Inlogservices gebruiken

Je kunt login-services gebruiken om in te loggen bij je Shopify-beheercentrum met behulp van Google Workspace. Inloggen met Google Workspace kan het inlogproces voor jou en je medewerkers vereenvoudigen wanneer je regelmatig Shopify en Google Workspace-apps gebruikt, zoals Google Documenten of Google Agenda.

Enkel de winkeleigenaar of een medewerker met de machtiging Externe login-services kan login-services in of uit schakelen.

Lees meer over het activeren van tweestapsverificatie en het beveiligen van aanmeldingen.

Je Shopify-account koppelen aan een externe inlogservice

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op je winkelnaam en accountafbeelding.

2. Klik op account beheren.

3. Klik in de sectie Gekoppelde loginservice op Verbinden met je gewenste social provider (Apple, Facebook of Google).

4. Log in bij de overeenkomstige social provider om je account te koppelen wanneer hier om wordt gevraagd.

Login-services voor G Suite inschakelen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Gebruikers en machtigingen.

2. Klik in het gedeelte Aanmeldingsservices op Bewerken om opties voor Google Apps te bekijken.

3. Selecteer Google Apps inschakelen voor aanmelding.

4. Voer je domeinnaam van Google Workspace in.

5. Klik op Opslaan.

Medewerkers toevoegen voor G suite

1. Voeg medewerkers toe in je Shopify-beheercentrum.

2. Controleer of je bent ingelogd bij je Google Workspace-account. Je e-mailadres moet hetzelfde zijn voor zowel je Shopify-medewerkers als je Google Workspace-account.

3. Klik op Inloggen om toegang te krijgen tot je Shopify-beheercentrum.

Login-services voor G Suite deactiveren

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Gebruikers en machtigingen.

2. Klik in het gedeelte Aanmeldingsservices op Bewerken om opties voor Google Apps te bekijken.

3. Schakel Google Apps inschakelen voor aanmelding uit.

4. Controleer de lijst met accounts die geen toegang meer hebben tot je winkel nadat Google Workspace is gedeactiveerd en controleer vervolgens de lijst met accounts die nog steeds kunnen inloggen met een e-mailadres en wachtwoord van Shopify.