Betala räkningar

Den här sidan ger information som hjälper dig att förstå och hantera betalning av räkningar i din Shopify-butik. Den omfattar olika betalningsmetoder, inklusive Shopify Bill Pay, allmänna räkningsbetalningar och Shopify Shipping-fakturering.

Alternativ för betalning av räkningar på Shopify

Det finns olika typer av räkningar som du kan betala direkt via din Shopify-admin. Varje faktura kan ha något olika betalningsalternativ:

• Betalning av allmänna räkningar: Du har flera betalningsmetoder att välja mellan när det gäller allmänna Shopify-räkningar som till exempel att betala din prenumeration. Dessa inkluderar kreditkort (Mastercard, Visa eller American Express), samvarumärkta betalkort, Shopify Balance, PayPal, ACH-debiteringar (för butiker i USA med Shopify Plus-planen ) eller SEPA-direktdebitering (för tyska butiker eller andra planer än Plus). Tillgängliga betalningsmetoder kan variera beroende på din region.
  • Shopify Shipping-fakturering: Shopify Shipping-fraktsedlar och prisjusteringar av fraktsedlar debiteras på det kontokort som är registrerat för ditt Shopify-konto. Alla Shopify Shipping-kostnader faktureras i amerikanska dollar, USD. Om du specifikt syftar på betalning av avgifter för Shopify Shipping-fraktsedlar så faktureras dessa separat. Avgifterna baseras på en faktureringströskel och du kan fortsätta att köpa fraktsedlar tills du når ett visst tröskelvärde. Om du inte når tröskelvärdet inom din faktureringsperiod så kommer fraktsedelsavgifterna att läggas till i din månatliga Shopify-prenumerationsfaktura.
  • Shopify Bill Pay: Om du vill betala externa företagsfakturor direkt via din Shopify-admin och din butik är i USA så kan du använda Shopify Bill Pay. Det ger flexibilitet vad gäller betalningsalternativ och samlar dina finanser på ett och samma ställe. Du kan betala säljare, företagstelefonräkningar och frilansare. När det gäller inhemska betalningar kan du betala en faktura via banköverföring, företagskredit- eller betalkort eller ditt Shopify Balance-konto.

Kom ihåg att betalningsalternativen för din Shopify-faktura beror på dina specifika krav och vilken typ av faktura du betalar.

Betala Shopify-fakturor

Dina räkningar betalas med din primära betalningsmetod, som kan innehålla följande alternativ:

• Kontokort
  • Samvarumärkta betalkort
  • Shopify Balance
  • Paypal
  • UPI (tillgängligt i vissa regioner)

Läs mer om hur du hanterar faktureringsinformation.

Betalningsmetoder för Shopify-fakturor

De tillgängliga betalningsmetoderna för att betala dina Shopify-räkningar beror på din region.

Kontokort och samvarumärkta betalkort

Du kan betala dina Shopify-räkningar (en gång eller återkommande gånger) med ett giltigt kreditkort från Mastercard, Visa eller American Express. Se till att ditt kreditkort tillåter återkommande betalningar.

Du kan även använda ett samvarumärkt betalkort (co-branded) med internationella funktioner, som är konfigurerat för återkommande transaktioner. Om du är osäker på ditt samvarumärkta betalkorts funktioner så kan du kontakta det finansinstitut som utfärdade kortet för att få hjälp.

Överväganden för att använda kontokort och samvarumärkta betalkort

Granska följande överväganden för användning av kontokort och samvarumärkta betalkort i specifika länder och regioner:

• Frankrike: Använd ett kreditkort eller ett betalkort med uppskjuten debitering för att betala för din Shopify-prenumeration. Kontakta din bank om du är osäker på din korttyp.
  • Indien: RuPay-kort kan inte användas för att betala Shopify-räkningar.
  • Brasilien: Använd ett internationellt Visa eller Mastercard (märkt som Internacional) istället för ett nationellt kort.

Shopify Balance

Om du har ett Shopify Balance-konto så kan du använda ditt Shopify Balance-kort som föredragen betalningsmetod för att betala Shopify-räkningar. Inga kortuppgifter behöver anges.

Paypal

Du kan betala dina Shopify-räkningar (en gång eller återkommande gånger) med PayPal. PayPal-saldo, bankkonton, betalkort eller kreditkort som är kopplade till ditt PayPal-konto kan användas för betalning.

ACH debiteringar

Om du är baserad i USA, din butik har Shopify Plus-planen och du har ett USD-bankkonto som accepterar ACH-debiteringar (Automatiserad clearingcentral (Automated Clearing House)), så kan du verifiera ditt konto som den primära betalningsmetoden för Shopify-räkningar. Kontakta din bank för att bekräfta om ditt konto accepterar ACH-debiteringar.

SEPA-autogiro

Om din butik är baserad i Tyskland eller Nederländerna, har en prenumerationsplan som inte är Plus och använder EUR som faktureringsvaluta kan du betala dina Shopify-fakturor med SEPA-autogiro (Single Euro Payments Area). Inget kredit- eller betalkort krävs.

Avgifter för Shopify-fraktsedlar

Shopify Shipping-fraktsedlar och prisjusteringar för etiketter debiteras det kreditkort som är aktiverat för ditt konto hos Shopify. Alla Shopify Shipping-kostnader faktureras i USD.

Fraktsedelsavgifter baseras på en faktureringströskel. När du spenderar ett visst belopp på fraktsedlar inom din faktureringsperiod så faktureras och debiteras du omedelbart. Du kan fortsätta köpa fraktsedlar tills du når upp till 10 % av ditt nuvarande tröskelvärde, i väntan på att betalningen ska behandlas. När fakturan har behandlats så återställs din tröskel.

Om du inte når denna tröskel inom din faktureringsperiod, läggs fraktsedelsavgifter till i din månatliga Shopify-prenumerationsfaktura.

Mer information om Shopify Shipping-fakturering.

Shopify Bill Pay

Shopify Bill Pay, som drivs av Melio, låter dig betala externa företagsräkningar direkt via din Shopify-admin. Den här funktionen för samman alla dina finanser på en plats vilket ger flexibilitet när det gäller betalningsalternativ, samtidigt som du ser till att dina säljare får betalt som förväntat. Mer information om Shopify Bill Pay.

Inhemska betalningar med Shopify Bill Pay

När det gäller inhemska betalningar så kan du betala alla räkningar med följande metoder:

• Banköverföring
  • Företagskredit- eller betalkort
  • Shopify Balance-konto

Efter betalningen får din säljare en banköverföringsbetalning eller en papperscheck via post.

Internationella betalningar med Shopify Bill Pay

För internationella betalningar kan du betala räkningar i USD med hjälp av ett bankkonto eller ditt Shopify Balance-konto. Din säljare betalas via en banköverföring.

Typer av räkningar som stöds med Shopify Bill Pay

Du kan använda Shopify Bill Pay för att betala olika typer av räkningar, inklusive:

• Säljare
  • Telefonräkningar för företag
  • Frilansare
  • Alla tjänster som fakturerar ditt företag

Om du vill förenkla betalningsprocessen för räkningar så kan du ge dina säljare en unik e-postadress så att de skickar räkningar direkt till din Shopify Bill Pay. Räkningar kan också läggas till manuellt eller synkroniseras automatiskt med QuickBooks Online.