Problemen met inloggen oplossen

Als je niet kunt inloggen bij je account, kan dit een paar veelvoorkomende oorzaken hebben.

Als je een medewerker van een winkel bent en niet kunt inloggen bij een winkel of organisatie, vraag dan de eigenaar van de winkel of de organisatie om hulp. Shopify Support kan alleen de eigenaar van de winkel of organisatie helpen bij inlogproblemen.

Voordat je een van de suggesties voor probleemoplossing probeert, kun je op de Shopify-statuspagina meer informatie vinden over bekende problemen die met inloggen. Je kunt ook op Recente gebeurtenissen bekijken klikken voor eventuele inlogproblemen die onlangs zijn opgelost. Als er een recente gebeurtenis is geweest, kun je eerst proberen het probleem lokaal op te lossen en bijvoorbeeld de cache van je browser of cookies wissen. Als er geen vergelijkbare problemen worden genoemd of als je na de lokale probleemoplossing nog steeds niet kunt inloggen, kun je het probleem verder onderzoeken.

Problemen met code-prompt

Wanneer je inlogt bij je account, krijg je mogelijk een prompt om een code in te voeren.

Als je al een tijdje niet meer hebt ingelogd bij je account, wordt je mogelijk gevraagd een code van tien cijfers in te voeren. Deze code wordt naar het e-mailadres gestuurd dat aan je account is gekoppeld en is 30 minuten geldig. Als de e-mail niet in je inbox staat, kijk dan ook in je spam of je gefilterde e-mailmappen.

Als je de code niet hebt gekregen of als de code is verlopen, kun je op de inlogpagina op Verzend de code opnieuw klikken of nog een keer proberen in te loggen. Dan wordt de code opnieuw verzonden. Als het meer dan vijf keer niet is gelukt om in te loggen, wordt je account om veiligheidsredenen mogelijk 30 minuten geblokkeerd. Je kunt het na 30 minuten opnieuw proberen. Als het dan nog niet lukt om met de code in te loggen of als je dan nog steeds geen code ontvangt, neem dan contact op met Shopify Support.

Als je tweestapsverificatie in je winkel hebt geactiveerd, krijg je mogelijk een prompt om een code van zes cijfers in te voeren. De code wordt dan naar de verificatiemethode gestuurd die je hebt ingesteld. Lees meer over inloggen met tweestapsverificatie. Als je geen toegang hebt tot de verificatiemethode en geen verificatiemethode als back-up kunt instellen, kun je de back-upmethode gebruiken.

Als je geen toegang hebt tot je tweestapsverificatiemethoden, zoek dan de herstelcodes op die je bij het installatieproces voor tweestapsverificatie hebt gekregen. Als je de naam van het bestand niet hebt bijgewerkt, kun je zoeken naar shopify_recovery_codes.txt. Deze herstelcodes bestaan uit twaalf cijfers in plaats van zes, maar werken op dezelfde manier.

Als je je herstelcodes niet kunt vinden en geen toegang hebt tot je tweestapsverificatiemethode, neem dan contact op met Shopify Support.

Problemen lokaal oplossen

Het kan zijn dat je probleem lokaal is. Lokale problemen zijn meestal het gevolg van het apparaat dat je gebruikt, de internetverbinding, je browser of browserinstellingen. Probeer de volgende stappen om te controleren of het een lokaal probleem betreft en kan worden gerepliceerd op andere apparaten, browsers of internetverbinding:

• Probeer de incognitomodus, een ander apparaat of de Shopify-app.
  • Wis de cache van je browser en cookies. Recente gebeurtenissen die op de Shopify-statuspagina worden vermeld, kunnen in je cache en cookies zijn opgeslagen, waardoor het probleem aanhoudt. Je kunt dit probleem oplossen door je cache en cookies te wissen.
  • Probeer mobiele data of een andere internetverbinding te gebruiken.
  • Controleer of je browser up-to-date is.
  • Controleer of je browser is ingesteld om alle cookies te blokkeren. Sommige apps en websites worden zonder cookies niet goed weergegeven.
  • Controleer of je een VPN hebt gebruikt of een firewall hebt geactiveerd die Shopify blokkeert.

Als het probleem ook optreedt op andere apparaten, browsers of internetverbinding, is het mogelijk niet lokaal.

E-mailadres vergeten

Als je meerdere e-mailadressen hebt en niet meer weet welke aan je account is gekoppeld, kun je naar de pagina voor winkelherstel gaan. Voer op de pagina voor winkelherstel je e-mailadres in en klik daarna op E-mail winkeldetails. Er wordt een e-mail verzonden met alle winkels en de winkel-URL's die aan dat e-mailadres zijn gekoppeld. Als de winkel niet in de lijst staat, kun je een ander e-mailadres proberen op de pagina voor winkelherstel.

Als je elk e-mailadres hebt geprobeerd en nog steeds de juiste winkel niet hebt gevonden, kun je contact opnemen met Shopify Support om je te helpen een ander e-mailadres voor je account in te stellen.

Als je geen toegang meer hebt tot je e-mailaccount en je de eigenaar van de winkeleigenaar of organisatie bent, neem je contact op met Shopify Support.

Wachtwoord vergeten

Als je het wachtwoord voor je winkel bent vergeten, kun je op Wachtwoord vergeten? klikken op de inlogpagina om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Je krijgt een e-mail met een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Deze link is 48 uur geldig. Als de link verlopen is, kun je nogmaals op Wachtwoord vergeten? klikken om een nieuwe link te ontvangen. Als je je intussen weer herinnert wat je wachtwoord is, kun je de e-mail met de link negeren. Je kunt dan gewoon met je oude gegevens inloggen. Als je de e-mail niet in je inbox ziet, kijk dan ook even in de spam of in de gefilterde e-mailmappen. Als je de e-mail voor het opnieuw instellen van je wachtwoord niet hebt gekregen, neem dan contact op met Shopify Support. Lees meer over het opnieuw instellen van wachtwoorden.

Problemen met de beveiliging van je account

Als je onlangs met je gebruikelijke gegevens hebt willen inloggen en dit werkt niet meer, controleer dan eerst of er iemand anders toegang tot je account heeft en de inloggegevens heeft veranderd. Je inloggegevens zijn je identiteit in de digitale wereld en deze moet je altijd geheim houden. Als je je zorgen maakt dat je misschien op een link in een verdachte e-mail of een URL hebt geklikt waarna de inlogproblemen zijn begonnen, kan het gaan om phishing, vishing of smishing. Activeer tweestapsverificatie om de kans te verkleinen dat je inloggegevens in de verkeerde handen vallen en je winkel schade oploopt. Lees meer over best practices voor accountbeveiliging.

Als je denkt dat je account is gehackt en je niet bij je account kunt inloggen, neem dan contact op met Shopify Support.

Bericht over je account nadat je hebt ingelogd

Soms kan het gebeuren dat je inlogt en een bericht te zien krijgt dat je account op slot is gezet. Deze maatregel kan om veiligheidsredenen of andere redenen zijn genomen.

Je krijgt misschien een bericht dat er iets is misgegaan met de inlogprocedure en dat je winkel niet beschikbaar is. Probeer de stappen voor lokale probleemoplossing om te controleren of het probleem misschien lokaal is.

Als lokale probleemoplossing niet helpt of je account op slot is gezet, kijk dan of er in je inbox, spam of gefilterde mappen een e-mail van Shopify tussen zit. Als je een e-mail hebt gekregen, kun je daarop reageren. Als je geen e-mail hebt gekregen, neem dan contact op met Shopify Support.