Shopify-facturen betalen in je lokale valuta

In landen en regio's waar facturering in lokale valuta wordt ondersteund, geeft Shopify facturen uit in een lokale valuta in plaats van in USD. Als je facturen in je lokale valuta worden uitgegeven, kan dat het bedrag dat je aan wisselkosten betaalt verminderen. Bovendien kun je sommige terugkerende uitgaven, zoals je Shopify-abonnement, beter voorspellen omdat ze een vaste prijs hebben in je plaatselijke valuta.

Landen en regio's waar facturering in lokale valuta wordt ondersteund

Factureren in lokale valuta is beschikbaar voor merchants die in de volgende landen en regio's gevestigd zijn:

• Australië (AUD)
  • Canada (CAD)
  • Landen van de Europese Unie (EUR)
  • India (INR)
  • Singapore (SGD)
  • Verenigd Koninkrijk (GBP)

Facturering in EUR is ook beschikbaar in Liechtenstein en Zwitserland.

Voor alle andere landen en regio's worden Shopify-facturen uitgegeven in USD.

Bepalen welke factuurbetalingen worden geconverteerd naar lokale valuta

Nadat facturering in lokale valuta voor je winkel is ingeschakeld, worden alle facturen die je van Shopify ontvangt, in die valuta uitgegeven. Sommige kosten worden van USD in je plaatselijke valuta omgerekend, en andere worden voor een vaste prijs in je lokale valuta uitgegeven.

Betalingen zonder conversiekosten

De kosten van het Shopify-abonnement zijn rechtstreeks in je lokale valuta geprijsd en niet geconverteerd vanuit USD.

Kosten met conversiekosten

De volgende kosten worden uitgegeven in je lokale valuta nadat ze zijn geconverteerd vanuit USD:

• App-kosten (eenmalige kosten, gebruikskosten en abonnementskosten)
  • Shopify POS-abonnementen
  • Thema's
  • Domeinen
  • Verzendlabels
  • Transactiekosten van derden

De conversiepercentages die Shopify toepast op elke betaling, zijn gebaseerd op actuele wisselkoersen en bevatten wisselkoerskosten van 1,5% (met uitzondering van transactiekosten van derden, die zijn vrijgesteld). Je kunt de conversiepercentages voor alle kosten op je facturen bekijken in je Shopify-beheercentrum.

Factureringsvaluta wijzigen

Als je je bevindt in een land dat of regio die in aanmerking komt, kun je de factureringsvaluta wijzigen. Wijzigingen aan de factureringsvaluta worden toegepast bij de volgende factureringscyclus. Eventuele uitstaande betalingen worden in de oorspronkelijke valuta gefactureerd en eventuele resterende kredieten worden omgerekend naar de nieuwe valuta.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Facturering.
  2. Klik in de sectie Huidige factureringscyclus op Factuurprofiel bewerken.
  3. Klik in de sectie Adres en valuta > Valutaop het potloodpictogram.
  4. Selecteer je nieuwe factureringsvaluta in het vervolgkeuzemenu in het dialoogvenster Factureringsvaluta wijzigen.