Avbetalningar med Shop Pay

Shop Pay ger kunden möjlighet att betala sin order fullt ut i kassan eller att betala på avbetalning för ordrar, från 50 USD till 17 500 USD.

Dina kunder kan välja mellan följande avbetalningsalternativ i kassan:

• Fyra, varannan vecka, intressefria betalningar, för ordrar från 50 USD till 999,99 USD.
  • Månatliga betalningar för ordrar från 150 USD till 17 500 USD. Månatliga avbetalningsordrar genererar en årlig ränta på 10-30 % och kan betalas inom tre, sex eller månader, beroende på inköpsbelopp.

När en kund visar dina produkter visas följande information om Shop Pay-avbetalningar:

• Beräknade avbetalningsbelopp.
  • Detaljerad information för kunder som vill lära sig mer om avbetalning med Shop Pay.
  • Den senaste informationen om överensstämmelse och lagar.

Avbetalning med Shop Pay kan också bidra till att förbättra konverteringsgraden och genomsnittligt ordervärde genom att meddela kunderna att de har möjlighet att betala för vissa ordrar med avbetalningar.

Aktivera avbetalning med Shop Pay

Om du är behörig för att använda avbetalning med Shop Pay kan du aktivera det.

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.
  3. Kryssa i Avbetalning med Shop Pay i avsnittet Shop Pay.
  4. Godkänn regler och villkor och klicka sedan på Spara.

Återbetala en order som gjorts med Shop Pay-avbetalningar

När du återbetalar en order som gjorts med avbetalningar med Shop Pay skickar du tillbaka betalningen till kunden. Om en kund begär en återbetalning för en order som de har gjort månatliga betalningar för, återbetalas inte betald ränta till dem. Räntan är kostnaden för upplåningen och kan inte återbetalas.

Transaktionsavgifter för avbetalning med Shop Pay återbetalas däremot inte till dig när du utfärdar en återbetalning. Läs mer om att skapa returer och återbetalningar.

Kassaupplevelse för kunder som använder Shop Pay-avbetalningar

För att betala för en order Shop Pay en avbetalning går en kund igenom följande steg:

1. Kunden lägger till artiklar i sin varukorg.
  2. Kunden betalar i kassan med Shop Pay.
  3. Kunden väljer att göra avbetalningar.
  4. Kunden granskar alla avbetalningsalternativ som är tillgängliga för dem och väljer sedan ett alternativ.
  5. Kunden granskar sitt köp och gör sedan sin första betalning i kassan.

De återstående betalningarna debiteras automatiskt kundens kort baserat på den betalningsplan de väljer. Kunderna får en påminnelse via e-post innan varje betalning debiteras.

När ordern har slutförts får du full betalning för ordern i förväg, med undantag för avgiften för att använda avbetalning med Shop Pay.

Marknadsför betalningar genom Shop Pay-avbetalningar

Om du vill marknadsföra betalningar via avbetalningar med Shop Pay kan du överväga följande sätt att framhäva avbetalningsalternativ via din webbshop och marknadsföringsmaterial:

1. Gör din webbutik redo genom att lägga lägga till en banner för avbetalning med Shop Pay till din produktsida och din varukorgssida.
  2. Lägg till en banner och vanliga frågor till din webbshop som förklarar för dina kunder hur avbetalningar med Shop Pay fungerar.
  3. Marknadsför avbetalning med Shop Pay via e-postmarknadsföring och betald media. Du kan använda den förladdade Shopify Email-mallen. För att använda mallen måste du ha installerat Shopify Email.
  4. Ladda ner Shop Pay-varumärkestillgångar.

Innan du gör ditt marknadsföringsmaterial tillgängligt för kunder måste du granska riktlinjerna för överensstämmelse och godkända meddelanden för att se till att du använder korrekta upplysningar och formuleringar för att beskriva och marknadsföra avbetalning med Shop Pay.