Eén aanmelding instellen

Shopify gaat over op een systeem met enkelvoudige aanmelding (ook wel bekend als SSO), zodat winkeleigenaren en medewerkers een enkel, uniform e-mailadres en wachtwoord kunnen gebruiken om in te loggen bij alle winkels en Shopify-services waar ze toegang tot hebben. Dit betekent dat u geen aparte e-mailadressen en wachtwoorden hoeft bij te houden voor elke winkel en elke door u gebruikte Shopify-service.

U kunt meerdere gebruikersaccounts instellen die hetzelfde e-mailadres gebruiken voor een enkelvoudige aanmelding. Elk medewerker moet dit voor haar of zijn eigen account instellen. Ze zullen de volgende keer dat ze zich aanmelden, gevraagd worden om dit te doen:

Afbeelding van prompt-bericht bij aanmelding

Vervolgens kunt u alle winkels en services bekijken die worden toegevoegd tot één set referenties en een wachtwoord maken dat u in de toekomst gebruikt om u aan te melden bij die winkels en services. Als u dit nog niet hebt gedaan, kunt u uw e-mailadres verifiëren en tweestapsverificatie toevoegen als onderdeel van dit proces.

Het instellen van een enkelvoudige aanmelding heeft alleen invloed op de manier waarop u en uw medewerkers inloggen bij de Shopify-beheercentrum. Dit zal niets veranderen aan de manier waarop uw medewerkers pincodes gebruiken om in te loggen bij Shopify POS en het zal ook niet veranderen hoe uw klanten zich aanmelden bij hun accounts.

Voordat u begint

• Controleer uw accounts om ervoor te zorgen dat u hetzelfde e-mailadres gebruikt voor elk account. Als u echter hetzelfde e-mailadres gebruikt voor accounts die u niet voor enkelvoudige aanmelding wil instellen, moet u uw accounts wijzigen om verschillende e-mailadressen te gebruiken. Een goede manier om dit te controleren, is door de lijst met winkels in de winkelschakelaar te controleren. Dit is hetzelfde als de lijst met accounts die worden ingesteld voor enkelvoudige aanmelding.
  • Als u uw account deelt met andere medewerkers, zorg er dan voor dat ze op de hoogte zijn van de wijzigingen. Als een enkelvoudige aanmelding toegang geeft tot accounts waartoe ze geen toegang zouden moeten hebben, overweeg dan om aparte medewerkersmachtigingen te gebruiken.
  • Als u een wachtwoordbeheerder gebruikt, zorg er dan voor dat u toegang heeft tot de instellingen zodat u uw wachtwoord indien nodig kunt bijwerken.
  • Zorg ervoor dat u nog steeds toegang heeft tot het telefoonnummer of de verificatietoepassing die u heeft gebruikt als u tweestapsverificatie heeft ingeschakeld. Verificatie is vereist als onderdeel van het installatieproces voor enkelvoudige aanmelding.

Wijzigingen kunnen worden aangebracht aan medewerkers in uw Shopify-beheercentrum via Instellingen > Account, indien nodig.

Account met enkelvoudige aanmelding instellen

Stappen:

1. Meld u aan bij een Shopify-winkel die hetzelfde e-mailadres deelt als uw andere winkels.
  2. Nadat u zich hebt aangemeld, krijgt u een lijst met winkels en services die aan dat e-mail adres zijn gekoppeld. Controleer de winkels om er zeker van te zijn dat u een enkelvoudige aanmelding voor alle winkels wilt instellen.

Als u een niet-geverifieerd e-mail adres hebt, moet u uw e-mail adres verifiëren voordat u een enkelvoudige aanmelding instelt.

3. Klik op enkelvoudige aanmelding instellen.

4. Voer uw huidige wachtwoord voor die winkel in.

Autoriseer accounts waarvoor u tweestapsverificatiehebt ingesteld en die aan dit e-mailadres zijn gekoppeld voordat u doorgaat.

5. Een nieuw wachtwoord maken. Dit e-mail adres en wachtwoordcombinatie is het apparaat dat u gebruikt om u aan te melden bij alle winkels die zijn ingesteld voor enkelvoudige aanmelding.

6. Aanbevolen: stel tweestapsverificatie voor uw account met enkelvoudige aanmelding. Dit is de beste methode om ervoor te zorgen dat uw account veilig blijft.

Nadat deze stappen zijn voltooid, gebruikt u het e-mailaccount met het nieuwe wachtwoord dat u heeft gekozen om u aan te melden bij uw Shopify-winkels en bij andere services.

Voorbeeld

Fatima werkt bij StoreCo en heeft medewerkersmachtigingen voor vijf verschillende Shopify-winkels: StoreCo1, StoreCo2, StoreCo3, StoreCo4 en StoreCo5.

Winkel E‑mail Wachtwoord
StoreCo1 fatima@storeco.co password0ne
StoreCo2 fatima@storeco.co secondpassword
StoreCo3 fatima@storeco.co artem1s
StoreCo4 fatima@storeco.co passfour
StoreCo5 fatima@storeco.co artem1s

Fatima meldt zich aan bij StoreCo3 en ziet de prompt om een enkelvoudige aanmelding in te stellen. Na het voltooien van het proces en het kiezen van een nieuw wachtwoord, heeft ze nu één account met één combinatie van e-mail en wachtwoord die ze kan gebruiken om toegang te krijgen tot alle vijf winkels:

Winkel E‑mail Wachtwoord
StoreCo1, StoreCo2, StoreCo3, StoreCo4, StoreCo5 fatima@storeco.co c0mb1inedpassword

Een nieuwe winkel toevoegen aan uw bestaande account.

Wanneer u een nieuwe winkel maakt met een e-mailadres dat u al voor een enkelvoudige aanmelding hebt ingesteld, kunt u uw inloggegevens voor uw nieuwe winkel toevoegen aan uw reeds bestaande account.

Afbeelding van prompt-bericht om opnieuw samen te voegen

Als u uw bestaande inloggegevens wilt gebruiken om u aan te melden bij deze winkel, voert u het wachtwoord voor uw toegevoegde account in. Als u een andere login voor uw nieuwe winkel wilt gebruiken, klik op Herinner mij later om u aan te melden bij uw winkel zonder uw accounts toe te voegen. Nadat u zich hebt aangemeld bij uw winkel, kunt u uw e-mailadresinstellingen wijzigen in Instellingen > Account in uw Shopify-beheercentrum.

Problemen oplossen

Ontbrekende e-mailaccount voor het instellen van enkelvoudige aanmelding

Als u nog geen enkelvoudige aanmelding hebt ingesteld en u merkt dat er een winkel ontbreekt in de lijst met accounts, moet u zich aanmelden bij die bepaalde winkel en het e-mailadres wijzigen zodat het overeenkomt met de winkel die wordt gebruikt voor enkelvoudige aanmelding.
Als u de winkeleigenaar bent, kunt u dit doen door een medewerker toe te voegen aan de ontbrekende winkel met het e-mailadres dat u wilt gebruiken voor eenmalig inloggen en vervolgens het eigendom overbrengen naar dit nieuwe e-mailadres.
Als u een medewerker bent, moet u contact opnemen met de eigenaar van de winkel en hem/haar vragen om u als medewerker toe te voegen aan de ontbrekende winkel met behulp van het e-mailadres voor enkelvoudige aanmelding en medewerkertoestemmingen verwijderen voor uw vorige e-mailadres.

U moet ook het e-mailadres verifiëren.

Ontbrekende e-mailaccount na het instellen van enkelvoudige aanmelding - meerdere accounts

Als u een e-mailadres hebt gemist dat u meerdere keren hebt gebruikt, voltooi dan niet de installatie voor de enkelvoudige aanmelding met dit e-mailadres. Log in plaats daarvan in op dat account en verander het naar het e-mailadres waaraan u het wilt toevoegen. De volgende keer dat u zich aanmeldt, wordt u gevraagd om het samen te voegen met het nieuwe e-mailadres.

Ontbrekende e-mailaccount na het instellen van een enkelvoudige aanmelding-enkele account

Als u het instellen van enkelvoudige aanmelding hebt gemist en het e-mail adres niet aan andere winkels is gekoppeld, wordt het overgebleven e-mailadres automatisch ingesteld voor een enkelvoudige aanmelding. Er is momenteel geen manier om twee inlogaccounts samen te voegen, zodat u twee keuzes hebt:

• U kunt de verschillende e-mailaccounts blijven gebruiken. Als u dit doet, blijven de combinaties van e-mail en wachtwoord om u aan te melden anders dan die u in uw account met enkelvoudige aanmelding gebruikt, en blijft u een afzonderlijke combinatie van e-mail en wachtwoord gebruiken om u bij deze accounts aan te melden. De winkel verschijnt niet in de winkelschakelaar.
  • U kunt de winkelbeheerder vragen u een medewerkersuitnodiging te sturen met het juiste e-mailadres.

Als u dit doet, blijven de combinaties van e-mail en wachtwoord om u aan te melden anders dan die u voor de enkelvoudige aanmelding gebruikt.

Veelgestelde vragen

• Ik heb maar één winkel. Heeft dit gevolgen voor mij?
  • Hoe weet ik welke accounts er worden ingesteld voor enkelvoudige aanmelding?
  • Hoe profiteer ik van een enkelvoudige aanmeldingsinstelling?
  • Kan ik accounts instellen voor enkelvoudige aanmelding?
  • Worden mijn winkels, bestellingen, producten of factureringsinstellingen samengevoegd?
  • Zal dit de machtigingen van mijn personeel veranderen?
  • Wat gebeurt er als ik mijn accounts niet opzet voor een enkelvoudige aanmelding?
  • Kan ik dit proces overslaan?
  • Hoe kan ik me aanmelden nadat ik een enkelvoudige aanmelding heb ingesteld?
  • Ik gebruik een wachtwoordbeheerder, wat voor gevolgen heeft dit voor mij?
  • Kan ik dit doen namens mijn personeel?
  • Kan ik van mijn personeelsleden eisen dat ze multi-factor-authenticatie gebruiken?

Ik heb maar één winkel. Heeft dit gevolgen voor mij?

Ja, hoewel u zelf geen actie hoeft te ondernemen. Accounts die aan slechts één winkel zijn gekoppeld, worden automatisch ingesteld voor een enkelvoudige aanmelding. Dit betekent dat het kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot extra winkels of services zonder dat u nieuwe accounts hoeft te maken als u deze later toevoegt.

Hoe weet ik welke accounts er worden ingesteld voor enkelvoudige aanmelding?

De accounts voor winkels die verschijnen in winkelschakelaar zijn toegankelijk via een enkelvoudige aanmelding. Bovendien kan uw accounts toevoegen met hetzelfde e-mailadres dat u heeft gebruikt voor Shopify Academy, de Shopify Community-fora of als Shopify Partner.

Hoe profiteer ik van een enkelvoudige aanmeldingsinstelling?

Het instellen van een enkelvoudige aanmelding biedt de volgende voordelen:

• U kunt sneller overschakelen tussen uw winkels.
  • U moet minder vaak inloggen.
  • U heeft slechts één wachtwoord om voor uw meerdere winkels te onthouden.

Kan ik accounts instellen voor een enkelvoudige aanmelding?

Ja. Wijzig het e-mail adres dat u gebruikt in de winkel die u niet wilt opnemen voor de enkelvoudige aanmelding, om een account uit te sluiten voordat u begint met het instellen van enkelvoudige aanmelding. U kunt ook accounts overslaan waarvoor u tweestapsverificatie niet kunt voltooien. Zodra u de instellingen voor eenmalig aanmelden hebt voltooid, kunt u winkels niet eenvoudig verwijderen uit de enkelvoudige aanmelding.

Worden mijn winkels, bestellingen, producten of factureringsinstellingen samengevoegd?

Nee. Als u uw accounts instelt voor een enkelvoudige aanmelding, worden alleen de inloggegevens van uw account gewijzigd. Dit omvat uw gebruikersnaam, wachtwoord en tweestapsverificatie-instellingen. Uw winkels en alle informatie binnen uw Shopify-beheercentrum blijven gescheiden en ongewijzigd.

Zal dit de machtigingen van mijn personeel veranderen?

Nee. De machtigingen die u uw personeel hebt toegekend, worden nog steeds per winkel verleend en geven uw gebruikers geen extra machtigingen.

Wat gebeurt er als ik mijn accounts niet opzet voor een enkelvoudige aanmelding?

Momenteel niets. U kunt u nog steeds afzonderlijk aanmelden bij uw winkels, met verschillende e-mailadres- en wachtwoordcombinaties voor elke winkel. Account met enkelvoudige aanmelding kunnen echter nodig zijn om in de toekomst te kunnen profiteren van nieuwe functies.

Kan ik dit proces overslaan?

Ja. U kunt het instellen van uw accounts voor een enkelvoudige aanmelding over 48 uur overslaan. Daarna wordt u de volgende keer dat u zich aanmeldt, gevraagd om een enkelvoudige aanmelding in te stellen.

Hoe kan ik me aanmelden nadat ik een enkelvoudige aanmelding heb ingesteld?

Nadat u een enkelvoudige aanmelding heeft ingesteld, gebruikt u dat e-mailadres en het wachtwoord dat u heeft gekozen om in te loggen bij alle winkels die dat adres gebruiken. U kunt dit adres en wachtwoord ook gebruiken om u aan te melden bij andere Shopify-bronnen.

Ik gebruik een wachtwoordbeheerder, wat voor gevolgen heeft dit voor mij?

Als onderdeel van het installatieproces voor enkelvoudige aanmelding, wordt u gevraagd een nieuw wachtwoord te kiezen voor uw Shopify-account. Zorg ervoor dat dit wordt bijgewerkt in uw wachtwoordbeheerder. In de meeste gevallen vraagt uw wachtwoordbeheerder om uw wachtwoord bij te werken. Als de wachtwoordbeheerder die u gebruikt door iemand anders wordt beheerd, moet u mogelijk contact opnemen met de persoon die verantwoordelijk is voor de wachtwoordbeheerder om dit toe te voegen.

Kan ik dit doen namens mijn personeel?

In de meeste gevallen, nee. Voor het instellen van een enkelvoudige aanmelding is een gebruikerswachtwoord vereist, dus meestal is dit niet mogelijk. De uitzondering hierop is als u de gebruikerswachtwoorden beheert en uw medewerkers een wachtwoordbeheerder gebruiken om zich aan te melden.

Kan ik van mijn personeelsleden eisen dat ze multi-factor-authenticatie gebruiken?

Nee, personeelsleden kunnen niet gedwongen worden om tweestapsverificatie te gebruiken.