Schakelen tussen Shopify-winkels

Wanneer je meerdere Shopify-winkels aan hetzelfde e-mailadres hebt gekoppeld, kun je ertussen navigeren nadat je bij het Shopify-beheercentrum bent ingelogd.

Meerdere winkels bijhouden

De winkelschakelaar bevat de Shopify-winkels waar je een account hebt met hetzelfde e-mailadres.

Plus voor Shopify Plus zijn winkels per bedrijf gegroepeerd in de winkelschakelaar (op basis van Shopify-contracten).

Om je winkels veiliger te maken, moet je je e-mailadres verifiëren (evenals dat van je medewerkers) voor elke winkel. Wanneer je e-mailadres voor een winkel is geverifieerd, kun je overschakelen naar andere winkels.

In verschillende winkels verschillende machtigingen toewijzen aan gebruikers

Accountmachtigingen en andere account-instellingen zijn specifiek voor een winkel. Wanneer je winkels wijzigt met de winkelschakelaar, ben je ingelogd met het account dat je in die winkel hebt.

Als je een Shopify-account gebruikt, worden je aanmeldingsgegevens bij elke winkel bijgewerkt wanneer je je wachtwoord wijzigt of opnieuw instelt. Als je voor elke winkel aparte aanmeldingsgegevens gebruikt, worden alleen de aanmeldingsgegevens voor die winkel bijgewerkt wanneer je je wachtwoord wijzigt of opnieuw instelt.

Je machtigingen worden in elke winkel ingesteld en bijgehouden. Je kunt verschillende machtigingen toewijzen aan medewerkers, afhankelijk van wat ze in een winkel moeten doen. Je kunt bijvoorbeeld medewerkers toestemming geven om producten in winkel A te bewerken, maar niet in winkel B.

Ondersteuning voor tweestapsverificatie en externe aanmeldingsservices

De winkelschakelaar ondersteunt zowel tweestapsverificatie als externe aanmeldingen met behulp van GSuite.

Als je deze functies hebt ingeschakeld voor je winkel, kun je worden gevraagd om je wachtwoordcode in te voeren (tweestapsverificatie) of om in te loggen bij je externe service (G Suite) wanneer je naar een winkel navigeert.

Winkels toevoegen aan de Shopify App Store-lijst

Voordat je in de Shopify-app van winkel kunt wisselen, moet je winkels aan je winkellijst toevoegen.

Stappen:

1. Tik in de Shopify-app op de knop .
  2. Tik op de winkelnaam en tik vervolgens op Winkels toevoegen of verwijderen.
  3. Selecteer welke winkels je wilt toevoegen door op de schakelaar te tikken.

Je kunt nu de winkelschakelaar gebruiken om tussen winkels te schakelen.

Van winkels wisselen met de winkelschakelaar

Je kunt de winkelschakelaar gebruiken om naar winkels te gaan waar je accounts hebt met hetzelfde e-mailadres.

Problemen oplossen en beperkingen

Hierna volgt een lijst met enkele veelvoorkomende problemen die kunnen optreden wanneer je de winkelschakelaar gebruikt om tussen je winkels te navigeren:

Waarom ontbreekt een van mijn winkels?

Als er in de vervolgkeuzelijst winkelschakelaar een winkel ontbreekt, controleer dan of je account in die winkel hetzelfde e-mailadres gebruikt als je andere winkels. De winkelschakelaar gebruikt je e-mailadres om de winkels te identificeren waar je accounts hebt.

Waarom wordt ik steeds gevraagd om mijn e-mailadres te verifiëren?

Als je e-mailadres niet is geverifieerd in een winkel, wordt je gevraagd het te verifiëren (zelfs als je het al in een van je winkels hebt geverifieerd). Doorloop de verificatiestappen voor elke winkel die aan een e-mailadres is gekoppeld. Nadat het e-mailadres voor al je winkels is geverifieerd, kun je overschakelen naar andere winkels en hoef je niet opnieuw te verifiëren. Ontdek hoe je je e-mailadres verifieert.

Waarom moet ik altijd mijn wachtwoord opnieuw invoeren?

Als je een Shopify Plus-winkel hebt waarvan je het e-mailadres nog niet hebt geverifieerd, wordt je om het wachtwoord gevraagd wanneer je deze in de winkelschakelaar selecteert.Ontdek hoe je je e-mailadres kunt verifiëren.

Waarom kan ik alleen 500 winkels zien?

500 winkels is het maximale aantal dat in het menu kan worden weergegeven. Als je organisatie meer dan 500 winkels heeft, kun je de zoekfunctie gebruiken om over te schakelen naar een winkel die niet in de lijst staat.

Meer informatie