Visa eller exportera dina Shopify-räkningar

Det är viktigt att du har en tydlig bild av dina faktureringsuppgifter för att hantera din ekonomi effektivt.

Visa kommande faktura

Eventuella avgifter som kommer att ingå i kommande räkningar kan du se på sidan Faktureringsinställningar i Shopify-admin. Se Om faktureringströsklar för mer information om hur du debiteras för dessa avgifter.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-administratörskonto.

2. Klicka på Visa detaljer i avsnittet Aktuell faktureringsperiod.

Visa tidigare fakturor

Om du behöver granska din faktureringshistorik så kan du se tidigare fakturor.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-administratörskonto.

2. I avsnittet Tidigare fakturor kan du se din faktureringshistorik under ett visst tidsintervall.

Visa avgifter inom en viss tidsram

Kontoutdraget ger en detaljerad översikt över alla avgifter som uppkommit för ditt Shopify-konto under de senaste 90 dagarna. Detta inkluderar prenumerationsavgifter, appavgifter, leveransavgifter och transaktionsavgifter från tredje part

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-administratörskonto.

2. Klicka på Visa sammanfattning i avsnittet Avgiftsrapport.

3. På sidan Avgiftsrapport väljer du ett tidsintervall i rullgardinsmenyn med datumintervall för att visa alla avgifter inom det tidsintervallet. Data finns endast tillgänglig för de senaste 90 dagarna.

4. Klicka på Tillämpa.

5. Valfritt: Om du vill exportera eller skriva ut din avgiftsrapport klickar du på Exportera eller Skriv ut.

Exportera faktureringshistorik

Om du vill visa eller spara din faktureringshistorik så kan du exportera fakturor till en kommaseparerad fil (CSV). CSV-filen skickas till den e-postadress som är länkad till ditt Shopify-konto. Du kan exportera dina faktureringsdata för valfri period, tillbaka till det datum då ditt Shopify-konto skapades.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-administratörskonto.

2. I avsnittet Tidigare fakturor klickar du på ... > Exportera fakturor.

3. I dialogrutan Exportera fakturor väljer du att antingen exportera fakturor baserat på Aktuell sida eller Fakturor efter datum för att välja ett datumintervall.

• Om du väljer Fakturor efter datum så kan du välja att exportera fakturor från de senaste 7, 30, 90 eller 365 dagarna. Du kan också välja ett anpassat start- och slutdatum.
  4. Valfritt: Du kan exportera specifika fakturor genom att använda kryssrutorna för att välja fakturor.

5. Klicka på Exportera fakturor.

Skapa en utgiftsrapport

Med funktionen för utgiftsrapportering kan du exportera avgifter baserat på deras respektive debiteringsdatum. Denna rapport innehåller uppgifter som avgiftskategorier och datumintervall. CSV-filen för utgiftsrapporten skickas till den e-postadress som är kopplad till ditt Shopify-konto.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, klicka på Inställningar.
  2. Klicka på Fakturering i avsnittet Organisation.
  3. I avsnittet Tidigare fakturor klickar du på ... och sedan på Skapa utgiftsrapport.
  4. På sidan Utgiftsrapport kan du anpassa rapporten genom att välja specifika butiker, avgiftskategorier och datum.

• I avsnittet Rapportdetaljer kan du använda menyn Avgiftskategorier för att söka efter eller välja avgiftskategorier.
    • I avsnittet Datumintervall kan du använda menyn Varaktighet för att skapa en utgiftsrapport för de senaste 7, 30, 90 eller 365 dagarna. Du kan också välja ett anpassat start- och slutdatum.
  5. När du har konfigurerat rapporten klickar du på Exportera rapport.

Så är utgiftsrapporten uppbyggd

• Fakturadatum: Detta är det datum då avgiften lades till på en faktura, skatter beräknades och betalningen behandlades. Om du t.ex. köpte en fraktsedel den 14 november som användes för en faktureringsperiod som slutade den 28 november, är fakturadatumet den 28 november.
  • Avgiftskategori: Exempel är avgifter för appar, prenumerationer, leverans och transaktioner.
  • Debiteringsdatum: Detta är det datum då avgiften togs ut. Om du exempelvis köpte en fraktsedel den 14 november är debiteringsdatumet 14 november.