Schakelen tussen Shopify-winkels

Wanneer je meerdere Shopify-winkels aan hetzelfde e-mailadres hebt gekoppeld, kun je ertussen navigeren nadat je je bij het Shopify-beheercentrum hebt aangemeld.

Meerdere winkels bijhouden

De winkelschakelaar bevat de Shopify-winkels waar je een account hebt met hetzelfde e-mailadres.

Plus voor Shopify Plus zijn winkels per bedrijf gegroepeerd in de winkelschakelaar (op basis van Shopify-contracten).

Om je winkels veiliger te maken, moet je je e-mailadres verifiëren (evenals dat van je medewerkers) voor elke winkel. Wanneer je e-mailadres voor een winkel is geverifieerd, kun je overschakelen naar andere winkels.

In verschillende winkels verschillende machtigingen toewijzen aan gebruikers

Accountmachtigingen, wachtwoorden en andere accountinstellingen zijn specifiek voor een winkel. Wanneer je winkels wijzigt met de winkelschakelaar, ben je aangemeld met het account dat je in die winkel hebt.

Je hebt voor elke winkel een ander wachtwoord. Wanneer je je wachtwoord voor één winkel wijzigt, blijven de wachtwoorden voor je andere winkels onveranderd. Dat wil zeggen, als je het wachtwoord voor winkel A wijzigt, kun je je niet met dit nieuwe wachtwoord aanmelden bij winkel B.

Je machtigingen worden in elke winkel ingesteld en bijgehouden. Je kunt verschillende machtigingen toewijzen aan medewerkers, afhankelijk van wat ze in een winkel moeten doen. Je kunt een medewerker bijvoorbeeld toestemming geven om producten in winkel A te bewerken, maar niet in winkel B.

Ondersteuning voor tweestapsverificatie en externe aanmeldingsservices

De winkelschakelaar ondersteunt zowel authenticatie in twee stappen als externe aanmeldingen met behulp van GSuite.

Als je deze functies hebt ingeschakeld voor je winkel, kun je worden gevraagd om je wachtwoordcode in te voeren (tweestapsverificatie) of om je aan te melden bij je externe service (G Suite) wanneer je naar een winkel navigeert.

Gebruik de winkelschakelaar om tussen winkels te wisselen

Je kunt de winkelschakelaar gebruiken om naar winkels te gaan waar je accounts hebt met hetzelfde e-mailadres.

Voordat je begint:

Zorg ervoor dat je e-mailadres hetzelfde is voor al je winkels. Je moet je e-mailadres ook verifiëren voor elke winkel.

Stappen:

1. Meld je aan bij het Shopify-beheercentrum van een van je winkels.
  2. Klik op de naam van je winkel in de linkerbovenhoek van de pagina en kies een andere winkel om te bekijken.

In het Shopify-beheercentrum zie je nu de winkel die je hebt gekozen.

Problemen oplossen en beperkingen

Hierna volgt een lijst met enkele veelvoorkomende problemen die kunnen optreden wanneer je de winkelschakelaar gebruikt om tussen je winkels te navigeren:

Waarom ontbreekt een van mijn winkels?

Als er in de vervolgkeuzelijst winkelschakelaar een winkel ontbreekt, controleer dan of je account in die winkel hetzelfde e-mailadres gebruikt als je andere winkels. De winkelschakelaar gebruikt je e-mailadres om de winkels te identificeren waar je accounts hebt.

Waarom wordt ik steeds gevraagd om mijn e-mailadres te verifiëren?

Als je e-mailadres niet is geverifieerd in een winkel, word je gevraagd het te verifiëren (zelfs als je het al in een van je winkels hebt geverifieerd). Je moet de verificatiestappen voltooien voor elke winkel die aan een e-mailadres is gekoppeld. Nadat het e-mailadres voor al je winkels is geverifieerd, kun je overschakelen naar andere winkels en hoef je niet opnieuw te verifiëren. Ontdek hoe je je e-mailadres kunt verifiëren.

Waarom moet ik altijd mijn wachtwoord opnieuw invoeren?

Als je een Shopify Plus-winkel hebt waar je je e-mailadres niet hebt geverifieerd, word je om het wachtwoord gevraagd wanneer je het in de winkelschakelaar selecteert. Ontdek hoe je je e-mailadres kunt verifiëren.

Waarom kan ik alleen 500 winkels zien?

500 winkels is het maximale aantal dat in het menu kan worden weergegeven. Als je organisatie meer dan 500 winkels heeft, kun je de zoekfunctie gebruiken om over te schakelen naar een winkel die niet in de lijst staat.

Meer informatie