Back-ups en duplicatie

Je kunt CSV-bestanden uit je Shopify-beheercentrum exporteren om een back-up van je winkelgegevens te maken. Je kunt deze CSV-bestanden combineren met andere gegevens (bijvoorbeeld met een kopie van je thema) om een back-up of duplicaat van je winkel te maken.

CSV-bestanden gebruiken om een back-up te maken van winkelgegevens

Je kunt CSV-bestanden exporteren om een back-up te maken van de volgende typen winkelgegevens:

Je kunt ook een back-up van het thema van je webshop maken door het thema te downloaden uit je Shopify-beheercentrum.

Een winkel dupliceren

Wanneer je een winkel dupliceert, kun je bepaalde soorten winkelgegevens overdragen met behulp van CSV-bestanden. Andere soorten gegevens moeten echter handmatig worden ingevoerd in je Shopify-beheercentrum.

Er gelden enkele beperkingen voor het overdragen van winkelgegevens:

• Je kunt de gegevens van bezoekersverkeer niet importeren omdat je nu een nieuw .myshopify.com-domein traceert.
  • Bestellingen kun je niet via het Shopify-beheercentrum in een winkel importeren, maar wel via de Shopify API. Dit wordt niet ondersteund door Shopify. Je kunt een Shopify-partner inhuren voor hulp bij het importeren van bestellingen in de nieuwe winkel.
  • Kortingscodes kunnen niet worden overgedragen.
  • Uitgegeven cadeaubonnen kunnen niet worden overgedragen (cadeaubonproducten worden overgedragen via het CSV-bestand met producten).
  • Je opgeslagen aangepaste rapporten kunnen niet worden overgedragen.
  • Gegevens over bezoekersverkeer kunnen niet worden overgedragen.

Stappen:

1. Log in bij beide winkels als de winkeleigenaar.
  2. Zorg ervoor dat de nieuwe winkel hetzelfde abonnement heeft als de oorspronkelijke winkel.
  3. Selecteer hetzelfde thema in de nieuwe winkel of upload een themabestand vanaf je computer.
  4. Exporteer CSV-bestanden om een back-up te maken van de volgende soorten winkelgegevens:

5. Bereid je productmedia voor op exporteren.

6. Importeer de CSV-bestanden voor je producten en klanten op een van de volgende manieren:

• Via de pagina's Producten en Klanten in het Shopify-beheercentrum.
    • Met de app Winkel importeren. Met de app 'Winkel importeren' kun je je CSV-bestanden samen importeren.
  7. Als je geen collecties hebt gemaakt door een kolom toe te voegen aan het CSV-bestand met producten, kun je ze handmatig maken in de nieuwe winkel.

8. Installeer je apps opnieuw.

9. Configureer je winkelinstellingen handmatig opnieuw, bijvoorbeeld btw, verzendkosten, checkout en betalingen.

10. Optioneel: kopieer en plak je blogposts en pagina's van de webshop.

11. Optioneel: bouw de navigatie van je webshop weer op.

Een back-up van een winkel maken met een app

Als je een back-up wilt maken van de gegevens van je winkel, kun je een app uit de Shopify App Store gebruiken.