Hanterar din faktureringsinformation

Dina fakturor betalas med din aktiva faktureringsmetod. Tillgängliga faktureringsmetoder inkluderar kreditkort och verifierat bankkonto (verifierade bankkonton är endast tillgängliga för Shopify Plus-merchants i USA). Ditt kreditkort måste tillåta återkommande betalningar. Just nu kan du inte använda betalkort för att betala för Shopify.

Visa kommande faktura

Du kan se eventuella extra avgifter som kommer att ingå i dina kommande räkningar på sidan Faktureringsinställningar i din Shopify-admin. Om du vill veta mer om hur du debiteras för dessa avgifter, se Om faktureringströsklar.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-admin.

2. Klicka på Visa detaljer i avsnittet Räkningar.

Visa all din faktureringshistorik

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-admin.

2. Klicka på Visa all faktureringshistorik under Senaste fakturor i avsnittet Fakturor.

Visa alla avgifter inom en viss tidsram

Din faktura visar alla avgifter mot ditt Shopify-konto inklusive abonnemangsavgifter, appavgifter, transaktionsavgifter etc.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-admin.

2. Klicka på Visa Shopify-kontosammanfattning.

3. På sidan Kontosammanfattning klickar du på Visa fullständigt kontoutdrag.

4. Välj önskad tidsram med datumväljaren för att visa alla avgifter inom den tidsramen.

Uppdatera din faktureringsinformation

Din faktureringsinformation inkluderar ditt kreditkortsnummer och din faktureringsadress. Om du behöver uppdatera din faktureringsinformation kan du komma åt den via administratörskontots meny Inställningar.

Du kan betala för dina Shopifyräkningar (engångsavgift eller återkommande) genom att använda PayPal eller ett giltigt kreditkort från MasterCard, Visa eller American Express. Ditt kreditkort måste tillåta återkommande betalningar. För tillfället kan du inte använda betalkort för att betala för Shopify. Du kan använda PayPal-saldo, bankkonton, betalkort eller kreditkort som är kopplade till ditt PayPal-konto när du betalar för dina fakturor via PayPal.

Obs! Om du är baserad i USA kan du iför tillfället inte använda PayPal för att betala dina Shopify-räkningar.

De flesta av de avgifter som Shopify debiterar är återkommande betalningar. Återkommande betalningar sker under en regelbunden cykel. Dessa faktureringscykler varierar och synkroniseras inte, om du till exempel inte påbörjar en plan med 30-dagars fakturering och installerar alla dina appar på samma dag.

Om du är baserad i USA, befinner dig i en Shopify plus-plan och har ett bankkonto som accepterar automatiserat Clearingkonto (ACH)-debiteringar kan du verifiera ditt konto för att fungera som din aktiva betalningsmetod. Kontrollera med din bank för att se om ditt konto accepterar ACH debiteringar.

Om din butik är baserad i USA och du har tillräckligt med pengar i ditt kontosaldo på Shopify Payments kommer Shopify-saldo att väljas som din standardbetalningsmetod för inköp av tema och engångsköp av appar.

Du måste använda ett kreditkort eller ett betalkort med uppskjuten betalning för att betala för din Shopify-prenumeration om du är baserad i Frankrike. Kontakta din bank om du är osäker på vilken typ av kort du har.

Ändra dina kreditkortsuppgifter

Om ditt kreditkortsnummer ändras ska du se till att uppdatera det i ditt Shopify-konto.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-admin.

2. Klicka på Byt kreditkort i avsnittet Faktureringsinformation.

3. Uppdatera kreditkortsinformationen och klicka sedan på Bekräfta.

Observera! Just nu kan du inte använda betalkort för att betala för Shopify.

Ändra din faktureringsadress

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-admin.

2. Klicka på Byt kreditkort i avsnittet Faktureringsinformation.

3. Uppdatera fältet för faktureringsadress och klicka på Bekräfta.

Lägg till ett bankkonto för att betala dina fakturor

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-admin.

2. I avsnittet Faktureringsinformation klickar du på Lägg till bankkonto.

3. Ange konto- och routingnummer för det bankkonto du vill verifiera.

4. Ange butiksägarens namn och ange kontotypen som personlig eller företag.

5. Klicka på Starta verifiering.

Observera! Genom att klicka på Starta verifiering godkänner du att Shopify eller dess agenter sätter in pengar och tar ut pengar från ditt bankkonto med hjälp av nätverket automatiserad clearingcentral (ACH) för att verifiera ditt konto och betala dina fakturor.

1. Efter 1–3 arbetsdagar sätter Shopify in två små belopp (mindre än 1,00 USD) till ditt bankkonto. När dessa insättningar har gjorts till ditt konto ska du bekräfta de två beloppen genom att ange dem i de två fälten som visas i avsnittet Faktureringsinformation.

2. Om du vill göra det verifierade kontot till din aktiva betalningsmetod markerar du rutan med titeln Gör detta bankkonto till min aktiva betalningsmetod.

3. Klicka på Slutför verifiering. Bankkontot visas som aktivt om verifieringen lyckas.

Om verifieringen misslyckas får du ett meddelande om det. Kontakta din bank för att lära dig mer innan du försöker igen.

Ändra verifierad bankkontoinformation

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-admin.

2. I avsnittet Faktureringsinformation klickar du på Byt ut bankkontot.

3. Ange konto- och routingnummer för det bankkonto du vill verifiera.

4. Ange butiksägarens namn och ange kontotypen som personlig eller företag.

5. Klicka på Starta verifiering.

Observera! Genom att klicka på Starta verifiering godkänner du att Shopify eller dess agenter sätter in pengar och tar ut pengar från ditt bankkonto med hjälp av nätverket automatiserad clearingcentral (ACH) för att verifiera ditt konto och betala dina fakturor.

1. Efter 1–3 arbetsdagar sätter Shopify in två små belopp (mindre än 1,00 USD) till ditt bankkonto. När dessa insättningar har gjorts till ditt konto ska du bekräfta de två beloppen genom att ange dem i de två fälten som visas i avsnittet Faktureringsinformation.

2. Om du vill göra det verifierade kontot till din aktiva betalningsmetod markerar du rutan med titeln Gör detta bankkonto till min aktiva betalningsmetod.

3. Klicka på Slutför verifiering. Bankkontot visas som aktivt om verifieringen lyckas.

Om verifieringen misslyckas får du ett meddelande om det. Kontakta din bank för att lära dig mer innan du försöker igen.