Schakelen tussen Shopify-winkels

Wanneer u meerdere Shopify-winkels aan hetzelfde e-mailadres hebt gekoppeld, kunt u ertussen navigeren nadat u zich bij het Shopify-beheercentrum hebt aangemeld.

Winkelschakelaar

Meerdere winkels bijhouden

De winkelschakelaar bevat de Shopify-winkels waar u een account hebt met hetzelfde e-mailadres.

Plus voor Shopify Plus zijn winkels per bedrijf gegroepeerd in de winkelschakelaar (op basis van Shopify-contracten).

Om uw winkels veiliger te maken, moet u uw e-mailadres verifiëren (evenals dat van uw personeel) voor elke winkel. Wanneer uw e-mailadres voor een winkel is geverifieerd, kunt u overschakelen naar andere winkels.

In verschillende winkels verschillende machtigingen toewijzen aan gebruikers

Accountmachtigingen, wachtwoorden en andere accountinstellingen zijn specifiek voor een winkel. Wanneer u winkels wijzigt met de winkelschakelaar, bent u aangemeld met het account dat u in die winkel hebt.

U hebt voor elke winkel een ander wachtwoord. Wanneer u uw wachtwoord voor één winkel wijzigt, blijven de wachtwoorden voor uw andere winkels onveranderd. Dat wil zeggen, als u het wachtwoord voor winkel A wijzigt, kunt u zich niet met dit nieuwe wachtwoord aanmelden bij winkel B.

Uw machtigingen worden in elke winkel ingesteld en bijgehouden. U kunt verschillende machtigingen toewijzen aan medewerkers, afhankelijk van wat ze in een winkel moeten doen. U kunt een medewerker bijvoorbeeld toestemming geven om producten in winkel A te bewerken, maar niet in winkel B.

Ondersteuning voor tweestapsverificatie en externe aanmeldingsservices

De winkelschakelaar ondersteunt zowel authenticatie in twee stappen als externe aanmeldingen met behulp van GSuite.

Als u deze functies hebt ingeschakeld voor uw winkel, kunt u worden gevraagd om uw wachtwoordcode in te voeren (tweestapsverificatie) of om u aan te melden bij uw externe service (G Suite) wanneer u naar een winkel navigeert.

Gebruik de winkelschakelaar om tussen winkels te wisselen

U kunt de winkelschakelaar gebruiken om naar winkels te gaan waar u accounts hebt met hetzelfde e-mailadres.

Voordat u begint:

Zorg ervoor dat uw e-mailadres hetzelfde is voor al uw winkels. U moet uw e-mailadres ook verifiëren voor elke winkel.

Stappen:

1. Meld u aan bij de Shopify-beheerder van een van uw winkels.
  2. Klik op de naam van uw winkel in de linkerbovenhoek van de pagina en kies een andere winkel om te bekijken.

In de Shopify-beheerder ziet u nu de winkel die u hebt gekozen.

Problemen oplossen en beperkingen

Hierna volgt een lijst met enkele veelvoorkomende problemen die kunnen optreden wanneer u de winkelschakelaar gebruikt om tussen uw winkels te navigeren:

• Ik zie niet al mijn winkels Als er in de vervolgkeuzelijst winkelschakelaar een winkel ontbreekt, controleer dan of uw account in die winkel hetzelfde e-mailadres gebruikt als uw andere winkels. De winkelschakelaar gebruikt uw e-mailadres om de winkels te identificeren waar u accounts hebt.

• Ik word steeds gevraagd mijn e-mailadres te verifiëren Als uw e-mailadres niet is geverifieerd voor een winkel, wordt u gevraagd uw e-mailadres voor die winkel te verifiëren, zelfs als de verificatie is voltooid voor een andere winkel met hetzelfde e-mailadres. U moet de verificatiestappen voltooien voor elke winkel die aan een e-mailadres is gekoppeld. Zodra het e-mailadres voor al uw winkels is geverifieerd, kunt u overschakelen naar andere winkels en wordt u niet meer gevraagd het te verifiëren. Ontdek hoe u uw e-mailadres kunt verifiëren.

• Ik word steeds om mijn wachtwoorden gevraagd Als uw e-mailadres op Shopify Plus-accounts niet is geverifieerd, wordt u, wanneer u een winkel selecteert in de winkelschakelaar, gevraagd wat het winkelwachtwoord is voor die winkel. Ontdek hoe u uw e-mailadres kunt verifiëren.

Meer informatie