Een Shopify-ID instellen

Een Shopify-ID (ook wel SSO of single sign-on genoemd) bevat je e-mailadres en een wachtwoord. Je gebruikt je Shopify-ID om in te loggen bij alle winkels, programma's en bronnen van Shopify waartoe je toegang hebt. Een Shopify-ID hoort bij een individuele gebruiker en niet bij een winkel. Elke gebruiker moet zijn of haar eigen Shopify-ID maken en deze gebruiken om toegang te krijgen tot een winkel, Shopify Learn, het partnerdashboard of de Shopify Community-forums.

Binnen een paar minuten heb je je winkels gecontroleerd en je Shopify-ID ingesteld. Gebruik dit e-mailadres en wachtwoordwanneer je inlogt nadat de installatie is voltooid.

Voordelen van een Shopify-ID

De Shopify-ID vereenvoudigt het inloggen en biedt de volgende voordelen:

• Je kunt sneller overschakelen tussen je winkels.
  • Je kunt minder vaak inloggen.
  • Je hebt slechts één wachtwoord om te onthouden voor alle Shopify-producten.

Alle medewerkers moeten een Shopify-ID instellen voor hun eigen individuele accounts. Ze worden gevraagd dit te doen wanneer ze inloggen.

Het gebruik van een Shopify-ID heeft geen invloed op het volgende:

• Toegang tot Shopify POS; medewerkers gebruiken nog steeds een pincode om in te loggen.
  • Instellingen van de winkel of het partnerdashboard.
  • Klantaccounts.

Voordat je begint

Je wordt alleen gevraagd om een Shopify-ID in te stellen als je hetzelfde e-mailadres gebruikt voor meer dan één winkel, programma of bron. Controleer je accountinstellingen om te zien welk e-mailadres je gebruikt voor een winkel. Zorg ervoor dat je hetzelfde e-mailadres gebruikt voor een winkel, programma of bron waartoe je toegang wilt hebben met dezelfde Shopify-ID.

• Gebruik een ander e-mailadres voor winkels die je niet wilt opnemen in de Shopify-ID. Je kunt dit makkelijk controleren door je lijst met winkels in de winkelschakelaar te bekijken. Dit is dezelfde lijst als de lijst met winkels die je ziet wanneer je de Shopify-ID instelt.
  • Als je inloggegevens op dit moment deelt met je medewerkers of als medewerkers inloggegevens met elkaar delen, moet je ervoor zorgen dat je alle medewerkers een uitnodiging zendt om hun eigen Shopify-ID in te stellen. Het is belangrijk voor de beveiliging van je winkel dat alle medewerkers een eigen Shopify-ID hebben. Anders hebben medewerkers met de inloggegevens van je Shopify-ID effectief winkeleigenaarsmachtigingen voor al je winkels waar je inlogt met dat ID.
  • Als je wachtwoordbeheer gebruikt, zorg er dan voor dat je toegang hebt tot de instellingen zodat je je wachtwoord indien nodig kunt bijwerken.
  • Als je tweestapsverificatie hebt geactiveerd, controleer je of je nog toegang hebt tot het telefoonnummer of de authenticator-app die je daarvoor hebt gebruikt. Verificatie is vereist als onderdeel van het installatieproces voor Shopify-ID.
  • Als je een niet-geverifieerd e-mailadres hebt, moet je je e-mailadres verifiëren voordat je een Shopify-ID instelt.

Je kunt wijzigingen aanbrengen aan medewerkers in het Shopify-beheercentrum in Instellingen > Gebruikers en machtigingen.

Een Shopify-ID instellen

Stappen:

1. Log in bij een Shopify-winkel die hetzelfde e-mailadres deelt als je andere winkels.
  2. Nadat je bent ingelogd, krijg je een lijst met winkels en services te zien die aan dat e-mailadres zijn gekoppeld. Controleer de winkels om er zeker van te zijn dat je een Shopify-ID voor alle winkels wilt instellen.
  3. Klik op Shopify-ID instellen.
  4. Voer je huidige wachtwoord voor die winkel in.

• Autoriseer winkels waarvoor je tweestapsverificatie hebt ingesteld en die aan dit e-mailadres zijn gekoppeld voordat je doorgaat.
  5. Maak een nieuw wachtwoord. Deze e-mailadres- en wachtwoordcombinatie is het adres dat je gebruikt om in te loggen bij alle winkels die deel uitmaken van de Shopify-ID.

6. Aanbevolen: stel tweestapsverificatie voor je Shopify-ID in. Dit is de beste methode om ervoor te zorgen dat je winkel veilig blijft.

Gebruik de Shopify-ID om in te loggen bij je Shopify-winkels, -programma's en -bronnen nadat je deze stappen hebt uitgevoerd.

Voorbeeld

Fatima werkt bij StoreCo en heeft medewerkermachtigingen voor drie verschillende Shopify-winkels: StoreCo1, StoreCo2 en StoreCo3.

Winkel E‑mail Wachtwoord
StoreCo1 fatima@storeco.co password0ne
StoreCo2 fatima@storeco.co secondpassword
StoreCo3 fatima@storeco.co artem1s

Wanneer Fatima zich aanmeldt bij StoreCo3, ziet ze de prompt om een Shopify-ID in te stellen. Nadat ze het proces heeft doorlopen, heeft ze één Shopify-ID met één e-mailadres- en wachtwoordcombinatie waarmee ze toegang heeft tot alle drie de winkels.

Winkel E‑mail Wachtwoord
StoreCo1, StoreCo2, StoreCo3 fatima@storeco.co c0mb1inedpassword

Een nieuwe winkel toevoegen aan je bestaande Shopify-ID

Wanneer je een nieuwe winkel maakt met het e-mailadres dat je al hebt gebruikt voor Shopify-ID, kun je de inloggegevens voor je nieuwe winkel toevoegen of samenvoegen.

Als je je bestaande inloggegevens wilt gebruiken om in te loggen bij de nieuwe winkel, voer dan het wachtwoord voor je nieuwe winkel in. Als je een andere login voor je nieuwe winkel wilt gebruiken, klik op Herinner mij later om in te loggen bij je winkel zonder je winkels samen te voegen. Nadat je bent ingelogd bij je winkel, kun je je e-mailadresinstellingen wijzigen in Instellingen > Gebruikers en machtigingen in je Shopify-beheercentrum.

Veelgestelde vragen

Ik heb maar één winkel. Wat betekent dat voor mij?

Ja, hoewel je zelf geen actie hoeft te ondernemen. Als je slechts één winkel hebt, wordt er automatisch een Shopify-ID gegenereerd. Dit betekent dat als je in de toekomst nieuwe winkels en services toevoegt, je dezelfde Shopify-ID kunt gebruiken om ze te openen.

Als je één winkel hebt, maar ook andere programma's of bronnen gebruikt, zoals Shopify Partners of Shopify Community, dan word je gevraagd om een Shopify-ID in te stellen.

Hoe weet ik voor welke winkels een Shopify-ID wordt gebruikt om in te loggen?

Je kunt de winkels die in de winkelschakelaar worden weergegeven openen met behulp van een Shopify-ID.

Als je nog geen Shopify-ID hebt ingesteld, kun je een lijst met winkels controleren wanneer je de prompt krijgt om er een in te stellen.

Kan ik winkels uitsluiten van toegang via een Shopify-ID?

Ja. Wanneer je wordt gevraagd een Shopify-ID in te stellen, kun je winkels uitsluiten door op ... naast de winkelnaam te klikken. Je kunt het e-mailadres voor de uitgesloten winkel vervolgens wijzigen naar een ander e-mailadres. Je kunt ook winkels overslaan waarvoor je tweestapsverificatie niet kunt voltooien.

Als je een winkel echter wilt uitsluiten omdat je geen medewerker meer bent, verwijder je je eigen account uit de winkel voordat je een Shopify-ID instelt.

Er ontbreekt een winkel in mijn lijst. Hoe kan dit deze aan een Shopify-ID toevoegen?

Als er een winkel in je lijst ontbreekt, betekent het dat deze aan een ander e-mailadres is gekoppeld. Als je klaar bent met het instellen van je Shopify-ID voor andere winkels, kun je een ontbrekende winkel toevoegen aan je Shopify-ID.

Worden mijn bestellingen, producten of factureringsinstellingen ook gecombineerd?

Nee. Alle informatie in je Shopify-beheercentrum blijft afzonderlijk en ongewijzigd. Je Shopify-ID is alleen van invloed op je inloggegevens. Dit omvat je gebruikersnaam, wachtwoord en instellingen voor tweestapsverificatie.

Zal dit de machtigingen van mijn medewerkers veranderen?

Nee. De machtigingen die je aan je medewerkers hebt toegekend, worden nog steeds toegekend in de winkel. Met de Shopify-ID worden je medewerkers geen extra machtigingen toegekend.

Als je je Shopify-ID deelt met anderen, hebben zij toegang tot alles waar je Shopify-ID toegang toe heeft. We raden aan om je Shopify-ID privé en veilig te houden en deze nooit met iemand anders te delen.

Wat gebeurt er als meerdere medewerkers hetzelfde account delen?

Voordat je het gedeelde medewerkersaccount verwijdert, maak je een afzonderlijk account voor elke actieve medewerker aan. Partners moeten een samenwerkingsaccount gebruiken.

Kan ik dit proces overslaan?

Nee. Vanaf 2020 maart kun je pas bij je winkel inloggen nadat je je Shopify-ID hebt ingesteld.

Hoe kan ik inloggen nadat ik een Shopify-ID heb ingesteld?

Nadat je een Shopify-ID hebt ingesteld, gebruik het e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekozen om in te loggen bij alle winkels die dat adres gebruiken. Je kunt dit e-mailadres en wachtwoord ook gebruiken om in te loggen bij andere Shopify-bronnen.

Wat zijn de gevolgen voor mij als ik wachtwoordbeheer gebruik?

Als onderdeel van het installatieproces voor Shopify-ID word je gevraagd een nieuw wachtwoord te kiezen voor je Shopify-winkel. Vergeet niet dit in het wachtwoordbeheer bij te werken. In principe wordt in wachtwoordbeheer een prompt weergegeven om je te vragen je wachtwoord bij te werken. Als de door jou gebruikte wachtwoordbeheerfunctie door iemand anders wordt beheerd, is het mogelijk vereist deze persoon te vragen je wachtwoord bij te werken.

Kan ik namens mijn medewerkers een Shopify-ID instellen?

In de meeste gevallen, nee. Voor het instellen van een Shopify-ID is een gebruikerswachtwoord vereist, dus meestal is dit niet mogelijk. De uitzondering hierop is als je de gebruikerswachtwoorden beheert en je medewerkers wachtwoordbeheer gebruiken om in te loggen.

Kan ik van mijn medewerkers eisen dat ze meerledige verificatie gebruiken?

Nee, medewerkers kunnen niet gedwongen worden om tweestapsverificatie te gebruiken.

Kan ik medewerkers uit een winkel verwijderen als de accounts niet meer actief zijn?

Ja. Winkeleigenaren kunnen medewerkers verwijderen en medewerkers kunnen hun eigen verwijderen.