Hanterar din faktureringsinformation

Dina räkningar betalas med dina primära betalningsmetod. Tillgängliga betalningsmetoder omfattar kreditkort och verifierat bankkonto (verifierade bankkonton är endast tillgängliga för Shopify Plus-handlare i USA). Ditt kreditkort måste tillåta återkommande betalningar. Just nu kan du inte använda betalkort för att betala för Shopify.

Visa kommande faktura

Du kan se eventuella extra avgifter som kommer att ingå i dina kommande räkningar på sidan Faktureringsinställningar i din Shopify-admin. Om du vill veta mer om hur du debiteras för dessa avgifter, se Om faktureringströsklar.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-admin.

2. Klicka på Visa detaljer i avsnittet Räkningar.

Visa all din faktureringshistorik

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-admin.

2. Klicka på Visa all faktureringshistorik under Senaste fakturor i avsnittet Fakturor.

Visa alla avgifter inom en viss tidsram

Din faktura visar alla avgifter mot ditt Shopify-konto inklusive abonnemangsavgifter, appavgifter, transaktionsavgifter etc.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-admin.

2. Klicka på Visa Shopify-kontosammanfattning.

3. På sidan Kontosammanfattning klickar du på Visa fullständigt kontoutdrag.

4. Välj önskad tidsram med datumväljaren för att visa alla avgifter inom den tidsramen.

Exportera faktureringsinformation

Du kan exportera informationen för en faktura till en CSV-fil.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-admin.

2. Klicka på ett faktureringsobjekt under senaste räkningari avsnittet fakturor.

3. Klicka på exportera CSV-fil.

4. Välj vilken typ av CSV-fil du vill ha och klicka sedan på Exportera avgifter.

När du har exportat fakturan får du CSV-filen i ett e-postmeddelande till den e-postadress som är kopplad till ditt konto.

Betalningsmetoder för dina Shopify-fakturor

Beroende på vilken region du befinner dig i kan du använda följande betalningsmetoder för att betala dina Shopify-räkningar.

Kreditkort

Du kan betala för dina Shopify-räkningar (engångsavgift eller återkommande) med ett giltigt kreditkort eller ett kreditkort med kreditkort från MasterCard, Visa eller American Express. Ditt kreditkort måste tillåta återkommande betalningar. För tillfället kan du inte använda vanliga betalkort för att betala dina Shopify-räkningar.

Om du är baserad i Frankrike behöver du använda ett kreditkort eller ett fördröjt betalkort för att betala för din Shopify-prenumeration. Om du inte är säker på vilken typ av kort du har, kontakta din bank.

Shopify-saldo

Om din butik är baserad i USA och du har tillräckligt med pengar på ditt kontosaldo på Shopify Payments kommer Shopify-saldo att väljas som din standardbetalningsmetod för inköp av teman och engångsinköp av appar. Om du vill betala återkommande avgifter med Shopify-saldo måste du aktivera den i dina Faktureringsinställningar.

Betalningen debiteras inte från ditt saldo om debiteringarna överstiger pengarna på ditt kontosaldo på Shopify Payments. I det här fallet debiteras hela beloppet för fakturan till det kreditkort som du har på filen.

Paypal

Du kan betala för dina Shopify-räkningar (engångsavgift eller återkommande) med PayPal. När du betalar för dina fakturor med PayPal kan du använda PayPal-saldo, bankkonton, betalkort eller kreditkort som är kopplade till ditt PayPal-konto.

Obs! Om du är baserad i USA kan du iför tillfället inte använda PayPal för att betala dina Shopify-räkningar.

ACH debiteringar

Om du är baserad i USA, har en Shopify Plus-plan och har ett USD-bankkonto som accepterar debiteringar för Automatiserad Clearing House (ACH), så kan du verifiera ditt konto för att använda det som din aktiva betalningsmetod. Kolla med din bank för att se om ditt konto accepterar ACH-debiteringar.

Uppdatera din faktureringsinformation

Din faktureringsinformation inkluderar ditt kreditkortsnummer och din faktureringsadress. Om du behöver uppdatera din faktureringsinformation kan du komma åt den via administratörskontots meny Inställningar.

De flesta av de avgifter som Shopify debiterar är återkommande betalningar. Återkommande betalningar sker under en regelbunden cykel. Dessa faktureringscykler varierar och synkroniseras inte, om du till exempel inte påbörjar en plan med 30-dagars fakturering och installerar alla dina appar på samma dag.

Byt ut ditt kreditkort

Om ditt kreditkortsnummer ändras ska du se till att uppdatera det i ditt Shopify-konto.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-admin.

2. Gör något av följande i avsnittet Betalningsmetoder:

- Klicka på Byt ut kreditkort om ditt kreditkort är den enda tillgängliga betalningsmetoden. - Om det finns flera betalningsmetoder klickar du på knappen ... bredvid det kreditkort du vill ändra och klickar sedan på Byt ut.

1. Ange obligatorisk information.

2. Klicka på Byt ut kreditkort.

Lägga till eller byta ut ett bankkonto

Att lägga till eller byta ut ett bankkonto är en tvåstegsprocess. Först lägger du till dina bankkontouppgifter. Därefter verifierar du ditt bankkonto.

Steg 1: Lägg till eller byt ut dina bankkontouppgifter

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-admin.

2. Gör något av följande i avsnittet Betalningsmetoder:

- Klicka på Lägg till betalningsmetod för att lägga till ett nytt bankkonto. - Klicka på knappen ... bredvid bankkontot och klicka sedan på Byt ut för att byta ut ett bankkonto.

1. Om det behövs väljer du Bankkonto från Betalningsmetod.

2. Ange konto- och routingnummer för det bankkonto du vill verifiera.

3. Ange butiksägarens namn och ange kontotypen som personlig eller företag.

4. Klicka på Starta verifiering.

Observera! Genom att klicka på Starta verifiering godkänner du att Shopify eller dess agenter sätter in pengar och tar ut pengar från ditt bankkonto med hjälp av nätverket automatiserad clearingcentral (ACH) för att verifiera ditt konto och betala dina fakturor.

Inom 1 till 3 arbetsdagar sätter Shopify in två små belopp (mindre än 1,00 USD) på ditt bankkonto. När dessa insättningar har gjorts till ditt konto måste du verifiera ditt bankkonto.

Steg 2: Verifiera ditt bankkonto

1. Klicka på Slutför verifiering i avsnittet Betalningsmetoder.

2. Ange de två beloppen som sattes in på ditt bankkonto.

3. Om du vill göra det verifierade kontot till din förvalda betalningsmetod markerar du rutan gör detta bankkonto till min valda betalningsmetod.

Observera att du inte kan göra ditt bankkonto till den primära betalningsmetoden om Shopify-saldo är tillgängligt och aktiverat för dig.

1. Klicka på Slutför verifieringen.

Resultat

Om verifieringen lyckas listas bankkontot i avsnittet Betalningsmetoder.

Om verifieringen misslyckas visas ett meddelande angående bankkontot i fråga för att meddela att verifieringen av ditt bankkonto inte lyckades. Du kan antingen byta ut eller ta bort det aktuella bankkontot. Kontakta din bank för att mer information innan du försöker igen.