Växla mellan Shopify-butiker

När du har flera Shopify-butiker som är kopplade till samma e-postadress kan du navigera mellan dem efter att du loggat in till din Shopify-administratör.

Butiksväxlare

Håll koll på flera butiker

Butiksväxlaren innehåller Shopify-butikerna där du har ett konto med samma e-postadress.

Plus For Shopify Plus-butiker är grupperade efter bransch i butiksväxlaren (baserat på Shopify-avtal).

För att göra dina butiker säkrare måste du verifiera din e-postadress (och e-postadresserna för din personal) i varje butik. När du har verifierat din e-postadress i en butik kan du byta till andra butiker.

Obs! Butiksväxlaren innehåller inga butiker som är frusna, pausadeeller stängda. Om du återaktiverar en frusen, pausad eller stängd butik så kommer du att se den butiken i rullgardinsmenyn Butiksväxlaren.

Tilldela olika behörigheter till användare i olika butiker

Kontotillstånd, lösenord och andra kontoinställningar är specifika för en butik. När du byter butiker med butiksväxlaren är du inloggad med kontot du har i den butiken.

Du har ett separat inloggningslösenord för varje butik. När du ändrar ditt lösenord i en butik ändras inte lösenordet i dina andra butiker. Det betyder att du inte kan ändra lösenordet för butik A och logga in till butik B med det här lösenordet.

Dina behörigheter är ställs in och bevaras i varje butik. Du kan tilldela olika anställda olika behörigheter beroende på vad de måste göra i en butik. Till exempel kan du ge en anställd tillstånd att redigera produkter i butik A, men inte i butik B.

Stöd för tvåstegsautentisering och externa inloggningstjänster

Butiksväxlaren stöder både tvåstegsautentisering och externa inloggningar med hjälp av GSuite.

Om du har aktiverat dessa funktioner för din butik kan du bli ombedd att ange ditt lösenord (tvåstegsautentisering) eller att logga in till din externa tjänst (GSuite) när du navigerar till en butik.

Använda butiksväxlaren för att växla mellan butiker

Du kan använda butiksväxlaren för att navigera till butiker där du har konton med samma e-postadresser.

Innan du börjar:

Se till att din e-postadress är densamma i alla dina butiker. Du måste också verifiera din e-postadress för varje butik.

Steg:

1. Logga in på Shopify-administratörskontot som tillhör en av dina butiker.
  2. Klicka på namnet på din butik i det övre vänstra hörnet av sidan och välj en annan butik att visa.

Din Shopify admin visar nu den butik du valt.

Felsökning och begränsningar

Nedan följer en lista med några vanliga problem som kan uppstå när du använder butiksväxlaren för att navigera mellan dina butiker:

Varför saknas en av mina butiker?

Kontrollera att ditt konto i den butiken använder samma e-postadress som dina andra butiker om du saknar en butik i din butiksSwitcher rullgardinsmeny. Butiksväxlaren använder din e-postadress för att identifiera butikerna där du har-konto.

Varför blir jag ombedd att verifiera min e-postadress?

Om din e-postadress inte är verifierad i en butik blir du ombedd att verifiera den (även om du redan har verifierat den i en annan av dina butiker). Du måste slutföra verifieringsstegen för varje butik som är kopplad till en e-postadress. När e-postadressen har verifierats i alla dina butiker kan du byta till andra butiker och du kommer inte att bli ombedd att verifiera igen. Läs om hur du verifierar din e-postadress.

Varför måste jag alltid ange mitt lösenord igen?

Om du har en Shopify Plus-butik där du inte har verifierat din e-postadress blir du ombedd att ange ett lösenord när du väljer den i butiksväxlaren. Läs om hur du verifierar din e-postadress.

Varför kan jag bara se 500 butiker?

500 butiker är det maximala antal som kan visas i menyn. Om du har mer än 500 butiker i din organisation kan du använda sökfunktionen för att byta till en butik som inte är på listan.

Läs mer