Pengaöverföringar via e-post

Obs! Penningöverföringar via e-post är endast tillgängliga för merchants i Kanada.

Om din butik finns i Kanada kan du låta dina kunder betala via*pengaöverföring via e-post* istället för med kreditkort. Kanadensiska kunder kan använda leverantörer för pengaöverföringar via e-post, såsom Interac så att de kan betala på ett säkert sätt för sin order.

Vid utcheckning ger du kunden din e-postadress och ett hemligt svar som de kommer att använda som ett lösenord vid pengaöverföringen. Kunden går till sitt internetbankkonto och skickar pengaöverföringen via e-post. Därefter får du ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du överför pengarna till ditt konto. När du har accepterat överföringen kan du markera ordern som betalad i Shopify admin.

Konfigurera pengaöverföring via e-post

1. I avsnittet Manuell betalning väljer du Skapa anpassad betalningsmetod:

Lägg till en anpassad betalningsmetod

2. Ange namnet på din betalningsmetod.

3. Ange din e-postadress:

Ange e-postadressen för pengaöverföring via e-post

Det här är den e-postadress som dina kunder kommer att skicka sina pengar till.

4. Ange din hemliga fråga och svar:

Ange den hemliga frågan och svaret för pengaöverföring via e-post

När din kund gör pengaöverföringen via e-post måste de ange den hemliga frågan och svaret. Sedan anger du det hemliga svaret när du godkänner pengaöverföringen.

5. Kopiera texten från Ange ytterligare information och klistra in den i Ange betalningsinstruktionerna:

Kopiera och klistra in uppgifterna för pengaöverföring via e-post

Detta gör att dina kunder ser instruktionerna när de avslutar betalningsprocessen samt när de väljer betalningsmetod.

6. Klicka på Aktivera.

När dina kunder checkar ut i din butik ser de namnet på din betalningsmetod för pengaöverföring via e-post och instruktionerna för hur de slutför betalningen:

Alternativet Pengaöverföring via e-post som visas när dina kunder passerar kassan