Migreren naar eenmalige aanmelding

Shopify gaat over op een systeem met eenmalige aanmelding (SSO), zodat winkeleigenaren en personeelsleden een enkel, uniform e-mailadres en wachtwoord kunnen gebruiken om in te loggen bij alle winkels en Shopify-services waar ze toegang tot hebben. Dit betekent dat je geen aparte e-mailadressen en wachtwoorden hoeft bij te houden voor elke winkel en elke door jouw gebruikte Shopify-service.

Je kunt meerdere gebruikersaccounts combineren die hetzelfde e-mailadres gebruiken. Elk personeelslid moet dit voor haar of zijn eigen account instellen. Ze zullen de volgende keer dat ze zich aanmelden, gevraagd worden om dit te doen:

Afbeelding van prompt-bericht bij aanmelding

Vervolgens kunt je alle winkels en services bekijken die worden gecombineerd tot één set referenties en een wachtwoord maken dat je in de toekomst gebruikt om je aan te melden bij die winkels en services. Als je dit nog niet heeft gedaan, kunt je je e-mailadres verifiëren en tweestapsverificatie toevoegen als onderdeel van dit proces.

Het combineren van uw accounts heeft alleen invloed op de manier waarop u en uw medewerkers inloggen bij het Shopify-beheercentrum. Dit zal niets veranderen aan de manier waarop uw personeelsleden pincodes gebruiken om in te loggen bij Shopify POS en het zal ook niet veranderen hoe uw klanten zich aanmelden bij hun accounts.

Voordat u begint

• Controleer uw accounts om ervoor te zorgen dat u hetzelfde e-mailadres gebruikt voor elk account. Als u echter hetzelfde e-mailadres gebruikt voor accounts die u niet wilt combineren, moet u uw accounts wijzigen om verschillende e-mailadressen te gebruiken. Een goede manier om dit te controleren, is door de lijst met winkels in de winkelschakelaarte controleren. Dit is hetzelfde als de lijst met accounts die worden gecombineerd.
  • Als u uw account deelt met andere personeelsleden, zorg er dan voor dat ze op de hoogte zijn van de wijzigingen. Als het combineren ervan toegang geeft tot accounts waartoe ze geen toegang zouden moeten hebben, overweeg dan om aparte personeelsaccounts te gebruiken.
  • Als u een wachtwoordbeheerder gebruikt, zorg er dan voor dat u toegang heeft tot de instellingen zodat u uw wachtwoord indien nodig kunt bijwerken.
  • Als u tweestapsverificatie heeft ingeschakeld, moet u ervoor zorgen dat u nog steeds toegang heeft tot het telefoonnummer of de verificatietoepassing die u hebt gebruikt. Verificatie is vereist als onderdeel van het combineerproces.

Wijzigingen kunnen worden aangebracht aan personeelsaccounts in uw Shopify-beheercentrum via Instellingen > Accounts, indien nodig.

Uw accounts combineren

Stappen:

1. Meld u aan bij een Shopify-winkel die hetzelfde e-mailadres deelt als uw andere accounts.
  2. Nadat u zich heeft aangemeld, krijgt u een lijst met winkels en services te zien die aan dat e-mailadres zijn gekoppeld. Bekijk de winkels om er zeker van te zijn dat u alle accounts wilt combineren.

Als u een niet-geverifieerd e-mailadres heeft, moet u je e-mailadres verifiëren voordat u accounts combineert.

3. Klik op Accounts combineren.

4. Voer uw huidige wachtwoord voor die winkel in.

Als u tweestapsverificatieheeft ingesteld voor sommige accounts die aan dit e-mailadres zijn gekoppeld, moet u deze accounts autoriseren voordat u doorgaat.

5. Nieuw wachtwoord maken Deze combinatie van e-mail en wachtwoord zal degene zijn waarmee je je in de toekomst aanmeldt bij alle winkels die je gecombineerde account gebruiken.

6. Aanbevolen: stel tweestapsverificatiein voor je gecombineerde account. Dit is de beste methode om ervoor te zorgen dat je account veilig blijft.

Nadat deze stappen zijn voltooid, gebruikt u het e-mailaccount met het nieuwe wachtwoord dat u heeft gekozen om u aan te melden bij uw Shopify-winkels en bij andere services.

Voorbeeld

Fatima werkt bij StoreCo en heeft een personeelsaccount in vijf verschillende Shopify-winkels: StoreCo1, StoreCo2, StoreCo3, StoreCo4 en StoreCo5. Dit betekent dat ze vijf verschillende accounts heeft:

Winkel E‑mail Wachtwoord
StoreCo1 fatima@storeco.co password0ne
StoreCo2 fatima@storeco.co secondpassword
StoreCo3 fatima@storeco.co artem1s
StoreCo4 fatima@storeco.co passfour
StoreCo5 fatima@storeco.co artem1s

Zodra ze zich aanmeldt bij StoreCo3, ziet Fatima de vraag of ze haar accounts wil combineren. Na het voltooien van het proces en het kiezen van een nieuw wachtwoord, heeft ze nu één account met één combinatie van e-mail en wachtwoord die ze kan gebruiken om toegang te krijgen tot alle vijf winkels:

Winkel E‑mail Wachtwoord
StoreCo1, StoreCo2, StoreCo3, StoreCo4, StoreCo5 fatima@storeco.co c0mb1inedpassword

Een nieuwe winkel toevoegen aan je bestaande account.

Wanneer je een nieuwe winkel maakt met een e-mailadres dat je al hebt gecombineerd, kan je je aanmeldingsgegevens voor je nieuwe winkel combineren met je bestaande account.

Afbeelding van prompt-bericht om opnieuw samen te voegen

Als je je bestaande inloggegevens wil gebruiken om je aan te melden bij deze winkel, voer je het wachtwoord voor je gecombineerde account in. Als je een andere login voor je nieuwe winkel wil gebruiken, klik je op Herinner mij later om je aan te melden bij je winkel zonder je accounts te openen. Nadat je je hebt aangemeld bij je winkel, kan je je e-mailadresinstellingen wijzigen in Instellingen > Account in je Shopify-beheercentrum.

Problemen oplossen

Ontbrekend e-mailaccount vóór combineren

Als je nog niets heeft gecombineerd en merkt dat er een winkel ontbreekt in de lijst met accounts, moet je zich aanmelden bij die specifieke winkel en het e-mailadres wijzigen zodat het overeenkomt met het e-mailadres dat wordt gecombineerd. Je moet ook het e-mailadres verifiëren.

Ontbrekend e-mailaccount na combinatie - meerdere accounts

Als er een e-mailadres ontbreekt dat u meerdere keren heeft gebruikt, voltooi het combinatieproces dan niet met dit e-mailadres. Log in plaats daarvan in op dat account en verander het naar het e-mailadres waarmee u het wilt combineren. De volgende keer dat u zich aanmeldt, wordt u gevraagd om het samen te voegen met het nieuwe e-mailadres.

Ontbrekend e-mailaccount na combinatie - enkel account

Als u het combineren van een account heeft gemist en dat e-mailadres niet is gekoppeld aan andere winkels, wordt het resterende e-mailadres automatisch gemigreerd naar SSO. Het is op dit moment niet mogelijk om twee SSO-accounts te combineren, dus u heeft twee keuzes:

• Je kunt de verschillende e-mailaccounts blijven gebruiken. Als u dit doet, blijven de combinaties van e-mail en wachtwoord om u aan te melden anders dan die u in uw gecombineerde account gebruikt, en blijft u een afzonderlijke combinatie van e-mail en wachtwoord gebruiken om u bij deze accounts aan te melden. De winkel verschijnt niet in de winkelschakelaar.
  • Je kunt de winkelbeheerder vragen u een personeelsuitnodiging te sturen met het juiste e-mailadres. Nadat het nieuwe personeelsaccount is ingesteld en geverifieerd, kunt u uw oude personeelsaccount verwijderen.

Als je dit doet, blijven de combinaties van e-mail en wachtwoord om je aan te melden anders dan die je voor het gecombineerde account gebruikt.

Veelgestelde vragen

• Ik heb maar één winkel. Heeft dit gevolgen voor mij?
  • Hoe weet ik welke accounts worden gecombineerd?
  • Kan ik voorkomen dat accounts worden gecombineerd?
  • Worden mijn winkels, bestellingen, producten of factureringsinstellingen gecombineerd?
  • Zal dit de machtigingen van mijn personeel veranderen?
  • Wat gebeurt er als ik mijn accounts niet combineer?
  • Kan ik dit proces overslaan?
  • Hoe meld ik mij aan nadat ik mijn accounts heb gecombineerd?
  • Ik gebruik een wachtwoordbeheerder, wat voor gevolgen heeft dit voor mij?
  • Kan ik dit doen namens mijn personeel?
  • Kan ik van mijn personeelsleden eisen dat ze multi-factor-authenticatie gebruiken?

Ik heb maar één winkel. Heeft dit gevolgen voor mij?

Ja, hoewel u zelf geen actie hoeft te ondernemen. Accounts die aan slechts één winkel zijn gekoppeld, worden automatisch bijgewerkt naar accounts met eenmalige aanmelding. Dit betekent dat het kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot extra winkels of services zonder dat u nieuwe accounts hoeft te maken als u deze later toevoegt.

Hoe weet ik welke accounts worden gecombineerd?

De accounts voor winkels die in de winkelschakelaarworden weergegeven, worden gecombineerd. Bovendien kunt u alle accounts combineren met hetzelfde e-mailadres dat u gebruikt voor Shopify Academy, de Shopify Community-fora of als een Shopify-partner.

Kan ik voorkomen dat accounts worden gecombineerd?

Ja. Als u een account wilt uitsluiten, wijzigt u het e-mailadres dat u gebruikt in de winkel die u niet wilt combineren. Je kunt ook accounts overslaan waarvoor u de tweestapsverificatie niet kunt voltooien.

Worden mijn winkels, bestellingen, producten of factureringsinstellingen gecombineerd?

Nee, als u uw accounts combineert, worden alleen de gegevens van uw account gewijzigd. Dit omvat uw gebruikersnaam, wachtwoord en tweestapsverificatie-instellingen. Jew winkels en alle informatie binnen uw Shopify-beheerders blijven gescheiden en ongewijzigd.

Zal dit de machtigingen van mijn personeel veranderen?

Nee. De machtigingen die je jouw personeel hebt toegekend, worden nog steeds per winkel verleend en geven je gebruikers geen extra machtigingen.

Wat gebeurt er als ik mijn accounts niet combineer?

Momenteel niets. Je kunt zich nog steeds afzonderlijk aanmelden bij je winkels, met verschillende e-mailadres- en wachtwoordcombinaties voor elke winkel. Het samenvoegen van je accounts kan echter nodig zijn om in de toekomst te profiteren van nieuwe functies.

Kan ik dit proces overslaan?

Ja. Je kunt 48 uur lang uw accounts combineren. Hierna wordt u gevraagd uw accounts opnieuw samen te voegen zodra u zich weer aanmeldt.

Hoe meld ik mij aan nadat ik mijn accounts heb gecombineerd?

Nadat je je accounts heeft gecombineerd, gebruikt u dat e-mailadres en het wachtwoord dat u heeft gekozen om u aan te melden bij alle winkels die dat adres gebruiken. Je kunt dit adres en wachtwoord ook gebruiken om u aan te melden bij andere Shopify-bronnen.

Ik gebruik een wachtwoordbeheerder, wat voor gevolgen heeft dit voor mij?

Als onderdeel van het combineerproces wordt u gevraagd een nieuw wachtwoord te kiezen voor uw Shopify-account. Je moet ervoor zorgen dat dit wordt bijgewerkt in uw wachtwoordbeheerder. In de meeste gevallen moet uw wachtwoordbeheerder u vragen om uw wachtwoord bij te werken. Als de wachtwoordbeheerder die u gebruikt door iemand anders wordt beheerd, moet u mogelijk contact opnemen met de persoon die verantwoordelijk is voor de wachtwoordbeheerder om dit toe te voegen.

Kan ik dit doen namens mijn personeel?

In de meeste gevallen, nee. Het combineren van accounts vereist een gebruikerswachtwoord, dus meestal is dit niet mogelijk. De uitzondering hierop is als u de gebruikerswachtwoorden beheert en uw personeel een wachtwoordbeheerder gebruikt om aan te melden.

Kan ik van mijn personeelsleden eisen dat ze multi-factor-authenticatie gebruiken?

Nee, personeelsleden kunnen niet gedwongen worden om tweestapsverificatie te gebruiken.