Je winkel pauzeren of deactiveren

Als jij de winkeleigenaar bent en je winkel in aanmerking komt, kun je via het Shopify-beheercentrum je winkel tijdelijk pauzeren of volledig deactiveren.

Als je tijdelijk wilt stoppen met verkopen op Shopify, maar wel aan je winkel wilt blijven werken, kun je voor het Pause and Build-abonnement kiezen.

Je winkel deactiveren

Je kunt je winkel deactiveren door je abonnement op te zeggen en je Shopify-winkel te deactiveren.

Als je een gratis proefperiode hebt en je nog geen prijsplan hebt gekozen, hoef je niets te doen om je account te deactiveren. Je kunt je winkel tijdens de gratis proefperiode niet pauzeren.

Als je je winkel wilt deactiveren, maar je je e-mailadres of wachtwoord niet meer weet, kun je je Shopify-inloggegevens herstellen.

Neem contact op met Shopify Support als je meer hulp nodig hebt bij het pauzeren of deactiveren van je winkel.

Aandachtspunten bij het pauzeren van je winkel

• Als je financiering hebt ontvangen via Shopify Capital, heeft het pauzeren van je winkel invloed op je resterende Capital-voorschotten. Neem contact op met Shopify Support voor meer informatie.
  • Het Pause and Build-abonnement is niet beschikbaar voor Shopify Plus-winkels.
  • Je kunt het Pause and Build-abonnement alleen selecteren als je winkel een betaald abonnement heeft.
  • Verwijder alle apps van derden die terugkerende kosten hebben, zodat je niet hoeft te betalen voor die apps zolang je winkel gepauzeerd is.

Je winkel pauzeren terwijl je eraan blijft werken

Wanneer je het Pause and Build-abonnement gebruikt, blijft je winkel draaien tegen een gereduceerd tarief van 9 USD per maand. Je hebt toegang tot het Shopify-beheercentrum en kunt je producten wijzigen wanneer dat nodig is, maar je checkout is gedeactiveerd. Dit betekent dat klanten je producten kunnen zien, maar ze niet kunnen kopen.

Het abonnement Pause and Build kan voor jou de juiste keuze zijn als je winkel bijvoorbeeld seizoengebonden is of als deze slechts voor een bepaalde periode is geopend.

Wanneer je het abonnement Pause and Build hebt, beschik je over de volgende functies:

• Toegang tot het Shopify-beheercentrum
  • Toegang tot basisrapporten over de prestaties van je site
  • Toegang tot je webshop

Terwijl je winkel gepauzeerd is, kun je de checkout, POS, kortingen, herstel van afgebroken checkouts, cadeaubonnen of integraties van externe partijen als Facebook en Google niet gebruiken om je producten te publiceren.Je kunt wel facturen voor conceptbestellingen sturen, maar de klant kan het checkout-proces niet voltooien en conceptbestellingen kunnen niet in live bestellingen worden omgezet.

Stappen:

1. Log in bij je winkel als de eigenaar van de winkel.
  2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Abonnement.
  3. Klik op Winkel deactiveren > Pause and Build-abonnement.
  4. Bekijk de abonnementsgegevens zorgvuldig en klik vervolgens op Overschakelen naar Pause and Build.

Je winkel wordt gepauzeerd en draait tegen een lagere abonnementsprijs. Als je opnieuw wilt beginnen met de verkoop van producten, kun je je winkel op elk gewenst moment opnieuw openen door een nieuw abonnement te kiezen.

Aan je winkel werken met het Pause and Build-abonnement

Terwijl je het Pause and Build-abonnement gebruikt, kunnen klanten je producten nog steeds zien, maar ze kunnen ze niet kopen. Als je je klantervaring wilt verbeteren, kun je je thema aanpassen door je productprijzen te verbergen en de knop Aan winkelwagen toevoegen te verbergen, zodat klanten niets kunnen kopen terwijl je winkel is gepauzeerd.

Als je je producten niet wilt weergeven terwijl je winkel gepauzeerd is, kun je je webshop beveiligen met een wachtwoord. Zo kunnen je klanten niet bij je producten komen terwijl je winkel gepauzeerd is. Je kunt je wachtwoordpagina aanpassen en een bericht opstellen dat je klanten zien zolang je winkel gepauzeerd is.

Al je apps blijven actief nadat je je winkel hebt gepauzeerd. Als je je apps wilt pauzeren, moet je ze afzonderlijk annuleren.

Je winkel heropenen na Pause and Build

Als je het Pause and Build-abonnement selecteert en je besluit de pauze stop te zetten, selecteer je een nieuw abonnement, want het oude is dan niet meer geldig. Wanneer je klaar bent om je winkel weer te openen, log je in en selecteer je een nieuw abonnement dat bij je past.

Stappen:

1. Log in bij je winkel als de eigenaar van de winkel.
  2. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Abonnement.
  3. Klik op Een abonnement selecteren en daarna op Abonnement kiezen voor het abonnement dat je wilt.
  4. Controleer de abonnementsgegevens zorgvuldig en klik vervolgens op Abonnement starten.

Nadat je een abonnement hebt geselecteerd, kun je weer verkopen.

Als je een wachtwoord voor je winkel had ingesteld toen deze was gepauzeerd, kun je het wachtwoord van je webshop verwijderen.

Je abonnement opzeggen en je Shopify-winkel deactiveren

Als je je winkel niet meer wilt runnen, kun je deze op elk moment deactiveren. Nadat je je winkel hebt gedeactiveerd, wordt je Shopify-abonnement opgezegd en heb je geen toegang meer tot het Shopify-beheercentrum. Als je weer wilt inloggen, moet je een geldige betaalmethode invoeren om je winkel opnieuw te activeren.

Aandachtspunten voordat je je winkel deactiveert

Voordat je je winkel deactiveert, denk dan aan de volgende punten om mogelijke problemen met het sluiten van je winkel te voorkomen.

Bedenk welke winkelgegevens en -elementen je wilt behouden:

• Als je je webshop deactiveert, kun je geen nieuwe webshop aanmaken die hetzelfde myshopify.com-domein gebruikt. Je kunt een nieuwe winkel aanmaken die met dezelfde merknaam werkt, maar je myshopify.com-domein is uniek voor elke winkel. Je deactiveert bijvoorbeeld een winkel met de naam Very Good Things en met de URL very-good-things.myshopify.com. Als je besluit om een nieuwe winkel aan te maken, kun je deze nog steeds Very Good Things noemen, maar je kunt de URL very-good-things.myshopify.com niet meer gebruiken.
  • Bewaar je winkelinformatie door CSV-bestanden te exporteren.
  • Als je een thema hebt gekocht, kun je een back-up van je thema downloaden. Thema's hebben alleen een licentie voor de winkel waar je deze oorspronkelijk voor koopt, maar je kunt ook contact opnemen met Shopify Support om de licentie te laten overdragen naar een van je andere Shopify-winkels.

Denk na over hoe je je financiële verplichtingen afhandelt:

• Eventuele openstaande saldo's op je account (zoals transactiekosten, verzendlabelkosten of app-abonnementen) worden tijdens de opzegging in rekening gebracht. Als je geen uitstaande betalingen op je account hebt, ontvang je geen afsluitende factuur. Zie Uitleg over je Shopify-factuur voor meer informatie.
  • Sla je facturen op door je factureringsgeschiedenis te exporteren. Als je Shopify Payments gebruikt, kun je je uitbetalingsgeschiedenis en transacties exporteren voor je eigen administratie.
  • Als je apps van derden hebt die buiten Shopify om je betaalgegevens hebben, zeg dan je abonnement bij die apps op om te voorkomen dat je extern gefactureerd wordt nadat je je winkel hebt gedeactiveerd.
  • Als je een financieel product van Shopify gebruikt (zoals Shopify Balance, Shopify Capital of Shopify Credit), kun je na deactivering van je winkel niet meer bij deze producten.

Denk na over de gevolgen voor bestaande klanten met niet-afgehandelde bestellingen:

• Als je cadeaubonnen verkoopt, moet je mogelijk openstaande cadeaubonnen terugbetalen. Je kunt het CSV-bestand met cadeaubonnen van je winkel exporteren met de gegevens die je nodig hebt om openstaande cadeaubonnen te kunnen terugbetalen.
  • Als je producten verkoopt met verschillende opties voor aankoop (zoals abonnementen of pre-orders), ontstaan er mogelijk problemen met nog openstaande bestellingen. Hier vind je meer informatie over terugbetalingen doen.
  • Een kaarthouder kan nog steeds terugboekingen doen, zelfs als de winkel is gedeactiveerd. Als je je winkel deactiveert, kun je geen aanvullend bewijs indienen via het Shopify-beheercentrum in het geval van een terugboeking.

Denk na over de gevolgen voor je aangepaste domein:

• Als je een aangepast domein hebt gekocht via Shopify, kun je het overdragen aan een externe domeinprovider.
  • Als je een aangepast domein hebt gekocht via een externe partij, kun je het via het Shopify-beheercentrum uit je winkel verwijderen. Als je je domein niet uit je Shopify-winkel verwijdert voordat je de winkel sluit, kun je het misschien niet gebruiken voor een andere website.
  • Zorg ervoor dat je automatisch verlengen van je aangepaste domein op de website van je registrar uitschakelt om onverwachte kosten te voorkomen.
  • Als je van plan bent je winkel te deactiveren en je domein naar een nieuw platform te verplaatsen, houd er dan rekening mee dat het HSTS-beleid (HTTP Strict Transfer Security) van Shopify gedurende 90 dagen nadat je je winkel hebt gedeactiveerd van kracht blijft in je domein. Dit beleid waarborgt de veiligheid van informatie over je bedrijf en je klanten.

Wanneer je je domein overdraagt aan een ander platform dat HTTPS gebruikt, hoef je geen extra stappen te ondernemen.

Wanneer je je domein overdraagt aan een platform dat geen gebruik maakt van HTTPS, wordt er de komende 90 dagen een foutmelding weergegeven in de browser wanneer iemand probeert je domein te bezoeken. Het foutbericht kan aangeven dat de site niet wordt vertrouwd of dat het certificaat niet geldig is. Wacht tot de periode van 90 dagen voorbij is, of overweeg je domein naar een platform met ondersteuning voor HTTPS over te zetten.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Abonnement.
  2. Klik op Winkel deactiveren.
  3. Bekijk, indien van toepassing, de mogelijkheden om over te stappen naar het Pause and Build-abonnement of om een nieuwe winkel te starten.
  4. Als je nog steeds wilt deactiveren, klik je op Winkel deactiveren.
  5. Selecteer een reden voor de opzegging en klik op Doorgaan.
  6. Voer je wachtwoord in en klik vervolgens op Nu deactiveren.

Je krijgt een e-mail met de bevestiging dat je winkel is gedeactiveerd. Je kunt je winkel altijd weer heropenen of je oude facturen bekijken. De informatie van je winkel blijft twee jaar bewaard. Je kunt je winkel ook heropenen en je abonnement pauzeren.

Je gegevens verwijderen

De gegevens van je winkel zijn gegarandeerd voor 2 jaar, voor het geval je besluit je winkel te heropenen. Maar je kunt verzoeken om de persoonsgegevens van de klanten van je winkel voor die tijd te verwijderen.

Meer informatie over het verwijderen van je gegevens.