Eén aanmelding instellen

Shopify gaat over op een systeem met eenmalige aanmelding (ook wel bekend als SSO), zodat winkeleigenaren en medewerkers een enkel, uniform e-mailadres en wachtwoord kunnen gebruiken om in te loggen bij alle winkels en Shopify-services waar ze toegang tot hebben. Dit betekent dat je geen aparte e-mailadressen en wachtwoorden hoeft bij te houden voor elke winkel en elke door u gebruikte Shopify-service.

U kunt meerdere gebruikersaccounts instellen die hetzelfde e-mailadres gebruiken voor een enkele aanmelding. Elk medewerker moet dit voor haar of zijn eigen account instellen. Ze zullen de volgende keer dat ze zich aanmelden, gevraagd worden om dit te doen:

Afbeelding van prompt-bericht bij aanmelding

Vervolgens kan je alle winkels en services bekijken die worden toegevoegd tot één set referenties en een wachtwoord maken dat je in de toekomst gebruikt om je aan te melden bij die winkels en services. Als u dit nog niet hebt gedaan, kunt uuw e-mailadres verifiëren en tweestapsverificatie toevoegen als onderdeel van dit proces.

Het instellen van een enkele login heeft alleen invloed op de manier waarop u en je medewerkers inloggen bij de Shopify-beheercentrum. Dit zal niets veranderen aan de manier waarop uw medewerkers pincodes gebruiken om in te loggen bij Shopify POS en het zal ook niet veranderen hoe uw klanten zich aanmelden bij hun accounts.

Voordat u begint

• Controleer uw accounts om ervoor te zorgen dat je hetzelfde e-mailadres gebruikt voor elk account. Als u echter hetzelfde e-mailadres gebruikt voor accounts die je niet voor één aanmelding wil instellen, moet je uw accounts wijzigen om verschillende e-mailadressen te gebruiken. Een goede manier om dit te controleren, is door de lijst met winkels in de winkelschakelaar te controleren. Dit is hetzelfde als de lijst met accounts die worden ingesteld voor eenmalige aanmelding.
  • Als u uw account deelt met andere medewerkers, zorg er dan voor dat ze op de hoogte zijn van de wijzigingen. Als een enkele login toegang geeft tot accounts waartoe ze geen toegang zouden moeten hebben, overweeg dan om aparte medewerkersmachtigingen te gebruiken.
  • Als u een wachtwoordbeheerder gebruikt, zorg er dan voor dat u toegang heeft tot de instellingen zodat u uw wachtwoord indien nodig kunt bijwerken.
  • Als u tweestapsverificatie hebt ingeschakeld, moet je ervoor zorgen dat je nog steeds toegang hebt tot het telefoonnummer of de verificatietoepassing die u hebt gebruikt. Verificatie is vereist als onderdeel van het installatieproces voor eenmalige aanmelding.

Wijzigingen kunnen worden aangebracht aan medewerkers in uw Shopify-beheercentrum via Instellingen > Account, indien nodig.

Eén login-account instellen

Stappen:

1. Meld u aan bij een Shopify-winkel die hetzelfde e-mailadres deelt als uw andere winkels.
  2. Nadat u zich hebt aangemeld, krijgt u een lijst met winkels en services die aan dat e-mail adres zijn gekoppeld. Controleer de winkels om er zeker van te zijn dat u één login voor alle winkels wilt instellen.

Als u een niet-geverifieerd e-mail adres hebt, moet u uw e-mail adres verifiëren voordat u één login instelt.

3. Klik op eenmalige aanmelding instellen.

4. Voer uw huidige wachtwoord voor die winkel in.

Als u tweestapsverificatieheeft ingesteld voor sommige accounts die aan dit e-mailadres zijn gekoppeld, moet u deze accounts autoriseren voordat u doorgaat.

5. Een nieuw wachtwoord maken. Dit e-mail adres en wachtwoordcombinatie is het apparaat dat u gebruikt om u aan te melden bij alle winkels die zijn ingesteld voor één aanmelding.

6. Aanbevolen: stel tweestapsverificatie voor uw account met eenmalige aanmelding. Dit is de beste methode om ervoor te zorgen dat uw account veilig blijft.

Nadat deze stappen zijn voltooid, gebruikt u het e-mailaccount met het nieuwe wachtwoord dat u heeft gekozen om u aan te melden bij uw Shopify-winkels en bij andere services.

Voorbeeld

Fatima werkt bij StoreCo en heeft medewerkersmachtigingen voor vijf verschillende Shopify-winkels: StoreCo1, StoreCo2, StoreCo3, StoreCo4 en StoreCo5.

Winkel E‑mail Wachtwoord
StoreCo1 fatima@storeco.co password0ne
StoreCo2 fatima@storeco.co secondpassword
StoreCo3 fatima@storeco.co artem1s
StoreCo4 fatima@storeco.co passfour
StoreCo5 fatima@storeco.co artem1s

Fatima meldt zich aan bij StoreCo3 en ziet de prompt om een eenmalige aanmelding in te stellen. Na het voltooien van het proces en het kiezen van een nieuw wachtwoord, heeft ze nu één account met één combinatie van e-mail en wachtwoord die ze kan gebruiken om toegang te krijgen tot alle vijf winkels:

Winkel E‑mail Wachtwoord
StoreCo1, StoreCo2, StoreCo3, StoreCo4, StoreCo5 fatima@storeco.co c0mb1inedpassword

Een nieuwe winkel toevoegen aan uw bestaande account.

Wanneer u een nieuwe winkel maakt met een e-mailadres dat je al voor een eenmalige aanmelding hebt ingesteld, kunt uuw inloggegevens voor je nieuwe winkel toevoegen aan je reeds bestaande account.

Afbeelding van prompt-bericht om opnieuw samen te voegen

Als u uw bestaande inloggegevens wil gebruiken om je aan te melden bij deze winkel, voer je het wachtwoord voor je toegevoegde account in. Als u een andere login voor je nieuwe winkel wil gebruiken, klik je op Herinner mij later om je aan te melden bij uw winkel zonder uw accounts toe te voegen. Nadat u zich hebt aangemeld bij uw winkel, kunt u uw e-mailadresinstellingen wijzigen in Instellingen > Account in uw Shopify-beheercentrum.

Problemen oplossen

Ontbrekende e-mailaccount voor het instellen van één aanmelding

Als u nog geen enkele login hebt ingesteld en u merkt dat er een winkel ontbreekt in de lijst met accounts, moet u zich aanmelden bij die bepaalde winkel en het e-mailadres wijzigen zodat het overeenkomt met de winkel die wordt gebruikt voor één enkele aanmelding.
Als u de winkeleigenaar bent, kunt u dit doen door een medewerker toe te voegen aan de ontbrekende winkel met het e-mailadres dat u wilt gebruiken voor eenmalig inloggen en vervolgens het eigendom overbrengen naar dit nieuwe e-mailadres.
Als u een medewerker bent, moet u contact opnemen met de eigenaar van de winkel en hem/haar vragen om u als medewerker toe te voegen aan de ontbrekende winkel met behulp van het e-mailadres voor eenmalige aanmelding en medewerkertoestemmingen verwijderen voor uw vorige e-mailadres.

U moet ook het e-mailadres verifiëren.

Ontbrekende e-mailaccount na het instellen van één aanmelding - meerdere accounts

Als u een e-mailadres hebt gemist dat je meerdere keren hebt gebruikt, voltooi dan niet de installatie voor de eenmalige aanmelding met dit e-mailadres. Log in plaats daarvan in op dat account en verander het naar het e-mailadres waaraan je het wil toevoegen. De volgende keer dat u zich aanmeldt, word je gevraagd om het samen te voegen met het nieuwe e-mailadres.

Ontbrekende e-mailaccount na het instellen van één login-enkele account

Als u het instellen van één aanmelding hebt gemist en het e-mail adres niet aan andere winkels is gekoppeld, wordt het overgebleven e-mailadres automatisch ingesteld voor een eenmalige aanmelding. Er is momenteel geen manier om twee inlogaccounts samen te voegen, zodat u twee keuzes hebt:

• U kunt de verschillende e-mailaccounts blijven gebruiken. Als u dit doet, blijven de combinaties van e-mail en wachtwoord om je aan te melden anders dan die je in uw account met eenmalige aanmelding gebruikt, en blijf je een afzonderlijke combinatie van e-mail en wachtwoord gebruiken om je bij deze accounts aan te melden. De winkel verschijnt niet in de winkelschakelaar.
  • U kunt de winkelbeheerder vragen u een medewerkersuitnodiging te sturen met het juiste e-mailadres.

Als u dit doet, blijven de combinaties van e-mail en wachtwoord om je aan te melden anders dan die je voor de eenmalige aanmelding gebruikt.

Veelgestelde vragen

• Ik heb maar één winkel. Heeft dit gevolgen voor mij?
  • Hoe weet ik welke accounts er worden ingesteld voor één aanmelding?
  • Hoe profiteer ik van een enkele aanmeldingsinstelling?
  • Kan ik accounts instellen voor eenmalige aanmelding?
  • Worden mijn winkels, bestellingen, producten of factureringsinstellingen samengevoegd?
  • Zal dit de machtigingen van mijn personeel veranderen?
  • Wat gebeurt er als ik mijn accounts niet opzet voor een enkele login?
  • Kan ik dit proces overslaan?
  • Hoe kan ik me aanmelden nadat ik een enkele login heb ingesteld?
  • Ik gebruik een wachtwoordbeheerder, wat voor gevolgen heeft dit voor mij?
  • Kan ik dit doen namens mijn personeel?
  • Kan ik van mijn personeelsleden eisen dat ze multi-factor-authenticatie gebruiken?

Ik heb maar één winkel. Heeft dit gevolgen voor mij?

Ja, hoewel je zelf geen actie hoeft te ondernemen. Accounts die aan slechts één winkel zijn gekoppeld, worden automatisch ingesteld voor een enkele aanmelding. Dit betekent dat het kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot extra winkels of services zonder dat je nieuwe accounts hoeft te maken als u deze later toevoegt.

Hoe weet ik welke accounts er worden ingesteld voor één aanmelding?

De accounts voor winkels die verschijnen in winkelschakelaar zijn toegankelijk via een eenmalige aanmelding. Bovendien kan uw accounts toevoegen met hetzelfde e-mailadres dat u hebt gebruikt voor Shopify Academy, de Shopify Community-fora of als Shopify Partner.

Hoe profiteer ik van een enkele aanmeldingsinstelling?

Het instellen van één login biedt de volgende voordelen:

• U kunt sneller overschakelen tussen uw winkels.
  • U moet minder vaak inloggen.
  • U hebt slechts één wachtwoord om voor uw meerdere winkels te onthouden.

Kan ik accounts instellen voor een eenmalige aanmelding?

Ja. Wijzig het e-mail adres dat u gebruikt in de winkel die u niet wilt opnemen voor de eenmalige aanmelding, om een account uit te sluiten voordat u begint met het instellen van één aanmelding. U kunt ook accounts overslaan waarvoor u tweestapsverificatie niet kunt voltooien. Zodra u de instellingen voor eenmalig aanmelden hebt voltooid, kunt u winkels niet eenvoudig verwijderen uit de single login.

Worden mijn winkels, bestellingen, producten of factureringsinstellingen samengevoegd?

Nee. Als u uw accounts instelt voor een enkele aanmelding, worden alleen de inloggegevens van uw account gewijzigd. Dit omvat je gebruikersnaam, wachtwoord en tweestapsverificatie-instellingen. Uw winkels en alle informatie binnen uw Shopify-beheercentrum blijven gescheiden en ongewijzigd.

Zal dit de machtigingen van mijn personeel veranderen?

Nee. De machtigingen die u uw personeel hebt toegekend, worden nog steeds per winkel verleend en geven je gebruikers geen extra machtigingen.

Wat gebeurt er als ik mijn accounts niet opzet voor een enkele login?

Momenteel niets. U kunt u nog steeds afzonderlijk aanmelden bij uw winkels, met verschillende e-mailadres- en wachtwoordcombinaties voor elke winkel. Account met eenmalige aanmelding kunnen echter nodig zijn om in de toekomst te kunnen profiteren van nieuwe functies.

Kan ik dit proces overslaan?

Ja. U kunt het instellen van uw accounts voor een eenmalige aanmelding over 48 uur overslaan. Daarna wordt u de volgende keer dat u zich aanmeldt, gevraagd om een eenmalige aanmelding in te stellen.

Hoe kan ik me aanmelden nadat ik een enkele login heb ingesteld?

Nadat je een eenmalige aanmelding hebt ingesteld, gebruik je dat e-mailadres en het wachtwoord dat u hebt gekozen om in te loggen bij alle winkels die dat adres gebruiken. U kunt dit adres en wachtwoord ook gebruiken om je aan te melden bij andere Shopify-bronnen.

Ik gebruik een wachtwoordbeheerder, wat voor gevolgen heeft dit voor mij?

Als onderdeel van het installatieproces voor eenmalige aanmelding, wordt je gevraagd een nieuw wachtwoord te kiezen voor uw Shopify-account. U moet ervoor zorgen dat dit wordt bijgewerkt in je wachtwoordbeheerder. In de meeste gevallen moet je wachtwoordbeheerder je vragen om je wachtwoord bij te werken. Als de wachtwoordbeheerder die je gebruikt door iemand anders wordt beheerd, moet u mogelijk contact opnemen met de persoon die verantwoordelijk is voor de wachtwoordbeheerder om dit toe te voegen.

Kan ik dit doen namens mijn personeel?

In de meeste gevallen, nee. Voor het instellen van een enkele aanmelding is een gebruikerswachtwoord vereist, dus meestal is dit niet mogelijk. De uitzondering hierop is als u de gebruikerswachtwoorden beheert en je medewerkers een wachtwoordbeheerder gebruikt om aan te melden.

Kan ik van mijn personeelsleden eisen dat ze multi-factor-authenticatie gebruiken?

Nee, personeelsleden kunnen niet gedwongen worden om tweestapsverificatie te gebruiken.