Hanterar din faktureringsinformation

Dina fakturor betalas med din primära betalningsmetod. Tillgängliga betalningsmetoder innefattar kreditkort, samvarumärkta kredit- och debetkort, Shopify-saldo och PayPal i vissa regioner.

Visa kommande faktura

Du kan se eventuella extra avgifter som kommer att ingå i dina kommande räkningar på sidan Faktureringsinställningar i din Shopify-admin. Om du vill veta mer om hur du debiteras för dessa avgifter, se Om faktureringströsklar.

Steg:

1. Navigera till din faktureringssida:

- USA: Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Fakturering.

- Alla övriga länder: Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-administratörskonto.

1. Klicka på Visa detaljer i avsnittet Räkningar.

Visa all din faktureringshistorik

Steg:

1. Navigera till din faktureringssida:

- USA: Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Fakturering.

- Alla övriga länder: Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-administratörskonto.

1. Klicka på Visa all faktureringshistorik under Senaste fakturor i avsnittet Fakturor.

Visa alla avgifter inom en viss tidsram

Din faktura visar alla avgifter mot ditt Shopify-konto inklusive abonnemangsavgifter, appavgifter, transaktionsavgifter etc.

Steg:

1. Navigera till din faktureringssida:

- USA: Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Fakturering.

- Alla övriga länder: Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-administratörskonto.

1. Klicka på Visa Shopify-kontosammanfattning.

2. På sidan Kontosammanfattning klickar du på Visa fullständigt kontoutdrag.

3. Välj önskad tidsram med datumväljaren för att visa alla avgifter inom den tidsramen.

Exportera faktureringshistorik

Om du vill visa eller spara din faktureringshistorik kan du exportera fakturor till en CSV-fil.

Steg:

1. Navigera till din faktureringssida:

- USA: Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Fakturering.

- Alla övriga länder: Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-administratörskonto.

1. Klicka på Visa all faktureringshistorik i avsnittet Fakturor.

2. Du kan exportera fakturor på tre sätt:

1. Välj specifika fakturor genom att använda kryssrutan och klicka sedan på Exportera CSV-fil.
    2. Exportera alla fakturor på den aktuella sidan genom att klicka på Exportera CSV-fil och sedan välja Aktuell sida.
    3. Exportera alla fakturor inom ett datumintervall genom att klicka på Exportera CSV-fil och sedan välja Fakturor efter datum. Du kan välja vilket datumintervall som helst under de senaste två åren.
  3. Välj ett CSV-filformat och klicka sedan på Exportera fakturor.

Du får CSV-filen i ett e-postmeddelande som skickas till den e-postadress som är kopplad till din inloggning.

Betalningsmetoder för dina Shopify-fakturor

Beroende på vilken region du befinner dig i kan du använda följande betalningsmetoder för att betala dina Shopify-räkningar.

Kreditkort och samvarumärkta kredit- och debetkort

Du kan betala dina Shopifyräkningar (engångsavgift eller återkommande) genom att använda ett giltigt kreditkort från Mastercard, Visa eller American Express. Ditt kreditkort måste tillåta återkommande betalningar.

Alternativt kan du använda ett samvarumärkt kredit- och debetkort från Mastercard, Visa eller American Express. Om du använder ett samvarumärkt kredit- och debetkort för att betala dina Shopify-fakturor måste det uppfylla följande krav:

• Kortet måste ha internationella möjligheter.
  • Kortet måste ställas in för att acceptera återkommande transaktioner.

Om ditt samvarumärkta kredit- och debetkort inte har dessa möjligheter eller om du är osäker måste du kontakta det finansinstitut som utfärdade kortet för hjälp.

Om du är baserad i Frankrike behöver du använda ett kreditkort eller ett fördröjt betalkort för att betala för din Shopify-prenumeration. Om du inte är säker på vilken typ av kort du har, kontakta din bank.

Om du är baserad i Indien kan du inte använda ett RuPay-kort för att betala dina Shopify-fakturor.

Shopify-saldo

Om din butik är baserad i USA och du har tillräckligt med pengar på ditt kontosaldo på Shopify Payments kommer Shopify-saldo att väljas som din standardbetalningsmetod för inköp av teman och engångsinköp av appar. Om du vill betala återkommande avgifter med Shopify-saldo måste du aktivera den i dina Faktureringsinställningar.

Betalningen debiteras inte från ditt saldo om debiteringarna överstiger pengarna på ditt kontosaldo på Shopify Payments. I det här fallet debiteras hela beloppet för fakturan till det kreditkort som du har på filen.

Paypal

Du kan betala för dina Shopify-räkningar (engångsavgift eller återkommande) med PayPal. När du betalar för dina fakturor med PayPal kan du använda PayPal-saldo, bankkonton, betalkort eller kreditkort som är kopplade till ditt PayPal-konto.

ACH debiteringar

Om du är baserad i USA, har Shopify Plus-planen och har ett USD-bankkonto som accepterar debiteringar för Automatiserad Clearing House (ACH), så kan du verifiera ditt konto för att använda det som din aktiva betalningsmetod. Kolla med din bank för att se om ditt konto accepterar ACH-debiteringar.

Uppdatera din faktureringsinformation

Din faktureringsinformation inkluderar ditt kreditkortsnummer och din faktureringsadress. Om du behöver uppdatera din faktureringsinformation kan du komma åt den via administratörskontots meny Inställningar.

De flesta av de avgifter som Shopify debiterar är återkommande betalningar. Återkommande betalningar sker under en regelbunden cykel. Dessa faktureringscykler varierar och synkroniseras inte, om du till exempel inte påbörjar en plan med 30-dagars fakturering och installerar alla dina appar på samma dag.

Uppdatera ditt kreditkortsnummer eller samvarumärkta kredit- och debetkortsnummer

Om ditt kreditkortsnummer eller samvarumärkta kredit- och debetkortsnummer ändras ska du se till att uppdatera det på ditt Shopify-konto.

Steg:

1. Navigera till din faktureringssida:

- USA: Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Fakturering.

- Alla övriga länder: Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-administratörskonto.

1. Gör något av följande i avsnittet Betalningsmetoder:

- Klicka på Byt ut kreditkort om ditt kreditkort är den enda tillgängliga betalningsmetoden. - Om det finns flera betalningsmetoder klickar du på knappen ... bredvid den betalningsmetod som du vill ändra och klickar sedan på Byt ut.

1. Ange obligatorisk information.

2. Klicka på Byt ut kreditkort.

Lägga till eller byta ut ett bankkonto

Att lägga till eller byta ut ett bankkonto är en tvåstegsprocess. Först lägger du till dina bankkontouppgifter. Därefter verifierar du ditt bankkonto.

Steg 1: Lägg till eller byt ut dina bankkontouppgifter

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Fakturering.

2. Gör något av följande i avsnittet Betalningsmetoder:

- Klicka på Lägg till betalningsmetod för att lägga till ett nytt bankkonto. - Klicka på knappen ... bredvid bankkontot och klicka sedan på Byt ut för att byta ut ett bankkonto.

1. Om det behövs väljer du Bankkonto från Betalningsmetod.

2. Ange konto- och routingnummer för det bankkonto du vill verifiera.

3. Ange butiksägarens namn och ange kontotypen som personlig eller företag.

4. Klicka på Starta verifiering.

Inom 1 till 3 arbetsdagar sätter Shopify in två små belopp (mindre än 1,00 USD) på ditt bankkonto. När dessa insättningar har gjorts till ditt konto måste du verifiera ditt bankkonto.

Steg 2: Verifiera ditt bankkonto

1. Klicka på Slutför verifiering i avsnittet Betalningsmetoder.

2. Ange de två beloppen som sattes in på ditt bankkonto.

3. Markera Gör detta bankkonto till min primära betalningsmetod om du vill göra det verifierade kontot till din primära betalningsmetod. Om Shopify-saldo är tillgängligt för dig och aktiverat kan du inte göra ditt bankkonto till din primära betalningsmetod.

4. Klicka på Slutför verifieringen.

Om verifieringen lyckas listas bankkontot i avsnittet Betalningsmetoder.

Om verifieringen misslyckas visas ett meddelande angående bankkontot i fråga för att meddela att verifieringen av ditt bankkonto inte lyckades. Du kan antingen byta ut eller ta bort det aktuella bankkontot. Kontakta din bank för att mer information innan du försöker igen.