Inlogservices gebruiken

Je kunt login-services gebruiken om in te loggen bij je Shopify-beheercentrum met behulp van Google Workspace. Inloggen met Google Workspace kan het inlogproces voor jou en je medewerkers vereenvoudigen wanneer je regelmatig Shopify en Google Workspace-apps gebruikt, zoals Google Documenten of Google Agenda. Je moet de eigenaar van de Shopify-winkel zijn om login-services in of uit te schakelen.

Raadpleeg tweestapsverificatie inschakelen voor meer informatie over beveiligde logins.

Koppel je Shopify-ID aan een externe login-service

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op je gebruikersnaam en accountafbeelding.

2. Klik op account beheren.

1. Klik in het gedeelte Verbonden loginservice op Verbinden met Google. 4. Selecteer je Google-account of voer het in wanneer je hier om wordt gevraagd.

Aanmeldingsservices inschakelen voor G Suite

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Gebruikers en machtigingen.

2. Klik in het gedeelte Aanmeldingsservices op Bewerken om opties voor Google Apps te bekijken.

3. Selecteer Google Apps inschakelen voor aanmelding.

4. Voer je domeinnaam van Google Workspace in.

5. Klik op Opslaan.

Medewerkers toevoegen voor G suite

1. Voeg medewerkers toe in je Shopify-beheercentrum.

2. Zorg ervoor dat je bent ingelogd bij je Google Workspace-account. Je e-mailadres moet hetzelfde zijn voor zowel je Shopify-medewerkers als je Google Workspace-account.

3. Klik op Inloggen om toegang te krijgen tot je Shopify-beheercentrum.

Login-services voor G Suite deactiveren

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Gebruikers en machtigingen.

2. Klik in het gedeelte Aanmeldingsservices op Bewerken om opties voor Google Apps te bekijken.

3. Schakel Google Apps inschakelen voor aanmelding uit.

4. Controleer de lijst met accounts die geen toegang meer hebben tot je winkel nadat Google Workspace is uitgeschakeld en controleer vervolgens de lijst met accounts die nog steeds kunnen inloggen met een e-mailadres en wachtwoord van Shopify.

5. Klik op Uitschakelen.