Appavgifter

Det finns fyra olika typer av apprelaterade avgifter och krediter som du kan få:

• Prenumerationsavgifter – Dessa avgifter är för återkommande användning av en app, till exempel en månatlig prenumeration. De visas på din vanliga faktura för din Shopify-prenumeration.
  • Avgifter för appanvändning - Dessa avgifter varierar beroende på hur mycket du använder appen eller tjänsten som den integrerar med (såsom antalet interaktioner tillhandahållna av en kundserviceapp). De är listade på din vanliga Shopify-prenumerationfaktura.
  • Engångsavgifter för appar -dessa avgifter gäller för specifika tjänster som tillhandahålls av en app (t.ex. en enda migrering av dina uppgifter från en plattform till en annan). De visas på separata fakturor.
  • Appkrediter - I vissa fall är du berättigad till appkrediter, t.ex. när du nedgraderar en betalapp-prenumeration halvvägs in i en faktureringsperiod. Dessa krediter tas med i din Shopify-prenumerationsfaktura och kan användas för framtida appavgifter i Shopify.

Prenumerationer

Du faktureras för dina app-prenumerationer och appanvändning som en del av Shopifys 30-dagars prenumerationsperiod. Din app har dock en separat 30-dagars faktureringsperiod som påverkar de avgifter du ser på din Shopify-faktura.

Shopify faktureringsperiod

Faktureringsperioder för appar

Du faktureras var 30:e dag för din Shopify-prenumeration och du betalar i förskott under de följande 30 dagarna. Anta exempelvis att du får din Shopify-faktura den 5 april. Eftersom det är 30 dagar i april kommer denna period avslutas när den 4 maj är slut. Den 5 maj debiteras du för den andra månaden av din prenumeration. Den tredje månadens faktureras den 4 juni eftersom maj har 31 dagar.

Faktureringsperioder för appar

Appar som debiterar handlare som använder prenumerationer faktureras enligt en oberoende 30-dagars faktureringsperiod. Denna faktureringsperiod debiteras samtidigt som Shopify-prenumerationen. Det finns två typer av prenumerationer:

• Återkommande prisplaner
  • Prisplaner baserat på användning

Återkommande prisplaner

Återkommande appavgifter faktureras i samband med nästa 30-dagars faktura från Shopify. I exemplet nedan innehåller fakturan från den 5 maj app-prenumerationen som överlappar från den 20 april till den 20 maj. Fakturan från den 4 juni innehåller på samma app-prenumeration från den 20 maj till den 19 juni (eftersom maj har 31 dagar).

Faktureringsperioder för appar

Prisplaner baserat på användning

Om du använder appar som faktureras beroende på användning kommer du alltid att faktureras för användningen i nästkommande faktura. I diagrammet nedan kommer den registrerade användningen som skapades den 26 april att visas på fakturan den 5 maj. Användningsregistreringen från den 15 maj visas på fakturan den 4 juni. Även om dessa två användningsregistreringar är knutna till samma app-prenumeration visas de på två separata fakturor.

Faktureringsperioder för appar

Det är viktigt att ha dessa faktureringscykler i åtanke när du överväger appfakturor, avinstallering av appar och appanvändningsavgifter.

Du blir inte omedelbart debiterad för återkommande appavgifter även om du ser dem på ditt konto direkt efter du har godkänt dem. Återkommande appavgifter tillämpas för ditt konto antingen när du mottar din Shopify-prenumerationsfaktura som kommer var 30:e dag eller om du överskrider ditt faktureringsgränsvärde (beroende på vilket som inträffar först).

Shopify fryser ditt konto och dina återkommande appavgifter om du slutar betala dina fakturor eller stänger din butik. Om du börjar betala igen eller öppnar din butik igen inom 30 dagar låser Shopify upp ditt konto och appavgifter återupptas.

Det är en bra idé att ta bort alla appar som debiterar en återkommande avgift innan du pausar din butik, så att du undviker att debiteras om apparna inte används.

Avinstallera appar som tar ut återkommande avgifter

Se till att överväga faktureringsperioder för appar när du planerar att avinstallera en app. Återkommande appavgifter genereras första gången en appavgift godkänns och sedan den första dagen i en apps faktureringsperiod. På grund av detta kommer en avgift att visas på din faktura även om du avinstallerar en app redan någon dag efter installationen.

Användningsavgifter för appar

Appanvändningsavgifterna är kopplade till en apps 30-dagars faktureringsperiod och representerar avgifter för appanvändningshändelser. Eftersom en apps faktureringscykel inte nödvändigtvis kommer att vara densamma som Shopifys 30-dagars faktureringscykel, är det möjligt att se användningsavgifterna för en enda faktureringscykel för appen spridas över två Shopify-prenumerationsräkningar. Du bör ha de olika faktureringscyklerna i åtanke när du överväger användningsavgifter på dina fakturor.

Maxbelopp

Appar som debiterar dig för användningsavgifter har ett högsta belopp som förhindrar att du överskrider ett övre gränsvärde under faktureringsperioden. Du måste samtycka till en ny användningsavgift för att kunna fortsätta använda en app efter att du har överskridit maxbeloppet. Detta förhindrar att du debiteras för användning över maxbeloppet.

Engångsavgifter för appar

Engångsavgifter för appar gäller för appar som inte tar ut återkommande avgifter. Du ser separata räkningar för alla engångsavgifter, och de kommer inte att tas med i din återkommande Shopify-faktura.

Proportionell fördelning, uppgraderingar och nedgraderingar av appar

En app som du uppgraderar eller nedgraderar kommer att begära att du godkänner en ny återkommande appavgift. Detta beror på att Shopify endast godkänner en återkommande appavgift åt gången. Den befintliga återkommande appavgiften kommer att avbrytas och ersättas av den nya avgiften.

När du uppgraderar din plan genom att flytta från en billigare kostnad till en dyrare kostnad fördelas avgiften proportionellt baserat på skillnaden i pris och antalet dagar kvar i faktureringsperioden. Om du till exempel börjar en 30-dagars faktureringsperiod på en plan för 5 USD och sedan uppgraderar till en plan för 15 USD på dag 15 i faktureringsperioden, debiteras du 5 USD+ ( 15 USD - 5 USD) * (15/30) = 10 USD.

När du nedgraderar din plan genom att gå från en högre kostnad till en lägre kostnad kommer du automatiskt att bli erbjuden en appkredit som baseras på skillnaden i pris och antalet dagar som återstår av faktureringsperioden. Denna appkredit kan användas för framtida inköp av appar på Shopify.

Vanliga frågor om fakturering för appar

Varför ser det ut som att jag har obetalda skulder?

Du kommer att se appavgifter på ditt konto direkt när du installerar en app, men avgifterna ska inte betalas förrän vi skickar din månadsfaktura.

Varför debiteras jag två gånger för samma 30-dagars faktureringsperiod?

Om det uppstår appanvändningsavgifter efter att Shopify-cykeln har slutförts, men innan appens faktureringscykel återställs, kommer dessa användningsavgifter att visas på nästa Shopify-prenumerationsfaktura.