Hanterar din faktureringsinformation

Dina fakturor betalas med din primära betalningsmetod. Tillgängliga betalningsmetoder är kreditkort, co-branded betalkort och PayPal i vissa regioner.

Visa kommande faktura

Du kan se eventuella extra avgifter som kommer att ingå i dina kommande räkningar på sidan Faktureringsinställningar i din Shopify-admin. Om du vill veta mer om hur du debiteras för dessa avgifter, se Om faktureringströsklar.

Steg:

1. Navigera till din faktureringssida:

2. Klicka på Visa detaljer i avsnittet Räkningar.

Visa all din faktureringshistorik

Steg:

1. Navigera till din faktureringssida:

2. Klicka på Visa all faktureringshistorik under Senaste fakturor i avsnittet Fakturor.

Visa alla avgifter inom en viss tidsram

Din faktura visar alla avgifter mot ditt Shopify-konto inklusive prenumerationsavgifter, appavgifter och transaktionsavgifter från tredje part.

Steg:

1. Navigera till din faktureringssida:

2. Klicka på Visa Shopify-kontosammanfattning.

3. På sidan Kontosammanfattning klickar du på Visa fullständigt kontoutdrag.

4. Välj önskad tidsram med datumväljaren för att visa alla avgifter inom den tidsramen.

Exportera faktureringshistorik

Om du vill visa eller spara din faktureringshistorik kan du exportera fakturor till en CSV-fil.

Steg:

1. Navigera till din faktureringssida:

2. Klicka på Visa all faktureringshistorik i avsnittet Fakturor.

3. Du kan exportera fakturor på tre sätt:

4. Välj ett CSV-filformat och klicka sedan på Exportera fakturor.

Du får CSV-filen i ett e-postmeddelande som skickas till den e-postadress som är kopplad till din inloggning.

Betalningsmetoder för dina Shopify-fakturor

Beroende på vilken region du befinner dig i kan du använda följande betalningsmetoder för att betala dina Shopify-räkningar.

Kontokort och samvarumärkta betalkort

Du kan betala dina Shopifyräkningar (engångsavgift eller återkommande) genom att använda ett giltigt kreditkort från Mastercard, Visa eller American Express. Ditt kontokort måste tillåta återkommande betalningar.

Alternativt kan du använda ett betalkort som är samvarumärkt med Mastercard, Visa eller American Express. Om du använder ett samvarumärkt betalkort för att betala dina Shopify-fakturor måste det uppfylla följande krav:

• Kortet måste ha internationella möjligheter.
  • Kortet måste ställas in för att acceptera återkommande transaktioner.

Om ditt co-branded betalkort inte har dessa möjligheter eller om du är osäker måste du kontakta det finansinstitut som utfärdade kortet för hjälp.

Överväganden för samvarumärkta kontokort och betalkort

Granska följande överväganden för användning av samvarumärkta kreditkort och betalkort i specifika länder och regioner.

• Om du är baserad i Frankrike behöver du använda ett kreditkort eller ett fördröjt betalkort för att betala för din Shopify-prenumeration. Om du inte är säker på vilken typ av kort du har, kontakta din bank.
  • Om du är baserad i Indien kan du inte använda ett RuPay-kort för att betala dina Shopify-fakturor.
  • Om du är baserad i Brasilien måste du använda ett internationellt, inte nationellt, Visa eller Mastercard. Verifiera att ditt kort är märkt som ett Internacional.

Paypal

Du kan betala för dina Shopify-räkningar (engångsavgift eller återkommande) med PayPal. När du betalar för dina fakturor med PayPal kan du använda PayPal-saldo, bankkonton, betalkort eller kreditkort som är kopplade till ditt PayPal-konto.

ACH debiteringar

Om du är baserad i USA, har Shopify Plus-planen och har ett USD-bankkonto som accepterar debiteringar för Automatiserad Clearing House (ACH), så kan du verifiera ditt konto för att använda det som din aktiva betalningsmetod. Kolla med din bank för att se om ditt konto accepterar ACH-debiteringar.

Uppdatera din faktureringsinformation

Din faktureringsinformation inkluderar ditt kreditkortsnummer och din faktureringsadress. Om du behöver uppdatera din faktureringsinformation kan du komma åt den via administratörskontots meny Inställningar.

De flesta av de avgifter som Shopify debiterar är återkommande betalningar. Återkommande betalningar sker under en regelbunden cykel. Dessa faktureringscykler varierar och synkroniseras inte, om du till exempel inte påbörjar en plan med 30-dagars fakturering och installerar alla dina appar på samma dag.

Uppdatera numret för ditt kontokort eller co-branded betalkort

Om ditt kreditkortsnummer eller co-branded betalkortsnummer ändras ska du se till att uppdatera det på ditt Shopify-konto.

Steg:

1. Navigera till din faktureringssida:

2. Gör något av följande i avsnittet Betalningsmetoder:

3. Ange obligatorisk information.

4. Klicka på Byt ut kontokort.

Ändra din faktureringsadress

Om du ändrar den adress som är kopplad till ditt kreditkort eller ett betalkort med samma varumärke ska du se till att du uppdaterar din faktureringsinformation.

Steg:

1. Navigera till din faktureringssida:

2. Gör något av följande i avsnittet Betalningsmetoder:

3. Ange obligatorisk information, inklusive din nya faktureringsadress.

4. Klicka på Byt ut kontokort.

Ändra din faktureringsperiod

Faktureringsperioden eller faktureringscykeln är tidsintervallet mellan två fakturor. Du kan öka det här tidsintervallet, men du kan inte välja vilken dag i månaden du mottar fakturan på. Den standardmässiga faktureringsperioden är 30 dagar, och priset för din butiks Shopify-prenumerationsplan ingår i fakturan som utfärdas i slutet av varje period.

Om alternativet är tillgängligt för din plan kan du få rabatt genom att godkänna en längre avbetalningsperiod.

Du måste vara butiksägare eller anställd med behörighet att hantera plan för att uppdatera din faktureringsperiod.

Steg:

1. Logga in till din butik.

2. Klicka på Inställningar och sedan på Plan i din Shopify-administratör.

3. Klicka på Ändra plan.

4. Klicka på Change your billing period (Ändra din faktureringsperiod). Om du inte ser knappen Change your billing period (Ändra din faktureringsperiod) så kan du inte förlänga faktureringsperioden för din aktuella plan. Om du inte ser länken så ska du leta reda på den plan du har och sedan klicka på Choose plan (Välj plan).

5. Välj den faktureringsperiod du vill ha när faktureringsalternativen visas.

6. Granska beskrivningen av de kreditkortsavgifter som du samtycker till.

7. Klicka på Bekräfta ändringar för att acceptera det nya avtalet.

Lägga till eller byta ut ett bankkonto

Att lägga till eller byta ut ett bankkonto är en tvåstegsprocess. Först lägger du till dina bankkontouppgifter. Därefter verifierar du ditt bankkonto.

Steg 1: Lägg till eller byt ut dina bankkontouppgifter

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Fakturering.

2. Gör något av följande i avsnittet Betalningsmetoder:

3. Om det behövs väljer du Bankkonto från Betalningsmetod.

4. Ange konto- och routingnummer för det bankkonto du vill verifiera.

5. Ange butiksägarens namn och ange kontotypen som personlig eller företag.

6. Klicka på Starta verifiering.

Inom 1 till 3 arbetsdagar sätter Shopify in två små belopp (mindre än 1,00 USD) på ditt bankkonto. När dessa insättningar har gjorts till ditt konto måste du verifiera ditt bankkonto.

Steg 2: Verifiera ditt bankkonto

1. Klicka på Slutför verifiering i avsnittet Betalningsmetoder.

2. Ange de två beloppen som sattes in på ditt bankkonto.

3. Om du vill göra det verifierade kontot till din förvalda betalningsmetod markerar du rutan gör detta bankkonto till min valda betalningsmetod.

4. Klicka på Slutför verifieringen.

Om verifieringen lyckas listas bankkontot i avsnittet Betalningsmetoder.

Om verifieringen misslyckas visas ett meddelande angående bankkontot i fråga för att meddela att verifieringen av ditt bankkonto inte lyckades. Du kan antingen byta ut eller ta bort det aktuella bankkontot. Kontakta din bank för att mer information innan du försöker igen.