Växla mellan Shopify-butiker

När du har flera Shopify-butiker som är kopplade till samma e-postadress kan du navigera mellan dem efter att du loggat in till din Shopify-administratör.

Håll koll på flera butiker

Butiksväxlaren innehåller Shopify-butikerna där du har ett konto med samma e-postadress.

Plus For Shopify Plus-butiker är grupperade efter bransch i butiksväxlaren (baserat på Shopify-avtal).

För att göra dina butiker säkrare måste du verifiera din e-postadress (och e-postadresserna för din personal) i varje butik. När du har verifierat din e-postadress i en butik kan du byta till andra butiker.

Obs! Butiksväxlaren innehåller inga butiker som är frusna, pausade eller stängda. Om du återaktiverar en frusen, pausad eller stängd butik så kommer du att se den butiken i rullgardinsmenyn.

Tilldela olika behörigheter till användare i olika butiker

En butik har specifika konto-behörigheter och andra kontoinställningar. När du byter butiker med butiksväxlaren är du inloggad med kontot du har i den butiken.

Om du använder ett Shopify-konto uppdateras din inloggning till varje butik när du ändrar eller återställer ditt lösenord. Om du använder en separat inloggning för varje butik, uppdateras endast din inloggning för den butiken när du ändrar eller återställer ditt lösenord.

Dina behörigheter är ställs in och bevaras i varje butik. Du kan tilldela olika behörigheter till personal beroende på vad de måste göra i en butik. Till exempel kan du ge personalen tillstånd att redigera produkter i butik A, men inte i butik B.

Stöd för tvåstegsautentisering och externa inloggningstjänster

Butiksväxlaren stöder både tvåstegsautentisering och externa inloggningar med hjälp av GSuite.

Om du har aktiverat dessa funktioner för din butik kan du bli ombedd att ange ditt lösenord (tvåstegsautentisering) eller att logga in till din externa tjänst (GSuite) när du navigerar till en butik.

Lägg till butiker på listan i Shopify App Store

Innan du kan byta butiker i Shopify-appen måste du lägga till butiker i din butikslista.

Steg:

1. Från Shopify-appen trycker du på knappen .
  2. Tryck på butiksnamnet och tryck sedan på Lägg till eller ta bort butiker.
  3. Välj vilka butiker du vill lägga till genom att trycka på växlingsknappen.

Nu kan du använda butiksväxlaren för att byta mellan butiker.

Använda butiksväxlaren för att växla mellan butiker

Du kan använda butiksväxlaren för att navigera till butiker där du har konton med samma e-postadresser.

Felsökning och begränsningar

Nedan följer en lista med några vanliga problem som kan uppstå när du använder butiksväxlaren för att navigera mellan dina butiker:

Varför saknas en av mina butiker?

Kontrollera att ditt konto i den butiken använder samma e-postadress som dina andra butiker om du saknar en butik i din butiksSwitcher rullgardinsmeny. Butiksväxlaren använder din e-postadress för att identifiera butikerna där du har-konto.

Varför blir jag ombedd att verifiera min e-postadress?

Om din e-postadress inte är verifierad i en butik blir du ombedd att verifiera den (även om du redan har verifierat den i någon av dina andra butiker). Du måste slutföra verifieringsstegen för varje butik som är kopplad till en e-postadress. När e-postadressen har verifierats i alla dina butiker kan du byta till andra butiker och kommer inte att bli ombedd att verifiera igen. Läs om hur du verifierar e-postadressen.

Varför måste jag alltid ange mitt lösenord igen?

Om du har en Shopify Plus-butik där du inte har verifierat din e-postadress, blir du ombedd att ange lösenordet när du väljer den från butiksväljaren. Läs om hur du verifierar din e-postadress.

Varför kan jag bara se 500 butiker?

500 butiker är det maximala antal som kan visas i menyn. Om du har mer än 500 butiker i din organisation kan du använda sökfunktionen för att byta till en butik som inte är på listan.

Läs mer