Betala Shopify-fakturor i din lokala valuta

I länder och regioner där det stöds utfärdar Shopify räkningar i en lokal valuta i stället för i USD. När dina fakturor utfärdas i din lokala valuta kan det minska det belopp du betalar i valutaväxlingsavgifter. Du kan dessutom förutsäga vissa regelbundna utgifter (till exempel din Shopify-prenumeration) enklare eftersom de prissätts till en fast kostnad i din lokala valuta.

Länder och regioner där fakturering i lokal valuta stöds

Fakturering i lokal valuta (i euro) är tillgänglig för handlare som befinner sig i EU-länder.

Shopify-fakturor utfärdas i USD för alla andra länder och regioner.

Avgör vilka faktureringsavgifter som konverteras till din lokala valuta

När fakturering i lokal valuta är aktiverat för din butik utfärdas alla räkningar som du får från Shopify i den valutan. Några av avgifterna konverteras från USD till din lokala valuta och andra utfärdas till ett fast pris i din lokala valuta.

Avgifter utan konverteringsavgifter

Shopifys prenumerationsavgifter prissätts direkt i din lokala valuta och konverteras inte från USD.

Avgifter med konverteringsavgifter

Följande avgifter utfärdas iUSD din lokala valuta efter att de konverterats från USD:

• Appavgifter (engångsavgifter, användaravgifter och prenumerationsavgifter)
  • Shopify POS-prenumerationer
  • Teman
  • Domäner
  • Fraktsedlar
  • Transaktionsavgifter

Konverteringskurserna som Shopify tillämpar för varje avgift är baserade på aktuella valutakurser och inkluderar en avgift på 1,5 % för valutaväxling (med undantag för transaktionsavgifter som är undantagna). Du kan se konverteringskurserna för varje avgift på dina räkningar i din Shopify-administratör.

Ändra faktureringsvaluta

Om du är berättigad till fakturering i lokal valuta kan du ändra din faktureringsvaluta. När du har gjort ändringen tillämpas den på din nästa faktureringsperiod. Om du har några utestående avgifter debiteras du för dem nu i den ursprungliga valutan. Återstående krediter konverteras till den nya valuta du väljer.

Ändra faktureringsvaluta för butiker i Tyskland

Om din butik ligger i Tyskland kan du ändra din faktureringsvaluta från din Shopify-admin.

Steg

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-administratörskonto.

2. Under avsnittet Betalningsinformation, under Faktureringsvaluta, klicka på knappen ...och klicka sedan på Ändra faktureringsvaluta.

3. Gör något av följande:

- Klicka på EUR (euro) för att ändra faktureringsvalutan till euro. - Klicka på USD (US-dollar) för att ändra faktureringsvalutan till amerikanska dollar.

1. Klicka på Spara.

Ändring av faktureringsvaluta för andra handlare i EU

Om du är en berättigad handlare i ett annat EU-land än Tyskland, men för närvarande faktureras i USD, kan du kontakta Shopify-supporten för hjälp med att ändra din faktureringsvaluta.