Kundupplevelse av Shop Pay-avbetalningar

Använd den här sidan för att lära dig om dina kunders kassaupplevelse online med avbetalning med Shop Pay, hur du återbetalar en order som gjordes med avbetalning med Shop Pay och funktionen avbetalning med Shop Pay Purchasing Power som är i tidig åtkomst.

Behörighetskrav för kunder

Kunderna måste uppfylla vissa behörighetskrav för att betala för en order med hjälp av avbetalning med Shop Pay. Kunden måste exempelvis ha en faktureringsadress i USA och vara registrerad för Shop Pay. Det totala orderbeloppet som kunden betalar för måste vara mellan 50 USD till 20 000 USD för att kunna kvalificera sig för avbetalning med Shop Pay.

Se behörighet för avbetalning med Shop Pay i Shop-hjälpcentret om du vill ha mer information om kundbehörighet för avbetalning med Shop Pay.

Online-kassaupplevelse för kunder som använder avbetalning med Shop Pay

För att betala för en order Shop Pay en avbetalning går en kund igenom följande steg:

1. Kunden lägger till artiklar i sin varukorg.
  2. Kunden betalar i kassan med Shop Pay.
  3. Kunden väljer att göra avbetalningar.
  4. Kunden granskar alla avbetalningsalternativ som är tillgängliga för dem och väljer sedan ett alternativ.
  5. Kunden granskar sitt köp och gör sedan sin första betalning i kassan.

De återstående betalningarna debiteras automatiskt kundens kort baserat på den betalningsplan de väljer. Kunderna får en påminnelse via e-post innan varje betalning debiteras.

När ordern har slutförts får du full betalning för ordern i förväg, med undantag för avgiften för att använda avbetalning med Shop Pay.

Återbetala en order som gjorts med Shop Pay-avbetalningar

När du återbetalar en order som gjorts med avbetalningar med Shop Pay skickar du tillbaka betalningen till kunden. Om en kund begär en återbetalning för en order som de har gjort månatliga betalningar för, återbetalas inte betald ränta till dem. Räntan är kostnaden för upplåningen och kan inte återbetalas.

Transaktionsavgifter för avbetalning med Shop Pay återbetalas däremot inte till dig när du utfärdar en återbetalning. Läs mer om att skapa returer och återbetalningar.

Köpkraft med avbetalning med Shop Pay

Med avbetalning med Shop Pay Purchasing Power kan dina kunder se deras alternativ med avbetalning med Shop Pay i början av köpresa. Detta kan förbättra dina konverteringshastigheter och öka ditt genomsnittliga ordervärde. För att använda den här funktionen måste du lägga till produktsidesbannern för avbetalning med Shop Pay på dina produktsidor.

Dina kunder kan kontrollera deras behörighet och köpkraft för avbetalning med Shop Pay på produktsidor endast för produkter med ett värde på minst 150 USD eller när det potentiella varukorgsvärdet är minst 150 USD.

För att kontrollera behörigheten för avbetalning med Shop Pay går en kund igenom följande steg:

1. Kunden går till produktsidan för den produkt som kunden vill köpa.
  2. I produktsidesbannern för avbetalning med Shop Pay klickar kunden på Kontrollera din köpkraft.
  3. Kunden registrerar sig eller loggar in på sitt Shop Pay-konto.
  4. Kunden klickar på Kontrollera om du kvalificerar dig för att kontrollera eventuell behörighet för avbetalning med Shop Pay.
  5. Kunden granskar alla avbetalningsalternativ som är tillgängliga och klickar sedan på Fortsätt till kassan.
  6. Kunden väljer avbetalningsalternativet i kassan och gör sedan sin första betalning i kassan.