Schakelen tussen Shopify-winkels

Wanneer u meerdere Shopify-winkels aan hetzelfde e-mailadres hebt gekoppeld, kunt u ertussen navigeren nadat u zich bij het Shopify-beheercentrum hebt aangemeld.

Winkelschakelaar

Meerdere winkels bijhouden

De winkelschakelaar bevat de Shopify-winkels waar u een account hebt met hetzelfde e-mailadres.

Plus voor Shopify Plus zijn winkels per bedrijf gegroepeerd in de winkelschakelaar (op basis van Shopify-contracten).

Om uw winkels veiliger te maken, moet u uw e-mailadres verifiëren (evenals dat van uw personeel) voor elke winkel. Wanneer uw e-mailadres voor een winkel is geverifieerd, kunt u overschakelen naar andere winkels.

In verschillende winkels verschillende machtigingen toewijzen aan gebruikers

Accountmachtigingen, wachtwoorden en andere accountinstellingen zijn specifiek voor een winkel. Wanneer u winkels wijzigt met de winkelschakelaar, bent u aangemeld met het account dat u in die winkel hebt.

U heeft voor elke winkel een ander wachtwoord. Wanneer u uw wachtwoord voor één winkel wijzigt, blijven de wachtwoorden voor uw andere winkels onveranderd. Dat wil zeggen, als u het wachtwoord voor winkel A wijzigt, kunt u uw niet met dit nieuwe wachtwoord aanmelden bij winkel B.

Uw machtigingen worden in elke winkel ingesteld en bijgehouden. U kunt verschillende machtigingen toewijzen aan medewerkers, afhankelijk van wat ze in een winkel moeten doen. U kunt een medewerker bijvoorbeeld toestemming geven om producten in winkel A te bewerken, maar niet in winkel B.

Ondersteuning voor tweestapsverificatie en externe aanmeldingsservices

De winkelschakelaar ondersteunt zowel authenticatie in twee stappen als externe aanmeldingen met behulp van GSuite.

Als u deze functies hebt ingeschakeld voor uw winkel, kunt u worden gevraagd om uw wachtwoordcode in te voeren (tweestapsverificatie) of om u aan te melden bij uw externe service (G Suite) wanneer u naar een winkel navigeert.

Gebruik de winkelschakelaar om tussen winkels te wisselen

U kunt de winkelschakelaar gebruiken om naar winkels te gaan waar uw accounts hebt met hetzelfde e-mailadres.

Voordat u begint:

Zorg ervoor dat uw e-mailadres hetzelfde is voor al uw winkels. U moet uw e-mailadres ook verifiëren voor elke winkel.

Stappen:

1. Meld u aan bij de Shopify-beheerder van een van uw winkels.
  2. Klik op de naam van uw winkel in de linkerbovenhoek van de pagina en kies een andere winkel om te bekijken.

In de Shopify-beheerder ziet u nu de winkel die u heeft gekozen.

Problemen oplossen en beperkingen

Hierna volgt een lijst met enkele veelvoorkomende problemen die kunnen optreden wanneer u de winkelschakelaar gebruikt om tussen uw winkels te navigeren:

Waarom ontbreekt een van mijn winkels?

Als er in de vervolgkeuzelijst winkelschakelaar een winkel ontbreekt, controleer dan of uw account in die winkel hetzelfde e-mailadres gebruikt als uw andere winkels. De winkelschakelaar gebruikt uw e-mailadres om de winkels te identificeren waar uw accounts hebt.

Waarom wordt ik steeds gevraagd om mijn e-mailadres te verifiëren?

Als u e-mailadres niet is geverifieerd in een winkel, wordt u gevraagd het te verifiëren (zelfs als u het al in een van uw winkels hebt geverifieerd). U moet de verificatiestappen voltooien voor elke winkel die aan een e-mailadres is gekoppeld. Nadat het e-mailadres voor al uw winkels is geverifieerd, kunt u overschakelen naar andere winkels en hoeft u niet opnieuw te verifiëren. Ontdek hoe u uw e-mailadres kunt verifiëren.

Waarom moet ik altijd mijn wachtwoord opnieuw invoeren?

Als u een Shopify Plus-winkel hebt waar u uw e-mailadres niet hebt geverifieerd, wordt u om het wachtwoord gevraagd wanneer u het in de winkelschakelaar selecteert. Ontdek hoe u uw e-mailadres kunt verifiëren.

Waarom kan ik alleen 500 winkels zien?

500 winkels is het maximale aantal dat in het menu kan worden weergegeven. Als uw organisatie meer dan 500 winkels heeft, kunt u de zoekfunctie gebruiken om over te schakelen naar een winkel die niet in de lijst staat.

Meer informatie