Shopify-facturen betalen in je lokale valuta

In landen en regio's waar facturering in lokale valuta wordt ondersteund, geeft Shopify facturen uit in een lokale valuta in plaats van in USD. Als je facturen in je lokale valuta worden uitgegeven, kan dat het bedrag dat je aan wisselkosten betaalt verminderen. Bovendien kun je sommige terugkerende uitgaven, zoals je Shopify-abonnement, beter voorspellen omdat ze een vaste prijs hebben in je plaatselijke valuta.

Landen en regio's waar facturering in lokale valuta wordt ondersteund

Facturering in lokale valuta (in EUR) is beschikbaar voor merchants die zich in EU-landen bevinden.

Voor alle andere landen en regio's worden Shopify-facturen uitgegeven in USD.

Bepalen welke factuurbetalingen worden geconverteerd naar je lokale valuta

Nadat facturering in lokale valuta voor je winkel is ingeschakeld, worden alle facturen die je van Shopify ontvangt, in die valuta uitgegeven. Sommige kosten worden van USD in je plaatselijke valuta omgerekend, en andere worden voor een vaste prijs in je lokale valuta uitgegeven.

Betalingen zonder conversiekosten

De kosten van het Shopify-abonnement zijn rechtstreeks in je lokale valuta geprijsd en niet geconverteerd vanuit USD.

Kosten met conversiekosten

De volgende kosten worden uitgegeven in je lokale valuta nadat ze zijn geconverteerd vanuit USD:

• App-kosten (eenmalige kosten, gebruikskosten en abonnementskosten)
  • Shopify POS-abonnementen
  • Thema's
  • Domeinen
  • Verzendlabels
  • Transactiekosten

De conversiepercentages die Shopify van toepassing is op elke betaling, zijn gebaseerd op actuele wisselkoersen en bevatten wisselkoerskosten van 1,5% (met uitzondering van transactiekosten, die zijn vrijgesteld). Je kunt de conversiepercentages voor alle kosten op je facturen bekijken in je Shopify-beheercentrum.

Je factureringsvaluta wijzigen

Als je in aanmerking komt voor facturering in lokale valuta, kun je je factureringsvaluta wijzigen. Nadat je de wijziging hebt aangebracht, wordt deze toegepast op je volgende factureringscyclus. Als je uitstaande betalingen hebt, worden deze nu in rekening gebracht in de oorspronkelijke valuta. Resterend krediet wordt omgerekend naar je nieuwe valuta.

Je factureringsvaluta voor winkels in Duitsland wijzigen

Als je winkel zich in Duitsland bevindt, kun je je factureringsvaluta wijzigen vanuit je Shopify-beheercentrum.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Facturering.

2. Klik in de sectie Betaalgegevens onder Factureringsvaluta op de knop ... en daarna op Factureringsvaluta wijzigen.

3. Voer een van de volgende handelingen uit:

- Als je je factureringsvaluta in euro's wilt wijzigen, klik je op EUR (euro). - Klik op USD (Amerikaanse dollar) om je factureringsvaluta in Amerikaanse dollar te wijzigen.

1. Klik op Opslaan.

Je factureringsvaluta voor andere EU-merchants wijzigen

Als je een merchant bent in een ander EU-land dan Duitsland, maar je wordt momenteel gefactureerd in USD, dan kun je contact opnemen met Shopify-ondersteuning om je te helpen je factureringsvaluta te veranderen.