange instruktionerna som du vill att din kund ska följa för att betala för ordern i Betalningsinstruktioner. Dessa instruktioner visas på sidan för orderbekräftelse efter att kunden slutfört sin order.

3. Klicka på Aktivera.

En kund som använder en manuell betalningsmetod ser namnet på betalningsmetoden och anvisningarna för att slutföra betalningen på orderbekräftelseskärmen.

Obs: Om du vill tillåta förbeställningar för produkter måste du ta emot betalningar manuellt.

Inaktivera en manuell betalningsmetod

Om du inte längre vill att en viss typ av manuell betalning stöds kan du när som helst inaktivera den manuella betalningsmetoden.

Steg:

1. Klicka på Redigera bredvid den manuella betalningsmetoden som du vill inaktivera i rutan Manuell betalningsmetod i området Betalningsleverantörer.

2. Klicka på knappen Inaktivera betalningsmetoden.

3. Klicka på knappen Inaktivera betalningsmetoden igen för att bekräfta.

När du inaktiverar en betalningsmetod kan du när som helst återaktivera den från rullgardinsmenyn Manuell betalningsmetod i avsnittet Manuella betalningar.

Markera en manuell betalning som betald

När en kund gör en beställning med hjälp av en manuell betalningsmetod markeras ordern som väntandeorder -sidan. När du har tagit emot betalning för ordern måste du manuellt markera ordern som betald.

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Klicka på ordern du vill markera som betald.

3. Klicka på Markera som betald på sidan orderinformation:

Knappen Markera som betald på sidan orderinformation

4. Klicka på Markera betalning som mottagen i dialogrutan Markera som betald.

Betalningen är markerad som godkänd på sidan Orderinformation. Ordern är också markerad som betaldorder -sidan.